Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürdü. Merkez Bankası'nın kararı sonrasında TL'deki değer kaybı hızlandı. Dolar/TL kuru 18’i aştı.
Oysaki Yüksek faiz, enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda gerekli ; enflasyonun olmadığı ortamda ise gereksizdir.
Şöyle ki : Faiz, enflasyonu baskılara aracıdır. ENFLASYONA karşı, paranın değerini korumak için vardır. Bu durumda Enflasyona, neden olacak öncüllerin, önüne geçersen ; faiz vermene hiç gerek yok. Enflasyonu düşürmek için ise Türkiye, ne ithal ediyorsa üretmesi lazımdı. Enerji hariç, hepsini Türkiye yapabilirdi ki Atatürk zamanında yaptı. Ama AKP, üretmek yerine ; ithalatı tercih etti. Böylece Tarımı bile, dışa bağlı hale getirdi. Yurt dışında da girdi fiyatları ve bizde de dolar artınca; enflasyon da doğal olarak patladı. şu an ellerinde, faizden başka silah yok. Bunu da kullanmak yerine ; düşürüyorlar. Büyük İflas, bizi bekliyor.
Peki kurtuluş nedir? Tek kurtuluş, Zafer partisidir. Zira Altılı masa, ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. 15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim diyor. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!.Kızlar Bir Adım Öne
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer