Dünyanın gözü Filistin için kör, kulağı sağır bunu biliyoruz. Ama Ronaldo gene kral bir hareket yapıp çok yüklü bir miktar bağışlamış. Nerden baksanız kral hareket değil mi? ronaldo Filistin'e 1,5 milyon euro bağışladı2012 yılında da Altın Ayakkabı ödülünün açık arttırmada satılmasına izin veren Ronaldo, buradan elde edilen 1.5 milyon euroluk gelirin Filistinli çocuklara verilmesini sağlamıştı.
Ronaldo'nun ramazan için Filistin'e 1,5 milyon euro bağış yapmasını nasıl buldunuz?
Yahu filistine niye üzülüyorsunuz anlamıyorum. Adamlar vatan toprağını parsel parsel sattı mı? SATTI. Satılan toprakları israil alıp ülke kurdu mu? Kurdu. Bu doğal bir haktır. Sen vatan toprağını satarsan biri gelir alır ve bağımsızlığını ilan eder. Üstüne üstlük her ülke kendi sınır güvenliğini korumak zorundadır. Sen sınırda gösteri yap karşı ülkeye taş fırlat sonra beni niye öldürüyorlar diye sızlan. İsrail bin kere sınırda eylem yapılmamasını ve sınır güvenliğinin ihlal edilmemesini istedi. Buna uyulmadığı takdir de saldırı hakkına sahip. Bu saldırı değil sınır güvenliğini kurumaktır. Biraz mantıklı olun
Filistin diye bir ülke var mıdır? 1948'e kadar böyle bir ülkenin varlığı doğru ise, sınırı neresidir, yönetim biçimi, ekonomisi nelerdir, söylenmeli.
Filistin de aynı İsrail gibi İngilizler tarafından bölgede kurulmuş bir ülke. Ama ne hikmetse kendilerini oradaki gerçek hak sahibi, İsrail'i ise orada yeri olmayan, yoktan kurulmuş bir devlet olarak lanse ediyorlar.
@Ragnar_Lodbrok Tipik algı operasyonu dostum başka hiçbir şey değil. Bir taraf müslüman diğer taraf yahudi tek sebep bu :) Din kardeşi muhabbetine haksız tarafı haklı gösterme çabaları. Yahu sınıra belirli bir km kala insansız bölgedir. O bölgeyi ihlal etmek suçtur. Filistin sınırda karşı tarafa taş atıyor kimse bu barbarlığa laf etmiyor.
İşte bizim ülkenin de kötü yönetimlerden ders alması lazım ama kafa olarak şu Filistin'in 50lerdeki hükümetlerinden farksız, iş bilmez adamlarca yönetiliyoruz.
Ben ingilizlerin raporlarını falan okudum, Britanya yahudilere çomak sokulsun diye az desteklememiş Filistin'i, oradaki durumu çözmek için uğraşılmış ama kendi içlerinde kabile kavgasına devlet olmaktan daha çok önem verdiklerinden, Suriye'ye mi bağlıyız, yoksa Ürdün müyüz kavgalarıyla uğraştıklarından perişan olmuşlar.
Bu arada Filistin Kurtuluş Örgütü'nün kökleri Pkk, Asala gibi bize bildiğin düşman örgütlerle ortaktır. Sanılanın aksine İsrail'den bile fazla desteklenmekteler.
Savas ve gözyaşının akan kanın dini, dili, mezhebi olmaz.. Dünyanin neresinde olursa olsun farkli millet ve uluslar olarak savaşa karşıt, barış ve kardeşligi, yardimlasmayi destekleyen adımlar atmalıyız. . Eğer haber gerçekse canı gönülden tebrik ediyorum ve insanlar içinde kendi branş ve meslekleri ile belirli bir konuma gelmis kisilerin bu gibi durumlarda öncü ve örnek olması çok güzel onurlu bir davranış..
Ben çok parası olduğu için verdiğine inanmıyorum. Her çok parası olan yardım etse zaten dünyada yokluk, yoksulluk kalmaz.
Adam tamamen bol gönüllülükten yapmış. Cebinden para çıkartmak çok zor insanlar için. Baya zor... Akrep var milletin cebinde. Şimdi zaten trilyoner ne var falan diyenler üşüşür de, cebinden 3 tl birine vermeye gözü yemeyenler için 1,5 milyon euro konuşması kolay bir miktar.
Allah kabul etsin bağışını, sağolsun. İnşallah hayırlı yerlere gider.
Dil din ırk mezheb ayrımı yapmayan insandir diyorum tebrik ederim yeni gönlümüzü feth etti ronaldo diye yazilir ronaldo diye okunur adam adamdır degismez 😉👏👏👏👏
Banane, bende futbolcu olsaydım bende ülkemi kurtarırdım hiç değilse çoğu insanın karnını doyururdum, ama ne babam ilgilendi çocukluktan, nede insanlar gördü fark etti. Ama fakir halimle bir kıza kontor aldım, birine yolda verdim parayı, masamda oturan iki güzelide ben çaylarını ısmarladım. Yedirdiğim erkeklerde var. Benim 'adam' krallığım bana yeter. Ayrıca tanıdığım insan sayısı tavanlarda, ama kendi dünyamda yalnızım.
Abi bak ne güzel kendi çapında yapabildiklerini seviyor ve övüyorsun. O kadar zengin içinden, müslüman olmayıp da oraya yardım yapması gözden kaçırılacak veya görmezden gelinecek bişey değil. Hakkını verelim adam çok harika bişey yapmış
@simfiross benimki birazda çekememezlik yeğen :P ama ben adam desem ne olacak, ne eksisi olur ne artısı. ayrıca bana, bir başkasına katkısı yok, bu durum düşündürücü. ve çok mükemmel olsaydı dünyada aç insan kalmazdı, zaten futbolcunun kazandığı, cebine giren para haram. bak bu ülkede ne kadar işsiz, eşsiz insan var. bunlar hep dünyanın, düzenin adaletsizliği. bunları kattığında futbolcu dünyayı kurtaracak adam olmaktan çıkıyor, sadece yardımını yapıyor. işte bu kadar.
Kral adam burda önemli olan paranın miktarı değil başka dinden olup veya dini boyutları katma insani değerlere saygı gösteren vicdanen olur olmaz mazlumlara yardım etmesi önemli olan zulme tepki çekmesi 5 verir 10 verir hiç problem değil ne zengin adamlar parası gittiğinde kıyamet kopartan.
Yanlış anlamada kaynak nerede muhtemelen belirsiz sayfalardan alıp paylaşıyor çoğu bunu çünkü bahsettiğiniz o satılan ayakkabıların hepsi Ronaldonun müzesinde zaten ve eğer bir kez bağışta bulunduysa her sene aynısı yeni bir şey gibi gösteriyorlar yani ben bu haberin doğru olduğuna inanmıyorum belki seneler önce normal yaptığı bağış doğrudur ama altın ayakkabı satması safsata öyle bir şey yok ki zaten Ronaldonun onu satmaya ihtiyacı yok onun için bu para ciklet parası yani.
Ama bu en iyi nin messi olduğu gerçeğini değiştirmez. bir arkadas diyordu. Belki Allah filistin desteğinden cennetine alır dedi Ben de ona ronaldo m. unitedda şampiyon olurken aynı anda 5 kızla yatmış. Buna ne diycen. Cevap vermedi. Adamı bir seyit yapmadıkları kaldı. Onun kadar kendini beğenmiş kibirli diğer futbolculara saldırgan ve zina sever yok. Çocuklarına annelerini söylemiyor. Bu ıslamın seriatina uyar mi
Dil din ırk mezheb ayrımı yapmayan insandir diyorum tebrik ederim yeni gönlümüzü feth etti ronaldo diye yazilir ronaldo diye okunur adam adamdır degismez. Ronaldo için kelimeler kifayetsiz kalır. hem karakterli hem yardımsever keşke müslüman ünlüler de onun kadar yardımsever olabilse
Bence bu adam ya gizli müslüman ya da müslümanlara aşırı bir sempatisi var gerçekten çok baba hareketleri var. Tamam şimdi sorsan herkez zulme karşıyız vs der ama bu adam zulme karşı oluşunu uygulamaya döküyor müthiş birisi bence
bunu hep yapıyor. ronaldo soguk yapısına ragmen cok hassas ve duyarlı bir adam sırf müslümanlara degil kendi ülkesi cevresi ve cocuk kurumlarinada bağıslari yardımlari var helal olsun hep mutlu olsun
Bencillik mi bu yani? Ayrıca messi doğduğu şehre bir sürü yatırım yapmış okullar ve hastaneler yaptırmış. Ne demek yardım yapmıyor. Araştırırsan görürsün
@biristanbullu ilkokul 5. Sınıf düzeyine inip cevap vermeyeceğim. Ronaldo türk lirası kazanmiyor akıllı çocuk. Ve sadece spor kulübünden de maaş almıyor. Reklam gelirleri sponsorluklardan vs vs şeylerden para kazanıyor azıcık bilgin olsaydı seviyeli bir şekil de tartışmak isterdim ama seviyenin altindasin.
Kazaniyor diyorsun evet kazaniyor ama nasil bu noktaya geldi? Sadece büyük para kazaniyor diyorlar kazanacak tabi? Adam o kadar Futbolunu geliştirmek için mücadele etmiş, kazansin hakki.
@Kış-Güneşim Ronaldo hakkında yapılan kısa bir belgesel izlemiştim. Orada kendisinin düzenli olarak kan bağışı yaptığı ve bu yüzden dövmeye uzak olduğu bilgisi verilmişti.
Ronaldo hakkinda işte alkol icmez babasi ondan öldü dövmesi yok vesayre gibi seyler troll amacli uydurulan haberler ama insanlar gercek saniyor maalesef
En İyi Cevaplar