• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Gündem

100 TL sizin için ne ifade ediyor?

_DavidoFF
_DavidoFF Takip Et
Xper 5 Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
12
Yapay Zekaya Sor
Hayatınızdaki yeri nedir?
Nedir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• BryanHawk
    BryanHawk Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 43%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 792 cevap paylaştı.

Para değil. bir kilo dondurma al , bir kilo çilek , bir kiloda muz , yarısı gitti :D kalan yarısına da biraz ekmek peynir zeytin domates alsan tamam işte ne kaldı.
    1000 lira kirası olan bir vatandaş ,
    Kalan bin lira ile bu alışverişi ayda 10 defa tekrarlayabiliyorsa , kendisiyle dalga geçildiğini anlayabilmesi gerekir ama ne hikmetse tam tersi oluyor :) çünkü Türkiye'de çalışan kesimin %50 ye yakını asgari ücret ve civarına çalışıyor.
    Heralde stockholm sendromu dedikleri bu olsa gerek :)

1
    11 Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

😃 Bunu, Stockholm sendromuna çok güzel bağladınız.
      Eig sizin🙂

Yorumla
    • BryanHawk
      BryanHawk
      +1 yıl

Aslında stockholm sendromu doğrudan etkisi olan durumlarda kullanılıyor. ben biraz daha dolaylı olduğu için bu benzetmeyi yaptım. her halükarda doğru olan bir şey var , oda sevgi denilen kavramın , insanların kendilerini zor duruma düşürecek fedakarlıkları yapmasına neden olduğudur.
      Yani çok güzel bir kadın geliyor , ve diyor ki arabam yolda kaldı sanırım aküden kaynaklı.
      Sorunumu çözer misin?
      Erkekte kendi aküsünü veriyor recep İvedik gibi :D
      Sonra kız kendisine gülümseyip yanaktan bir buse kondurdu diye mutlu oluyor..
      Ama kız onun değil. orda yolda kalıyorsun.
      Bizde de böyle , "birisi" çıkıp diyor ki ekonomi aslında iyi ama şu konuda bir sıkıntımız var (bahane, feto , pkk chp ) gibi , bana oyunuzu verirseniz bu durumu çözebilirim. sende vatandaş olarak akünü verip yolda kalan adam gibi , oyunu verip malından mülkünden olduğunla kalıyorsun. halbuki bu sadece sevginin , karşıdaki kişinin dediklerinden şüphe etmesine olanak vermemesinden kaynaklı :) yanj neymiş , aşırı sevgi de birer tehlike arz ediyormuş :DDd ben seviyorum böyle absürt yerlere bağlamaya :D

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Bu kadar yorumun arasından sıyrılıp, dolaylı olarak da olsa farklı bir düşünceyle ve bakış açısıyla karşılaşmak çok hoşuma gitti. Görüşünüzü kesinlikle absürt görmüyorum gayet mantıklı dile getirdiniz.

Yorumla
    • BryanHawk
      BryanHawk
      +1 yıl

Hahahahaha :DDD
      Teşekkür ederim , kelebek etkisine inanan her hangi bir insanın zaten olaylara, düşüncelere , fikirlere , atılan bir adıma dahi "önemsiz" gözüyle bakması söz konusu değildir. dünyanın bir ucunda bile olsa , bir kelebeğin kanat çırpması , burada fırtınalara sebep olabilir. o yüzden , böyle küçük gibi görünen bir soru aslında toplumu ne derece etkilediğini dahi cevaplardan görebilirsiniz. kimisi o 100 tl ye muhtaç. kimisi orda Atatürk resmi var gözüyle bakıyor :) kimisi bir kıyafet etmez diyor. herkes kendini ilgilendiren tarafını söylüyor farkında mısın bilmem.
      Ha ben bunu söyledim diye para sıkıntısı çekiyorum manasına gelmesin :D hamd olsun tuzumuz kuru :D ama adil bir insan olarak bunlara da çekmek gerekiyor bazen konuyu. neyse teşekkür ederim tekrardan , bol şans :)

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Kesinlikle, bu soruyla beraber şuradaki insanların nelere önem verdiğini veya neleri ihmal ettiklerini görmek mümkün. Bunu elbette ki; bir kelimeyle veya cümleyle verilen cevaplarda çözmek kolay değil. Ancak şu da bir gerçek ki; paraya verilen tepki, çoğu insanın kişiliğini ve yaşantısını -kelebek etkisine inanan kişilerde özellikle-ölçmemize yardımcı olabiliyor.

Yorumla
    • BryanHawk
      BryanHawk
      +1 yıl

kizlarsoruyor da belki dalgaya alınan bir site ,
      fakat toplumun da gerçeğini gözler önüne seriyor :)
      bilim konuşuyor mu bu insanlar? sanat konuşuyorlar mı? dünyaya katkı sağlama endişeleri var mı? yoksa iyi bir kalça , iyi bir beyinden daha mı fazla prim yapıyor?
      ya da insanlar bu duruma mı getiriliyor?
      getiriliyorsa bunu yapanların bundan karı ne?
      getirilmiyorsa insanlar neden böyle olsun istiyor?
      hayatta amaçları olmadığı için mi birer hayvandan farksız olarak "ye , iç , s*ç , seviş " döngüsüyle yaşıyorlar.
      dinin bu konuya etkisi nedir?
      doğru bilinen dini etkisi , yanlış bilinenlerin insanların hayatına etkisi?
      sosyolojik ekonomik psikolojik olarak? bunlar hep birer soru işareti , her biri üzerinde ayrı ayrı durulabilir. fakat bir gerçek var , oda insanların umudunu kaybetmiş olması , ve bir şeyleri değiştirmek için çabalamıyor olmaları.
      neden bu durumda olduklarını dahi bilmemeleri.
      biliyorsun geçen günlerde yapılan araştırmada , en mutsuz ve gelişmekte olduğu halde en sefil 4. ülke konumunda olmuşuz. hani bunları kafamdan söylemiyorum. türkiye de insanlar mutsuz , stresli , umutsuz , ortama ayak uydurmak için kemer sıkıyorlar. ellerinden yalnızca bu geliyor.
      aynı şekilde zor şartlarda yaşamayı marifet sananlar var birde. öyle ki haklarına yabancı kalmışlar. hakları kendilerine hatırlatıldığında , sana "yalancı" muamelesi yapan bir kesim.
      bunları ben çalışma hayatımda da çok gördüm. sosyal ya da ailevi yaşantımda da.
      yani , durum böyle. basit konular bile ciddi konulara evrilebiliyor.

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Toplumdaki bu körlük maalesef içler acısı ve kimse çıkıp bunun için çaba göstermiyor. Aradan sıyrılan ve sesini farklı mecralarda çıkarmaya çalışan kişilerin sesleri ise çok cılız kalıyor, desteklenmiyorlar. Bu durum beni çok üzüyor.
      Şimdi şu ülkedeki bir sorunu örneklendirmeye kalksam, siz de biliyorsunuz ki ardı arkası kesilmez. Bitmiyor, bitmez ve her gün bir yenisini daha ekliyorlar. İnsanlarını cahil yapmak için bu kadar çabalayan başka bir topluluk olamaz. E haliyle bunu düşünmek bile benim zoruma giderken, neden %90 kesimin umrunda değil anlam veremiyorum. İnsanları bir konfor alanına sabitlemişler devamlı aynı şeyleri yapıyorlar; sabah iş, akşam ev, diziler, face, inst derken ertesi gün yine aynı şeyler.. kısır döngünün içerisinden çıkamıyorlar, hayata bakışları tek noktaya odaklanıyor. Arkadaşım dışarıda keşfedilmeyi bekleyen kocaman bir dünya var, farklı fikirler-düşünceler var. Kapatma kendini, sınırlandırma.. insanların seni üzmesine, kırmasına, sömürmesine ve aptal yerine koymasına izin verme.

Ahhh benim Türkiye’m ahhh diyorum. Durum böyle olmamalı.

Yorumla
    • BryanHawk
      BryanHawk
      +1 yıl

ben eskiden atatürk e düşman birisiydim.
      okudukça , özellikle kuranı okudukça , müslüman geçinenlerden de , bu cehalete verilen savaşa da hak vermeye başladım.
      hani ateistmişim gibi algılanmasın.
      ben kuranı okuduktan sonra müslüman oldum.
      çünkü kuranı okumadan önce islam bu olamaz diyordum.
      yani , bu ülkeye gerçekten öyle bir şey gelecek ki , bu insanlar cehaletlerinin farkına varıp susacaklar. ya da yok olmaya doğru ilerleyecekler.
      bak bu gerçekten çok ciddi bir şey söylediğim.
      ırak düştüğünde suriye keyfi yerindeydi. suriye düştüğünde bizlerin keyfi yerindeydi. şimdi hedefte iran var ve ateş ordan oraya sıçramaya devam ediyor.
      insanlara bakın kudüs elden gidiyor deniliyor , gözler o tarafa çevrilsin isteniyor ,
      fakat asıl planlar kabede yapılıyor. güvenliği sağlayan şirketlerin israil şirketleri olması gibi.
      içeri de o güzel sesli hocaların satılmış olması gibi. bir yer işgal edildiğinde , fetvayı bekleyin deyip , cihada gitmek yer yüzünde bozguna sebep olmaktır demeleri gibi. yardıma ihtiyaç duyan ülkeler bir bir düştü. iranda düşerse sıra türkiyede olacak.
      belki savaş olmaz fakat dilimiz , dinimiz , edebiyatımız , ttk tdk tehlikeye düşer. ekonomimiz yerle bir olur. bunlar çok ciddi konular ama kimsenin umrunda değil.
      böyle bir toplum için çaba sarfetmeye değer mi bende emin olamıyorum.
      uzar gider bu konu.
      son sözüm " mürekkep akmayan yerde kan akar. " olsun.
      türkiyenin en çok girilen 8. sitesinde , daha güzel şeylerin konuşulması dileğiyle..

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Farkındalık yaratan düşünceleriniz gerçekten takdir edilesi. Bu güzel sohbet için çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.

Yorumla
    • BryanHawk
      BryanHawk
      +1 yıl

rica ederim , hayatta başarılar dilerim :)

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Teşekkürler, bireysel başarıların toplumsal başarıya dönüşmesi dileğiyle.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Norşin
    Norşin Takip Et
    Xper 4 Yaş: 39
    +1 yıl

Vallahi bu devirde artik hersey para olmuş 1 lira cebinde olmazsa kimse sana 1 ekmek vermez. Tabi şuanda paranın sadece adı kaldı. .2000 tl alıyoruz nasıl bittiğini hiç bir şekilde anliyamiyoruz.. yani hayat gerçekten fakir insanlar için yaşanmaz hale geldi tabi bu türkiyede geçerli. İnşallah Allahın izniyle hersey düzelir. . paranininizi İdareli kullanın. Herzaman azda olsa bile kenara bir birikim birakin

1
    0 Yorumla
  • Bolga
    Bolga Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 75%
    +1 yıl

Artan enflasyon oranı karşısında günden güne eriyen, değer kaybına uğrayan ve ne yazık ki uğratılan paramız.
    Yeterli ve sağlıklı beslenemek için yapılacak olan bir alışverişte kendisini ne yazık ki yettiremeyeceğimiz paramız.
    Diye örneklerimizi çoğaltabiliriz sanırım?

3
    7 Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Peki, enflasyonu düşürmek için sizin bir fikriniz var mı?

Yorumla
    • Bolga
      Bolga
      +1 yıl

Bizdeki enflasyon uzun zamandan beri ben geleceğim diyordu aslında ama buna önlem almak yerine aynı politikalara devam edildi ve bazen de geçici çözümler bulundu. Betonlaşma üzerinden kısa vadede yaşadığımız büyümelerin uzun vadede bize vereceği olumsuzlukları yaşıyoruz şu anda.
      Maliyet artışına bağlı enflasyon yaşanıyor ve bunun için de üretim kapasitesini arttırıcı çalışmaların en kısa sürede başlatılması şart.
      Yani talebi azaltmak için vergileri arttıralım demek bizim için çözüm olmuyor.
      Kendi kendine yetebilen ülke olmalıyız tekrar, dışa bağımlılığımızı yok etmeliyiz ve bunun için de üretimi ve üreticiyi canlandırmalıyız tekrar.
      Ekonomimizde yer alan yapısal bozuklukların çözümü için gerekli olan araştırmaların neticesinde de çözüm odaklı politikaların acil olarak uygulanması gerekiyor.

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Üretim, peki burada aklıma şu soru geliyor. Türkiye’de üretilen ürünlerin hangisini evinizde düzenli olarak kullanıyorsunuz?
      Mesela hangi deterjan, teknolojik alet, elbise gibi ürünleri kullanıyorsunuz? Bir şeyi alırken acaba ‘yerli malı yurdun malı’ mantığıyla mı hareket ediyorsunuz?
      En kolay olan şeyi yapıyoruz, ‘eleştiriyoruz’ ve bunu yaparken kendimizden başlamalıyız. Kesinlikle siyasi bir mesaj olarak algılanmak istemiyorum. Ancak bir şeyleri tutarlı eleştirecek olursak bu ülkeye katkımız olur.

Yorumla
    • Bolga
      Bolga
      +1 yıl

Güzel yerden dem vurdunuz fakat burada da şu sorular oluşuyor hemen: İthal ürünler fiyat performans açısına bağlı olarak yerli ürünlerden daha iyi iken akıllı bir tüketici hangisini tercih eder?
      Mesela yerli üretim temizlik malzemesi ile ithal bir temizlik malzemesinde fiyatları neredeyse aynı iken performansı açısından ithal olan daha iyi ise hangisini tercih etmek makuldur?
      Denetim mekanizması kurulsa ve piyasada gerçekten kaliteli ve yerli olarak tutunsa neden bizim üretimimiz olan ürünlerden yana kullanmayayım ki tercihimi?
      Gelelim bir diğer noktaya; teknolojik ürünlerin yazılım ve donanımı yurt dışından ithal edilirken ve bizler sadece birleştirip piyasaya sunarken buna da yerli dememiz ne kadar doğru olur?
      Ayrıca memleketimizdeki değerli tarım arazileri imara açılırken ya da üzerine termik santraller ya da hidroelektrik santraller kurmak düşünülürken diğer yandan Iran'dan soğan, Suriye'den patates, Kanada'dan bakliyat ithal etmek ve bunu bir başarı göstermek ne kadar doğru?
      Et konusu ise ciddi anlamda ithalata bağımlı durumda..
      E bir de cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren kurulan fabrikalarımız bir bir yabancı sermayeye -ki birçoğu için bunu söylemek mümkün- özelleştirilirken sizin dediğiniz anlamda ben yerli üretim tercih ediyorum demek ne kadar doğru? Ardındaki yabancı ortakları bilmemek ya da umursamamak mı yerli üretimi desteklemek oluyor?
      Velhasıl kelam bizim şu an topraktan başlayacak olan bir üretim seferberliğine ihtiyacımız var, daha sonrasında dediğiniz gibi teknoloji ve inovasyon yönünden gelişimi destekleyip onda da çağ atlamalıyız. Ama yeni doğan bir bebek misali emeklemeden koşamayız, şimdi üretici, çiftçi, besici ve sanayici desteklenmeli ve ülke kendine yetebilmeli.

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Varsayımlar üzerine konuşuyorsunuz. Temizlik ürünlerini alıp kullandınız mı merak ediyorum açıkçası. Ülkemizdeki önyargılara uyarak ‘bizimkiler üretmişse vardır bir hilesi’ diye genelde alınmaz ve kullanılmaz hiç bir ürün çünkü ‘kalitesiz’ etiketini hemen yapıştırıyoruz.
      Kesinlikle teknoloji alanında söylediklerinize katılıyorum. Bu insanları aptal yerine koymaktır.
      Tarım konusunu burada iki kelimeyle geçiştirmek istemem ancak şunu söyleyebilirim.
      ‘Köylüyü köyden çıkardığınız zaman daha sokamazsınız’ evet şimdi bütün tarım arazileri değerlense de bize de 3-5 ev düşse hayali kuran insanlar var bu ülkede.
      Bir aile şirketi kurdunuz. Çalışan kapasitesi 100 kişi. Fakat siz ‘ o akrabam gelsin, bu akrabam gelsin, şu da bana iyilik yaptı o da gelsin’ diyerek yaptınız çalışan sayısını 500 kişi. Gel yıl sonuna, zarar. Sonraki yıl, zarar. Sonra kapatır gidersiniz. Türkiye’de maalesef devlete bağlı şirketlerin sonu böyle hazırlandı. Denetmen kendi adamları görmezden gelir, milletvekillerinin-başkanların-müdürlerin ricalarını kırmamak için vasıfsız-gereksiz işe alımlar gerçekleştirildi. Ve beklenen son, özelleştirme gerçekleşti.

Yorumla
    • Bolga
      Bolga
      +1 yıl

Varsayımsal konuşmuyorum ki, ekonomik verileri ve göstergelere dayanarak konuşuyordum aslında.
      Maksadım yermek değil, doğru ise doğru yanlış ise yanlış demek. Ben bir cumhur isem eğer ki kimliğim bunun kanıtı, bu da en doğal hakkım aslında.
      Temizlik ve giyim benim hassas noktalarım ve epeyce para yatıran biri olarak gönül rahatlığı ile söylüyorum ki evet, kullandım ve hatta pek çok kez şans verdim de ama ne yazık ki iddia ettikleri sonuçları alamadım. Buna emin olabilirsiniz, az çok sizinle sohbetimiz oldu ve boşa atıp tutan biri olmadığıma kanaat getirmişsinizdir diye düşünüyorum. Köklerim köylü, doğup büyüdüğüm yer sahil kasabası idi ki dünyada coğrafi işaret almış bir tarım ürününün ana vatanı oluyor ayrıca, ailem kaç kuşak ondan ekmeğini yemiş ki hala da yiyoruz ama gelgelelim üreticisi kan ağlıyor, yol yapılacak deyip tarihi ağaçlar katledildi, talan edildi.. Kimi bizim tek servetimiz bunlar deyip sahip çıktı kimi de üç kuruşa sattı. Ve fakat büyük çoğunluğu da üretmek istiyoruz ama masrafımız kazancımızı geçiyor diyor. Size soruyorum artan mazot, gübre, zirai ilaç ve işgücü maliyetleri karşısında daha ne kadar yok yere üretim yapabilirler, daha ne kadar direnebilirler ya da gençler daha ne kadar sahip çıkar bu duruma? Bu koşullar altında işçi olmak makul geliyor diye haksızlar mı sizce? Yani köylü, köyüne küstürülmese o dediğiniz geçerli olmaz bence.
      Peki şimdi yapılan ne sizce? :))
      Mesela Bolu belediye seçimleri sonrasında yaşananlara denk gelmişsinizdir diye düşünüyorum? Bu durumda, sözde engellenen ama "belediyelerde" yaşanan da verdiğiniz devlet yatırımı fabrikalarında geçmişte yapılmış dediğiniz olayların günümüzde de yaşandığının kanıtı değil mi sizce? Aslında konuşacağım çok şey var ama bu sefer susacağım.
      İnternet ortamında kimin kime denk geldiği belli olmuyor sonuçta.
      Yine saygı sınırları dâhilinde ettiğiniz sohbet için de teşekkür ederim, iyi geceler.

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Anlıyorum sizi ve samimiyetinize de güveniyorum. Ben teşekkür ediyorum bu güzel sohbet için.

Yorumla
  • Imposibbleeee
    Imposibbleeee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 79%
    +1 yıl

Aaa maviymiş ahsgsgsgshhshshshshshshshhshshshshshsheheeh

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

87

Cevap

94

Cevap

• fangoria u
    fangoria Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 46
    +1 yıl
    Gündem konusunda 4,2b cevap paylaştı.

eskiden bir depo benzin aprasıydı

5
    0 Yorumla
  • Hasanban1234
    Hasanban1234 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Para para para... insanları birbirine düşüren para zengini doyuran fakiri alçaltan para parayı nasıl değerlendirmek istersen o tarafa çeker seni tabi varsa...

1
    0 Yorumla
  • recalar
    recalar Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 49%
    +1 yıl

Arkadaşıla bir akşam yemeği parası. Olmayan gerçekten iyi para olana ise bir vale bahşişi bile değil.

1
    0 Yorumla
  • _Forlorn_
    _Forlorn_ Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 56%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 422 cevap paylaştı.

Çocukken benim için çok büyük paraydı şimdi benim icin ifade eden tek şey paranın üstündeki Atamın fotoğrafı.

1
    0 Yorumla
  • siirbass
    siirbass Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 73%
    +1 yıl

100 tane çikolata :) 100 tane çubuk kraker :) 20 tane sucuklu tost of :D tabi hepsini bir anda yiyemem ama 100 tl bana bunları anımsattı :D

1
    0 Yorumla
  • EvreninEvrimsizAdamı
    EvreninEvrimsizAdamı Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 43%
    +1 yıl

Eskiden 100 liraya 15 paket sigara alabiliyorken şimdi 8 paket alabiliyorum. Bu fark 6 yıl içinde gerçekleşti...

1
    0 Yorumla
  • eftelya80
    eftelya80 Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 80%
    +1 yıl

Bu şekliyle harcamaya kiyamadigim mecbur kalıp bozdurunca giden gitti diye son kuruşuna kadar tükettiğim bir kağıt parçası.. 😃

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kimse kusura bakmasın da bir bk etmiyor diyenler olmuş. O parada Atatürk'ün yüzü var!!! Beş kuruşa olsa benim için değerli!!!

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

100 lira önceden iyi para idi bundan 5 sene önce falan. Lakin değeri kalmadı herşey pahalılaştı şeker gibi eriyor eskiden 7 birim mal alırdın şimdi 2.5 brim alınıyor enflasyon canavarına yenik düştü.

2
    0 Yorumla
  • best355
    best355 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 32%
    +1 yıl

100 liraya alınabilcek şeyler o kadar azaldıki pek te bir ifadesi kalmadı 200lük koy sen :D

2
    0 Yorumla
  • crankywoman
    crankywoman Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 32%
    +1 yıl

Benim için çok birşey ifade etmese de bir öğrenci için ne ifade ettiğini iyi bilirim.

2
    0 Yorumla
  • kevserrr6
    kevserrr6 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 65%
    +1 yıl

olmassa olmaz parasız hiç. bir şey olmaz ama fazlasına gerek yok

2
    0 Yorumla
  • BeyazTavşann
    BeyazTavşann Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 38%
    +1 yıl

4-5 günlük çerez parası ya da hasta sonu içme parası

1
    0 Yorumla
  • uncas71
    uncas71 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 42%
    +1 yıl

Üzerine 200 lira daha koyarsam bir ise yarar onun haricinde yaramaz köşe de durur

1
    0 Yorumla
  • Xyz0106
    Xyz0106 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43 , eic 37%
    +1 yıl

Tüm 100 lira iken çok şey fakat bozdurulunca hiç bir şey

1
    0 Yorumla
  • Arslan1619
    Arslan1619 Takip Et
    Yoda Yaş: 44 , eic 81%
    +1 yıl

Son zamanlar direkt aklıma gelen benzin..7.05 ten almıştım en son..

1
    0 Yorumla
  • eagleheadI
    eagleheadI Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 53%
    +1 yıl

20 llira ifade ediyor. 500 lük banknot çıkarmadın vakti geldi

1
    0 Yorumla
  • Semaylnz
    Semaylnz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 37%
    +1 yıl

Bundan iki yil once olsa cok sey artik jic bisey ifade etmiyor bununla en fazla bir tisort alinir

1
    0 Yorumla
  • Demek_ki
    Demek_ki Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48 , eic 52%
    +1 yıl

bu paradan daha azına insanların 9 saat çalıştıklarını ifade ediyor.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Üzerindeki güzel insan bir kenera koyarsak para birimi olarak 15 dolar kadar bozduran birinin aldığı para birimi surekli değer kaybetmesi ve giderlerin artmasi olarak degerlendirdim

1
    0 Yorumla
  • düşünürünsüz
    düşünürünsüz Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41 , eic 37%
    +1 yıl

Ne zengin.
    Ne fakir.
    Her mekana gidebilirim.
    Hesap ödeyemeyeceğim dükkanı düşündüren tutar.

1
    0 Yorumla
  • exsoso
    exsoso Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 39%
    +1 yıl

200 liradan az 50 liradan çok olan mavi renkte bir kağıt parçası.

1
    0 Yorumla
  • firari_munzevi
    firari_munzevi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 53 , eic 60%
    +1 yıl

maastan maasa muserref oldugumuz banknot olur kendisi... Bir haftadan fazla misafir edemeyiz.

1
    0 Yorumla
  • blood_princess
    blood_princess Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 78%
    +1 yıl

mavi ve rengi dolayısıyla erkek parası. ben pembe severim prensesler 200 lira sever :D

1
    0 Yorumla
  • Tözel-Harekatçı
    Tözel-Harekatçı Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Atatürk'ün son derece cömert ve sıcak gülümsemesini ifade ediyor. 5 lirada epey somurtkan :D

1
    0 Yorumla
  • Drakula3584
    Drakula3584 Takip Et
    Master Yaş: 42
    +1 yıl
    Gündem konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Paramızın değeri pek kalmadı 6 8 parça şey aldık marketten 100 lirayı geçti manava gittim dolma biber kilo on lira patates soğan zaten rekora gidiyor.

1
    0 Yorumla
  • ErosOkuKırdı
    ErosOkuKırdı Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl

Görseldeki para sahte gibi sanki. :)
    Telefon faturamı anca ödüyor. Adı var sadece ve üzerinde Atam olduğu için saygı duyuyorum.

1
    0 Yorumla
  • goodmornin
    goodmornin Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Pek bişey etmiyor, kanu alır yerim amaaa bayılırım 😘😘😘

1
    1 Yorumla
    • goodmornin
      goodmornin
      +1 yıl

Kaju

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bu sene mezuna kaldım ve alışveriş bile yapmadım nerdeyse elime değmedi kendisi hiç param yok parasız yaşıyorum resmen özledim 100 tl yi

1
    0 Yorumla
  • MubarekZombi
    MubarekZombi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

Bozulduğunda 10 dk da biten ama bozdurmayınca bitmeyen para :D

2
    0 Yorumla
  • üçgenkafa
    üçgenkafa Takip Et
    Master Yaş: 28
    +1 yıl

Önceden değere 200 lira değerindeydi şimdi bir 50 lira değerinde🤷‍♂️

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Düzenli olarak anneme gönderdiğim market alışverişi parasını ifade ediyor tabii neye ne kadar yeterse o da...

1
    0 Yorumla
  • Vlkcc
    Vlkcc Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

Çok güzel paradır fakir diyemezsin kendine zengin de 100 tl on numara paradır ezilse bile geriye 50 tl garantisi vardır 100 tl iyidir severim :D

1
    0 Yorumla
  • golden05
    golden05 Takip Et
    Yoda Yaş: 45
    +1 yıl

belki yetersiz şu ekonomik şartlarda ama üzerinde halen ATA mın resmi olması yeterli şükürler olsun damat ya da kayınpeder resmi yok

1
    0 Yorumla
  • Zoraki_prenses
    Zoraki_prenses Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 38%
    +1 yıl

Para birimi harcamak için. Daha ne olabilir ki? Ne dememizi bekliyorsun tapıyoruz flan dememizi mi?

2
    0 Yorumla
  • Because_Me
    Because_Me Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Artık değerini giderek yitiren para miktarlarından sadece biri

1
    0 Yorumla
  • Rüzgâr8888
    Rüzgâr8888 Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl
    Gündem konusunda 447 cevap paylaştı.

5 sene önceki 10 TL degerlı bile kalmadı ne oldu sana 100 TL 😏

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ne Ara bittiğini anlamadım için bişe ifade etmiyor. S

1
    0 Yorumla
  • Desuyonee
    Desuyonee Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

Yüz lira tek parça sevmem her zaman beş on ve yirmilikler hâlinde severim yani elli kağıt bile olmaz mutlaka beş on yirmi kağıtlar halinde olacak

0
    0 Yorumla
  • frozenmind
    frozenmind Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

paranın değeri yok ki ele geçtiği anda kül olup uçuyor

1
    0 Yorumla
  • olmassboyleşheyy
    olmassboyleşheyy Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

bir paket parliament bir dost ve kahve eşliğinde sohbet saglar

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Şu an ihtiyacım olan para miktarı adaletini sevdiğim dünyası

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

100 TL benm için kıyafettir hemde gider giysi alırım 😀

1
    0 Yorumla
  • izeleren
    izeleren Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 49%
    +1 yıl

15€ = bir öglen yemegi...

1
    4 Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Bu iyiydi.

Yorumla
    • izeleren
      izeleren
      +1 yıl

yani bizim isimize geliyor.. türkiyedekiler düsünsün :D

Yorumla
    • _DavidoFF
      _DavidoFF
      +1 yıl

Immm, bireysele indirgeyerek 80 milyonu sildiniz bir anda.

Yorumla
    • izeleren
      izeleren
      +1 yıl

yani öyle demek istemedim... artik tatil yaparken hic birseyin parasina bakmamaz olduk, bütün gurbetcilerde bunun farkinda. Mesela bir cekete 300tl vermek bizim icin ucuz olabiliyor sonucta sadece 45€ ama burda bir cekete 300€ vermis olsam cok ama cok düsünürüm...

Yorumla
  • ORKUN2222
    ORKUN2222 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

sabah evden cıkıp aksam eve donerken cebımde nereye gıttıgını anlamadıgım para :)

1
    0 Yorumla
  • yollupasifGAY
    yollupasifGAY Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

Bundan 8 sene evverlinin 25 liras ediyor yani 18 kilo domatesyada 10 kilo biber ediyor

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

100 tl benim kıymetlim. O olmazsa yaşayamam hayatımın anlamı yani her gün koynuma alıp beraber yatıyoruz çok seviyorum onu

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Market alisverisine harcamak icin verdigim para derim sjsjsj

1
    0 Yorumla
  • muhendizzboyy
    muhendizzboyy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

hiç bir şey.. bir para birimi işte :D :D ne olabilir ki

0
    0 Yorumla
  • SLanaDelRey
    SLanaDelRey Takip Et
    Guru Yaş: 27
    +1 yıl

Sanmıyorum benim benzin parama yetebileceğini

3
    2 Yorumla
    • SLanaDelRey
      SLanaDelRey
      +1 yıl

Hahahahahahaha

Yorumla
    • Hasanban1234
      Hasanban1234
      +1 yıl

😂😂

Yorumla
  • Tulay2020
    Tulay2020 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 51%
    +1 yıl

Olsa ifade edecek bişey 🤣🤣

2
    0 Yorumla
  • beyazorkidem
    beyazorkidem Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 58%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 801 cevap paylaştı.

Mavinin en sevdiğim tonu olur kendileri.

2
    0 Yorumla
  • barbiestar
    barbiestar Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35 , eic 33%
    +1 yıl

valla şu zamanda çok para

2
    0 Yorumla
  • Melike_18
    Melike_18 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 40%
    +1 yıl

Itriyi ifade ediyor dbdjsnd

2
    0 Yorumla
  • sternocleidomastoidd
    sternocleidomastoidd Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 61%
    +1 yıl

Bozdurduğun anda bitiyor 👀

2
    0 Yorumla
  • Giz100
    Giz100 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 64%
    +1 yıl

Çok birşey etmiyor hemen bittiği için

2
    0 Yorumla
  • Gül0095
    Gül0095 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

1 tl gibi dakikada harcanır

2
    2 Yorumla
    • Tahaks
      Tahaks
      +1 yıl

Tutumlu ol az tutumlu

Yorumla
    • Gül0095
      Gül0095
      +1 yıl

Dünyaya yemeye geldik ya ne tutumu 😂

Yorumla
  • XXkromozomlu
    XXkromozomlu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

10 kilo soğan asşafdkslşgkkfgfd

3
    0 Yorumla
  • ŞiirdekiPiraye
    ŞiirdekiPiraye Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 48%
    +1 yıl

Manikür pedikür parası

1
    0 Yorumla
  • CDDuru
    CDDuru Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 31%
    +1 yıl

bir değeri yok günümüzde

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (121)
Devamını Gör(166)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > 100 TL sizin için ne ifade ediyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

100’tl ye ne yenir? 6 cevap verildi
En güzeliniz 100 dolar'ın anlamı nedir? 13 cevap verildi
100 dolar kac tl yapar? 12 cevap verildi
200 TL nin değeri 100 TL ile eş değer oldu, ne düşünüyorsun? 26 cevap verildi
100bin TL ile ne iş yapılır? 6 cevap verildi
Bir rimele 100 TL verilir mi🤔? 21 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Geceleri konuştuğun özel biri var mı?
  • Hayatta bir kez olsun neyin tadına bakmak istersiniz?
  • Telefonunuza eski sevgiliden ‘seni çok özledim beni affet’ mesajı gelse ne yapardınız?
  • Ev temizliğinde size yardım eden kim var?
  • Sizi rahatlatan sesler neler?
  • Gitmek mi zordur, kalmak mı?
  • Sizce bebekler ebeveynleriyle aynı odada mı, ayrı odada mı uyumalıdır?
  • Sizi özel hissetiren saç rengi nedir?
  • Protez tırnaklar doğal duruyor mu?
  • Son kez ona mesaj yazacak olsanız ne yazardınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨