Gorusleriniz nedir Soru yukarıda
2020
3500
5000
5000+
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben 5000 tl diyorum.
Zira şu an da bizim evimize giren toplam para 3500 - 3600 tl civarı ve 4 kişilik bir aileyiz buna rağmen şu zamanda geçinmekte zorlanıyoruz.
Şimdi diyeceksiniz ki sizden daha alt gelirde olanlar nasıl geçiniyor
Ona da cevabım insanlar geçinmiyor idare etmek durumunda kalıyor karın tokluğuna çalışıyor insanlar.. Ne bir gezmek, ne bir tatil ne de çocuklarının istediklerini yetiştirebiliyorlar misal bir şeyden 4 tane almak yerine belki 3 tane alıveriyorlar bir şeylerden sürekli kısmak durumunda kalıyorlar düşünsenize Bilmem kaç ayını çalışmakla geçiren bir aile yazın tatile bile gidecek para bulamıyor.
Bizim eve para girdiği gibi bitiveriyor.
Doğalgaz en kısıkta yanmasına rağmen 300 tl ye yakın geliyor.
Su, internet, elektrik, yiyecek alışverişi, kişisel bakım alışverişi, okul alışverişleri, harçlıklar, okuldan istenen paralar ( bu aralar baya baya fazla oldu) ee arada da dışarı çıkıp bir şeyler atıştırma parası, hadi evin büyüklerini geçtim ama küçüklerine alınacak kıyafetler, bazı yerlere verilmesi gereken taksitler vs. bunları da katınca ortada gerçekten hiçbir şey kalmıyor.
2000 altı resmen açlık sınırı sağlıksız düzensiz beslenmek
Çift Haneli Maaşla Bile ay sonu bazen zor Geliyor Not Ev Kredisi Ödüyorum.
Kıt kanaat ise ev varsa 3500 kira ise en az 5000.
Cevap
5Cevap
Günümüzde büyükşehirlerde 4 kişilik bir ailenin 4000tl nin altında geliri olması geçinmek değildir. ona en kibar tabiri ile idare etmek denir.
Öncelikle geçinmek ne demek onun anlamını bilmemiz gerekir. insani ihtiyaçlarımızı en azami şekilde ikame edebilmektir. yaşamak için insani gereksinimlerimizi sağlamaktır.
Bu ihtiyaçlar beslenmek, eğlenmek, barınmak, eğitim, sağlık, giyim ve sosyal yaşam giderleridir.
Maalesef bizim memleketin yarısı insani ihtiyaçtan anladığı sadece beslenmek ve barınmak olduğu için diğerleri onlara göre lükse kaçıyor.
Lüks ise ihtiyacından fazlasına sahip olmaktır. yani sinemaya gitmek, insanlarla sosyal ortamlarda (iş yeri, ofis ortamından bahsetmiyorum) kaynaşıp vakit geçirmek, eğlenmek ihtiyaçtır. bunun limiti lüksü belirler.
İnsanlığın, sosyal hayatın ne demek olduğunu kavrayamamış veya zorla baskı altında tutulan kitlenin benimsediği kriterler maalesef bizim bugün ekonomi ve refahımızın düzeyini belirliyor.
Asgari ücrete 4 kişilik bir ailenin geçinebileceğini düşünenlerin sebebini reçetesiz ilaç tüketmelerine veriyorum.
Bu asgari ücret safsatadan başka hiçbir şey değil. Türkiye'de asgari ücret veren iş yeri yok. Olsa bile günde 12 saatten haftada 60 saatten fazla çalıştıran yerler veriyor. Öyle asgari ücret olmaz. Bence asgari ücret saçmalığı sona erdirilmeli ve saatlik ücret getirilmeli. Bir diğer konu, denetlemeler çok sıklaştırılmalı. Kimse asgari ücret vermiyor çünkü. Herkes asgari ücretin altında veriyor. Ülkeyi yöneten siyasi parti kim olursa olsun, halk problemli olduğu sürece, insanlar problemli olduğu sürece bu sorunlar çözülmez. İnsanların kendisinde problem var. İnsanlar aç gözlü, bencil ve çıkarcı.
Denetleyen devlet yetkiliilerini çok sıklaştırsınlar, İş yerlerinin önlerine gerekirse kamera koysunlar, çalışanlar vs tespit edilsin ona göre asgari ücret ve sigorta ödensin. Şu an Türkiye'de doğru düzgün sigorta yapan yer de yok. Bu asgari ücret sorularını gereksiz buluyorum bu yüzden. 5000 dense ne yazar, kim veriyor ki asgari ücret. Herkes kaçak çalıştırıyor.
Geçinmek gerçekten çok zor. Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı zaten belirleniyor 2000 ve 6000 civarı diye hatırlıyorum.
5 binin altinda olanlar yasiyorum demesin, yasamaya calisiyorum desin daha dogru olur.
Asgariye 2 cocuk bakiyorlar komsularim diyenler gelmeden kacayim.
bugün pazara gidip herşeyden 1 kilo aldım 150 tl sen düşün 1 ay bunu
7 civarı bir ayda nereye gittiğini hiç anlamıyorum. yalnız yaşıyorum. Kirada veriyorum ama. bence rakamlar güncellenmeli.
Benim iki cocuk ozel okul, evde iki araba, bir bakici, kira vermeden hic kismadan ama abartmadan da ayda 14-17 falan gider var ortalama.
Günlük mü aylık mı yıllık mı?
ayrıntı ver bari 😀
2020
5000 rahat bir kişinin alması lazım
En az 5000
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar