Alvin Toffler
Ada araştırmanın son anketi açıklandı. Nerde zengin il ilçe varsa CHP'ye oy veriyor. Bu zenginler yoksulları çok mu önemsiyor?
Alvin Toffler

Bunun zenginlik ile alakası yok.
Bunun eğitim ve bilinç ile alakası var. Eğitimli, düşünen, sorgulayan, körü körüne inanmayan, din sömürüsüne kanmayan her vatandaş neyin ne olduğunun bilincinde kalarak hareket eder.
Kaldı ki, eski enerji bakanının cehaletle beslendiklerini ağzından kaçırmasından da biliyoruz durumu.
Geçenlerde AB bilmem ne kurumu bir rapor yayınladı. Eğitim seviyesi yükseldikçe aile içi siddet, kadına şiddet, pedofili vakalarının arttığı yönünde. Şimdiki eğitim cehaleti besliyor. Ahaktan, vicdandan , insanlıktan yoksun.
Sizin aydın dediğiniz insanlar kimler bakıyorum. Dünyaya ve ülkeye ne vermişler mesela? Yok. Hiçbirşey.
Bak aşağıda senin gibi edebiyat parçalayan birine şu yorumu yaptım; "Sırp kasap Radovan Karadziç 'te şair, psikolog ve sözde aydındı ama 250 binden fazla Müslüman'ın ölüdüğü Srebrenitza katliamının baş sorumlusu. Ve o katile senin övdüğün çağdaş ve medeniler 40 yıl ceza verdi. Pabucumun aydınları. Haitide insanlar açlıktan çamurdan ekmek yapıp yiyor, Afrika açlıktan kırılıyor somürülüyor, dünyada 2 milyar insan tam manasıyla aç nerede bu zenginler? Geçiniz bu masalları. Zenginlerin o zenginliklerini koruyabilmesi için birilerinin fakir olması ve onlara hizmet etmesi gerekiyor. Komik komik yorumlarda sömürgenleri savunuyorsunuz."
Öncelikle aile içi şiddetin, kadına şiddetin, pedofilinin eğitimsiz toplumlarda çok daha sık olduğunu hemen hemen herkes biliyor. Saçma rivayetler, din alimlerinin utanç verici açıklamaları ve nice nahoş olay bunun kanıtıdır. Çevrenize iyi bakın.
Bu bir!
İkincisi, siz benim yazdıklarımı tamamen okumadan göz kararı bir yanıt verip geçmişsiniz. Neden böyle diyorum? Çünkü, benim yazdığım yanıtta "aydın insanlar" tabiri yok! Bunu siz bir tarafınızdan uyduruyorsunuz.
Hadi bunu geçtim.
Kalkıp bu sefer dünyadaki açlığa, sefalete dem vurmuşsunuz. Ne alaka?
Sorunuz ile ne alaka? Konumuz oy ve bilinç iken birden dünyanın açlığına geçti.
Kim biliyor?
Siz uyduruyorsunuz
Tüm raporlar tersini söyledigi halde üstelik
Cevabım hem soruyla hem sizin yorumunuzla son derece alakalı.
Aydın insan kelimesini kullanmadım diyorsun eğitimli demişsin, bilinçli demişsin, sorgulayan demişsin vs vs
Sonuç aynı
Acınılası şekilde komik, gereksiz ve laf etmeye değmeyecek kadar sığ bir idrak yetisine sahip olduğunuzdan dolayı daha fazla konuşmaya gerek yok!
Bence eski ve yeni zengin kesim diye ayrim yapmak lazim. Eski zenginler bunu Cumhuriyetimizin ilanindan bu zamana kadar. Chp yi Modernligin Cagdasligin demokrasinin, dusünce özgürlügünün partisi olarak gördüler. Kendilerinide boyle siniflandirdiklari icin hep Chp ye oy verdiler. Tabiki Chp nin ne kadar modern cagdas aydin demokrasiden yana oldugu tartisilir.. Surekli sag partiler iktidara geldiklerinde veya yaklastiklarinda darbe cigirtkanligi yapmalarindan veya sag secmeni. Sehirdeki veya koylerdeki insanlari cahil koylü onlar bisey bilmez gibi asagilamalar yaptiklarindan dolayi gram demokratik bir parti olmadiklarinida anliyoruz.. Zengin Chp li kesimin amaclari sadece eskiden beri yedikleri Turkiyenin ekonomik pastanin paylasilmasini engellemek.. Herneyse gunumuzdede bu devam ediyor ama artmiyor. Bu yuzden Nufus artsada Chp oy oranlarina bakildiginda hep oldugu yerde saymaya devam ediyor.. Ne yazikki genclerde Chp yi yine demokratik sananlar var. Onlarda daha cok Atatürkün partisi diyerek sempati besliyorlar ve oy veriyorlar. Ama onlar en azindan Chp nin yonetimsel sorunu görebiliyor Şu an . Ak Parti iktidari ile bu ekonomik pay dagitildi yeni yeni zenginler olustu. Ama hala orta ve dar gelirli kesimde var. Yani bizler , Ak Parti iktidarinin bizlere her konuda diger partilerden daha iyi bir gelecek saglayacagina inandigimiz ve 17 yilda bunu gordügümüz icin oy veriyoruz. Bu yuzden orta ve alt gelir grubundan Ak Parti daha cok oy aliyor.. Benim düsüncem bu Nihal.
Çok güzel bir analiz olmuş
Tskler 👍👏
Eig icin Tskler 🙄
😉🤚
Temel sorun zaten bu değil mi? Ak Partiye oy verenleri cehaletle suçlayanların asıl derdi, ülkeden elde ettikleri rantı paylaşmamak. 20 Yıldır bu yüzden kudurmuyorlar mı?
Yoksulun elindekini de almak için oy veriyor.
Cevap
11Cevap
Anketlere güven olmaz, sen anket yapsan istediğin sonucu çıkartabilirsin
Bu ankete zaten inanmadım
Ama zengin muhitlerde CHP'nin oy aldığı bir gerçek.
Evet bu doğru
Bırak bu işleri abla, son Mart akşamı herkes yine her zamanki gibi tiiiiiss olacak yazıyorum buraya inanmayan not alsin
Seçime kadar kazanıyoruz diye
Seçimden sonra oylar çalındı diye milleti kandırıyorlar
Kılıçdaroglu'nu ancak yerine uygun aday bulununca gönderirler. O bir proje. Adam kasetle geldi ve oy alıyor. Bundan daha rezil bir durum olabilir mi? Ama oluyor. Parti meclislerinin listesini bugün İslam ve Türkiye düşmanı isimlerle dolduruyorlar. Nedeni Türkiye'nin İslam dünyasındaki misyonuna son verip Yeni dünya düzeni içindeki rolünü kabul ettirmek. Kılıcdaroğlu ile dalga geçiyoruz falan ama aslında işini son derece iyi yapıyor. Bak bugün İP'e oy veren eski ülkücüler HDP ile ittifakı bile kanıksayacak noktaya gelmiş durumda. Bu bir başarıdır aslında kendi açısından.
Zenginlik ile alakalı bir şey değil her şey ortada ben MHP `miyim ama sıkıntı büyük hiç kimse memnun değil lakin daha iyisi de yok diye düşünüyorlar.
Bunun zenginlik ile alakası yok.
Neyle alakası var.
Birazda bunlar batırsın ülkeyi diyorlar herhalde. Battı balık yan gidiyor 😂😂
Millet yardım , yatırım , iş , düzen , insanlık istiyor
O nedenle 17 yıldır Ak Parti kazanıyor zaten
Durumu olmayan insanlar mecburen AKP'ye oy veriyor.
Sana da makarna, kömür, erzak, aylık verseler sende AKP'ye atarsın.
Zenginlerin bunlara ihtiyacı yok ki CHP'ye atmaları normal.
Peki o zenginler neden zenginliklerini o insanlarla paylaşıp, Ak Parti'yi iktidardan indirmiyor?
Adı üstünde zengin 🙄 canını al paralarını alma 🙄
Bu durumda ülkeyi düşündükleri söylenemez
AKP'ye oy verenler de bir nevi ülkenin durumu için değil kendilerinin ayakta durması için AKP'ye oy veriyorlar.
İşte bu komik. Hiçbir Ak Parti'linin evinden HDP'ye bir oy gitmemiştir. Çözüm sürecinin şartı PKK'nın silah bırakmasıydı. Tek şart oydu. Zaten iddia edildiği gibi bu Ak Parti HDP işbirliği olsaydı HDP sürece ihanet etmez, pusu kurup Mehmetçiği öldürmez, şehirlerin altına tüneller kazıp silah yığınağı yapmaz, hendek kazmazlardı. HDP çözüm sürecinin gerçeklesmesini hiç istemezdi. Dolayısiyla enson bıçak kemiğe dayandı şu an aralıksız operasyonlarla heryerde teröristler öldürülüyor. Bak son aylarda hiç dogru dürüst Türkiye'ye yönelik saldırı haberi bile gelmiyor. Ama ozaman çözüm süreci var diye meydan mitingleri yaparak akepe ülkeyi pkk'ya peşkeş çekiyor diyen CHP, İP, Saadetin 5 harflileri, HDP ile ittifak yapıp Erdogan'ı devirmeye çalışanlar o silah bırakma şartını yerine getirmeyenlerle beraber. Yine senin o aşagıladığın kesim, gerçek Anadolu insani vatanseverlik konusunda daha duyarlı ve ferasetli ki bunlara prim vermiyor.
AKP'nin kuruluş yıllarında fakirlerin, kimsesizlerin sesi olmaktı oldu da.
şu an AKP zenginler ve yandaşların kâr etmesi amacı ile çalışıyor.
Buna katılmıyorum. Sen de kendinle çelişiyorsun. Az evvel "AKP'ye oy verenler de bir nevi ülkenin durumu için değil kendilerinin ayakta durması için AKP'ye oy veriyorlar." diye bir yorum yaptın üstelik.
Erdoğan bu ülkede paranın ve doğal olarak ülkenin patronlarının tekerine çomak soktuğu için sevilmiyor. İstanbul'u mesken edinmiş gayrimilli sermaye sahiplerinin payına Anadolu iş adamlarını da dahil ettiği için sevilmiyor. Kurulu sömürgeci düzenlerini yerle bir ettiği için sevilmiyor.
Elbette herkesi aynı anda zengin edemez. Bu mümkün degil zaten.
Yanlış düşünüyorsun. Görüşlerim çelişkili değildir.
Ben durumu olmayan insanların AKP'ye mecbur oy veriyor diyorum. Ak parti durumu olmayan, gücü olmayanların sesi olarak kuruldu.
Rte şeker fabrikasını peki neden özelleştirdi?
Zengin ve yandaşlarına verdi?
Neden Sakarya'da tank palet fabrikasını başka ülkelere teslim etti?
Bu mu vatan sevdalısı olmak?
Erdoğan doğru bulmadıği hiçbiryere sirf yandaş diye kendi adamını koymaz. O bunları aşmış biri. Sermayenin el degiştirmesini sağlıyor. Tank palet konusundaki cehaletinize öyle bir şaşıyorum ki öyle böyle değil. Bu hükumeti her konuda bak her konuda diyorum eleştirebilirsin ama ülkenin savunma sanayini %25'den %68'e çıkardıysa bu konuda eleştiriyorsan sen hiçbirşeyi doğru okuyamıyorsun demektir.
Katarlılara satılmadı o fabrika. Işbirliği var ve incelendiğinde çok kârlı bir anlaşma
Hadi onu da geçelim
Sana bir soru
Madem sağdan soldan duyduklarınla bukadar uzmansın şunu cevapla
O tank palet fabrikasında Ak Parti'den önce yapılan üretim neydi? Ne ürettik? Hangi yerli tankımız vardı Ak Parti'den önce?
O an ki teknoloji ile şu an ki teknoloji aynı değil eskiden üretim zordu. Parça üretiyorlardı.
RTE yerlilikten yana olsa Katar'a işletme hakkı vermez.
Yerlilikten yana olmasa %25 , %68 olmaz
Bugünkü teknolojinin farklı ama bugün o teknolojiye rağmen sömürülen, silah üretemeyen, yönetilen, millileşemeyen dünya kadar ülke var. İşin kolayına kaçıyorsun. Aynı teknoliji Yunanistan'a girmemiş mi mesela? Neden onlar bizden çok geride kaldı? Bunu ben demiyorum Youtube'da dünya kadar videoları var. Haber kanalları habire Türkiye'deki savunma sanayiinin haberini yapıp duruyor. Kadar konusunda da cahilsin. Konuya Arap sevicilik olarak baktığından adim gibi eminim. Oysa ittifaklar kuruluyor. Belki haberin yok ama Akdeniz enerji havzası. Devasa bir pasta var ve büyük bir kapişma. Mısır çok büyük bir havza buldu. Katar öyle. Mısır kimlerle beraber, Katar kimlerle. Bunaları incele. Yok yoksa tank palet fabrikası tekerlemene devam et.
Ülke ve millet için hayırlısı ne ise o olsun.
Fakirler kendini düşünemediği için akpye veriyor. Asgari ücretle geçinenler akp derken milyonerler chp diyor.
Zenginler çok paylaşımcı ve düşüncelidirler tabi 😏
Aydın kesim ve okumuş kesim neden veriyor? Cahil oldukları için sanırım
Hangi aydın
Sırp kasap Radovan Karadziç 'te şair, psikolog ve sözde aydındı ama 250 binden fazla Müslüman'ın ölüdüğü Srebrenitza katliamının baş sorumlusu. Ve o katile senin övdüğün çağdaş ve medeniler 40 yıl ceza verdi. Pabucumun aydınları. Haitide insanlar açlıktan çamurdan ekmek yapıp yiyor, Afrika açlıktan kırılıyor somürülüyor, dünyada 2 milyar insan tam manasıyla aç nerede bu zenginler? Geçiniz bu masalları. Zenginlerin o zenginliklerini koruyabilmesi için birilerinin fakir olması ve onlara hizmet etmesi gerekiyor. Komik komik yorumlarda sömürgenleri savunuyorsunuz.
evet belki de öyledir. neden öyle olmadıgını dusnuyorsun ki
bak o sözü bende severim ama yine benzer bir durum var. eğitim durumu arttıkca akp giden oylar azalıyor, acaba bu nedenle mi her 2 yılda bir eğitim sistemini değiştiriyorlar.
sorumun cevabı bu değil bu arada ne akp ye ne chp'ye oy veriyorum. taraf değilim
muhtelemen reis'İn deyimle bertaraf olacagım. Dürüst yetenekli genc bir lider gelirse desteklerim ama henuz öyle biri yok adaylar arasında. AKP'yi eleştireceğim tabi iktidarsan yaptıgın seyler mantık çerçevesinde eleştirilr. söylediğin sözün arkası olur. iftira bana göre değil, Ben AKP'lilerin neden akp'ye oy verdiğini biliyorum. chp'lelieride biliyorum.
ama hepsi kendi cebini düşünen insanlar. hangisi gelirse gelsin olan yine fakire olacak.
düzen değişe bile düzülen değişmeyecek (amiyane tabirle)
O yazıyı tam okudunsa tam anlamıyla sorunun cevabı orada vardı
Ayrıca Bu insanlar gökten inmedi hepsi insan evladı
Kendini farklı biriymiş gibi lanse edip kendisi dışındakileri siyasi fikirleri ne olursa olsun sürekli her insani menfaatçilikle, yalakalıkla, yandaşlıkla etiketleyen zihniyet bence onlardan daha seviyesizdir. Ne sen kimseden fazlasın, ne kimse senden az
ben kimseden fazlayım mı dedim. sadece yalancı insanları sevmiyorum dedim. iki yüzlü hepsi
yolda bulduklarını yola cıktıları ile değiştirdiler.
Ahh rahmetli Erbakan hocam olacaktı , neler derdi bunlara.
Hepsi insanoğlu. Sende öyle. Ak Parti'ye oy verenler CHP'ye oy verenler, yeni kurulacak bir parti olsa ona oy verenler. Ideolojik nedenleri, hayat görüşleri farklı olabilir ancak sanki menfaat bu insanlarda var da dünya geneli temizmiş gibi konuşmalar eşyanın tabiatına aykırı. Demene gerek yok. Kendini onlardan fazla gördüğün kesin. Bana göre degil. Şikayet edenlerin hiçbiri değil. Aynı yerde, aynı konumda olsalar farklı hareket etmeyecek insanlar çoğu. Öyle konuşulduğu gibi de bir kirlilik oldugu görüşünü savunmuyorum. Bu hiçbirşeyi beğenmeyen, hep şikayetçi, hep negatif insan türlerinin bir argûmanı. Hayata karışmayan, hayatı kendiden ayrı tutan lüzumsuz kesimler benim için.
ben kendimi neden onlardan iyiy göreyim. öyle oldugumu dusunsem siyaset yaparım. begenmiyorum begenmek zorundada değilim akp ile chp arasında zerre kadar kalite ve zihniyet farkı oldugunu dusunmuyorum. Hiçbirine oy vermek ve sevmek zorunda değilim.
begendim kişiler yokmuydu vardı. Bülent eceviti severdim, Necmettin Erbakanı severdim. onlara bir kere bile laf etmedim. onların karakterinde biri gelirse oy verişrim yoksa hepsi aynılar benim için.
Ecevit'in yarım bıraktığı bir Kıbrıs harekatından başka bir katkısı olsaydı keşke bu ülkeye. Binlerce kişinin öldüğü sağ sol çatışmaları, ülkenin Merkez bankasını bomboş bırakan ekonomik krizler, 12 ülkeden 1 milyar dolar bulabilmek için yazılan mektuplar, vasıfsız, ezik, beceriksiz bir yönetim. Bu Ecevit hayranlığını hiçbirzaman anlamadım anlayamam.
Ahh ahh azıcık okusan böyle olmazdı, Ecevit geldiğinde zaten kriz kapıdaydı, ekonomi düzenli olarak her 10 yılda bir krize girer, kapitalizm böyle çalışır, 2008 de girdik sıra 2018 deydi oldu , azıcık okuyun yaaa ne olur bir fikirde sabit kalmayın, evet haklısın en kralı reis, o gidere ülke batar, ondan daha iyisi yok, peygamber gibi adam kendisi
Okusam mı?
Ben 44 yaşındayim yaahuu
Ecevit Demirel döneminin kavgalarını bilen biriyim.
İçindeydim o zamanların
Sen şimdiki ergenlere anlat bu masalları Üstelik o dönemlerden çevremde işkence çeken, haalâ tekerlekli sandalyede bağlı olan, vurulan bir yığın insan var. Kimi sağ kimi sol diye insanlar birbirine girmiş, benim ablamın eğitimine devam ettirememişler korkudan
Ne hayrı olmuş ülkeye? Krizden yokluktan, sefaletten, iç karışıklıktan, terörden başka ne gördü ülke.
Üstelik Kibrıs harekatını da yarım yamalak yapmış ki ben bunun kasden o dönemde öyle çözümsüz bırakıldığını düşünmekteyim bak şimdi Akdeniz karıştı
Altı bezlenirken başbakanlığı bırakmayan pasif, basiretsiz, beceriksiz herifin teki.
Tamam işte reisimiz var artık , ulu önderimiz , herseyi bilen yüce insan , mutlu mesut yasıyoruz
Dusunmekmzorunda bile değiliz, o der biz yaparız
Önder, doğru
Büyük lider doğru
Reis var doğru
Ama sakın bizi putperestlerle karıştırma
Kendiniz yazıp kendiniz oynuyorsunuz
Yooo çevremde gördüklerimi söylüyorum, ben gecekondu mahallesinde büyüdüm , hala haftada bir giderim , konuşuruz arkadaşlarla , ben her iki tarafında bilir dinlerim ,
Öyle , sana ne desem değişmez,
Kaç çocuk yapacağımıza hatta harımla ne kadar sevişecrğimize kadar karışsın lazım
Iğğğyyyy
Az biraz yüzüne dogru söylenen neden cirkefleşmeye başlar acaba
Benim de 1 çocuğum var kimse de birşeyime karışmadı bugüne kadar. Kapalı değilim giyimime karışmadı. Aileme karışmadı. Adamın tavsiye niteliğindeki konuşmaları bile batıyor size. Okadar tahammülsüzsünüz ki iki her yorumunda ayrı bir iftira atıyorsun sinsi sinsi
Allah ayağınıza dolandıriyor işte çok şükür
Yeter seninle vaktimi ziyan ettiğim
Ötede oyna
milyon dolarlarım var. Akp'ye oy veriyorum 😂
Ismarlama anketler
Tabi canım o kesin
Seçime kadar kazaniyoruz diye milleti kandırıyorlar
Seçimden sonra oylar çalındı diye 😂
Araştırma sonuçlarını inceledim enaz 7-8 yerde 0,3 - 0,7- 1,2 gibi farkla CHP önde gözüküyor. Onlar Ak Parti'nindir. Zorlaya zorlaya bukadar düşürmüşler Ak Parti'nin oylarını Buna rağmen Ak Parti önde.
İstanbul'u değil de Ankara'Yı CHP alacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?