2018 seçimlerinin mahalle mahalle sonuçlarını bulamadım, sadece 2015 Kasım seçimlerininkini bulabildim o yüzden görsellere 2015 seçimini koydum.
Dikkat ederseniz Teşvikiye (Nişantaşı), Etiler, Bebek, Caddebostan, Suadiye gibi zengin semtlerde CHP en az %60, AKP ve MHP ise en fazla %10 oy alıyor. Oysa şu ana kadar CHP'nin zenginlere dair hiçbir olumlu vaadi olmadı, tam tersi sürekli fakirleri savundular. Misal Kemal Kılıçdaroğlu bir mitinginde zenginlerden çok vergi alacağını, fakirlerden ise az vergi alacağını söylemişti. Herşeyden önce CHP insanlar arasındaki gelir düzeyi farkını azaltmaya çalışan sol görüşlü ve sosyal demokrat bir parti. Neden buna rağmen açlıktan ağzı kuruyanlar AKP'yi desteklerken bir giydiğini bir daha giymeyen "sosyeteler" CHP'yi destekliyor?Teşvikiye Nişantaşı olarak da geçiyor.
Zenginler makarna ve kömürle kandırılmadıkları için
Okumuş ve kendini geliştirmiş insanlar oldukları için
Kendilerini sorguladıkları için (Dayatılan herşeyi kabul etmedikleri için)
Başka bir sebep
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
CHP fakirleri savunduğu halde neden fakirler AKP'ye oy verirken, zenginler CHP'ye oy veriyor?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Zengin ne alar ki fakirin halinden o yüzden veriyorlar şükür maddi durum çok iyi ben vermiyorum CHP ye oyumu
Zenginlerin fikirleri var fakirlerin ise bir düşünce ideali yok kuru ekmek ile bile mutlu çünkü sonrasını düşünecek kapasiteleri bile yok
Zengin akıllıdır allah kitapla kandıramazsın o yuzden
Fakirler beslenemiyor, o yüzden beyinleri çalışmıyor.
En baştada sen
Akp oy veren fakirlerin çoğu sorgulama yetisi olmadığı için sadece din ile kandirildiklari için sorgulamiyorlar ondandır
Hayat işte
CHP hiç bir zaman fakirleri savunmamıştır
Farkında mısın bilmiyorum ama CHP sosyal demokrat bir parti.