📌Robert Koch 👉verem aşısını buldu 📌Wilhelm conrad👉röntgen ışınlarını buldu (x) ışın 📌Louis pasteur👉kuduz aşısını buldu 📌Nicola tesla 👉alternatif akım ve sayısız elektronik icad ve buluşun sahibi 📌Alva John fisher👉ilk çamaşır makinesini yaptı 📌John hague👉ilk buzdolabının yaptı 📌Willis carrier👉klimayı buldu 📌Alexander Graham bell👉telefonu buldu 📌Guglielmo marconi👉radyoyu buldu BU LİSTE UZAR GİDER 👉Şimdi asıl sorum şu Müslüman olarak doğmuş bir insan her naneyi yiyip daha sonra tövbe edip cennete giderken, bunca👆👆👆👆sayısız icada ve buluşa imza atmış ama Müslüman olmayan insan'lar cehennememi gidecek sizce yaratıcı bu kadar adaletsiz olabilirimi? Not :Bu sorulara inançlarınıza göre değil vicdanınıza göre cevap verin 👈 👉Son olarak inanan inanmayan herkese saygılar sevgiler olsun hayırlı cumalar cümleten👍
Müslüman olmak namaz kılmak vs bunların gerekli olduğunu düşünmüyorum bir insan iyiyse kalbi temizse tamamdir ateistlerin bir sözü var cennete girmek için iyilik yapmıyorum ne kadar guzel bir cümle biz kalbi temiz insanlarız fazlasının gereği yok
Kendiyle çelişen bir cevap olmuş bu. Allahın varlığını kabul ediyorsunuz ama onun şartlarını kabul etmiyorsunuz. Bu konuda daha fazla bilgi edinmenizi öneririm.
Onca hurinin hakkını kim verebilecekse o gitsin.. Bu arada aklıma geldi. Şu mübarek kadinlar gününün yüzü suyu hürmetine lezbiyen ve bisex kadınlara da huri istikhaki verilsin. Onlar da cennetin tadına varsinlar 😊🌸🌸🌸
Bu müslüman inanışına ait bir bilgi. Diğer dinlere sorsan onlar gidecek. Aslında bu komik bir şey. Bence insan olan gidecek, insani değerlere sahip olan Adam olmanın dini yoktur.
10. yüzyılda yaşamış bir Müslüman alim olan İbni Haytam'dı. Karanlık odayı ve ışık oyunlarıyla görüntü elde etmeyi ilk olarak İbni Haytam keşfetmişti. Batının en çok oynadığı satranç ta müslümanlar tarafından bulunup geliştirip şu an ki formuna kavuştu.. 1000 yıl kadar önce 852 yılında Abbas İbn Firnas adlı bir Arap Cordoba'daki Ulucaminin minaresinden tahtadan kanatlarla atladı... Sıvıları dağişik kaynama noktalarına göre birbirinden ayırma da ilk kez Müslüman bilim insanı Jabir ibni Hayyan tarafından bulundu... Dünyada bugün kullanılan cerrahi aletlerin tümünün nihai dizaynları Endülüs Emevilerinden El Zehravi'ye aittir. Neşter, kemik testereleri, göz ameliyatı makaslarının da aralarında bulunduğu 200 cerrahi alet modern tıpta da kullanılır... Bunları İngiliz bir araştırmacı yazmış hepsini buraya aktarmadım daha bir çok bilgi mevcut Yani müslümanlar 100 yıllar önce zaten herşeyi bulmuş ve geliştirmiştir fakat selçukludna sonra pozitif bilimler göz ardı edildiği için son dönemde bilim üzerine gelişim durma noktasına geldi. Yani şimdi Müslüman olmayanlar daha zeki daha faydalı gibi bir çıkarım içinde bulunursak hata ederiz biraz araştıran insan zaten görecektir ki kuran zaten okumayı ve araştırmayı emreder insanlığa faydalı olmayı vurgular... Dini inaçları bu tip şeylere alet etmek doğru değil herkesin inancına saygı duymak gerekir ayrıştırıcı değil birleştirici olmak gerekir
Sorumu tam anlamamışsın ben Müslümanlar hiç birşey icad etmemiş demedim İslam dini derki Müslüman olamayan hiç kimse cennete alınmayacak burada bir adaletsizlik yok mu dedim 👈
İmanı olmayanların yaptıkları ibadetler, hayırlı işler, sadakalar, kıyamette hiçbir işe yaramaz... Yani sadece amelle cennete girilmez yanında iman etmek şarttır. Kurana hadislere ve ayetlere inancı olmayan biri zaten olaya bu pencereden bakamaz ben iyi biriyim ama Allaha ve kitaba inanmıyorum beni cennetine almayacak mısın diye sorgular bu tip konular biraz hassas ve ince herkese Allah akıl fikir vermiş dünyanın etrafını nefse hoş gelen şeylerle donatmış bilmemiz gereken tek şey şu nefisine ne kadar az uyarsan o kadar iyi bir amele sahip olursun
Müslüman olmak cennete gitmek için tek kıstas değil... Müslümanlığa uygun kaç insan yaşayabiliyor ki? Her haltı yiyip ben müslümanım cennetliğim diye düşünen biri varsa akıl baki değildir o kişide... İnsanlığa hizmet sağlayan bu icatları da nedense hep müslüman olmayanlar bulmuş bu da çok ilginç :)) İcat çıkaracak kadar zekiler ama Allahı ve Peygamberi inkar ediyorlar. Zekaları son inen kitabın Kuran olduğunu ve son peygamberin Hz. Muhammed olduğunu buna göre de İslamiyetin ebedi hayatta tek kurtuluş olduğunu anlamaya yetmemiş... Bu soruya inancım doğrultusunda cevap vermek zorundaydım çünkü bu sorulara ışık tutabilecek tek kitap Kuranı Kerim. Allah'ın adaletinden şüphe duyanlar şüphe duyduğuna pişman olacaklar ve bu sefer de merhametine sığınacaklar...
1) İman etmedikçe kimse Cennetin kokusunu dahi alamaz..
2) Allah’ın son dini İslam’dır.. İslamiyet, dünyaya geldikten sonra, diğer dinler artık vazifesini yitirmiş demektir.. Bu yüzden diğer dinler üzere ölenler de Cennete giremez..
Not: 15 yaşına kadar doğan her çocuk İslam fıtratı üzerine doğduğundan, 15 yaşına kadar ölen her çocuk, Cennetliktir.. Bunun yanında Allah’a iman eden dini ne olursa olsun mazlum olarak ölürse Cennete gideceği hakkında rivayetler var..
3) Yukardaki buluşları bulup, insanlığa hizmet etmiş insanların bu hizmeti sadaka ya da ilminin zekatı sayılır.. Fakat, müslüman değilse, Cennete gidemez, Cehennemdeki azabı hafifler..
4) Her müslüman Cennete gidecek diye bir kaide yok.. Günahı, sevabı oranına göre hüküm verilir.. Sadece müslüman olmak da kurtarmaz..
"Şüphesiz, iman edenler; yahudilerden, hıristiyanlardan ve Sâbiîler’den de Allah’a ve âhiret gününe inanıp sâlih amel işleyenler için rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler." Bakara suresi 62. Ayet.
Kendisine iyilik ve kötülğk sorulan peygamber şu cevabı verir.
“Ey Vabisa nefsinden fetva iste, iyilik: Nefis ve kalbin kendisine mutmain olduğu şeydir, kötülük: İnsanlar sana fetva verseler, verselerde kalpte karar kılıpta göğüste yerleşemeyen şeydir.” der.
Hayırlı cumalar olsun size de.. Ama ben inançlı biriyim.. ve vicdanli aynı zamanda.. Her ikisi bir arada bulunabilir bir insan da. Bunun kimseye bir zararı olduğunu düşünmüyorum ben.. Saydığımız isimler ve paylaşıminiz çok doğrudur, size dusunceniz de katılıyorum.
bunu allah bılır.. tez sunmaya kalkarsak m. s 300 yılında yasayanlar cehennemden cıkmayacak olsa gerek! cunku daha ıslam yok! yegane emın oldugum sey şehadet namaz oruc zekat hac hooop tepeden ındırmeyecek ınsanı cennete!! allah herkesı salih mümin kullarından eylesin.. tüm inananların cuması hayırlı uc ayları mubarek olsun..
Insan gibi erdemli yasarak insanliga fayda saglayan gonul insanlari cennetliktir din diye bir ayrim olmayacak. Karsima nasil gelirseniz gelin merhametim ve bagislamam sonsuzdur ancak kul ve yetim hakki ile gelmeyin diyor Allah.. Bizde camiye giden cehennemlikler cok bu bakimdan.
Kim zerre kadar iyilik yaparsa, onun mükafatını alacaktır, kim zerre kadar kötülük yaparsa oda karşılığını görecektir der yüce Kuran ve diğer kitaplarda da bu mevcuttur. O yüzden bunun sadece Müslümanlıkla ilgisi var demek doğru olmaz ki haddimize de değil... Ameller niyetlere göredir ve ancak kimin ne olacağına O karar verir... Hayırlı cumalar...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
O kadar haklısın ki. Bence pantolonu bulan bile cennetlik. İnanmak değil bir şey yapmak lazım toplum için. Daha toplum olmayı beceremeyen kitle cenneti kerhane zannediyor
Soruyu hem sormus hem cevaplamissin.. Cennet cehennem ve vicdan bunlar hep inanca dayali kavramlar. inanca gore cevap vermiyeceksek o zaman takilsinlar kafalarina gore..
Cenneti her canlı veya cansız herkez girecek Ama... Cehennem olan yeri kendi günahları derecesinde cezasını çekip öyle cennette gidecektir Her insanin cehenneme uğramamak veya çok az derecede olmak için ugrasmalı
bende sana bişey sorayım kısmen haklısın bu saydığın isimlerin hepsi pkklı olsa Tüğrkiyenin yıkılmasını istese düşman olsa yine bunlara melek dermiydin?
abicim diyorumki insanlığa iyi olabilir ama senin sevmediğin istemediğin şeyler varsa Allahında var. ya da yazdıgımı anlamak işine gelmedi. Allah insanları ne için yarattı? kimin nereye gitceğini kim biliyoır? ölürken iman ettiler belki? Allahın adaletini vs sorgulayıp cennet ummak zaten sacma. her kötülük yapanda cezasını cekecek
En İyi Cevaplar