Hayat ne yazık ki, kimseye adil davranmıyor. İş hayatı da bunun içerisinde kalarak kendi çapında bir dalgalanmaya şahit ve bu dalgalanma çoğu zaman herkese uymuyor. Dolayısıyla insan bir gün "sokarım lan böyle işe"diyerek bir isyan patlatabiliyor.İşte, bu patlamanın ardından kendi işini kurmak isteyenler bir arayışa giriyor.Ne yazık ki, adım atanların büyük çoğunluğu yüksek vergiler, şanssızlıklar ve gelir gider dengesizliği yüzünden başaramıyor. Buna bir de seçilen işin yapısı, dikkatsizlik ve ülkenin ekonomik durumu da eklenince sonuç hep hüsran hep hüsran... Yasal mafya olan bankalardan alınan krediler, eşten dosttan istenen paralar "borç yiğidin kamçısıdır"sözündeki o kamçının sesi kulaklarda yankılanırken baskısını boğazında hissettiriyor. Hal böyleyken trajik vakaları da görüyor, duyuyor ya da tanık oluyoruz. Peki, siz bir iş kurmak isteseydiniz bu hangi sektörde ne üzerine olurdu? Ve son olarak bir ortak ister miydiniz? Yoksa, ben kendime yeterim diyenlerden misiniz?
Bir iş kuracak olsaydınız bu ne olurdu ve ortak ister miydiniz?
Tabiki kendi anladığım işler olurdu. İnşaat, yazılım, bilişim sistemleri ve oyun şirketleri olur ancak. Yeterli sermayeyi bulabilirsem kesin yapacağım zaten. İşime yarıyacak kişiler belirli miktar paya kadar ortağım olabilir.
İş fikrimi burada belirtmeyim. Ancak ortak yapısına değinirsek ortaklı olmasını isterim. Zira tek başıma başarabileceklerim kısıtlıdır. Ayrıca bir ekip oluşturmak da önemli.
açıkcası bir iş kurmak istemiyorum ben iş kursan en sonunda patlayabilir şu anki işimden memnunum diyebilirim... ancak şartlar beni iş kurmaya iterse bir playstation oyun salonu açabilirim
En İyi Cevaplar