📝 Arthur Schopenhauer ( 22 Şubat 1788, Danzig - 21 Eylül 1860, Frankfurt), Alman bir filozof, yazar ve eğitmendir. Schopenhauer, Alman felsefe dünyasındaki ilklerdendir ve dünyanın anlaşılmaz, akılsız prensipler üzerine kurulu nedenselliklerinin olduğunu söyleyerek dikkatleri çekmiştir. Ayrıca Schopenhauer, Nietzsche'nin ilk akıl hocasıdır.
🎶 Frédéric François Chopin (22 Şubat 1810, Zelazowa-Wola, Polonya - 17 Ekim 1849, Paris, Fransa) Polonyalı piyanist ve besteci. Romantik dönemde yaşamış olup, genellikle piyano için eserler yazmıştır. Çağdaşlarına göre "oldukça farklı bir profesyonel teknikle ve şiirsel zeka gerektiren çalışmalar" yaptığı için dünya çapında ün kazanmıştır.
Güzel söz, ... Schopenhauer' in bir kitabını okumuştum "Aşk'ın metafiziği" O'na göre; birbirlerini en çok tesvir edenler birbirlerini en çok tamamlayanlardır ve yine içinde bulundukları duygu yani aşk dedikleri tamamen bir yanılsamadır. Bir görmek bar gerçekleri tim çıplaklığı ile bir de bakmak var, göremek istediğin anlamı karşındakine yükleyerek. Bence iki çizginin ortası işte bu; pek çok diken vardır gülsüz ama farkında değillerdir, sadece o silutte göründüklerini zannederler. Karşındaki görür ama kendisine kabul ettiremezsin. Çünkü kördür. Kendisini nadide bir çiçek zanneder, kokusuyla, büyüsüyle, rengiyle...
her anlama yoğurulabilir, zaten özellikleri de bu değil mi? düşündürücü ve her insanda farklı hisler uyandırması. ben de bıraktığı izlenim oluşum, hamdım-piştim-oldum gibi. burada ki dikenler ise hayat tecrübesi.
Schopenhauer diyor ki; evladım insanda Yin ile yang bir arada bulunur. Fakat bazı insanlarda sadece yang vardır, aklınızı başınıza alıp bunları görün. Dersler çıkarın lan. Hem e-kitap falan da var, bedava okuyun diyor.
Yine bir schopenhaur sözüyle cevap versem İnsanlar değişmez sadece daha güzel yalan atmayı öğrenirler. Dikeni olan gül zamanla daha güzel yalan atmayı öğrenmiştir ☺️
bazı sözler vardır size göresi bize göresi bulunmaz tam olarak söylenmiş bu söz size göresi bize göresi bulunmayan türden :) Aslan olanlar zaten cevabını vermiş ben aslan olmadığıma göre :) yazdıgım yorum yeterli :)
Mr. Libido alıngan olma, benim sorularımda böyle yaklaşımlar vardır, ne duymak istediğim değil, sizin düşündüğünüzü önemserim.. Ard niyet yaklaşma.. Bilen arkadaşlar veya anlayanlar yazmış bak..
okudum fakat anlamlı bir şey bulamadım dogrusu :) dikensiz gül yok fakat gülsüz pek çok diken mevcut bu sözün üstüne bişey yazılamaz anlatılamaz. yani siz doğayı incelerseniz bu gerçeğin farkına varabilirsiniz. başka bişey söylenebilecegini sanmıyorum.
En İyi Cevaplar