Çomarlar hala kuyruğu dik tutma derdinde :) içler acısı gerçekten hem bu rezilliklerini, tükürdüklerini yalamalarına gülüyorum bir yandan da memleketin bitme noktasına gelmesine üzülüyorum. Hani bir yandan bu kuyruklar bunlara müstahak diyorum bir yandan aralarında normal vatandaşların da olması üzüyor insanı.
Bugün ekonomi, tarım, hayvancılık, eğitim sistemi çöktü çomar. bunu ben demiyorum bizzat kendi ağızlarıyla söylüyorlar. görünen köy hesabı. senin dün sefalet dediğin şey kıbrıs harekatı sonrası amerika tarafından türkiyeye konan ambargo. Zamanında kıbrısı rumların elinden almasaydık bu sefer de gitti kıbrıs diye havlayacaktınız. Düne kadar rahip brunson diye tutturup, doları 7 liranın üstüne çıkartıp sonra da utanmadan arlanmadan "geçmişte ambargo koyan amerikaya nasıl dik durduysak bu günde aynen duracağız" diyen reisiniz şimdi oryantallik mesleğini icra ediyor. Üstelik işin en acı tarafı 77lerde bizim üretimimiz vardı. yani ambargo sonrası günü kurtardık. Bugün ne ambargo var ne bir yaptırım, üstüne üretimimiz yok, üstüne ürün satışı her yerde olmayacak, üstüne 3kg dan fazla satılmıyor, üstüne kısa süreli, devlet kasasından yenen bir uygulama. ama çomara sorsan refah seviyemiz tavanda avrupa bizi gısganeyyohhh... :)
insanlar bunu bir devlet hizmeti görüyor :)))) ya da hala bunun secime 2 ay kala hükümet oyunu oldugunu anlamayacak kadar !! dedigin gibi comarlar malesef? tanzim satis nedir tum avm marketleri yabanci yatirimciyken ureticiden tuketiciye gideni duzenleyemiyorsun ama tanzim satis diyorsun bu komedi bile olamaz ama reisimiz gene eminim bizi dusundu
@nomorebets35 dolar 1,5 oldu diye yazarkasa fırlatan soytarı, dolar 7 lira olunca devletimin arkasındayım dedi :) bu soytarılar bence birilerinin algı yaratmak için kullandığı kuklalar. sıradan vatandaş olarak görmüyorum bunları. yarın ezanı da türkçe yaparlar bu sefer onu da alkışlarlar. omurga olmayınca her türlü soytarılık rahatlıkla icra edilebiliniyor. onlar için sorun değil.
Bizim belediyenin orada da kuruldu bu noktalardan. Kuyruk kuyruk kuyruk... Birkaç TL kar elde edebilmek için insanları kuyruklarda bekletiyorlar. Çünkü neden? Çünkü haldeki aracılar mafya gibi olmuşlar ve onları durduramıyorlar. Devlet kendi kendine pazarcı oldu.
Halbuki çok yakın zamana kadar devlet şeker üretmez diyerek şeker fabrikalarını kapatmışlardı. Ama devlet pazarcılık yapar... Şimdi bunları yazarken bile düşünüyorum ooo provokasyon falan denir mi diye. Halbuki olan bu. Kötü bir işe kötü iş demesini bilmemiz lazım. Bunu ülke geneline yayamadıktan sonra, insanları kuyruğa soktuktan sonra kötü işte yani buna denecek hiçbir şey yok.
Bir sonraki kuyruk umarım insanların 2019'da bize bunu neden yaşatıyorsunuz tepkisinin kuyruğu olur.
İlk baş kendimizi düzelteceğiz sonra devlete kusur bulacağız.. 80 milyonun herbirine temas kuramaz devlet.. yani bir Avrupa daki halkın devletine sadakatine bakın ve bizim vatandaşımızın sadakatine bakın ondan sonra devleti eleştirelim.. benim düşüncem!!!
@Edemirci avrupaya gittin mi hiç? Oradaki halkın refah düzeyini, marketlerinde alışveriş yaparken paranın alım gücünü, yolların güzelliğini, evlerin bahçelerini, iş saatlerinin düzenini, arabayı açık park edene kesilen cezayı, yola adımını atar atmaz 20 metre ötede duran arabaları gördün mü?
Asgari ücretle tek kişinin nasıl güzel yaşayabildiğini gördün mü? Bunları yaşasaydık, biz de biraz daha sakin ve sadık olabilirdik. Bu zihniyetten kurtulun. Devlet neden temas kuramasın? Temas edip kuyruğa soktukları vatandaş da, benim köyümde yaşayan vatandaş değil mi? Ne demek yani...
İşte benim demek istediğim de bu ilk halk olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.. aynı taraftan bakıyoruz aslında ama siz demek istediğimi farklı algılattım galiba size..
1977 yılında onurlu bir adam Amerika ya boyun eğmeyerek dik durduğu için ambargo sebebiyle kıtlık yaşandı. Chp nin başında olan Bülent Ecevit o dönemin konjonktürü sebebiyle onurlu bir davranış göstererek ABD ye yalakalık yapmadığı için ambargoya uygulanmış bir ülkeyi yönetiyordu. Belki o zamanlar tüp yağ kuyruğu vardı ama ülkenin onuru da vardı. Şimdi Abd ye yalakalık yapan, bir dediğini 2 etmeyen, Abd nin ayçiçek yağlarını alabilmek için zeytin ağaçlarını kestirmeye çalışan, tribünlere oynayan ama papazı sıkıştığında tıpış tıpış yollayan onuru şerefi ayaklar altında bir ülke var. Kimin döneminde askerin başına çuval geçirildi? Yıl 2019 ancak güçlenmek yerine paralı askerliği getirmeye çalışarak askeri gücümüzü sıfırlamaya çalışanların tek amacı bir gün savaş çıkarsa kolayca yenilmek dış güçlere teslim olmaktır. Chp yağ tüp kuyruğu yaşattı diyenler üretimi sıfırladı, ülkenin bütün fabrikalarını sattı dış dünyaya ülkeyi muhtaç etti. Bugün dolar bu kadar kolay yükseliyorsa sebebi budur. Bir gün gelecek gerçekleri gördüklerinde utanmadan biat ettikleri adam gibi diyecekleri tek şey "kandırıldık" olacaktır...
İşin ilginç yanı babama sorduğumda o dönemde sebze meyve sıkıntısı yoktu neredeyse bedavaya geliyordu çünkü ülkenin tarımı kendine fazlasıyla yetiyordu dedi.
Bugün artık tarımı kendine yetmeyen bir Türkiye ile karşı karşıyayız ve işin üzücü tarafı hâla bir tarım ülkesiyiz. Gelir kaynaklarımız çok kısıtlı böyle devam ederse gelecekte ithalat hacmimizin tamamını tarım ürünleri oluşturacak çünkü lüks ürünler ithal edecek durumumuz olmayacak.
Ambargo zamanında "Ocovot donomondo koyroklor vordo." diye ağlayıp zırlayanlar hiçbir ambargoya tabii olmadığımız hâlde AKP'nin sebep olduğu kuyrukları meşru göstermek için sağa sola masal anlatmaya başladılar.
bunları encok elestiren kisi rte iken :) şimdi bunu bir gurur kaynagi gibi anlatarak yapiyor :) ben bu kadar soylem sahtekarligi olan bir baska ulke daha gormedim birgun ak dedigine birgun kara diyen baska bir cumhurbaskani dahada dunyaya bir daha gelmez.
Yahu ne alakası var bunlaaaaar hep pekakanın cehape zihniyetinin manipilasyonları. Nasıl geçmişte ecdatlarımız cephede nasıl askerlerimiz suriyede operasyonda. Nasıl 15 temmuzda halkımıııııız köprüde bu cehapeye ders verdiyse şimdide kuyruklarda ses çıkarmayarak. Osmanlı tokadını bu vatan hainlerine vuracaktır 😃
1977 deki tup ve yag kuyruklarinin yoksulluk ve sefaletten kaynakli oldugunu 2019 daki sebze kuyruklarinin tamamen halkin daha uyguna ve ucuza almasi icin olustugunu anlayamamaniza sasirdim dogrusu..
Ne farkı var. Ha mal yok alamıyorsun, ha mal var fiyatı yüksek alamıyorsun? Kıbleniz öyle bir yön değiştirdi ki gerçek gözünüze girse çapak sanacaksınız.
Farkindaysaniz gercek fiyatlari 5-6 kat artti son gunlerde tabi bunun sebebi ise tamamen farkli sebeplerdir arastirmanizi tavsiye ederim. Zaten gercek fiyatinin cok uzerinde farkli oyunlar ve menfaatci ruhlu insanlarin neden oldugu bir durumun tekrar yasanmamasi icin alternatif bir yol olarak halka sunuldu bu sistem. Soganin gercek fiyati bu ulkede ne zaman 7 tl oldu acaba? Veya patatesin kilosu ne zaman 6 tl oldu? Sisirme fiyatlari gercek fiyatlari olarak dusunmeniz ayrica sasirtti.
Şaka yapmıyorum; çevre faktörlerini de hesaba katarsak, hükümet politikasıyla birleşince, su kuyruğu.. ayrıca yerini kimseye bırakmayan bir konu daha var, hastanelerde oluşan kuyruklar. Evet, her ile yapılan şehir hastanelerine rağmen, devam eden kuyruklar.
Değişen tek şey şimdiki siyasette halkı uyutma taktiklerine daha fazla yer verilmesi. Siyaset bol malzeme ister. Yalan söylemeyi bilmeyen bu işi yürütemez.
Beleşe üç beş baklava almak için bir birini ezenler var. Açıkçası şaşırtıcı kuyruk değil nerede ucuz orada kuyruk. Zaten seçerek alıyorsa herkes hep çürükleri kalır sona o sıraya girip beklemeye bile değmez bence. ucuz alacağım diye.
Oy kuyrukları olabilir zira muhalefetin bir önceki seçimdeki soğan polemiğine çok benziyor hala tek proje üretmeyen asparagas şeylerle çocuklar gibi eğlenen muhalefet bu ülkeye hiçbirşey katamaz.
En İyi Cevaplar