Şengör, şunları söyledi: “Türkiye’de bikini giyilmesi, Mercedes’e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan’dır, Türkiye benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir, 1000 senedir adam gibi eğitim yok.”

Bu ülkede tecavüzcü Coşkun'lu, Gazozcu Nuri'li filmleri çekenler aydın denen kesim. Eniştenin baldıza, yengenin yeğene, üvey annenin evlada sırnaştığı filmleri çeken de aydın denen kesim. Eğitim veren de aydın denen kesim. Ders kitaplarını hazırlayan da aydın denen kesim. Meyda, sanat, bilimi elinde tutan da aydın denen kesim. Ne Müslüman ne gavur ne olduğu belli olmayan 3-4 nesil yetiştiren de bu aydın denen kesim. Haalâ şikayet ediyor. Gitsin de kendi mokunu yesin o. Ortalığı mok ettiler zaten.
Eksileyenleri Osmanlı halâ tokatliyor belli ki
Burada daha 100 senemizi doldurmamışız birbirimizi yiyoruz.
Orada 623 sene tüm farklıklarına rağmen ayakta kalabilmiş bir devlet var.
Yalan mı?
Sinema Sanat, medya, eğitim kimin elinde bu ülkede
Kendine aydın diyen kesimin değil mi? Dağdaki çobanın olmadığı kesin.
Söylesenize o tecavüzcüler sapıklar 17 senenin ürünü olabilir mi?
Yaştan bile kurtarmıyorlar. Değil ki öyle insanların aile temelleri onemlidir bunu herkes biliyor.
Toplumu batıya eviricem diye kendi ahlakını, kültürünü, değer yargılarını alır yerden yere vurursan olacağı bu.
Gizli hanim olayi cok guzel aciklamissiniz 👏👏👏
@Uidjdjzj
Osmanlı'da oğlancılık varmış, dünya pir-u pakmış dimiii? Osmanlı kötüymüş, kakaymış, berbatmış, tüm kötülüklerin anasıymış hatta dimii? Senin de soyun zaten Osmanlı'ya dayanmıyo belli.. Bu ülkenin soyu belli olmayanları nasıl da gösteriyor kendini.
@Uidjdjzj Osmanlinin devami Türkiye Cumhuriyetidir. Birini kenara atip birini yüceltmek dogru olmaz.. Bunlari ögren. Hepsi bizim gecmisimiz gelecegimiz.. Elin yunanlisi hayali kahramanlar yaratip. Onlarla övünürken. Senin dünyanin yarisina hükmetmis bir imparatorlugu yok sayman aşagılaman dogru degil.. Bak guzelce yaziyorum. Yorum boyle yapilir.. Hakaret ederek degil.21 yasinda birisin. akli selim konus.
@Uidjdjzj Peki bu kadar basit iste.. Boyle ifade et kendini. İyi aksamlar.
@Uidjdjzj Osmanlı hayali derken?
Sence bu mümkün olabilir mi?
Kimse Osmanlı'yı överken geriye gitmek istemez
Osmanlı kendi çağında o zamanki yaşayışa göre çok ilerideydi
Avrupa Ortaçağ karanlığında sürünürken Osmanlı ışık saçıyordu
Bizim kurduğumuz hayal aynen odur
Gücünün hayalini kuruyoruz
Ayrıca sende birazcık beyin olsa Halil'in dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin zaten Osmanlı'nın devamı olduğunu bilir tarihine hakaret etmezsin. Türkiye gökten zembille inmedi.
@Uidjdjzj Belli Osmanlı soyundan gelmediğin
623 senede epey bir karışmış sizinkiler
Ben osmanliyla alakali bişey sormadimki soruyu yanliş mi anladiniz ben anlmadimki saydiğin isimlerde hiçbiri eğitimci değil bir kere ne alakasi var yeşilçamdaki filmlerle eğitimle eğitim kendi başina bir sistem bu sistemi yönetmek önemli aydin kesim diye suçlamalariniz içi boş görüyorum @görüşsahibi
@Uidjdjzj
:))))
Burada kimin ne amacı var yazdıklarından belli oluyor :))
Bence de ötede durun
Adam hakli en egitimli sanilani bile bknz : celal sengör, organ bekleyen binlerce insan , cocuk icin " benim organim niyr bir dangalaga takilsin ki " aciklamasi yapabilecek kadar köt cahil.
Bir de egitimsiz olanlarini düsünün 😂😂😂
kötüyü örnek alarak yaptığı bir yorum.
iyi olan şeyleri de görmezden geliyor.
haklı ama ülke olarak o kadar da kötü değiliz.
dikkat çekmek istemiş konuştuğu konulara ama herkes gibi aşırıya kaçmış bence.
abi evet abartılı olmuş olabilir olmayacak şey değil eğitimimiz çok ciddi error veriyor düzgün bir önlem alınmazsa ŞENGÖR'ün abartılı bulduğumuz tablo belki 10 belki 20 sene acısını çok ağır çekerek yaşayacağız eğitimde başarı ıskalasında her sene ileriye değil geriye gidiyoruz malesef ki
25 yaşındasın, bu muhabbet sen 15 yaşındayken de vardı.
ben çocukken de vardı, eminim benden önce de varmıştır.
sürekli bir kötümserlik var, ülke batacak, arap ülkeleri gibi olucaz, öldük, bittik, mahvolduk muhabbetleri hiç bitmiyor, eksilmiyor.
aynı askerlik kısalacakmış der gibi, her sene aynı muhabbetler.
refah seviyesi bizden daha yüksek ülkelerle kıyaslandığımızda 3. dünya ülkesi gibi görülmemiz çok normal.
ben iyimserim ülkenin gidişatı ile ilgili olarak.
kötü şeyler olmuyor mu, evet, iyi şeyler olmuyor mu, evet ama kötüler kadar ilgi çekmiyor.
internette özellikle www.reddit.com da ermanistan'la alakalı muhabbetlerde öyle sohbetler yorumler dönüyor ki ulan noluyor bu nerden çıktı diyor insan kendi kendine, yurt dışında türkiye dendimi afedersin köpek muamelesi görüyorsun.
şimdi kendi ülke vatandaşları bile böyle derse dışarıdan bizi gören adam ne demez.
demiyorum polyannacılık oynayalım ama gerçekçi olalım.
kötü giden şeyler varsa düzeltelim, düzeltmek için çaba sarf edelim. yıkıcı eleştirinin kimseye bir faydası dokunmaz, yapıcı eleştiri yapmak lazım, taşın altına elimizi sokmamız lazım.
iyi olan şeyleri de görmemiz bilmemiz lazım. göstermemiz, öğretmemiz lazım.
Kesinlikle haklı, cumhuriyetin ilk 15 senesinin hatırına ayakta duran bir ülkeyiz, yakında ciddi olarak Afganistan düzeyinde olmayacağımızın hiçbir garantisi yok.
Cevap
4Cevap
Doğru söylemiş, organ bağışı açıklamasından sonra antrapozdan çıkılabileceğinin yegane örneği olarak literatüre geçmeli
afganistan abartı ama türkiye'nin seviyesi öyle sanıldığı kadar yüksek değil.
Haklı oldugu yön var ama fazla abartmış celal emmi
Sacmalamis yine.
Cok haklı
Çok haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar