Özetle kısaca anlatayım, Nilay 3 ay önce evli ve resmi nikahlı kocası olan Tolga'dan boşanmadan evden kaçarak Yaşar adlı bir erkek ile beraber yaşar. Tolga'nın Nilay ile yüzleşerek Esra Erol'da buluşurlar. 2 saat içinde boşanma kararı ile resmi olarak boşandılar. Görünen o ki Tolga'nın Nilay için ne kadar iyi niyetlerle onu koruması, düşünmesi ve elinden geleni yapsa da sevginin öneminin olmadığını gösteriyor. Galiba kadınları kötü erkekler çekiyor ve bunu aşk zannedip yanlış yolu seçebiliyor. Dram dolu bu hikaye hakkında ne düşünüyorsunuz? Tolga ve Nilay hakkında ne düşünüyorsunuz?
Esra Erol'da Nilay ve Tolga'nın yaşadığı acı gerçek hakkında ne düşünüyorsunuz?
Nilay çok güzel bir şekilde Türk kadınını temsil ediyor. Türk kadını eğitimli, iyi niyetli, kültürlü ve zeki bir erkeği istemez, onu hafif ve zayıf görür.
Böyle bir beş kuruş para etmez, doğru düzgün çalışmayan, eve para getiremeyen, it kopuk olacak, kaba olacak hayvan gibi olacak birini ister. Türk kadını bundan hoşlanır.
İleride perişanlık ve dayak başlar. Bazıları sonra dayak yediği için ağlaşır ve boşanır. Diğerleri daha da bağlanır.
Benim kendi görüşüm, kadına karşı şiddet tamamen suç olmaktan kaldırılmalı, bunları şikayetleri sonra mahkemeleri meşgul tutuyor, ciddi problemleri olanlar sonra senelerce mahkeme sonuçlarını bekliyor.
5
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet maalesef, bir hevesin kurbanı oluyorlar bunu aşk zannedip. Olan efendi erkeklere oluyor. Zaten annesiz babasız büyümüş bir insan, bir de burdan darbe yedi ya ne diyim. Sanırım bu tip erkekler kaybediyor ve psikolojisi kim bilir nasıl?
Nilay hayatin gercegini görünce belki perisan bir sekilde aglayarak Tolgaya geri gelecek. Tolga bunu lüks hayat'da yasatti, madde bagimli sevgilisini görsün bakalim simdi.
Bu kiz aglayarak perisan sekilde Tolga'nin kapisina dayandigin Tolga kapiyi suratina vurabilirsa ozaman kazandi iste, ama sanmiyorum, Tolga'da biraz salak.
Salak değil, saf. Kalbi ve vicdanı var. Gaddar olamıyor demek ki. Merhamet sahibi bir insan. Tek hatası, birazda kendini düşün arkadaş, karşı tarafa fazla değer verirsen tepene çıkar, senin değerini aşağıya çeker.
Adam kızın annesi değil, babası değil. Yurtta kalmışlar, birbirlerinin her şeyi olmayı düşünmüş Tolga ama kız istememiş. Sevgi bu değil. Bu kadar bir kızın soluduğu havaya karışmak iyi niyetli sevgi değil. Hayatındaki boşluğu kızla doldurmaya çalışmış ama kız bunu istememiş. Kimse kimsenin her şeyi olamaz bu ayıp değil.
Kız başka adama kaçıyor, Tolga diyor ki çadırda kalıyorlar yok şöyle böyle yok aç kalıyor Nilay... Yav sana ne? Başka adama kaçan kadından sana ne mesela? Bu aşk değil, bunun adı bağımlılık.
İstemeyenler için mahkemeler var. Aile birliğini dağıtıp başkasına kaçıyorsa kadın, burada erkeğin saplantılı sevgisinden önce kadının karektersizliği konu olmalıydı.
@crossbench orası da doğru ama ben izlemiştim onlar aşkla evlenmemişler, ikimiz de kimsesiziz birbirimize destek çıkarız demişler ev arkadaşlığı gibi. Sonra adam kendini kızın annesi zannetmiş. Evlilik birliği konusuna katılıyorum kız zaten leyla gibi bir şey aklı havada. Ama adamın da saçma sapan takıntılı tavırları sıkar bence.
Kız istemedi ise neden evlendi zamanında? Kabul etmeseydi? Evliyken başkasına kaçmak nedir? Boşansın sonra kime gidecekse gitsin. Yanlış örnekleri doğruymuş gibi algılatmayın.
Tolga gibi eş zor bulunur. Çok efendi çocuk sahiplenen koruyup kollayan insan özeniyor böyle bir eşim olmasını isterdim. Kızlara tavsiyem Tolga gibi çocuklari seçin. Nilaya gelecek olursak hayatının hatasını yapıyor farkında değil çok pişman olacak.
Neden kadınlarla bagdastirdin ki olayi bu karaktersizin cinsiyeti kadın diye butun kadinlar aynımı olucak bak bu aldatmanin ve seref yoksunlugunun tek aciklamasi karaktersizliktir cinsiyetten bagimsizdir..
7
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kadınlara bağdaştırmadım, sadece olayı özetledim ve sonuç olarak genel anlamda türk kadınlarında p*ç erkek dediğimiz bir hayranlık var. Onu belirttim.
İstisnalar kaideyi bozmaz. Genel anlamda hani belirttim ki ders olsun bu konu. Belki yarın bir gün büyük hevesle gittiği o oğlan dövecek belki ya da eziyet edecek kim bilir..
Insan bir insana yaptiginin aynisi ya da kat kat fazla kotulugu gorur zaten yarin birgun daha kotu seyler olucak belkide canı gidecek belkide uyusturucu bagimlisi olucak..
bu sevgi değil bence tolga kendini küçük düşürmüş istediğin kadar sev karşı taraf seni istemiyor hatta başka adamı sana tercih ediyor bırakıyor gidiyor insan sindiremez gurur yapar bir erkeğin duruşu olmalı
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Niye evlendi o zaman? Evet demeseydi Nilay'da kusura bakmayın. Zorla mı evlendi? Boşansın sonra kime kaçacaksa kaçsın. Yaptığı etik değil.
doğru demiyorum zaten hata tamamen onda olayı anladığım kadarıyla. Ama çocuğun yaptığı çok ezikce bunu söylüyorum tabiki mağdur olan tolga. Ama erkeklerin bir tabiri vardır kizlar hakkında. Hep kötü erkeklerle oluyorsunuz sonra ağlamayın vs gibi. Burda da kusura bakma da kız bırakıp gitmiş daha ne yapsın vazgeçmesi için. Seviyosanda içinde yaşa yani bu kadar gurursuzluk bence fazla
Tolgaya çok üzüldüm böyle bir kadınla boşandığı için çok mutlu oldum ama o iyi yürekli biri birgün mutlu olacağına çok ınanıyorm ama o kadın mutlaka hayatının tokatini yiyecektir..
Moruk yanlış anlamazsan sen bunları neden izliyorsun?
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Neden izlemeyelim? Halimize şükretmek ve toplumsal olayları görüyorsun. Ne kadar ilginç ve kötü olayların olduğunu görüyorsun. Sosyolojik olaylar her zaman ilgimi çeker
Aslında olay, Nilay'ın evden kaçması ve Tolga'nın ona ulaşamaması. Kayıp ihbarına karşılık oraya çıkmıştı. Kaçtığı tarafın Nilay'ı görüştürmemesi ve Tolga'nın tehdit edilmesinden dolayı son çare olarak buraya katılararak sesini duyurdu.
Tolga gibi çocuğa yapılmaz bu. Şiddet yok, şefkat ve sevgi var. Maddi açıdan da bir şey yokken gidiyor başkasına evliyken ne garip dünya. Efendi erkeklerde var bir talihsizlik sanırım.
En İyi Cevaplar