Kadın ve erkek cinsiyetlerinin yanına üçüncü bir seçenek getirilmiş kimlikte. LGBT bireylerinin varlığını kabul eden ve bunu sorun etmeyen bir tutumu çok keyifli buldum açıkçası. Bizde de olmasını ister miydiniz?
Desteklerim, cinsiyetini insanlar seçebilmeli.
Desteklemem, doğduğunda neyse o cinsiyet yazılsın.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Almanya'da üçüncü cinsiyet uygulaması başladı, bizde olsa destekler miydiniz?
Bence saçma, çünkü dünyada cinsiyet olarak yalnızca erkek ve kadın vardır. Başka bir cinsiyet mümkün değil. Evet bir kadın veya erkek kendi hemcinsine aşık olabilir ama bu onun cinsiyetini etkilemez yalnızca cinsel yönelimini etkiler. İnsan kadın veya erkek olarak doğar, bazen insanlar kadın veya erkek olup karşı cinsinin özelliklerini taşıyabilir ama bu kesinlikle cinsiyetle alakalı değil ki tıpta bahsettiğim olay da hastalıktır ve ameliyat ile kişi istediği cinsiyete kavuşabilir. Ama her insan için geçerli değildir. İstisnalar dışında (ki istisnaların çoğu hastalıktır) farklı bir cinsiyet yoktur. Bence son derece saçma bir uygulama insanları bu konuda da ayıracaklar, zaten kadın-erkek cinsiyeti arasındaki çatışmalar, eşitsizler bu denli varken 3. bir cinsiyet daha getirmek yalnızca çatışmaları arttırıp insanları birbirinden ayrıştırmaya neden olacaktır. Lgbt'li bireyler cinsiyet seçmeden istediği cinse yönelebilir ki bu da cinsel tercihtir. Neyse umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir..
Senin bahsettigin hermofrodit canim. Cift organla doganlar. Onlar apayri, biz trans kadinlar apayri. Lutfen araştirmadan insanlari yanlis bilgilendirmeyim. Senin soylediklerin sadece dusuncelerin. Tip boyle demiyor.
@İsisHator Yanlış anlamayın lütfen beni amacım trans bireyleri veya eşcinselleri yargılamak değildi. Sadece tipta iki cinsiyetin olduğunu belirtmek istemiştim. Trans bireyleri tıp biyolojik (hormonlardan kaynaklı) rahatsızlık olarak değerlendirir. Ayrıca bahsettiğim hermafrodit değil, kadın olarak doğup aslında yumurtalık yerine sperm taşıyanlardi. Trans bireylerin bazıları kendi egilimlerinden dolayı öyle olmayı tercih ediyor. Cinsiyet değil bu cinsel tercih. Ayrıca yorumda kendinizde belirtmissiniz trans kadinlar. Yani kadın ve erkek. Bu arada yanlış bilgilendirmedim yaklaşık 7-8 yıldır bunların icerisindeyim. Ben bunları okulda öğrendim ve şimdi de doktorum. Lütfen kimseyi yargilamiyorum ben öyle dusunmeyin hatta aksine eşcinsellere tüm hakların verilmesinden yanayım ama cinsiyet farklı bir olay. Kendinize iyi bakın, akşamlar..
Desteklemiyorum. Bunun topluma saygıyla alakası yok. Kur'an da lut kavminin nasıl helak olduğu yazılı. Eğer bir şahıs müslümansa bu duruma saygı duyması anormaldir. Bunun tedavisi var, çözümü var. Ne alaka yani doğuştan. Belki de o onun imtihanı. İstemekle bağlantılı.
Boş yapmasın kimse. Eğer müslümansan bu duruma saygı duyma gibi bir davranış bekleyemezsin. Ve TÜRKİYE'de genel olarak müslümanlığa mensup olduğundan gayet saçma bir uygulama.
Desteklenmesi için bir sebep gösterin desteklicem. Dünya gelişiyor diyorlar Avrupa ve Amerika ülkeleri gelişmiş onlar ne diyorsa doğrudur diyip en salak saçma şeyleri alıyoruz. Uyuşturucularını, olmayan kültürlerini, moda diye yutturulan saçmalıklarını, eşcinsellik hastalığını... Neden böyle bir konu açmak yerine bilmem nerede bilim kongresi kurulmuş gitmeyi düşünüyor musunuz diye bir başlık atılmıyor? Bütün derdimiz insanların rahat yaşaması adı altında bir rahatsızlık olan eş cinselliğin kabul edilmesi olmuş. Madem şöyle yapalım, şizofreni ve akıl hastalıklarına da ayrıcalık tanıyalım. Özgürlükleri kısıtlanmasın, istediği kişilere zarar verebilsin, istedikleri gibi yaşayabilsinler. Bunun gerçekleştiği takdirde eşcinselliği de desteklicem..
Iki erkeğin aşkı tabi ki kimseye zarar vermez. Ne güzel eşlerine aşk duymaları. Yalnız benim bahsettiğim de iki erkeğin bir birine duyduğunun aşk olmayacağı hastalık olacağıdır. Ve onu aşk zannedenlerin eş cinsel birliktelikler sadece bana değil bütün insanlığa zarar verebilecek bir durumdur.
Bunun hastalık olduğunu bana bilimsel olarak kanıtlayabilir misin? Öyleyse ben de mazoşist değilim, tedavi olmak isterim çünkü. Diğer türlü de, düşünüyorum ki eğer sen haklı olsan, insanlara nasıl bir zarar verebilir?
Bunu benim sana bilim olarak açıklamama gerek yok ki. Bütün canlılar dişi ve erkek olarak yaratılırken ve bu şekilde üreyebileceklerken ayni cinsiyetin bir biriyle ilişki yaşamasından hiç bir şeyin ortaya çıkmayacağını bilmek, cinsel anlamda kabul edilmiş karşı cinsle bulunan herhangi bir temas tanımını da düşünerek hiç bir bilimsel açıklama yapmadan hastalık olduğunu anlayabilmek mümkün. Bir de olayı şöyle düşünelim. İktidarsız dediğimiz, baba olamayacak aynı zamanda da gebe kalamayacak kadınların, hormonal sorunları olduğu bilinmekte. Bunlar için tedaviler var. Eş cinsel eğilimi olan insanların ise hormonal sorunları değil de değişiklik olduğu kabul edilmekte. Biri üreyemezken sorun diğeri de hem cinsine eğilim gösterip üreyememesi değişiklik olamaz.
Zararından bahsedecek olursak anlatayım. Özellikle Avrupa ülkelerinden çıkan bu akım dünya geneline yayılmaya başlıyor. Bu daha çok eş cinselliği ilgiyi arttırıyor bu sayede eş cinsellik yaygınlaşıyor. Daha fazla yayılmaya başladığında üreme duracak sonrasında üreme oranı eksilere düşecek. Sonuçlarına kadar açıklamama gerek yok diye tahmin ediyorum. Yalnız bahsetmem gereken konu şu olur. Avrupa ülkeleri ve usa uzun zamandır dünya nüfusunu azaltmak için çalışmalar yapmakta. Gereksiz savaşlar, hiç olmayan yeni üreyen ve tedavisi olmayan hastalıklar bunlara örnek ve bir örneği daha eşcinselliktir
Niye kısıtlayıcı geliyor? Bu görüşü savunanlar evrim teorisine inanıyor ve evrim teorisinin temel olayı üreme. Onlara göre bir ilk canlı hücreden beri bir üreme söz konusu. Evrime inanmaya da bilirsin. Bilime inanıyorsan hayvanlarla üreme konusunda hemen hemen aynı dürtülerimiz var. İnsanız aşık oluyoruz diyebilirsin. Hayvanların aşık olmadığını iddia edemezsin. Aramızda ki tek fark akıl diyoruz. Biraz daha gelişmiş akıl ve beyin diyelim. Bu üreme dürtülerimizin önüne geçecek bir şey değil
Sonradan oluşan eşcinsellik bana mantık dışı geliyor. İşte bir hastalık varsa o da sonradan ortaya çıkanlardır. Diğer yazdığın şeylere yapacak bir yorumum yok. Katılmadığım bir düşünce. Yine de farklı bir pencereden bakarsam, insanlar bana özenir de eşcinsel olur diye kendimi yok edecek veya kısıtlayacak halim yok. Onları terapistlere emanet etmek isterim.
Kendi görüşlerim. Ne yaşadığını ne hissettiğini bilemem. Fikrini değiştirmek gibi bir niyetim zaten yok. Sadece desteklemiyorum. Ayrıca desteklememem size düşmanlık güttüğüm anlamına gelmiyor. Teşekkürler muhabbet için
Evrim teorsine ben de inanıyorum. Yani hala araştırıyorum diyeyim. Bilemiyorum. Kabullenememe durumu da olabilir ya da ben bu tartışma için tamamen donanımlı değilim. Fakat şunu biliyorum ki, ne olursa olsun homofobi mantıklı kabul edilemez.
Desteklemem ve desteklemiyorum Özgürlük falan da degildir Biz MÜSLÜMANIZ ve MÜSLÜMAN bir ülkede yaşıyoruz Ve benim güzel TÜRKİYEM de bu tarz ALLAHın yasak kılmış oldugu şeylere yer verilmemeli Özgürlügün de bir sınırları vardır %100 özgürlük yoktur Bunu unutun Destekleyen ler de güle güle gitsinler almanyaya
Sözde degiliz hanımefendi Özde MÜSLÜMAN ız Yani genel olarak sözde ama olsun özde olalım Bir kadın başı açık geziyor diye kıyafetleri açık diye kötü kadın olıyor Ama kapalı olupta her haltı yiyene birşey yok Birazcık münafıklık ve gösterişlikte var bizim milletimizde Lut kavmi helak oldu ne için Erkek erkege ve kız kıza ilişki yüzünden Bakın bir erkek ile bir kız nikahsız birşey yaparsa bu zinadır ve haramdır Ama erkek erkege veya kız kıza birşey olursa İşte bu varya en büyük günahlardandır
Kardeş hayırdır? Bu ülke müslüman değildir, çoğunluğu müslümandır. Ben de müslümanım, bizim dinimiz sevgi dinidir, hoşgörü dinidir, ne söylemiş Yunus Emre? Yaradılanı severim, Yaradandan ötürü. Onu da açıklayayım anlamazsın falan, Yaratılan herşeyi Allah yarattığı için hoş görüyle sevgiyle yaklaşırım. Özde müslüman olsa dinde zorlama olmadığını anlar isteyen istediği ülkede istediği gibi yaşamalı demeliydin zaten. Büyük harf küçük harf hareketleri falan yapmaya lüzum yoktur.
Bak kardeşim bunu sana anlıyacagın dilde anlatabilirirm Ama yanımda olman lazım Çünkü burdan olmuyor saçma salak küfür yazıp klavye delikanlılıgı yapan çok var Ha sizi tanımıyorum Üstünüze alınmayın genel olarak söyledim
@carlyndi İsmet İnönü ve 120 arkadaşının teklifi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi 10 Nisan 1928 tarihli toplantısında anayasanın laikleşmesi ilkesinden hareketle anayasanın ikinci maddesinde yer alan "Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır." fıkrası kaldırıldığı gibi 26. maddenin baş tarafında şeriat hükümlerinin T. B. M. M. tarafından yürütüleceğini belirten cümle de kaldırıldı. Bundan başka milletvekilleri ve cumhurbaşkanının yaptıkları yeminlerde "Allah" üzerine yemin kaldırılarak, namus üzerine ant içilmesi şekli kabul edildi. müslüman bir ülke olduğumuzu da nereden çıkardın? Anayasada ülkenin herhangi bir dini olmadığı açıkça yazıyor. Laik yani dinin devletle ayrı tutulduğu yönetimin dinle alakası olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. ülkenin %65 i müslüman olabilir ama geri kalan %30 ateist ve %5 hiristiyan ve musevi nüfusuda unutmamak lazım.
Değmezsin. İnsanlar senin gibiler yüzünden güzel dinimizi yanlış tanıyor. Nickini başa yazacaktım da alakan yok belli ki. Bu arada üstüme alınmam. Askerliğimide Suriye'de yaptım. Vatana millete kendi açımdan kimseye borcum kalmamıştır. Anladım ki, orada gördüm ki Türkiye Cumhuriyeti ve halkı bu günleri ne yazık ki çok özleyecek. Bir İslam ülkesi olmadığımız bu günleri ileride maalesef çok özleyecek...
Bu ülkede laiklik var dimi yaa Hani bizi İSLAM ile alakalı birşey yaparken hep önümüze engel olarak çıkan bir laiklik Laiklik var ve ya yok boşverin siz Bu dünya Bu ülke Bu kainat ALLAHındır Ve gerisi boştur Öyle her maddeye siz takarsanız Şapkasız gezmeyin ozaman Ama şapkanız fotel olsun Namaz kılarken alnınız secdeye deyemesin Şapka kanunu var uyandırayım Ama ALLAHın hükümlerini hiç düşünüyor musunuz?
Kardeş siz olayı çarpıtıyorsunuz. Gayet sakallı cübbeli fesli herkes var İstanbul'da kimse de hiç birşey demiyor. Ha foter de takarım namaz vakti gelince cıkartırım. Zor bir şey değil. Ha sen diyor san ki onu bunu giyeyim eller namazda desin o başka.
Allah sağlık verdikçe alnımın secdeye deyip değmediğini kimse söyleyemez haddi de değil. Bir kimsenin imanıyla ilgili yorum yapmanın günahını da kimse bilmiyor ama "Şükür Müslümanız".
Yahu ben size kötü birşey mi söyledim Bu tavırlar ne yani Laiklik var dı dimi dedim Ben unutmuşum dedim Bir dünya kanun lar vardı dedim Yolda sen nikahlı karın ile giderken Birisi karını taciz etse sen karışamıyorsun Buda bir kanun Siz her kanuna uyuyorsunuz yaa Bakalım bu kanunlarda ne yapıcaksınız Bu arada namaz kılarken çıkartırım demişsiniz Konu o degil ki Neden çarpıtıyorsunuz Şapka kanunu ne için çıktı? Amaç ne? Şapka neden bu kadar önemli ki kanun çıktı? Ne var mış bu şapka da? Siz herşeyi biliyorsunuz Fakat bile bile bilmezden geliyorsunuz Sorularıma cevap verirseniz sevinirim
Herşeyi takmayın kafanıza Özgürlük diye birşey yoktur Vardır ama şu şekilde vardır ALLAH azze ve celle nin koymuş oldugu haram çizgilerden çıkmadıgımız sürece özgürüz Ama Eşcinsellik miş bilmem neymiş Lut kavmini araştırın beyefendi
Senin dinine de allahına da saygı duymuyor ve inanmıyorum. Şeriat istiyorsan kadınların arabalarının camlarının gazete kağıdı ile kapatıldığı, sevgilisine sarıldığı için kırbaçlanan gençlerin olduğu şeriat ülkelerine siz gidiniz. Burası ATATÜRK TÜRKİYESİ bunu bozamadınız bozdurmayacağız. Arap seviciliğiniz araplarla el ele arabistana giderek son bulsun. Bu ülke laiktir laik kalacak. Ben de bir eşcinsel olarak ülkemde yaşayacağım. Bu kadar inançlı isen, önce müslüman ülkesi diye bağırdığın şeriat yönetimi altındaki yokluktan doğan asıl ipnelikler için dinin emrettiğini uygula delikanlı (!)
Tabii ki destekliyorum ve çok da saygı duyuyorum. Benim böyle tanıdıklarım var ve onlardan kesinlikle rahatsız olmuyorum hatta olabildiğince yanlarında durulmasına da çalışıyorum. Bazen dışlanıyolar ya da kötü gözle bakılıyolar. Aslında çoğu özünde senin, benim gibi insanlar. Kendini o şekilde hissediyo ya da kararı bu şekilde diye hakaret edilmesi, dışlanması gerekmez. Cinsiyeti kızdır ama kendini erkek hissediyodur, belki hormonal bir sorundur ve tedavi alması gerekiyodur. Bunu çok küçük yaşta fark etmiştir ve şu an yapabileceği tek şey ailesi ve etrafındaki arkadaşlarına, tanıdıklarına kendini anlatmaya çalışmaktır. Erkek olsa bile erkeklerden hoşlanıyodur ve buna engel olamıyodur veya her iki cinsten de hoşlanabiliyodur. Arkadaşlar bu çok doğal bir şey. Benim bir sevgilim var ve nasıl o benden hoşlanıyosa ben ondan hoşlanıyosam bir kız veya erkek de hemcinsinden hoşlanabilir. Yıllar önce böyle şeyleri tam anlamıyla bilmezken bir video izlemiştim. bir kız var ve yaşadığı yerde kız erkekten hoşlandığında ya da tem tersi olduğu zaman yani birisi karşı cinsinden hoşlandığında bu şu an bazıları tarafından LGBT'ye olan olumsuz tepkiler gibi tepki alıyodu. Kız okula gidip gelirken erkek arkadaşından hoşlanmaya başladığını fark etti ama çekindiği için söyleyemedi. Amcası, dayısı ya da eniştesinin düğününe gitti. Adam başka bir adamla evlendi. Aynı şekilde kızın da annesi vardı ve başka kadınla evliydi. bir gün hoşlandığı erkek arkadaşıyla spor salonunda konuşurken çocuk kızı birden dudağından öptü. O sırada çocuğun erkek arkadaşları geldi ve kızın hoşlandığı çocuk dâhil kızla alay etmeye başladılar. Kızın adı böylelikle duyuldu ve sürekli dalga geçiliyodu. Kız bir gün dayanamadı ve küvette boğularak intihar etti. Bu kısa filmi izlediğimde çok etkilendim ve insanların ne kadar ön yargılı olduklarını, bazı insanların vicdanı olmadığını, bazılarının merhamet duymasını bilmediklerini ve ön yargının önüne ne kadar zor şekilde geçildiğini gördüm.
Müslüman olsun ya da başka bir dine inansın. Türkçe konuşsun ya da dilimiz farklı olsun. Sarışın olsun ya da esmer olsun. Her ne olursa olsun. O da insan, sen de inansın. Bu dünyada hepimiz kardeşiz ve herkes birbirinin yanında durmalı. Ön yargılarımızdan zor da olsa kurtulmalı insan olmanın hakkını vermeliyiz.
@ArtemisGoddess Öyle destekliyorumla bu iş olmaz. Biraz Allahın yarattığı mahlûk tipine de müdahale olur. Bütün canlılarda dişi ve erkek bulunur. 3ncu cins ne yaw.
2 cinsiyet var ki. Anlamadım. Eşcinsel birisi de ya kadın ya da erkektir. Trans birisi de ya kadın ya da erkektir.
LGBT üyelerine hakları verilsin de, niye kadın & erkek ve diğerleri gibi bir sınıflandırma yapıyoruz. Ben kadınım diyene kadın, ben erkeğim diyene erkek deriz.
Gerçi aktivist bir hareket olarak kadın ya da erkek olma durumunu reddetmeye 3. cinsiyet deniliyorsa, LGBT'ye dahil olmasam dahi aktivist tutumu sebebi ile kanunlar karşında cinsiyetsiz olmayı tercih ederdim. Hatta ben galiba Gender Fluid sayılabilirim. Boş bulduğum yere akarım işte.
Devletin bu tutumu uzun vadede vatandaşlarının büyük kısmının 3. cinsiyete geçmesi ile sonuçlanacaktır. Fena bir tablo değil, demografik sonuçları gözardı edilir ise :)
Yaradan kadın ve erkeği yaratmış ikiye sınıflandırmış biz kulları olarak bunu 3 diye sınıflandırma olamaz olmamalı Milletin dediğiyle yaptığına bakmayız bizim dinimiz neyi emrediyor neyi yasaklıyor belli biz bunu biliriz bunu uygulamaya çalışırız. Almanya deyince duracaksın 1 değil 3 kere düşüneceksin. bu durum bizde olması için bizim Ülkenin tamamı Müslüman olmamalı anca o zaman olursa olur Ahlakı bozan hareketler bunlar bizim içimizde bu düşüncede olan varsa Almanya da yürürlüğe girmiş gitsinler orada yaşasınlar yabancılık çekmemiş olurlar :) bizde çok zor bu durum :) :) :)
Cinsiyet kavramı, kavram olarak bir cinsel yönelimi ifade etmez zaten tek başına. Ona bu anlamı, eğitimimiz ve kültürel yapımızla alakalı olarak bizler veriyoruz. Dolayısıyla deşmesi gereken şey aslında bu görüş ve düşünce. Bu açıdan bir farkındalık yaratmak için bunun dışında başka şeyler düşünülebilirdi.
Kavramların birbirlerine karıştırılmasının doğru olduğunu düşünmüyorum. O nedenle yanlış bir uygulama bence. Kavramların değil, insanların değişmeye ihtiyacı var.
Medeni toplumlarda olması gereken budur. İnsanların cinsel yönelimiyle uğraşmayın artık lütfen. Ben bir trans bireye saygı duyuyorum diye bu beni trans birey yapmaz. Sadece medeni bir insan yapar. Buraya gelmişsiniz yok kural yok din yok ahlak. Değerli kardeşlerim, bir insanın cinsel yönelimi sizin kurallarınıza, dininize, ahlakınıza zarar vermez, veremez. Nasıl ki ben bir erkek olarak cinsiyetimden memnunsam ve kadınlardan hoşlanıyorsam ve bu trans bireylere hiç bir zarar vermiyorsa aynı şekilde bir trans bireyin cinsiyetinden memnun olmaması ve hemcinsinden hoşlanması da bana hiç bir zarar vermez. Birbirimizin cinsel yönelimiyle uğraşmayı bırakırsak belki daha faydalı işlere vakit ayırabiliriz.
Bir kere bu anketekki ilk seçenekteki yanlışlıktan bahsetmek istiyorum. Trans bireyler çoğunlukla kendi iradeleriyle cinsiyet değişikliği yapmazlar hep kadınlardır kadın olurlar ya da hep erkeklerdir erkek olurlar bunu değiştiremezsiniz. Yani kız doğdu diye kız hissetmek zorunda değil bu bir tercih değildir. Ve ayrıca çoğu kullanıcının yorumuna bakıyorum da içler acısı birazcık saygılı ulun rica ediyorum biraz. Sizin yaşamaya nr kadar hakkınız varsa bizimde o kadar hakkımız var sevmiyor olabilirsiniz size illa gay ya da lez olun diyen yok sadece saygı duyun yeter.
Arkadaşlar interseks durumundan bahsediliyor burada, AfD gibi mal mal yorum yapmayın. Dünyada iki cinsiyet var ama, biyolojik olarak ikisinden biri olmayabilirsiniz. İnterseks dediğimiz durum "hermafroditlik", "erdişilik" gibi durumların yanında, transgender dediğimiz cinsiyet değiştirme durumlarını da kapsıyor. Yani tıbbi bir durum. Bu arkadaşların hormonal durumları farklı. Bazıları her iki cinsiyetin de hormonlarını taşırken, bazılarında bu hormonal dağılım farklılık gösterebiliyor. Transgender bireylerde de bir cinsiyetin özelliklerini görebiliyorken, o cinsiyetin hormonlarını dışarıdan almaları gibi tıbbi durumlar nedeniyle önemli bir bilgidir. Bununla birlikte LGBT topluluklarının doktor şartına karşı çıkmaları da saçma. Dediğimiz gibi bu tıbbi ve ciddi bir durum, öyle "ben homoseksüelliğimi belirtebilirim, beni böyle kabul edeceksiniz"lik bir durum değil. Seni öyle kabul ediyoruz zaten, önemli olan ölüm döşeğindeyken seni nasıl tedavi edeceğimiz.
Anlatiyim. Her insanın içinde erkek ve kadin hormonlari olur. Ve görünüşte kadin ise ama icindeki erkek hormonlari daha avir basiyorsa. Bu tedavi edilmesi gerekir. Bunu aile fatketmezse. O kisi kendini git gide erkek gibi hissetmeye baslar ve vücudundan memnun olmaz kisiliginden memnun olmaz. Daha agir sorunlara yol acar hem maddi hem manevi. Soyal olarakda büyük yıkıma ugrar. Heleki türkiye gibi müslüman ülkelerde yasiyorsa hepsi ona karsi olur. Bu bana göre hastaliktir ve tedavi edilmesi gerekir. Tedavi olamadiysa buzamana kadar ozaman mecburen kabul edilmelidirler. Dislanmamalidirlar. Onlarin kendilerini öyle hissetmeleri. Ailenin toplumun sucu. Hem fark etmiyorlar tedavi ettirmiyorlar hemde disliyorlar!
Almanya gibi ülkeler bunu anormal olarak görmüyor. Genelde kader olaral görüyorlar. Yani allah hormonlarini böyle yaratmis böyle hisseduyirlar ozaman böyle yasasinlar. Kabul edelim diye. Benim düşüncemi soracak olursaniz. Gözle görünür bir cinsiyet var allah bedeni böyle yarattiysa bedeni degistirmek ameliyat etmek yerine. Allahin verdigi bedeni degustirmek yerine hormanlari normal hale getirmek daha mantikli. Benim inancim acisindan. Sonucta hormonlar herzaman degisem birsez. Zaman zaman normal bazi insanlarinda hormon bozukluklari görülebilir küçük küçük mesela. Kadinlarin bazilarinda sakal cikmaktadir. Sakal cikiyor diye hemen erkeklik hormonu ele gecirilmis anlaminda dgildir. Ama cok ileri gitmos ucu kacirilmis dengesizlikler oldugumda buda mümkündür. Madem o insanlar yasini basini almis. Tedavi edilmemis. simdiden sonrada kabul edemiyorlarlarsa. Nolur dislamayin. Onlarda istemezlerdi böyle olsun. Ameliyat olacaksada karsi gelmeyin. Garipsemeyin. Onlar acisindan hic ama hic kolay degil. Ve cinsiyetlerini kagit üzerinden de normal sosyal toplum olarakda hangi cinsiyete sahip olmak istiyorlarsa ben desteklerim.
Allahin lanetledigi lut kavmidir. O insanlar degil. O kavimde erkek erkekle. Kadin kadinla zevk aliyordu. Ama bu dedigimiz sey daha farkli. Evet görüntü de ayni ama sorunlar farkli. Erkek erkekligini kabul edip gervek bir erkekle sevismek evet lanetlenilen günah isleyen kisiler. Ama bu insanlar kendilerini erkek hissetmiyorlar erkek olsalar dahi. Kendilerini kadin hormonlanndan dolayi iclerinde kadin ic güdüsü var ona gore zevk aliyorlar duyuyorlar. Ve bu tedavi edilebilir birseydi. Ha edilemeyevek durumdaysa. Saygi duymak zorundayiz. Allah onlari öyle yaratti. Dislamak bize yakismaz. Lanetlenecekse bile allah tarafindan lanetlenmelidirler. Bize o yetki verilmedi. Ki ben lanetleneceklerini düşünmüyorum onlarin ki cok agir bir imtihan. Toplum tarafindan dislanmak. Kendi vücutlarını kabul edememek. Görüntü de kiz ama hissettikleriyle erkek olmak vrya tam tersi. Biraz anlamaya calisin yahu. Biraz saygili olun.
Uzun uzun yazmak isterdim ama buradaki belli bir kitlenin olmayan aklı ve homofobikliği herkesin malumu olduğundan hiç tatlı canımı sıkamayacağım. Destekliyorum. Harikulâde bir uygulama. Beyni cehaletin esiri olmuş, kendine göre doğru olana değil, ne öğretildiyse sırf cehenneme gitmemek için, menfaat uğruna Tanrı ile pazarlık yapanları muhatap alıp da seviyemi düşürmek gibi bir şey asla söz konusu olamaz.
Bir insan ya erkek ya da kadın olarak doğar. Hormonlarla alakalı bir durum söz konusu. Tedavi edilebilirler veya buna doktor karar. verir hangi taraf ağır basıyorsa... İş lezbiyenlik bisex vs kısmına kalırsa bu sapkınlıktan başka bir şey değildir. 3. kimlik demek onları ayırt etmek demektir yani ne oldukları belli olmayan grup gibi. Sadece kadın veya erkek kalsın.
lgbt denilen kişilerin toplumun ahlakını bozduğunu bilmeyen yoktur. seks parayla seks sigara alkol uyuşturucu gaps hırsızlık ve daha tonla suç hepsi onlarda. geçtim bunları cinsel yolla bulaşan hastalıkları saçmaktalar. onlar sayesinde aids hepatit vs yakalanıp ölen çok insan var. gidip hastanelere sorabilirsiniz bunları
cinsellik için yaşayan insanlardan ne beklenir ki.
cinsellikle para kazanan sonra her haltı yiyenler varken ne bekliyorsunuz ki.
lgbt birey olup kendisini tek insan saklayan var mı? tabiki yok. ölene kadar en az 100 kişiyle yatıp kalkıyorlar.
dilediğin hastaneye gidebilirsin. üroloji enfeksiyon hastalıkları dahiliye hematoloji ve gastronomi bölümlerine git sana günde tonla gelen hastaları anlatsınlar. erkekle yattım şu bulaştı kız kıza seviştim şu mikrop yüzünden ağzımda yüzümde geçmeyen yaralar çıkıyor vs. ölenlerde cabası
@hunilikız neyin ne olduğunu senden milyon kat daha iyi biliyorum. paralı seksi iş bulamıyoruz bahanesine yapanlar var. peki hapis hanede mahkumlarla gardiyanlarla yatanlar ne için yapıyor. aç mı açıkta mı? 1 zevk 2 para için. sen asgari ücret ile geçinirsin o ayda 15 20 bin kazanmadan asla mutlu olamaz. çünkü alkolü sigarasi uyuşturucusu derken asla yetmez o paralar. Ankara İstanbul İzmir gibi büyük şehirlerde özel barları felan var. git gez ne halde olduklarını görürsün.
Beni tanımadan benden çok bildiğini bilmen harika😂ama şu da bir gerçek seks için yaşayanlar demişsin erkekler ölsün o zaman yüz erkekden 95 i seks için canını verir😂olaya bu kadar dar kafalı bakman komik
Cinsellik için yaşadiklarindan nerden bu kadar eminsin? Siz ne için yaşiyorsunux erkekler olarak? Kiz gorunce penisimi okşayan, onun bunun namusuna goz diken, kediye kopege tecavuz senin hemcinslerin senin! Onlarla ilişkiye giren erkellerin hic mi suçu yok? Nerde gordun haberlerde orda burda şurda; trans kadin kopege tecavuz etti! Tarzinda haberler gordunmu hic? Bu dunyada bir pislik vatda onlarda erkek olarak sizlersiniz.
@hunilikız sen kimsin ne haltsın bilmiyorum ama ben bunların kurdukları derneklerde de yer aldım etkinliklerine de katıldım. gördüklerim duyduklarım yaşantıları hayatları ortadayken beni bilmiyor diye yargılaman harika oldu. az araştırırsan neyin ne olduğunu görürsün zaten.
yazık gerçekten yazık. olayı erkek düşmanlığına kadar taşıyacak kadar acizsiniz. 1 sepet elmanın arasında bile çürükler elbet vardır. eğer erkekler ona buna tecavüz eden uçkuru için yaşayan varlıklarsa babanız amcanız dayınız ne, kısaca benim annem melek diğer tüm kadınlar bacım diyenlerden farkınız yok. allah önce beyin versin sonra tartışalım.
Bu yeni nesil tam bir lgbt hayranı. Hadi hayırlısı. Hormon bozukluğu olan tedavi olabilir. Tedavisi olmayan bir durum değil. Kişinin tamamen kendiyle alakalı. Buna yok hormonum bozuktu oldum diye baştan sağma yapılamaz. Tedavisi var. Bu devirde bir kadını erkeğe çevirebiliyorsun. Canlı şahitleri var. Erkeği de kadına. Benim dinime ters ben desteklemiyorum. Ve tıpta çözümü var git tedavi ol.
Bir eşcinsel olarak buraya görüşleri okumaya geldim. Ve kanser olmamak mümkün değil. Bir de biliyormuş gibi uzun uzun açıklayanlar yok mu. Daha kavramların ne manaya geldiğini bilmiyor ama burda makale yazıyor, fetva veriyor. Puh yazıklar olsun. Ülkemin yüz karaları.
Erkek erkektir kadın kadındır. Toplum ahlakını bozmak İçin herşeyi mübah sayan avrupa Ülkemizde ki Avrupa zihniyetini de kendine çekmektedir ayrıca bu sapık oluşum ileride senin çocuğuna benim çocuğuma onun çocuğuna tecavüz eder milleti sapık yapan yine millettir.
Önce bir ülkene bak ta ondan sonra konuş... Bu ülkede yüzyıllar boyunca çok eşlilik vardı. Daha 50 yıl öncesinden haberin yok çok eşliliği sapıklık görüyorsun... Araştır bakalım soyunda kaç tane çok eşli deden çıkacak.
Bu ülke öyle 50 seneye sığacak ülke degil 800 sene gerisi var o zaman da Müslümanlık vardı şimdi de ama müslüman olmayan köpek tohumları çok eşli de olur bir birini de siker
Söylediğinden hiç bişey anlamıyorum. Çok eşliliği sapıklık görüyorsun... Ya Bu ülkenin tarihi binlerce çok eşli aile ile dolu... Bana göre çok eşlilik sapıklık değildir... Eğer öyle ise bugün bu sitedekilerin bile %90 ı sapık.. Millet kütür kütür skişecek partner arıyor..
Tamamen saçmalık cinsiyet konusu seçenek olamaz. Özgürlükmüş!! Allahım sonumuzu hayır etsin inşallah. Müslüman olarak yaşamamız ve uymamız gereken kurallar var. Kendinize gelin ya. Üçüncü kimlik ne bu öyle arası olan bişey değil hani ya siyahsındır ya beyazsındır. Ya müslümansın ya da diğeri. Hak olan din İslamdır. Allah ıslah etsin siz ve siz gibileri..
Bu yeni nesil tam bir lgbt hayranı. Hadi hayırlısı. Hormon bozukluğu olan tedavi olabilir. Tedavisi olmayan bir durum değil. Kişinin tamamen kendiyle alakalı. Buna yok hormonum bozuktu oldum diye baştan sağma yapılamaz. Tedavisi var. Bu devirde bir kadını erkeğe çevirebiliyorsun. Canlı şahitleri var. Erkeği de kadına. Benim dinime ters ben desteklemiyorum. Ve tıpta çözümü var git tedavi ol.
İnsan yaratılışından dolayı 2 cins olarak yaratılmıştır. Ya kadındır ya da erkek. Hastalık ve mutasyon gibi durumlarda, insanlarda bu özellik değişmektedir. Aynı anda hem kadın hem erkek özelliklerini taşıyan kişiler (Hormonel, cinsel gelişim ve fiziki yapıları) ile hangi özelliği üstün ise o kabul edilir. Eşcinsel dediğimiz toplumun çoğunda bu olmayıp gayet sağlıklık erkek ve ya kadınlar olmalarına rağmen kendi yönelmeleri sonucunda buna varmışlardır. Desteklemezdim
Desteklerim, cinsiyetini insanlar seçebilmeli. şıkkını işaretledim. Ama buna bir parantez açayım. Ben lgbt yi falan destekliyorum ama bunlara yakınlığı ile bilinen faşist, cinsiyetçi feministleri desteklemiyorum ve bunlarla mücadele edilmesi gerektiğini savunuyorum. Erkek düşmanı ve kadınların üstünlüğünü savunan ve bunu eşitlik yalanı adı altında yapan iğr*nç, berbat , rezil, insanlık düşmanı bir ideolojidir. Feminizm cinsiyetçi faşizmdir ve başı her görüldüğü yerde ezilmelidir.
Yorumuma cevap olarak feminizm budur, feminizm şudur gibi iğr*nç yalanlar ve manipülasyonlarla yorum yapmayı düşünen beyin yoksunu faşist f*ministler hiç kendinizi yormayın. O iğr*nç , cinsiyetçi yorumlarınız ve söylemlerinizin ait olduğu tek yer çöplüktür. O yüzden yorum yapıp kendinizi yormayın. Kadınlar erkeklerden üstün falan değildir. Kendinizi üstün görmeyi bırakın. Erkek düşmanlığı yapmayı da bırakın. Erkek=kadındır ve eşit haklara sahip olmalıdır. Ama sizler kadınlara ayrıcalık veren hakları savunup, erkeklerin ise haklarını ellerinden almaya çalışıyorsunuz. Bu faşizmden başka bir şey değildir Erkek hakları ve erkek-kadın eşitliği kazanacak, feminizm (erkek düşmanlığı) ise kaybedecek.
Sadece intersex bireylere getirilmiş Yani biyolojik cinsiyet saçmalığından yine kurtulamadık Dünyada kaç tane intersexüel var ki? Türkiye'de 100 kişi bile yoktur Keşke Tayland gibi gerçekten 3. cinsiyet uygulaması getirselerdi Ayrıca cinsiyette beyan esastır. Kişi kadınım diyorsa kadındır, erkeğim diyorsa erkektir Keşke önce bunu anlasalar...
Almanya'nın üçüncü cinsiyet olarak tanımladığı şey 'çift cinsiyetli' olma durumu. Yani ne insanın cinsel yönelimiyle ne de keyfi seçimiyle alakalı değil. Doktor raporuyla çift cinsiyetli olduğunu kanıtlayarak insanlar bu üçüncü cinsiyetle tanımlanabiliyor. Bir insanın eşcinsel, biseksüel, panseksüel vb. olmasının cinsiyetle alakası yok ve bu yasayla da tamamen alakasız. Açıklık getireyim dedim.
Kadınlığı ve erkekliği tamamen red edip başka bir seçenek uydurmak en hafif tabiriyle bir rahatsızlıktır bence. Peki gay ve lezbiyenleri ne yapalım vuralım öldürelim mi hayır tabiki de insanların hislerini kanunlarla denetleyemezsiniz. Herkes insanca yaşasın ne zararı var?
Şunu ayırayım cinsel tercih ayrı , cinsiyet tercihi ayrı. Cinsiyet tercihi diye bişey olamaz. Ben dünyaya erkek olarak geldiysem amaaan ne olacak bigün de kadın olayım deme şansım yok. Biyoloji olarak mümkün değil yani. Çocuk doğuramaz mesela. Ama cinsel tercih farklı bişey. Erkek erkekten hoşlanıyorsa erkekten hoşlanır yani kimsenin karışmaya söz söylemeye hakkı yok. Herkesin hayatına kimse karışamaz.
Doğuştan hormon bozukluğu olan insanlara saygı gösterilmesini düsünüyorum. Bu onlarin seçimi degildi yaşama özgürlükleri kısıtlanmamalı. orta çagda insanlar yakiyorlardi, öldürüyorlardı, bizler artik gelismis toplumlariz icimizde yaşatabiliriz rahat ve özgür bicimde bu insanlari. Fakat daha sonradan sapkin dusuncelerle tercih yapan insanlara saygi duymuyorum onlar sadece tatmin olma durtuleriyle alakali olarak seçim yapan insanlardir bu ikisi birbirinden ayrilmalidir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiçbir şey bilmeyen insanların bu konuda ileri geri yorum yapması beni sinirlendiriyor. Bir bebek erkek (testis + penis) doğmuş olabilir. Ama ilerde kendisini kadın gibi hissedeceği bir hastalığı vardır. Doktorlar bebeğin cinsiyetinin erkek mi kadın mı olması gerektiğini konseyde toplanarak konuşup karar verir. Ve genelde ileride hissedeceği cinsiyete dönüştürülür. Bu derece hassas bir konu çünkü bu. Bilip bilmeden yorum yapmayın çok cahilsiniz.
Desdeklemem Allah in lanetledigi bir fiil. Bunu destekleyen lut kavminin helakini bir okusun kuranda. Muslumanim diyenlere dir sozum. Diger tayfa zaten olumle yok olacaklarini dusunduklerinden yasarken her seyden zevk almaya her pislige evet demeye hazirlar.
Allahin lanetledigi lut kavmidir. O insanlar degil. O kavimde erkek erkekle. Kadin kadinla zevk aliyordu. Ama bu dedigimiz sey daha farkli. Evet görüntü de ayni ama sorunlar farkli. Erkek erkekligini kabul edip gervek bir erkekle sevismek evet lanetlenilen günah isleyen kisiler. Ama bu insanlar kendilerini erkek hissetmiyorlar erkek olsalar dahi. Kendilerini kadin hormonlanndan dolayi iclerinde kadin ic güdüsü var ona gore zevk aliyorlar duyuyorlar. Ve bu tedavi edilebilir birseydi. Ha edilemeyevek durumdaysa. Saygi duymak zorundayiz. Allah onlari öyle yaratti. Dislamak bize yakismaz. Lanetlenecekse bile allah tarafindan lanetlenmelidirler. Bize o yetki verilmedi. Ki ben lanetleneceklerini düşünmüyorum onlarin ki cok agir bir imtihan. Toplum tarafindan dislanmak. Kendi vücutlarını kabul edememek. Görüntü de kiz ama hissettikleriyle erkek olmak vrya tam tersi. Biraz anlamaya calisin yahu. Biraz saygili olun.
@hayatbahcesi neyi savunuyor normallestirmeye calisiyorsan o. Hastalik diyorsun madem oyle narsist sadist sosyapat pedofili gibi ruh hastalari var bunlarida normal karsilayalim. Oldirsunler tecavuz etsinler.
Ya sacmalama birisi hormon hastaligi digerleri piskolojik hastaliklar. Ikisi ayni sey mi? Lütfen ama yaptiginiz karsilastirmaya bakin. Sizin verdiginiz örneklerin etrafa zarari var. Peki ya kendini karsi cins olarak hissetmenin kime zarari var kendinden baska? Ayrica bukadar agresiflesmeni de anlayamadim?
1. Hic birseyi savunmuyorum. 2. Normallestitmeye de calismiyorum. Toplumumuzda böyle insanlar var onöara saygi duyulmasi gerektigini düsünüyorum sadece. Yani SAYGI ! Baska hicbirsey degil. Bu arada ne kendim ne ailemden birisi nede tanidigim birisi bu durumda. Ama eger olsaydi ölene kadar arkasinda dururdum. Benim insanliga saygim var !
Bu arada istersen birdaha oku nedemek istedigimi. Lut kavmi ile 3. Cinsiyet farkli seyler. 3. Cinsiyetten kasit ne kadin ne erkek yani ikiside var olan seyler. Görünüste kadin icinden duygularindan erkek misal yani. Veee ayricaa ben hic bir ayeti burda carpitmadim. Sende hic bir ayet yazmadin. Sadece lut kavminden bahsettik. Evet kuranda yazanlara katiliyorum inaniyorum. Haklisin o konuda. Ama burdaki konumuzla baska o demek istediklerin.
Nasıl olacak o sadece psikolojik cinsiyet. Kişi bisex ya da asekaüelse ne olacak. Her grup ve cinsiyet için 10 larva hatta yüzlerce tuvalet gerekir. Bırakın bazı şeyleri alt tarafı idrar kapalı kabin olmak kaydı ile engğzeli her kese açık tek tuvalet olsun. Sanki evinizde herkesin ayrı tuvaleti var.
Destekleyeceğim bir uygulama. İşin şu kısmı var 3. cinsiyet meselesi sanki sadece bir perde gibi 2 cinsiyet vardır, 1. kadın 2. erkek. 3. cinsiyet sadece perdeleme yani bir insanın eş cinsel olduğunu gösteren bir uygulama. Doğallaştırma çabası sadece. Toplum tarafından kabul görülebilme.
Ben şeyi merak ediyorum 3. Bir cinsiyetin açıklaması nedir? Kaş yapayım derken işin içine etmişler (eşcinsellere saygım sonsuz bu arada gerekli yerlerde destekçileri oldum zamanında) Ama, Bunu beğenen insanlar ben âptal biriyim 3. Cinsiyet nedir anlatır mısınız?
İnsanı insan yapan seçim yapabilmesidir. Toplumun bireylerinin canını malını veya ülke sınırları dahilindeki topraklarını , çoğunluğun isteği üzerine yerleşen devlet yapısını direkt olarak huzurunu bozmayarak tehtid etmediği sürece kabullenilme ve onaylanılma taleplerini hoşgörüyle karşılamak erdemli ve gelişmiş bir toplum olmanın en önemli kurallarından biridir bence. ülkemizin yasalarında vs ne olduğunu bilmiyorum. tamamen benim görüşümdür.
Trans kadin olarak ilk destekleyecek kişilerdenim aslinda. Ama asla olmayacak bir politika. Biz daha bizi oldurmeyin lutfen aşamasindayiz. Neyin 3. Cinsiyeti bu! Daha bizim ulkecek cok firin ekmek yememiz lazim
LGBTİ bireylerinin varlığını kabul eden bir uygulama değil bence İki cinse de ait genital organlar, üreme organları veya farklı kromozomlara sahip insanları kapsayan biyolojik bir durum, diyor yani sadece İnterseks bireyleri kapsıyor bu uygulama Bu durum lezbiyenler, gayler ya da biseksüller için hiçbir şey değiştirmez bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben almanyada yasiyorum ve bu ailelere gökkuşagi aileler deniyor. Fakat sunu söylemeliyimki eger escinselsen o zaman cocuk sahibi olamayacagina kararda vermis oluyorsun gülü seven dikenine katlanir misali ve bu yasayla evlat edinmenin kolaylasmasi taraftari degilim..
İnsanların cinsel tercihleri olmayan bir kromozom üzerinden hukuken meşrulaştırılmaya çalışılamaz. Lgbt cinsiyet değil kişinin seçimdir. İki tane kromozom vardır x ve y. Kimse poposundan kromozom üretmesin
Valla bn klasik biraz duzumdur lgbt nedir ya erkeksen erkek kadinsan kadinsindir hem cinsinden hoslaniyorsanda illa gozumuze soka soka ben buyum demesine gerek yok duzgun yasayana kimseninde lafi yok saten
Bizim ülkemiz önce kadına cinsel obje olarak bakma sen kadınsın yapamazsın denmesi gibi algıların yıkacağı bir uygulama başlatılmalı kadınlara saygı duyulması gerektiği göstermeliyiz ondan sonra eş cinseline ıvırına zıvırına bakılsın. önce kadınların birey olduklarını onların da isterse herşeyi yapabileceğini kabul edelim..
bir fotoğrafta gördüm Nilüfer belediyesinin (Bursa) bir formunda kadın erkek yanında bir de LGBTİ+ işaretleme kutucuğu vardı. Yani Almanya’dan önce Kasım 2017 de Nilüfer Belediyesinde bu uygulama başladı ve %100 destekliyorum.
Kesinlikle Desteklemiyorum. 2 cinsiyet vardır 3. Cinsiyet diye birşey yoktur. Yaratılışta bile olmayan toplumun ahlakını bozacak birşeyi desteklemiyorum.
Cok ahlakliydiniz ya sizde😂 Kediye tecavuz ederlerken nerdeydi erkekliğin, sozde ahlakin? Bu ulkede otobuste orda burda tacize tecavuze ugruyorsak, ve sapiklarin cogunlugu erkeklrden oluşuyorsa, sen burda gelip ahlaktan bahsedemezsin
Bence mükemmel bir uygulama olmuş onlar varlar normal bizim gibi insanlar sadece duyguları farklı dışlayarak küçümseyerek kimse bir yere gelemez LGBT bireylerinin varlığı kabul edilmeli. 👏
evet çok güzel olmuş bu gibi gelişmiş ulkeler ne güzel uygulamalar yapıyorda neden turkıyede bu kötü gözle bakılıyor ve bılımsel olarakta bu mumkun olabılır yani turkıyedede olmalı ama cahııller ızın vermez şimdi
Desteklemem, doğduğunda neyse o cinsiyet yazılsın. Ancak beyniniz Avrupan kafası gibi olsun. İllaki milletin ahlakını bozmak istiyorsunuz. Bir insan ya erkek ya da kadın olarak doğar. 3. Cinsiyet dediğimiz şey Hormonlar ile alakalı.
İnsanlar da malum erkek ve kız olmak üzere iki cinsiyet vardır. Üçüncü bir cinsiyet olmadığına ya da olamayacağına göre saçma bir uygulama olarak buldum. Cinsel tercihler farklı olabilir , o ayrı bir konu.
3. bir cinsiyet yerine kendini kadın gibi hisseden erkeklerin kimliğine kadın , kendini erkek gibi hisseden kadınların kimliğine de erkek yazsa daha mantıklı
Türkiye de kadınlarımız bile nelere maruz kalıyor bunları yaşatırlar mı. İnsanlık, anlayış, hoşgörü, demokrasi, özel hayat gibi kelimeler bu ülkeye 50 gömlek fazla.
Üçüncü cinsiyet diye birşey olamaz. Soyle ki ya kadın gibi hissedersiniz ya da erkek gibi. Erkek olup kadın gibi hissediyorsan kadınim ben diyebilirsiniz kalkıp ta üçüncü cinsiyetim demeniz saçma.
Bölümüm dolayisiyla zaten bu gibi kisilerle hayatimin her alaninda karsilasicam bu yuzdem siz ne derseniz deyin bu kisilee toplumdaki dezavantajli bireyler bu yuzden desteklerdim. Ve bu onlarin secimleri degil unutmayiniz
Desteklerim, hak-hukuk meselesidir. Dördüncü cins olduğunu iddia edenler varsa onlar da resmî olarak tanınabilir. Hatta ayrımcılığa maruz kaldıkları için pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır. Evrensel hukuk bunu emreder.
Bizim hukukumuzda 1400 yıldır üçüncü cins HÜNSA-İ MÜŞKİL adıyla hukuken tanınmıştır. Miras hukuklarından, ibadetlerine kadar erkek ve kadından farklıdır. Son iki yüzyıldır Batı’yı taklit ettiğimiz için bunlar kanunlarımızdan çıkartıldı. 1950’lerden sonra Batı tanımaya başladı ancak.
En İyi Cevaplar