Dünya İyilik Günü ile “daha iyi bir dünya inşa etmeye” yönelik adımlar atılması, farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Bu gün ile toplumu birbirine bağlayan iyiliğin gücüne dikkat çekilmek isteniyor. İyilik sayesinde ırk, din, politika, cinsiyet ve bölgesel ayrımların kapanması, insanlar arasında köprüler kurulması amaçlanıyor. Haydi Dünyayı daha yaşanabilir kılalım
Dünya İyilik Hareketi isimli bir sivil toplum kuruluşu tarafından 1998 yılında kutlamalara başlandı. Bir gülümseme bile yeter Dünya'nın bu halde olma sebeplerinden biri de sensin. Herkes biraz daha iyi bir insan olsa dünyamız daha iyi bir yer olmaz mıydı? Hadi bugünde itabren biraz daha iyi bir insan olmaya çalışalım. İyilik yapmak için paraya pula ihtiyacın yok. Bir sokak hayvanını sev. Yaşlı birine yardım et. Kavgaları küslükleri bir yana bırak. Her şey sende başlar bunu unutma.
Herkesin Dünya İyilik Günü kutlu olsun! Dünyayı daha iyi bir hale getirmek için neler yapabiliriz?
Alla alla iyilik günü mü abi bugün 😀ilk defa duydum valla😀ben elimden geleni yapıyorum abi Müslüman müslümanın kardeşidir (hadisi şerif) kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin buna da gücü yetmezse kalben karşı koysun buda imanın en saygı derecesidir (hadisi şerif) kolaylaşiriniz güçlendirmeyiniz müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz (Hadisi şerif)
Valla Ahmet Kaya'nin şarkısında dediği gibi "Şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp, asiyorum bu son olsun.."cok fazla iyi niyetli davranacak hal kalmadı bende.. Ama çocuklara kiyamiyorum. birtek onlara karşı koşulsuz sevgim ve iyilik duygum var içimde.
Her iyilik bana göre karşılıksız olmalıdır ama karşılık bekliyosanız hayvanlara yardım edin su süt yemek verin ilgilenin sevin çünkü özellikle köpekler yapılan iyiliği asla unutmaz şöyle bir olayla örnek vereyim mahallemizde yaklaşık 8-10 civarı köpek var beni çok iyi tanırlar arada bir bakkaldan ekmek alır yediririm hergün kapının önüne su bırakırım ilgiyi eksik bırakmam gece okuldan dönüyodum 2-3 kişi yolumu kesip bıçak çekip tehdit ettiydiler hiçbişey vermeyince biri bıçağı salladı yakaladım o anda sol boşluğunda bir acı ve sıcaklık hissettim bir anda etraf sessizleşti havlama seslerini hatırlıyorum hastanede uyandım yolumu kesenler de yanımda yatıyolar tabi kollar bacaklar kırık sordum bıçaklandıktan sonra mahallesi tüm köpekler toplanıp saldırmışlar paşa güç kontrol problemi olan bir köpek kol bacak ısırdığını kırmış ama yaralanmış masraflarını ben karşıladım evde baktım aylarca belki 8-9 ay en sonunda öldü ama iyi bir köpekti şimdi mahalledeki herkes köpekleri besliyo arada evlere alıp yıkayıp temizleyenlerde var kışın evlerde kalıyolar sahiplenenler bile oldu çocuklar onlardan korkmuyo bazı canlıların aksine çok daha iyiler
Çevremizi temiz tutmakla başlayabiliriz, sevgi içinde , gülümsemelerin eksik olmadığı, barış içinde, iyiliklerin olduğu kötülüklerin yok olduğu bir dünya bırakabiliriz yeni gelen nesillere sevgi paylaştıkça güzeldir yüregi güzel insanlarla dolu bir dünya diliyorum sevgiyle kalın🌷
Kozmetik sektörünü harcanan milyonların 4/1 i ile afrikadaki yoksulluk kalkardı mesela.
Hepimiz çok duyarlıyız hümanistiz greennpeace kafası fakat bu durum sadece söylemden öteye geçmiyor ne yazık ki o yüzden insanların laflarına değil icraatlerine bakmaya karar verdim.
En İyi Cevaplar