Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 80. yılında, saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Atatürk yaşasaydı ona ne söylemek isterdiniz?
Vefatının 80. yıl dönümü! Şu an Atatürk karşınızda olsa ona ne söylemek isterdiniz?
Öncelikle herhalde boynuna atlardım. "Bizi niye bırakıp gittin? Yerinden kalk ve milletin başınsa geç. Bu milletin sana çok ihtiyacı var, senin gibi değil hiçbir yönetici, sana ayyaş diyorlar, sana çapulcu diyorlar ama onlar ayık kafayla kurduğun ülkeme sahip çıkamıyorlar sen laiklik dedin ama onlar dini istismar edip halkın duygularını kullanıyorlar. Lütfen bir daha bırakma bizi , bir tek keşke ölümsüz sen olsaydın, kurduğun ülkemde Türkiye Cumhuriyeti ismine bile göz dikip kurumlarda Tc. yazısını kaldırdılar , andımızı kaldırdılar, bize armağan ettiğin bayramlar artık kutlanılmıyor. Sanki kurduğunuz cumhuriyet yönetimine karşılar , Türk'üm demekten korkuyorlar veya çok ihanet ediyorlar yaşadığı güzel ülkeme Tayi"derdim.
Tayip , daha halkımız yaşadığı , ekmeğini yediği , suyunu içtiği ülkeye varlığını emanet etmekten kaçıyorlar andımızı kaldırıp vatan hainleri , sen milletine güvenirdin , Türk milleti çalışkandır derdin ama varlığını milletine emanet edemeyen toplum olduk biz resmen derdim. Ülkem adına senden özür dilerim derdim.
Sen Türk kadınına değer verirdin oysa şu an tecavüzcüsüyle evlenirse kadın o puşt cezasız kalıyor , sen kadına anayasal haklar tanıdın. Miras hakkı verdin ona bile göz diktiler sözde dindar tabaka derdim. Bizim dinen de vardı nafaka hakkımız nerede bunların dindarlığı güzel kalpli Atatürk'üm derdim. Sen mileti Yerli Malına teşvik ederdin oysa dışa bir sürü borcumuz çoğaldı derdim. Denilecek arkası gelmez. Susayım en iyisi.
Kendisi büyük bir adamdı. Kimse bunu inkar edemez, etmeye de hakkı yok. Bu ülkenin ve dünyanın en büyük devrimcisidir kendisi. Biz devrimciliği ondan öğrendik bir yerde. Cumhuriyet'i ülkemize kazandırdı. Bundan daha güzel bir şey var mı allasen? Dünyada insan yerine konmayan kadına insan olduğunu hatırlattı. Ona en büyük haklarını verdi. Bununla gurur duymayıp hala çemkirenler gerçekten de bu güzelliği hak etmiyorlar.
@RalphLauren35 devrim nedir? Sözlüğe göre ''bir toplumun yaşamında önemli işlevi olan kurumların hızlı ve geniş kapsamlı bir biçimde kökten değiştirilmesi ya da yenileştirilmesi, yeniden biçimlendirilmesi ya da belli bir alanda birdenbire gerçekleşen kökten değişiklik.''
Şimdi soruyorum, Peygamber efendimizin topluluklara yaptığı nedir? Cahiliye döneminde yaşayanların hayat biçimlerini değiştirmedi mi? Onu bırak, İslâm devletinin dahi kuruluşuna sebep olan kişi o değil midir? Esas o devrimcilerin en büyüğüdür. Lâkin bunu herkes anlamaz. Kimine göre ben cahil olabilirim, eyvallah. Buna alınacak değilim, ama kurulan cümleleri en azından düşünüp anlamaya çalışsanız keşke.
1930‘da belediye seçimlerine 1933‘te muhtar ve köy heyetine seçilme, 1934‘te milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi.
Fransa ve İtalya’da kadınlara yıllar sonra 1946’da, İsviçre’de ise 1971’de seçme ve seçilme hakkı tanındı.
Kadınlar bu haklar sayesinde ülkede söz sahibi olabildiklerini bildikleri ya da bilmedikleri halde "bazıları" neden size saygı duymaktan acizler diye sorardım. "Bu ülke şeyhler, dervişler ve müritler memleketi olamaz" demiştin atam ama oldu maalesef. Neden bunların kökünü kazımadın? diye sorardım. Ülkenin dibini kazan, Osmanlı devletinde de ihanet edenler bunlardı. En son şebeke de fetö oldu.
Atammm atam diyenler Atatürk size ırkçılık yapın mı dedi
Hayır
Türk kürt laz çerkez çatışması bu ülkede bu işin içine dahil olan adam da atam atam diyor hiç inandırıcı değil
Atatürk demokrasi getirdi isteyen oy kullanır isteyen kullanmaz Ama bugün ülkede oy çatışması var
Hiç inandırıcı değilsiniz atam size bunu mu emretti
Laiklik dedin atam islamiyeti yaşamak isteyenlere saldırdılar baş örtüsünü sorun ettiler
Cıkıpta yine atam dediler hiç inandırıcı değilsiniz
Not : AKP li ya da partici değilim partilerden de nefret ederim sadece burdaki herkes üstüne alınsın cünkü hepimizde klavye delikanlısıyız hiç inandırıcı gelmiyor atam diyince bir gülme geliyor bana kimse kusura bakmasın
Bu ülkenin başında 200 sene daha kalman lazım Atam. Bizi sakın bırakma yoksa seninde söylediğin gibi
İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. BUNLARIN BAŞIMIZA GELMEMESİ İÇİN BİZİ BIRAKMA ATAM
Ufukları kara bulut bürüse, Samsun yollarına dalar, o gözler! Sinsi düşman kımıl kımıl yürüse, Çelik mavisine çalar o gözler! 𝓢𝓮𝓿𝓰𝓲𝔂𝓵𝓮, 𝓻𝓪𝓱𝓶𝓮𝓽𝓵𝓮. 𝟏𝟎.𝟏𝟏.𝟏𝟗𝟑∞
Atatürk'e saygıyı bugün her ne kadar çok mühim ve gerekli bulsam da, ona duyulan hayranlığı daima küçümsemeyeceğimdir. Çünkü eğer bizler onun yapabildiklerinden daha iyilerini yapabilseydik, "kendisinin en büyük isteği buydu" ancak görüyoruz ki bizleri bıraktığı yerden kilometrelerce ileriye gitmemiz gerekirken, bizler toplum olarak daha da geriledik, birbirimizden koptuk, ve daha da vahim olanı gündelik menfaatlerin peşinde birer köle olduk. Türk insanı özünü terk etti, soyluluğunu köreltti, azmini ve gayretini öldürdü, bugün hiç kimse Atatürk'ün istediği gibi bir yurttaş olamamıştır. Toplum olarak Atatürk'ün düşüncelerini ve ilkelerini dillendirmekten önce, her Türk her şeyden önce ben nasıl atamdan daha ileride olabilirim, ve onun bıraktığı mirasa nasıl daha çok faydalı olabilirim diye sorabilmelidir kendine, bizler ancak o zaman ülkemize, toplumumuza ve geleceğimize faydalı birer yurttaş olacağızdır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Durmak yok yola devam derdim😎 CHP'ye ülkeyi emanet etmiyoruz derdim. Bıraktığın partinin artık terör yuvası olduğunu söylerdim. Her zihniyeti bozuğun, senin adının arkasına saklandıgını söylerdim. Allah'a şükür ülkemizin başında, sessiz çoğunluğun sesi var derdim. O da bana derdi ki : Göklerden geldiği sanılan kitaplara inanma. Ben de aaa olur mu atam, bu bizim kutsal kitabımız, bizim inancımız bu, herkes inancında serbesttir derdim. O da bana muhtemelen bilim ve fennin ışığında hareket et falan derdi heralde🙄 Hayaller güzel 🤩
evlat sende beyin namına birşey olsaydı cümleye durmak yok yola devam derken akp propogandası yaptığını bilirdin...
terör yuvasından bahsediyorsan kendi partine bakacaksın...
2 yıl önce kimin uğruna olimpiyat düzenlediniz. kimin uğruna dön bitsin bu sıla hasreti dediniz... 16 yıl boyunda kime hoca efendimiz dediniz araştıracaksın
pkk ile görüşen s. refsizdir diyip 2 ay sonra görüşmesi için adamları ben gönderdim lafı olan bana etsin diyen adamı araştıracaksın... Hdp millet vekillerinin kardeşleri hangi partiden vekil araştıracaksınnnn... Düne kadar doğuda kimden oy aldığınızı ve bugun o oyların kime gittiğini araştıracaksınn...
Bunların cevabını öğren ondan sonra kim terorist kim terorist değil görürsün!!!
Önce aynaya bak sonra laf etmeye kalk...
Sizin gibilere toplum baskısı işlemez. İşlemesi için vizdanınız saygınız olması lazım.
tabi sen kendinden o kadar eminsin o kadar akıllısın ki söylediklerimin hiçbirini okuma ve anlama gereksinimi duymayacaksın :) üstüne üstlük araştırmadan yalan ya da yanlış söylediğimi düşüneceksin :D Bir söz var çok hoşuma gider..
Akıllı insan ile tartışılır. Cahil insan ile tartışılır. ama Kendini akıllı sanan cahil ile tartışılmaz
işte 1 yorumda konuşmak yerine 3 yorum yaparak zeka kapasiteni belli ediyorsun düşün karar ver öyle konuş evlat düşünmeden değil şimdi tek tek cevap vereyim!!! 1. cahil olmasan düşünür öyle cevap verirsin tek yorumda konuşursun 3 yorumda değil ve ben bilirim modunda takılmazsın araştırır konuşursun... 2. Cahil olmasan biz pkk'lı değiliz demeye yüzün olmaz sizden ala vatan haini yok bu memlekette... sürekli kandırılan dün fetullah hocamız bugun fötoooo diye ağlayan sizden başkası değil unutma bunu!!! 3 cümlelerim hakaret değil ince dokunuşlar içeriyordu tabi haksız olduğunu bildiğin için bu sana hakaret gibi gelmiş doğaldır :D
araştır öyle çık karşıma kulaktan duyma ezber cümleler ile değil evlat :D zır cahilin takisin geçmişi değil daha 3 ay önce olanlardan haberin yok senin :D
hakaret miymiş değil miymiş görürsün... Atatürk'e hakaret olmasa bile bana ettiğin küfür ve hakaretlerin hesabını verirsin. Tabi bu durumda diğer ettiğin laflarda gün yüzüne çıkacağı için insanlar görür ne şekilde düşündüğünü :D burda gizli takılırsın ama ettiğin lafları tüm çevren öğrenir :D
sen burda gizli olduğunu sanırsında mahkemede gizlenemezsin farkındasın umarım inansanda inanmasanda 3-4 aya mahkeme celbin ulaşır zaten senin gibisine laf anlatmak ile uğraşmam
35 yaşına gelmissin üstüne utanmadan senden eğitimliyim diyorsun ama niyeyse 2 kelimeyi bir araya getirip düzgün cümle kuramıyorsun sencede büyük bir çelişki değilmi bu :D
Yıllarca zihniyetiniz değişmedi, değişmez zaten. Atatürk'ün arkasına saklanırsınız sadece. Başka bir hayrınız yoktur memlekete. Ne konuşacağım ben bu adamlarla 😀
tabi eminim öyledir :D hep öyle olur zaten. biyerleriniz sıkıştı mı sorulara cevap veremediniz mi hemen siz anlamazsınız dersiniz ya da yukarıda olduğu gibi küfür hakaret edersin :D çünkü kendini savunacak kelimen bile yok senin :D
Yoo hepsinin cevabı var da boşa yormuyorum kendimi, laf anlamazsınız ki siz. Siz ne derseniz o doğrudur hep. Boşa yazmakla uğraşmam, dalga geçerim sadece böyle.
küfür hakaret etmedim diyorsun öyle mi :D hiç utanma arlanma da yok cidden sizde... tabi cahil okumamış kesim olunca terbiyesizlik sizin kanınızda var :D biyerlerinin kılıyız diyen kesimdensin anladık :D zaten zerre g. t olaydı gizli olmazdın delikanlı gibi açık açık konuşursun :D korkak gibi saklanmazdın :D
Şu anda gizlilikten çıkmam için ayak oyunu yaptığının da farkındayım , çakal seni 😁 Cahil olmadığımı söylememe rağmen halen at gözlüklü insan yorumu yapmaya devam ediyorsun 😁Bak laftan anlamıyorsun işte. Okumamış, cahil biri değilim. O bahsettiğin tüy, kıl da değilim.
cidden anladığın yok :) tekrar aynı cümle ile konuyu bitiriyorum daha fazla seviyene inemem :D
Cahil ile tartışırsın. Akıllı ile tartışırsın. Cahil olup kendini akıllı zanneden ile tartışamazsın. Kısacası seninle tartışamam evlat :D önce ilk başta sorduğum soruların cevaplarını ver ondan sonra tartışırız :D
yahu cahil değilim diyorsun... soru cevaplamak yerine küfredip hakaret ediyorsun. cahil değilim diyorsun türkiye gündemini sarsan olaylardan bihabersin... Cahil değilim diyorsun ağzından hakaretten başka birşey çıkmıyor. yazık cidden yazık cahil olduğunun farkında olmayıp kendini zeki sanan senin gibi bir nesil var bu ülkede :D yazık cidden yazık
sana burda siyaset dersi verirdim de kelime dağarcığın küfürden ve hakaretten başka birşeyi anlamayacak/söyleyemeyecek kadar dar olduğu için gerek yok :)
La ben senin gibi bir adamla ne konuşacağım ne anlatacağım. At gözlüklü adamlara laf anlatmaya çalışmam ben, ortamdan çıkar giderim. Onları kendi karanlığında bırakırım. Türkiye gündemiymiş, ben her zaman tv izlemiyorum, iyi ki bir duymuşsun o dedeyi, neyse o.
Bazen keşke hainleri ve sana karşı gelenlerin kökünü kazısaydın diyorum. Çoğaldılar ve mezarına gidip küfür edecek kadar yürek yemişler. Sen ki; Dünyanın bir çok ülkesinde heykeli bulunan tek lidersin. Sen ki; Askeri dehânla yunan, ingiliz, fransız kim varsa hepsini bozguna uğratansın. Çocuklarıma seni öğreteceğim. İzinde gidip öğretmen oldum. Onlarda senin izinde ‘doğru ve çalışkan’ olacaklar.
Biz seni görmeden sevdik sadece sevdik çünkü elimizden bu kadarı geliyordu ama senin fikirlerini duygularını aynı zamanda içimizede yazdık kazıdık hayatta olduğumuz sürece seni unutmayacağız ! unutturmayacağız ! “ seni anmadığımız gün öldüğümüz gündür ! “ yolun yolumuz olan çocuklarını yukardan gururla izlemeye devam et CANIM ATAM ❤️✌️🇹🇷
Kalk Atam kalk şu ülkenin haline bak kurduğun ülkenin rezaletine bak 16 yıldır yönetim akepesi ülkenin soyunu kuruttu araplaştırdı hırsızlık yaptı yolsuzluk yaptı ismini lekeledi yüzüne tükürmesini isterdim. gani gani allah rahmet eylesin unutmadık unutmayacağız hep kalbimizdesin <3
Benim diyeceğim çok şey Mustafa Kemal babama... Ama Onun bana bir şey demesi gerekmiyor... Neden mi? Çünkü ben babamın oğluyum, ve her şeyin farkındayım... Ne yapmam gerektiğini de çok iyi biliyorum! Sen rahat uyu mavi gözlü pamuk kalpli Dev lider... Oğulların mücadeleye devam edecek, biz senin yanına geldiğimizde de torunların devam edecek... Ve daha da güzeli bu böyle gidecek!! Hiç bitmeden.
Bu fotoğrafı yanılmıyorsam tokat da bir vatandaşı dinlerken. Şimdi dandik siyasi partilerin liderleri bile en az 2 koruma ile geziyor. Sanatçılar da dahil. Türkiye de Allah bilir karayolları genel müdürünün bile koruması vardır , anlıyor musunuz paşam derim.
Atam, neden bırakıp gittin bizi? Yoksa bir kusurumuzu mu gördün? O dönemlerde Yüce Rabb'im seni umut ışığı, kurtarıcı diye göndermiş. Senin yaptıklarını kim yapabilir Atam? Türk gençliğine bıraktığın gelecek, İnşallah senin mezarında rahat uyumanı sağlar. Yolumuza tuttuğun meşaleyi devralmak gururumuzu okşadı açıkçası. İyi ki, varsın İyi ki hep kalbimizde taht kurmuşsun Paşam.
10 Kasım 1938 Türkiye Topraklarının yağmur yağmadan ıslandığı gün. Ona hicranla... hayır, sade taabbütle eğil; Ölüdür; doğru, fakat öldüğü hiç belli değil. Minnet, özlem ve hasretle.. Ruhun şad olsun 🇹🇷 #10KasımdaAtamınKabrine
Atatürkü severim fakat onun icin kullanilan bir cumle hayatimda duydugum en sacma cumle "Olmasaydin olmazdik" bunu diyende gunaha girer. Bizi Allah yaratti. Ataturk degil. Ataturkte bizim gibi bir insan. Allahtan baskasina da tapilmaz sivri zekalar artik anlasin.. !
Ya bak orasi baska belki Şu an kotu durumda olurduk belki yine boyle olurduk ama olurduk sonucta dunya da iyi veya kotu. Baska sekillerde sevgi belirtilebilir. Sanki yaratmis bizi gibi konusuluyor.
Neden getirdin cumhuriyeti derdim mesela? Padişah gibi binseydin İngiliz gemisine topuklasaydın paşa (!) Bunlar ne anlar cumhuriyetten? Öyle bir şey yaratmışsın ki yiye yiye bitirmediler, derdin neydi de kanser oldun bunlar için?
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Atam sana çok eziyet etti bu CHP. Senşn fotoları devlet dairesinden paradan kaldırdılar adını anmadılar hiç. Ancak iktidar dan düştükleri günden beri hep seni sayıklıyorlar hep senşn arkana saklandılar çağdaşlık adına millete küfür ede ede iktidar yüzü göremediler senden sonra ah ah
Atam biliyor musun şu an Chp'nin başına geçsen, kimsenin haberi olmaz ve Atatürk'ün izinden gitmiyorlar diyerek oy da vermezler. Öyle vahim bir haldeyiz :)
Bu zamanda ortalık ona düşman olanlarla doldu. Hem Atam'ın kurduğu topraklarda yaşayıp, hem ona nankörlük edenlerle doldu. İnan görüp üzülmesini istemezdim.
Çektiği en acı çileleri, Vatan uğruna gözünü kırpmadan harcadığı gençlik yıllarını sorardım.. Muhtemelen zamanı, durumu görünce değmezmiş derdi, kafasını öne eğerdi..
Atam bizi yetim birakdin kim bize yol gosterecek kim kollayacak bizi emanetin cumhuriyet cakallara kaldi uzgunuz atam emanetine sahip olamadik sen rahat uyu demek isterdim ama nasil rahat uyuyacaksin mekanin cennet olur insallah Rabbim cennetde karsilasdirir insallah
Lakin hastalığı net olarak rakıdan değil. Hiç ağzına içki sürmemiş. Mehmet Akif Ersoy'da 1936'da sirozdan öldü. Kuvvetle muhtemel siroz hastalığına neden olan virüs Trablusgarp savaşı zamanında mısır bölgesinde kaptı. Zira Mehmet Akif Ersoy'da 13 sene mısırda kaldı.
@Tutkununkölesi Onu bilemem de en az bir tane hırsız olmayan, namuslu nesil yetisseydi bugün oldugumuzdan çok daha iyi bir noktada olunabilirdi. Iste bu yüzden dünün mahkeme tescilli vatan haini hırsızları bugün kahraman ilan edilemezlerdi.
"Ceplerinde cümleler saklayamazsın. Boğazın düğümlenir, konuşamazsın." diye bir şarkı sözü vardı Emre Aydın'ın. Tek kelime edemem, belki zar zor özür dilerim. Sadece doya doya bakmak isterdim.
Şu gözlere bak ne kadar merhametli olduğunu anlatıyor gözleri resmen bakışına ölürüm❤neler demezdim ki kestiremiyorum şu an o mutlulukla neler söyleyeceğimi.
Sana birkaç haftadan sonra bir kitap önereceğim. İçinde bu konuya ait bir sürü bilgi bulursun. Boş konuşup durma bence. Kendini diplere çekiyorsun. Akp de biliyoruz. Tecavüz eden taciz ettiği kızla evlenirse ceza almıyor. Oysa ki dinen kızın gönlü varsa evlenir ! Şu an nafakayı yok etme ortaya attılar. Dinen kadının nafaka hakkı vardır ! Dini kullanmanız midemi kaldırıyor.
Ama her şeyin Latin alfabesinde karşılığı var. Arap alfabesinde bir kelimenin pekçok farklı okunuşu mevcut. Dönemin okuma-yazma oranıyla günümüz okuma - yazma bilen kişi sayısını kıyaslar isek ortaya ne sonuç çıkar acaba?
@Aşkbiryalanmış genelleme yapıp saldırma dini haşa kullanacak birşey yazmadık sallama boş havaya girme sön ve bir daha oku. Öz Türkçeyi konuşabiliyor musun hayır o zaman güle güle
@azyeaz_ öz Türkçe Arap alfabesiyle değil Runik alfabesiyle yazılır. Öz Türkçe Göktürkçedir. Önce bunu öğreninn ! İslamiyetle kabul edilmiştir Arap alfabesi. İslamiyet'i yaşayıp sanki kendi alfabemizle yazamıyor muyduk madem derseniz de saf Türkçe yok ki şu an o alfabeyle (Göktürkçe) yazabilelim. Dilimize dinî faktörlern yüzünden pekçok Arapça -Farsça kelimeler geçmiş. (O halde saf Türkçe size göre Osmanlıca mı?) O sesleri şu an Göktürkçe tam olarak nasıl versin? O da veremez ama Arap alfabesi de okunaklı değildir tamamen. Belirtmiştim bir kelimenin birçok okunuşu olduğunu. Ama Latin alfabesinde bir okunuş mevcut. Bir yazılış mevcut.
@Aşkbiryalanmış öz türkçenin göktürkçe olduğunu zaten biliyorum. osmanlıca yazılış bakımından arapçaya çokbenziyor harekesiz hali (gördüğüm kadarı ile) artı ben harf devrimi destekliyorum. diğer gerçek atatürk insanları cahil bırakmadı bunu bizzat osmanlı yaptı... osmanlıda dini kim nasıl düzgün yaptı okumadan orası ayrı konu
O uzun yorumu yorumunu yazan arkadaşa dedim. Dini yine kullanmış oluyorsun Osmanlıcayı savunup. Oysa ki Arap alfabesi de dini faktörler yüzünden kabul edilmiştir. Saf Türkçe Göktürkçe, Uygurcadır. Günümüz Uygurlarının da yazı dili değildir. Eski Uygurcadır. Şu an Uygurlar da Arap alfabesi kullanıyor. Çünkü dini faktör... Ya sen tarih dersi hiç almadın mı da boş konuşuyon?
islami hizmet adı altında dini sömürenlere para yatırmak kuran kursunda çocuklara tecavüzeden imsmlar yollamak derse girer girmez Atatürk camiyi ahır yapto demek bumlsr islami hizmet değil siyasal islamda nasıl sönürüldüpünün. bariz belirtisi.
Tatlım oku diye başlıyor ilk emir. Merak ettiğim dini şeyleri zaten onun bunun ağzına bakmıyorum. Açıp okuyorum. Bu da bana kafi geliyor. Ne bildin hakkımda da yorum yaptın? Dini kitaplar Arap alfabesiyle yazıldı diye herkes alfabesi de dahil kabul etmek durumunda değil. Sonra niye okumak-yazmak oranı düşük? Sana Vurun Kahpeye adlı romanı öneririm. Zira yazarı o dönemde yaşamıştır. Tarih öğretmenlerini çok merak eder oldum.
@azyeaz_ Osmanlıca biliyorum. Türkoloji okumaktayım. Evet Osmanlıca harakesiz yazılır. Ama Arap alfabesiyle benzemez. Bizzat zaten Arap alfabesi. Hatta hatırla tarih derslerini. TürklerMüslüman olunca arap alfabesi kullanır olmuştur olarak derste öğretirler.
@azyeaz_ senin dediğin gibi on sesten ibaret değildir Osmanlı Türkçesi. Komiktir ki saf Türkçeyi arkadaş Osmanlıca sanıyo. Etrak-ı bi-idrak bildiğin Farsça bir tamlamayken tezkiretü'l - şu'ara arapça bir kelimedir. Bizim tamlamlarla ilgisi ne bunun şimdi? Şu'arâ yerine şairler diyoruzz benziyor mu? Ya da yırcı kelimesi ile şair benziyor mu? Orhun Abidesi yırcı der şairlere.😊 Şehir diyoruz. Ama aslı balıktır. Şu an balığı desem deniz ve okyans canlısıdır derler. Yoksa Farsçadaki mahi mi? O da balık yani. 😂
@Aşkbiryalanmış edraki bidrakın akılsız türkler demekti sanırım . arkdaşım çalışıyordu orda gördüm o yüzden arapçaya benziyor dedim biraz karışık gibiydi düzelttiğin için sağol:)
@azyeaz_ yabbşzdr ne? Evet Osmanlıca el yazmassı metinler karışık biraz ama matbular okunur. Ama onlarda da çok Eski Türkçe kelimeler var. Tamlamalar var. O işin zorluğu.
İslam öncesinde de Türkler vardı. Hatırlayın. Bak Bilge Kağan ne söyler? Ey Türk milleti çin halkının tatlı diline, yumuşak ipek kumaşına aldanma der. Yani Türk'ün Türk'ten başka dostu olmayışını burada görüyoruz. Yani evlenip saraya giriyorlar çinli prensesler ve ülkeyi içten ele geçiriyorlar , o saraylarda o prensesler casusluk yapıyor. Din belki bir şeydir ama iç ilişkiler ve dış ilişkiler için hiçbir şeydir. Dost gibi görünüp arkandan vuran milletler vardır unutmayın. Millet-i sadıka dediğimiz Ermeniler gibi. Şeyh Sait isyanını çıkaran Araplar gibi... Araplar kim ya? Daha Cahiliye Devri kız çocuklarnı diri olarak mezara gömen toplum. Helvadan putlar yaparak acıkınca yiyen bir millet Araplar.😂Din kardeşi olacağız şimdi. ( Peygamberler , halifeler dahiline girmiyorum. Allah'a yine karşı gelmek istemem.)
vardı islam ile benzer inanca sahiptiler zaten bu yuzden islama geçişleri çok kolay oldu.. yine islama göre türk kürt o bu şu dostlugu yoktur mümin müminin dostudur kardeşidir.. din ise her şeydir dinin yaşamımızda olmadıgını iddia eden dinden yoksundur veya sinsi artniyetleri bozulmuş kalplerinde çürümüş zihniyetlerinde taşıyorlardır.
Şamanist bir inanıştır. Din değildir. Peygamberi veya kitabı yoktur ki din olsun. Benzer yanı el açıp dua etmek ve ahiret inancı. Gerisi benzemiyor. Zira efendimiz son parasına kadar fakire fukaraya dağıtan iyi kalpli biri. Malda mülkte gözü olan kişi değildir. Ama Türkler mezarına malını, mülkünü de gömüyorlar. Diğer dünyada gerekli olur diye. Bizde öyle bir şey yok. Bizde her şeyin bir tanrısı yok. Ana Maygıll, Od Tengri , Umay Ana , Erlik han gibi birçok tanrı vardır Türk mitolojisinde. Bizde namaz vardır. Şamanınsa ayini elinde davulu ile olur. Bizdeki namaz kıyafetiyle Şamann kıyafeti arasında fark çok var. Ha dersen onlar erkek ilk şaman kadınlardan çıkmıştır. Bizde falcılık, büyücülük yasakken onlarda mevcut. Daha istersen sayarım. Mümin müminin dostudur da Arap milleti niye o zaman Osmanlıya ihanet ediyor veya şu an Kürtler Müslüman. Niye ayaklanıp duruyorlar? Niye Kürdistan kafası yaşıyorlar? Bu ne biçim din kardeşliği? Türkler Müslüman. (bazısı harici) Neyi bölüşemedk
çogu inanc vardır bunlar azınlık genel olarak islama yakın bir inanç benimseniyordu cihad anlayısı tek ilah, inanc ahiret müslümanların hoşgörüsü vb. islama geçişi hızlandırdı türkleri etkilediler hatta öyle ki yıllarca islama hizmet ettiler.. cogunun amacı ilayı kelimetullah oldu.. bu yolda dünyaya adalet dagıttılar.. şimdi bundan çok uzagız çook.. bir de mümini iyi bilmek gerekir ihanet eden mümin olamaz..
Rabb yok dediğimi anımsamıyorum. Turan fikri var eski Türklerde. Cihad dini yaymak amaçlı , Türklerdeki akınlar Türkçülüğü yaymak için. Zira 10. yy. a kadar da Türkçülüğü yaymak için savaşıp direndiler. Yoksa 10 yüzyıl boyu niye direndiler? Bunu düşünmek lazım. İslama hizmet etti. Doğru. Ama İslam dinini kabul ettiği için. Gereğini yapmak zorundalar. Aksi taktirde molla bir fetva verir halkı ayaklandırır. Dediğiniz şeylerde etkilenmiş olabilir belki. Bilemem. Ama Karahanlıar Devri' de İslam'ı kabul ederek aynı anda iki alfabeyi kullandılar ilkin Türkler.(arap ile uygur) Baktılar karşılık bulamıyor bazı şeyler icin araplardan aldığı dine dair kavramları onlarla aynı kelimeleri kullanmaya başladılar. Biraz cidden Türk tarihi ve mitolojisiyle ilgilenin. Cidden hayli yanlış şeyler ve eksik şeyler biliyo olduğunu görürsün. Kendini cahil hissetme. Ben bir zamanlar kendin gibiydim. Senin gibi sanardım. Şimdu yanılıyor olduğumu düşünüyorum. Ne cahilmişim diyorum şimdilik kendime.
hayır. cihadda ortak amacları bulunabilir gayette savaşcılık acısındna cihan mefkuresi acısından genelde düşman ortaktır bozguncular bellidir iyiligi ve adaleti yaymak barıs içinde yasamak çünkü islam barıs dini bu şekilde türklük tek başına hiçbir anlam taşımaz türkçülük dedigin gibi olsa kuru bir barbarlık olurdu bu sadece bunun içinde savasılmaz yani türkler acısından bunlar hoş ve benzer şeylerdi.. islam ile daha da pekişti dünyaya Allahın izni ile hakim oldular.. bunlar sadece ırka indirgenemez.. masallar ile değil de daha cok gerçeklerle yüzlesmek gerekir.. ve gerceklere bakarım..
Gerçekler kitaplarda yazılıdır. Ama sizinki sadece kulaktan dolma bilgiler. Asıl masal bu anlattığınız. (Cihad fikri uydurma değildir burası ve tek tanrılı inanç fikri kısmı harici. Doğru cihan hakimeyeti var Türk ırkında. Ama cidden niye sorularıma yanıt alamıyorum? Verdiiğim Bilge Kağan sözü misali dünyaca kabul edilen Orhun Kitabesinde mevcut. Niye 10 asır boyu kabul etmemişler? Niye direnmiş. ? Saydığım tanrılar niye var şamanizmde? Şamanizm hakkında ne kadar kitap okudunuz? Okuduğunuz yanlızca kutsal kitaptır eminim. Yoksa yola çıkan kişinin ardından su dökmek, adak adamak, üç kere tahtaya vurnak Müslümanlığa mı ait sizce? O kadar halka benimsemiş olmuşuzz ki işte anlıyorum Ama işte şu an bile cahilce dediğiniz şeyler. Okumaktan habersiz , oku dedikçe üste çıkmaya çalışan birini karşımda görüyorum. Dediğim her şey bilimsel. Dersini aldım.
Zira bunlar İslam öncesi topluma ait. Araplar putlara , yunanlar putlara, iranlılar ateşe de tapıyorlar ilkin. O zaman Çinli de Barbar., Rusu da Almanı da Arabı da , Farsı da herkes özünde barbar.
acıkcası son cümlelerinle iyice batırdın. bundan sonra türkü agzına alman bile yanlıs olur. ya da ırkları ya tümden kötülüyorsun ya da bir kalıba sıgdırıp saçma sapan şeylere indirgiyorsun. bu yanlış. bilimsel hiçbir tarafı da yok. ve benim neyi ne kadar okudugum değil nasıl okudugum önemlidir bence sizde buna dikkat edin. ayrıca ne bilge kagana kötü dedim ne de yok su dökmek yok tahtaya vurmak bunlar islamda var falan dedim. uyduruk masallar anlatıyorsun. demedigimi dedi yapıyorsun. ders alıyorsun evet bu kadar anlatıyoruz sana.
😂😂 güldürmeyin beni. Irkları tamamen kötülemedim. Sadece İslamiyetten evvelki Türk toplulukları için veya diğer topluluk için doğru bilgiler verdim. Boşuna Siz Türkler için sadece Türklüğü yaymak amaçlı savaşıyorsa barbar dediniz diye ironi yaptım diğer uluslarla kıyaslayıp.😊 Siz de bilgiler tam olmadığı için , kulaktan dolma olduğu için Türk'ü ağzına almayı aslında siz yapmayın. Zira Atatürk gençlere emanet etmiştir ülkeyi ve Türk milleti çalışkandır demiş. Ama bizim halk -siz de dahil- ancak efsanelere inanırsınız ancak. Çünkü okumaktan yoksun bir milletiz. Röportajın birinden evlendirme programlar soruyorlar cevap çok kitapla alakalı soruyorlar, cevap yok. Bu da en açık örneği. Bilge Kağan diyor ama Ey Türk milleti Çinlinin tatlı sözüne , yumuşak ipek kumaşına kanma diye. Bilge Kağan Şamanist. Şamanistse niye müslüman müslümanın kardeşidir desin? Yukarıda saydığım çoğu örnek kitaplarda mevcut. Tabi bizim halk Yunan mitolojisi okur , Fars mitolojisi okur ama kendi mitolojisini
Bilmez diye. Neyi nasıl okuduğumla alakası yok. Yazılmış olup olmaması ile ilgili. Zirâ ben olanı okuyorum. Sen işine gelmiş olduğu gibi algılıyorsun. Saydığım şeylerin Müslümanlıklan ilgisinin olduğunu düşünürsün diye düşündüm. 👏👏 Çünkü halkta böyle algı mevcut. Bravo. Bilimsel yanı olmasa onca kitap yazılmaz ve derste işlenilmez. Seni Cumhuriyet Üniversitesi'ne davet ediyorum. Bir de hocalarımla konuş bakalım. Malum işin ehli.
@Aşkbiryalanmış hem dediklerini unutan hem de demediklerimi dedi gibi görup hayal aleminde yaşayan ilginç bir tipsin. en güzeli kendin çalıp kendin oynuyorsun. dogru diye gördüklerin halbuki kendi dogruların. yakındıgın şeylerin bir numaralı sebebi en yukarda da dedigim gibi islamdan uzaklastırıldık dinimin ilk ayeti oku fakat artık ilk amacımız nefsimize köle olmak oldu.. milletlerin ilmi ile deilde kültürü ile ugrasıldı. nefse göre düzenledigimiz kanunlar her geçen gün kötülükleri azdrdı caydırıcı cezalara hasret kalındı. ben mümin diyorum ihanetçileri bana sayıyorsun gerçek müslümanı bilsen kitapta neyin kastedildigini anlarsın ihanetin affı olmadıgı dinde kendi kafana göre müslüman diyorsun ama maalesef üzerine kitabı da kucuk goruyorsun. bu ayıp sana bir ömür yeter
😂😂😂😂😂😂beni tanıyor musun? Dediklerim içinde neyi reddettim? Bir söyler misin? Dediklerin içinde neyi dedi dedimm bunu da der misin? Dediklerim ve dediklerin yukarıda gayette belli. Beni olmayan şeyleri uydurdu deyip hem deli yerine koyuyorsun hem de iftira ediyosun. İftira hem kul hakkıdır hem de sahtekarlıktır. Beni deli yerine koyup asıl sen deli yerine düşüyorsun. Çünkü onları biz derste işliyoruz. O zaman tüm Türkoloji hocası olan ve öğrencisi olan kişiler sana göre olmayan şeyler uyduran ve dediğini demedi diyen insanlar. Sen kimsin de beni dinsiz ilan ediyorsun? Kendin ne kadarını yerine getiriyorsun dinimizin gereklerini de kalkıp beni eleştirmek hakkını özünde görüyorsun? Oku diyor Allah ama sadece kutsal kitabı değil. Okumasam konuşamam. Ama asıl okumayan sensin bu belli. bir de kalkmış benim mesleğim olan bir şeyi bana öğretiyorsun. Türklüğün yüz karası diyorum ben sizin gibilere. Okumaktann bi-haber insanlar sürüsü gibi buluyorum. O kitapların adlarını yazsam bile
Eminim okumazsn. Üşenirsin. Git sen Tv'nde takıl. Evlendirme programı izle. Git sen milletten duyduğun eksik şeylere inan ! Oku diyor deyip ilk ayet asıl sen okuma veya okuyanı ateist ilan et. Adama bak , bilimi inkâr ediyor. Komikleşme bence. Zaten dünyayı öküzün boynunda sayan tipler de sizden çıkmış bir vakitler diyerek cümlemi sonlandıyorum.
1. Hilâfet neden kalmalıydı? 2. Osmanlıca yoktu... arapça, farsça ve türkçe karışık bir dildi... 3. Şeriat ülkeler var hala... her zaman yerleşebilirsin yani 4. Gavur kanunlar = insan hakları dediğim gibi arabistan opsiyonu hep var sizler için. Merak etme bizim dualarımızla rahat :)
•Hilafet;Allah'ın emirlerini uygulayıp, yasaklarından menetmek, zulm ve anarşinin doğuşuna meydan vermemek hak ve adaleti ayakta tutmak için bir lider lazım olduğu için. •Latin alfabesi yunan alfabesidir, Arapça Kuran-ı Kerim'in dilidir. •Şeriat ülkeleri sözde öyle icraatta anarşiler. •İslam Hukuku insanın haklarını koruyor zaten
@Nickyokkkkkk Artık 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Dinle ülke yönetilmez bu devirde. Olmuyor zaten, geçmişte görülmüştür. Gerçek islam sence uygulanır mı? Uygulanmaz her zaman bir tarikat ele geçirir böyle bir sistemi. Kuran arapça evet, bize birşey ifade etmek zorunda değildir bu. Arap alfabesine sahip olsaydık yinede arapça bilemezdiksonuçta latin alfabesini bildiğin için hemen fransızca biliyor değiliz. İslam hukuku uygulansaydı bir kadın kendi başına boşanamazdı ve miras hakkıda olmazdı mesela.
@Nickyokkkkkk arkadasin söylemek istedigi sey islamiyet hala var tabiki ama bir düsünsene suudi arabistanda kac insan şeriati düzgün uyguluyo hep bosu bosuna insanlari asip kesiyolar islerine geldigi gibi belkide Atatürk böyle olucagimizi biliyodu arkadas islamin insanlara degil insanlarin gercek islama uygun olmadığını anlatiyor
Adinigonlumeyazdim senle aynı fikirde değilim ben ataturkcuyum ve hep öyle kalcam dinen Müslümanım Allah'a şükür ama herşeyin din olduğu bir dünya yaşanmaz nerde pislik varsa dindar görünen kesimden cikiyo bu soğudum bu nedenle
Bunlar sizin görüşleriniz. Ben öyle görmiyorum. Din zorla olmas. Bu kadar basit. İslam hukukunuzu evinizde uygulayınız. Medeni kanunlar var, olması gerektiği gibi. Sadece bir avuç insan şeriat istediği için, sistem değiştiricek değiliz. Benim görüşüm islam hukuku 21. yüzyılda yeri yok... benim fikrim ve böyle kalacak. İslam dışı hayat yok gibi davranmanız gerçekten inanılcak gibi değil. Dininizi insanlara zorlamayınız.
@rüzgargülü_ burada sana katılmıyorum. Osmanlı imparatorluğu seriatla yönetiliyordu ama tamamen dinle yönetilmiyordu. Din ve devlet isleri ayriydi. Fatih Akşemseddinin sohbetine katılmak istediğinde Akşemseddin Fatihe; Hunkarim siz zikirın tadıni alırsanız ülkeyi yönetemezsiniz. Siz devleti idare edin ben zikrimi yapayım diyerek reddetmistir.
Mustafafa kemal atatürk size çok teşekür ederim vatanımızı toprağımızı düşman ellerden kurtardığınız için , özgürlüğümüzü kazandırdığınız için. size çok minnettarım. TÜRKİYEveben sizi daima hatırlayacaz ve anıcaz
En İyi Cevaplar