bu konuyu iyice ilim olarak öğrenmeden peşin hükümlü karar verip talihsiz bir soru üslubu kullanmışsınız.. Allah ü Teala , HZ Muhammed sav efendimizin de aracılığıyla bildirmiştir islamı bize.. istediği şeyleri , istemediği ve yasakladığı şeyleri.. başımıza gelen her şey tesadüf değişl bir çeşit sınavdır bizim için.. yemek yemek de bunlardan biridir.. evet ,, islam dini , sol elle yemek yemeyi yasaklamaktadır.. Allah ve peygamberi her fırsatta, kafir ve müşriklere benzemekten kaçının , onlara şeklen bile benzemeyin diye bizleri uyarmaktadır.. efendimiz de , sol elle yemek yemenin caiz olmadığını pek çok kez dile getirmiştir.. ben kendim de solağım bu arada.. aynı talihsiz soruyu eskiden ben sorardım.. ne yani yeaaa , solaklar şeytan mı şimdi? diye.. yemin ediyorum.. ama islamı ilim olarak öğrenince durum değişiyor.. evet, şeytan yemek yerken sol elini kullanmaktadır.. ve Allah u teala her fırsatta sağ olanı öne çıkarmaktadır.. iyilerin amel defterleri sağlarından verilecek.. kötülerin sollarından... tuvalete girerken sol ayakla girin.. çıkarken sağ ayakla.. veya bir yere girerken sağla girin.. şehadet parmağımız da sağ elimizin işaret parmağıdır.. sağ el asıl elimiz, sol el de yardımcı el olarak yaratılmıştır.. Allah , bizim bilmediğimiz bir sebeple, böyle olmasını istemektedir.. biz onun ilmini kudretini veya neye neden bu şekilde karar verdiğini bilemeyiz, sorgulayamayız da.. hikmetini bilemiyoruz pek çok şeyin.. bize yakışan da bunu sünnet olarak uygulamaya gayret etmektir. sağ elle yemek yemeye alışabilir insan biraz gayretle. çok büyük bir olay mı bu? Allah ı memnun etmek için büyük eziyet mi? hayır değil. o kadar isyankar kullarız ki , bak buna bile isyan etmeye çalışıyoruz. ha , her şeyi zaten doğru yapmıyoruz , bundan önce ne günahlarımız var. ki şeytana dair her şeyden uzak durun buyuruyor Allahımız. eğer işine gelmiyorsa , solla yemeye devam edersin. ama en azından saçma bu yeaa demeden.. yapamıyorum, Allah affetsin diyerek.
durup dururken , diyanet işleri başkanının , bu meseleyi güzelce bir üslupla açıklayamaması sebebiyle , islama hakaret etmen de çok çok yanlış dostum.. islam sana ne yaptı? zahmet olmazsa, ALlah böyle istedi istedi diye, uymaya gayret edersin.. ne var bunda yani? elini ateşe sok dese tamam, nasıl din bu yeni bir din gelse de kurtulsak desen anlarım.. ama.. müslümansan , müslümana yaraşır şekilde nizami şekilde yaşayacaksın diyor Allah.. bunu istiyor aslında.. islam çok kolay bir din değildir.. kimsenin de bu sebeple işine gelmez zaten.. abdesti ayrıdır , namazı ayrı , kadın erkek ilişkisi ayrı , orucu zekatı sv vs vsvs .. küçüklü büyüklü yasakları ve şeklen gereken şeyler vardır.. sakal bırakmak önemli bir sünnettir mesela.. ona bile laf ederiz nedense.. kadınlara saçlarınızı örtün der islam.. örtünün der.. hurra bütün kızlar ayağa kalkar.. hayırr biz g. tümüz memişlerimiz açıkta gezeceğiz. çok saçmaa. byle din olmaz diyenler bile vardır. haşa.. deme işte kardeşim..
yapamıyorum Allah affetsin , nefsime yenik düşüyorum de hiç olmazsa.. sol elle yemek de böyle.. eet ,, Efendimizin solla yiyen birine bedduası olmuştur.. uyarınca, sağla yiyemiyorum diye devam eden bir vatandaşa , öyleyse yiyemez ol diye beddua etmiştir.. ve kaynaklarda o kişinin sol elinin kuruyup gittiği ve iş gremez hale geldiği geçer.. bunu yapan Allah dır.. istemiyor işte bir sebeple... ne var yani bunda.. sol elini ateşe sok demiyor sana Allah.. yemek yerken sağ elini kullanmanı istiyorum diyor.. 3-5 denemeden sonra yaavş yavaş alışıyor insan zaten.. Allah ın rızasını bununla bile biraz olsun kazanabilecekken , hemen isyan bayrağı neden? çünkü işimize gelmiyor değil mi.. yapmak istemiyor musun.. yapamıyprum Allah affetsin de... bu kadar.. üslubun çok yanlış.. ve bu arada.. acilen tövbe edip tekrar şehadet getirmeni tavsiye ederim, sorunda islama gitsin yenisi gelsin diye açık hakaret etmişsin.. dinden çıkarsın ALlah muhafaza.. sakin ol.. ve tövbe et lütfen.
ben kendim solağım.. bazen solla bazen sağla yemeye çalışıyorum.. ufak ufak alıştırmaya çalışıyorum kendimi.. sorgulamadan.. ALlah öyle istiyorsa vardır bir bildiği.. taş atıp kolum mu yorulacak diyerek.. genelde de unutup solla yiyorum.. hayır ben şeytan değilim.. solaklar da şeytan değil.. ama Allah bunu istemiyor.. müslüman sağla yemeli diyor.. deneyebilirsin.. bir şey eksilmez bir yerinden.. yapamıyorsan da işte her neyse.. Allah affetsin dersin.. geçersin.. hööö başka din gelsin.. bu saçma.. ben şeytan mıyımm.. buna gerçekten gerek yok.. sen diyanet başkanı olacak adamın , olayı anlatım üslubuna takılma.. bilgi doğru ama anlatım tarzı çok yanlış.. alim birisi değil zaten.. ona takılma.. anlatımı gerçekten çok yanlış.. içerik doğru olsa bile.. Alllah a inanıyorsan.. vardır bir bildiği de, uzatma geç.
Sirf muhalefet olsun diye paylasim yapmayin, komik duruma dusunuyorsunuz. Bunu diyanet degil Peygamber efendimiz soyluyor. Hadis bu. Sizden biriniz sakın sol eliyle yiyip içmesin. Çünkü şeytan soluyla yer içer.’- Müslim, Eşribe Peygamberimiz, sol el taharette kullanildigi icin sol elle yemek yenilmemesi gerektigini soyluyor. Zaruret olmadigi surece de sol elle yemek yemek dogru degil.
Ayrica paylasimda sol elle seytanlar yemek yer yaziyor. Sen ise paylasimin basina solaklarin hepsi seytanmis diye yazmissin. Sol elle seytanlar yemek yer cumlesiyle solaklarin hepsi seytanmis cumlesinin arasinda dunya kadar fark var. Cok farkli anlamdaki cumleler.
Evet yemez. Solaklik dogustan gelen bir sey degil cunku. Zamanla ogrenilen bir olgu. Cocuklukta aileler dikkat etmezse solak olarak yetisebilir cocuk. Ama egitimle yemek yeme kavramini sag el ile alistirabilirler.
Arkadaşım bu tıbben de makul bir durum.. Şu mevzuyu dini bir adam söyleyince hepiniz “owww” diyorsunuz..
Elin gavuru çıkıp: “Arkadaşlar, insanın sağ eli (+) yük, sol eli (-) yüktür.. Sağ elinizle yediğiniz bir besinin (-) yük faydasız elektronlarını def edip, tertemiz faydalı tarafını yiyorsunuz..
Sol elinizle yediğiniz zaman, (+) elektronlarını def edip (-) yük elektronlu faydasız tarafını yiyorsunuz.. Kısaca sol elle yediğiniz besinlerin posasını yiyorsunuz posasını!” deyince “Helal olsun 👏👏 Sol elimizi gerekirse keselim!” dersiniz!!
Eleştirmeden önce! Bu adamlar ne diyor? Bu işin hikmeti nedir? diye sorun YOBAZ OLMAYIN!!
Bilimsel olan her araştırmaya boynumuz kıldan ince.. Ama bu beyin özürlü din adamı, şeytandır muhabbetine girerse orda inine bile girer çomağı sokarım.
Ben Kuran ve hadisi “gücüm yettiğince” savunucusuyum..
1400 yıl önce, bilimle alakası olmayan bir topluma bilimsel bir şey izah edemezsin.. Onların anlayacağı dilden anlatırsın..
Bu yüzden bilinsel olarak anlatmak yerine “Şeytan yer” diye söylenmiştir.. Şimdinin akıllı insanları bunu araştırmış ve faydasını, hikmetini tescillemiştir..
Oturarak su içmek, 3 yudumda içmek, küçük abdesti oturarak yapmak gibi bir usül, 1400 yıl önce tavsiye edilmiş, kimisi men edilmiş.. Hikmeti bu asırda anca anlaşılmış!
O halde hatırla şunu; Abd ne demişti? İslam dinini güncelleyin dediklerinde bizim yezidler hayhay demişlerdi. Anladın mı ne yapmaya çalıştıklarını şimdi? Algı yapıyorlar dinden soğutmak için..
Dini güncellemeye kimsenin gücü de yetmez, haddi de değildir!
Haramlar belli helaller bellidir.. Bunlar kıyamete kadar geçerlidir..
Her Kuran okuyan adam ben din adamıyım diye ortaya çıkıyor.. Biz hakiki müslümanlar bunlara itibar etmeyiz!
Kuran ilmini ve hadis ilmini almış, İmam-ı Azam’dan İmam-ı Rabbaniyeye kadar hepsini üstad bilmiş, onlara muhalefet etmeye cürret dahi etmemiş kişiler, ekseni kuran ve sünnet olan her adam başımızın üstünde yeri vardır..
Bunlardan birinde muhalif olduğunu görürsek, görüşü hükümsüzdür!
En İyi Cevaplar