Şimdi bu soruyu soran Onur BULDU'ya 2 saatlik bir program sunumun öğretmenin kaç aylık maaşına denk gelmektedir? Diye bir soru yöneltilse ayıp olur mu ki🤔
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, öğretmenlerimiz aldıkları maaşı haketmiyorlar mı?

Dogru soyleniyor sanki yalan mi 3 ay tatil yapiyorlar eger yalansa yalan deyin birde ben 10 okul değiştirdim oyle cokta yorulduklari yok gelip 2 okuyup 2 yaziyorlar oyle bende öğretmen olurum afedersinde bazi öğretmenlere ogretmen demeye şahit lazim artık öğretmenlik 20 yaşındaki insanlarin eline birakilinca böyle oldu işte
Ya gerçekten buna takilma 2- veya 3 ay benim anlatmak istedigim cok farkli nerde eski öğretmenlerrrr
Bazı öğretmenler haketmiyor mesela.. şöyle ki, bazıları işte 2 aylık izin ve memur olmak vs için öğretmenliği seçiyor.. .. ve çocukları sevmeyen, tahammülsüz, öğretmen olma kabiliyetine sahip olmayanlar var. Ama iyilerine laf yok tabi.
Doktorlar da aynı şekilde.
Bazı meslekler çok büyük sorumluluk ister..
Meslek basit değil yapanlar basit... Özeleştiri hiç bir meslek gurubunda yeterince yapılmadığından, hatalar hep sümenaltı edildiğinden bu olumsuzlukları yaşıyoruz.. Malesef devletteki hekimler gibi öğretmenlerde de olay bazılarıyla sınırlı değil genele son derece yaygın. Kimse kusura bakmasın.
@aerolite aynen. Özellikle bu iki meslek kutsal olduğundan.. doktor yeri gelir can kurtarır, bazen de az biraz ihmalden insanı canından bile edebilir... öğretmenlik ise bir nevi anne babalıktır... seçmeden önce yüz kere düşünülmesi gerekir bence... kendini insanlığa adayanlar olmalı bana göre, paraya ve rahata değil... ama tabi ki de emeklerinin büyük olduğunun da farkındayız 🙄 zor konu 🙂
Malesef ekonomik durumlar herkese her mesleği yaptırabiliyor... Hiç bir meslek diğerine göre üstün ya da kutsal değildir... Derler ya öğretmenlik, doktorluk.. vs kutsaldır... Demezler mi insana senin zçtığın bku temizleyen kanalizasyon işçisinin suçu ne diye? Malum geri kalmış şark zihniyetinden ötürü herkes mesleğine ve konumuna bir ayrıcalık getirmek, yüceltmek.. vs istiyor. Önemli olan şey her ne işi yapıyorsan yap ama hakkıyla yap. İnsanlar seni fark etsinler, taktir etsinler. Öyle lafla, etiketle üstünlük olmaz.
Kimse kusura bakmasın ama üstünlerin hukuku, yargıları bana ters.. Adam evinin kapısına yazıyor dr, avukat, kaptan, prof... ahmet, mehmet... Ama sıradan bir meslek sahibi bunu yazamıyor ya da yazmıyor. Devlet başkanı da dahil her insan temelde aynı değere sahip olmalıyken azıcık makam , mevki para gören hemen değişiyor bizim memlekette. İnsanlar da bunların şakşakçıları.. Toplum bozuk ben ne diyeyim.
öğretmenler bir ülkede en yüksek maaşı alması gereken kişilerdir. aancak öyle 4 yıl okuyup da öğretmen olunmaz. Ortaokuldan itibaren öğretmen okullarında yetişmeleri gerekir. Bir kendini adama mesleğidir. Gerçek öğretmenler öğretmen okullarından çıkıp gelenlerdir.
Tamam böyle dememesi gerekliydi ama sizce bu diğer memuriyetlerle karşılaştırıldığında adil bir durum mu?
Yok göze batmasından değil tamam haklısınız yıpratıcı bir meslek ama kamuda yıpratıcı başka mesleklerde var bunlar içinde öğretmenliğin bu denli tatil yapması biraz abes gelebiliyor topluma. Şahsen ben de özellikle bu tatil ve işin bana göre olmasından dolayı şu an formasyon alıyorum.
Cevap
15Cevap
Böyle gerzekçe bir soru mu olurmuş? Tabii ki öğretmenler tatillerini yapacaklar... Sorun şu ki çalışmaları gereken zamanlarda mesleklerinin hakkını çoğunun vermemesi ya da verememesidir. Hem tatilde yat hem de mesaide yat olmaz. Türkiye nin bu tarz eğitimcilere ayıracak zamanı ve nakti yok.
Seminer dedikleri birkaç saatlik yatma yeme içme yeri ama zahmet edip gidiyor olmaları da yoruyordur onları.
Hahaha en yakın arkadaşım öğretmen kardeş gibiyizdir gittiği seminer 3saat sadece ona da küfür ederek gidiyor tatilimin içine ettiler diye orda oturup çay kek börek pasta yiyip geliyorlarmis aynen öyle dedi ve normal okul süresi için de de günde 4saat çalışıyor geri kalan zaman da araba alım satım işleri ile ilgileniyor eski araç alıp tamir ettirip satıyor boş zamanı çok olduğu için şimdi de hayvancılık yapicakmis öyle dedi zamanım çok değerlendirmek lazım diyor bana bide 😂😂
Evet haklisiniz ama sorularu onur buldu yazmiyo bence direk ona saldirmak yanliş olur
gercekten buyuk terbıyesızlık yazıklar olsun...
ataturke soruyorlar pasam maasınız ne olsun? dıyorkı ogretmenler kadar...
nereden nereye.. kucuk buyuk tum ogretmenlerın ellerınden operım..
Baya özür dilediler. Kaldı ki zaten Ziya Selçuk yaz tatillerini kaldırmayı düşünüyor. Herkesin gözüne batmış.
Yanlış soru olmuş hakediyolar tabikide o kadar çocukla uğraşmak güzel eğitim vermek haketmeyenleride vardır ama hepsini kapsamıyor
Adam demiş bana bir harf öğretenin binyıl kulu olurum ÖĞRETMENLER karşı biraz daha saygılı olmalıyız her nekadar okumamış olsamda daima sevgim saygım sonsuz
Milletin gozu hep ogretmenlerde. Milletin sen sus kucuksun bacak kadar boyunla vs. Dedigi evlatlarini insan gibi dinledikleri icin suclu oluyorlar.
Yaz tatili var demi sadece :D sömestr yok zaten? Kar tatili o tatili bu tatili ypk? Neymiş 2 hafta önce 2 hafta sonra eğitim? Bu tatili başka insanlar 15 yıl çalıltıktan sonra bile alamıyolar. Diğerleri 5 yıl çalıştıktan sonra 1 hafta izin hakkına anca sahipler? Yau gidin... neymiş 2 aymış...
Kimisi eli öpülesi kimisi yuzune tukurulesi. Yani degisir
Ay öğretmenlerden ne istiyorlar ya? Üç kuruş maaşlarında 70 milyonun gözü var yuh yani
Tatil ile izin farkli seylerdir.
Yaz boyunca beachlerde boy gosteren unlulerden bir kismi o beachlerden para aliyor.
Ogretmenleri, memleketi denizi olan bir il degilse, halk plajlarinda bile goremiyoruz :(
Hakediyorlar tabi ama bazıları çok yogun bazıları çok sakin😁
Milletvekilleri olmalı. Öğretmenler 2 ay tatil yapıyor. Milletvekilleri ògretmenlerin 5-6 katı daha fazla maaş alıyor mecliste uyumak için.
Öğretmenin bir garsondan daha az maaş aldığı , ücretli öğretmenlik adı altında asgariye bile varmayan ücretle ve yarım sigorta ile çalıştırıldığı ülkede ne bekliyorsun?
şşşttt hak etmiyorlar demeyin sakın duyulursa cumhurbaskanlığı bütcesine aktarırlar
Ogretmenler imtiyazli. memur oldu artik
Harker öyle biliyor malesef
Doğruları söylemesi normal bence bir hakaret yok
3 ay değil 2 aymış. Bak hele
milletvekilleri
hakaret yok bunda
Öğretmenler
Milletvekili
Öğretmen
Kadrolu ogretmenler
Öğretmenler
Öğretmenler