Bir ortaokul ile liseden 6 öğrencinin adının karıştığı okul bahçesinde öpüşme davası’nda A. K.’ye 4.5 sene hapis cezası verildi. Okul yönetimi, polis ve savcılığı harekete geçiren olaylar serisi aynı okulda okuyan A. Ş. isimli öğrencinin cep telefonu ile çektiği video ile başladı. İddialara göre kız öğrenci S. Ö. ile A. K. sosyal medya üzerinden mesajlaşıp duygusal yakınlık kurdu. Okul bahçesinin arkasında buluşan öğrenciler birbirlerine sarılıp öpüştü. Bu sırada aynı okulda okuyan A. Ş., S. Ö. ile A. K.’nin videosunu çekti. A. Ş., cep telefonuyla çektiği videoyu olaydan bir gün sonra Facebook üzerinden S. Ö’ye gönderdi. S. Ö. de videoyu 2 arkadaşı ile paylaştı. Aynı görüntü 2 çocuk arasında daha paylaşıldı. Görüntünün yayılmasının ardından okul müdürü ve sınıf öğretmenleri devreye girdi. Hakim karşısına çıkan yaşları 13 ile 16 arasında değişen 6 çocuktan 5’i beraat ederken, lise 10’uncu sınıf öğrencisi A. K., 7’nci sınıf öğrencisi S. Ö.’ye karşı basit cinsel istismar suçunu işlemekten 4.5 yıl hapis cezası aldı. Mahkemenin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Okul bahçesinde öpüşen 16 yaşındaki öğrenciye 4.5 yıl hapis cezası verildi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
16 yaş, kız ve erkek çocuklarına tecavüz edenlerin suçu örtbas edilsin. evlilik için bunlar normal denilsin. suriyeli mülteciler - yetişkin kadınlar ve kız çocukları fahişe gibi kullanılsın. ses edilmesin. haber yapılmasın. üstü örtülmeye çalışılsın.
2 çocuk birbirini öpsün. birine 4.5 yıl ceza verilsin...
Karısını dövenler, hayvanlara tecavüz eden pislikler ve hayvanlara işkence yapanlar hapse atılmıyor da bunlar mı hapise atılıyor? Ben buna gülerim. Okuldan uzaklaştırma, atma olsa anlarım da hapis cezası saçma..
Ceza ağır olabilir ancak bir eğitim yuvasında, ailelerinin bin bir umutla, vatana millete faydası olsun diye gönderdiği okulda öpüşmek son derece yanlış bir durum. Bunu çocuk daha diye hoş görenlere de teessüf ediyorum Daha çocukken bunu yapan, uzun sürecek geri kalan eğitim hayatında neler yapmaz..
Bence doğru bir karar baştan bu müdahaleyi yapıp önlerini kesmek gayet mantıklı en azından ilerde çüküne düşkün bir sapık olmaz. Haa ama şunu da unutmayalım küçüklere verilen cezanın bin katını o büyüklere de verilse keşke ayrıca tek oğlanın değil kızın da suçu var onunda okuldan atılması gerek.
Su kadar olayi bile anlamamis insanlar icinden iyi yorumu sen yapmissin. Millet olayin bir lisede oldugunu unutmus opusmenin niye kotu oldugunu dsunuyor te allahim 😁
Ulan tamam yanlis yapmis da bahsettiginiz cocuk 16 yasinda. hanginiz bu yaslarda hata yapmadi ki. bilmemis cahillik etmis. tamam cezalandirilmasi gerekli kotu ornek teskil ettiginden. ama nedir yani hayvana mi tecavuz etmis oz kizini mi öldürmüş. birini zorla mı öpmüş. bu kadar agir bir cezaya gerek yoktu. cocuk lan bunlar cocuk! esas suclu basinda duran sozde ogretmen ve ebeveynlerin. medyanin, yayin organlarının sosyal mecralarin. tv de aski memnuyu izleyerek buyuturseniz cocugunuzu boyle olur iste
Yorum yazanlari cogu yine sadece sorunun basligini okuyup yorum yapmis.. Burda soru soran fenomenler nedense basliklari insanlari dogru bilgilendirerek atmiyor.. At basliligi ortaya ne olursa olsun dusuncesindeler sanirim.. Ceza opüstü diye degil. Bu olayi planlayarak videosunu cektirerek o kizi tehtid ve santaja maruz biraktigi icin veriliyor. Icerikleride okuyun ya da internetten haberlerin daha detaylisini bulun arkadaslar ablalar abiler..
Haberde videoyu çeken kişinin bu videoyu kıza gönderdiği, kızın da başka 2 arkadaşıyla paylaştığı belirtiliyor. Şantaj olsaydı kız, arkadaşlarına videoyu atmazdı diye düşünüyorum. Siz bu bilgileri hangi kaynaktan edindiniz? Belki başka bir haberde öyle geçiyordur.
@urpain Bunun videoya alinmasi bile basli basina bir suctur. Kiz belkide bu video ile bana santaj yapiyorlar sizde gorun diye gondermis olabilir arkadaslarina.. Ustelik bu kizda daha cocuk yasta bunuda unutmayalim.
Evet kız çocuk yaşta, oğlan da öyle. Hesaba katmadığımız bir yer var maalesef ki, o da oğlan kızı zorlamıyor. İnternette tanışıp bir gönül bağı kurdukları belirtiliyor. Yaptıkları iyi bir şey değil bunda hepimiz hemfikiriz ama olaya objektif bakmalıyız. Videoyu çeken kişi de ceza almıyor, yayanlar da. Ki yayan kişilerden biri de kızın ta kendisi. Bu duruma rağmen oğlana 4,5 sene verilip de diğerlerine de bu oranda ceza verilmemesi veya diğerleri hiçbir şey almazken oğlanın bu kadar aşır bir ceza çarptırılması benim vicdanımı rahatsız etti. Çocuksa ikisi de çocuk.
@urpain Belkide open kisi videoyu ceken kisiye daha once soyluyor bizi videoya al diye.. Bu sebeple yuksek ceza verilmis olabilir. Birde tam bir bilgim yok ama bazi suclarda 2 yildan dusuk ceza verilse bu hapse attilmiyor. Bu seferde serbest birakiliyor. Simdi serbest birakilsaydi bu seferde biz burda 13 yasindaki kizi taciz eden video ile santaj yapan kisiler serbest birakildi diye tartisiyor olucaktik...
Belkiler üzerinden gitmek de doğru değil. O zaman belki de kız oğlandan bir sebeple intikam almak istiyor bu sebepten kendini videoya çektiriyor ve bunu yayıyor. İkisine kıyasla büyük olan o olduğu için ceza alacağını biliyor. Öpüşen kıza ve yayan kişilere bir şey olmadı sonuçta değil mi? Elimizdeki somut bilgiler üzerinden gitmeliyiz, belkiler güvenilir değil görüyorsunuz ki.
@urpain O zaman mahkeme kayitlarina bakalim... Sonucta bizler haberin icerigine gore yorum yapiyoruz. Simdi %100 emin olmak istiyorsak Bu kisilerin ifadelerine herseyiyle hakim olmak lazim. Boyle bir olanagimiz yok.. Mahkemede bu kisilerin avukatlarida vardir savunmalari alinmistir.. Simdi biz burda birazda mecburen olaya yuzeysel bakmak zorundayiz..
Lan işte otobüs gibi yeri olmayan toplu alanlarda yiyisip milleti rahatsız Edip "gözünü çevirsinler " diyonuz ya çocukların psikolojisini böyle s*ikiyonuz işte ! İyi olmuş adam gibi bir nesil olsun be !! Evde çocuklarımıza yiyisme videoları mi izletiyoruz ki sizi toplu alanlarda izlesinler !!! Şerefsizlere bak ! Sinir oldum yahu
Güzel olmuş. Ben de 16 yaşında oldum bir zamanlar ama terbiyem yerindeydi. Öpmeyi bırak, bir kız yanıma otursa çekinirdim. Kameraya çekmek falan ne demek? Ergenlik ya da çocukluk değil.16 yaşındaki biri gayet akıllı düşünebilir. Ben 17 yaşında üniversiteye başladım. Yatsın bakalım misler gibi. Herkes aptal, kendi zeki sanki.
O zaman kızda yatsın hapiste çünkü kızın da niyeti varmış o zaman kimse öpüşmesin ve gelsin şeriat sonra idam edilsin erkeğe konuşan kız tabi bunlar harika şeyler bunlar gelsin
Neden peki bana bir neden yaz tamam diyeyim iki kişi öpüştü diye neden hapise girer? Ben nice öpüşen gördüm ve okulda gayet başarılı oldular ve kimseye zararlarıda olmadı ve çok senin bahsettiğin namus bekçileri gördüm onun bunun dedikodusunu yapıp araya kin nefret bulaştıran ki bu daha zararlı insanları ayırmak
@gülenkızferide Buna ben karar veremem. Hukukçu değilim, savcı veya avukat değilim. O yüzden bir şey diyemem. Yani kuralları ben tekrar yazamam, adamlar 5 yıl yatmasını uygun görmüşse o kadar yatar. Bana düşen sadece sonuçtan memnun olmaktır, ya da olmadıysam sorgulamaktır. Görüşümde de memnun olduğumu belirttim.
O zaman sen üşeniyorsun o yapsın tamam diyorsun doğrudur diyorsun köle gibi yani o dediyse tamamdır diyorsun herseye evet diyorsun bence çok güvenme bu şeriat belirtisi bence tamamen dini sebepten insanlar onaylıyor oysa okul laik özgür bir yer olmalı kimse Müslüman olmak zorunda değil
şantaj yok olayda zaten şantaj yapıcak olsalar hemen sosyal medyada paylaşmazlardı o yaşlarda o tür şeyler olur cocuk yani adı üstünde bı kızla bende opüşmüştüm o yaşlarda nıye yaptığmızı bile bilmiyorum hiç bişe hissetmemiştik ve aklımda hiç daha ilerisi de yoktu oyun gibi bişeydi herelde tv de falan görüp merak etmiştik ne bilyim tek bildiğim cinselliğin c si yoktu aklımızda peki 9 yaşında ki çocuklara bıyık büken diyanet başkanı niye dışarda
Bu bir şey mi , almanyada lisede tuvaletler prezervatifle doluydu , herkes bir yerlerde öpüşüyordu😀 biz burda da neler neler yapıyorduk , okulun dışına çıkıp başkasıyla öpüştü diye olabilir belki ama okul içinden hocaların tanıdığı öğrenciler olsa , uyarı verip bu kadar uğraşmazlardı her halde. Okulun ailelere karşı sorumluluğuda var , dışarıdan gelen yabancı kaçırabilir her şeyi yapabilirdi ama 4.5 yıl fazla olmuş sanki.
Arkadaşlar herkes esmiş gürlemiş gene olaylara geniş bakmiyosunuz birde şöyle düşünün o kiz sizin kızınız olsa adı çıksa ne olurdu? Herkes öpüşmek suçmu bilmem ne yazmış bugün öpüşür ertesi gün başka bisey 13 yasinda kiz bilmez opusmeyi Birgün kızınız olursa anlarsiniz
Ben kızımın arkasında dururdum çünkü annem gibi bir kadın olursam asla arkadaş gibi konuşmaz kızım ama ben annem gibi olmicam kızım ne isterse yapabilir sınırı aşmadığı sürece
mahkemeler mahkeme değil ki. psikolojik, fiziksel, ekonomik vs tüm şiddetlere, tacize, tecavüze, dayağa, çocuklara uygulanan istismarlara, sırf bu olaylarda bunu yaşayan insan ölmedi, bağırmadı diye beraat kararı veren ya da hayvanlara yönelik istismar ve işkenceleri en fazla para cezası ile salıveren mahkemeler ancak bu duruma ceza verir zaten.
Tecavuzle tacizle cinayetlerle su olayi karistranlar tam bir geri. zekali. bir kere hakimin verdigi karar cok hakli. Buradan beraat ciksa nolurdu biliyormusunuz siz. Demekki okulda cinsellik serbest denir butun ogrenciler ogretmenler catt caatt sevisirler. Bu iyi oldu goz dagi oldu sadece opusmeye 4.5 ceza iyi bir ceza. Ayrica bnce az biraz cunku isin icinde goruntuler var normalde bu ceza 12 seneden baslar. Yaslari ufak diye indirmisler
@asdfdssdfdf bugun o kiza zorla opusturup videoya cekip santaj yapan yarin okul bitince milletin karisina kizina tecavuz eder. Millet gitmis tecavuzculer ceza almiyor bu niye ceza aliyor sadece opusmus diyorlar ya. Harbi millet kafayi siyirmis. Kizin pisikolojisini dusunen bile yok. Hadi erkekleri gectim de kizlar bile cezaya gerek yok diyorsa tecavuzlerin ardi arkasi tabiki kesilmez bu ulkede.
Tecavüzü savunduğum yok zorla öpüşmesinin kanıtı var mı diyorum şantajdan bahsetmiyorum orası öyle zaten ama sevgilisiyle öpüşürken yakalayıpta çekmiş olabilirler yani tecavüzü en çok kınayanlardan biriyim merak etme
@Gozuyaşlimercan iğrenç sensin sen kendin boğul. Haberi adam gibi oku burdan okumakla da kalma iyice araştır. Burdan prim yapamiyosun ınstagramdan yorumlara yaz hadi anacım.
Yuh yani.😡😡 Daha kisilikleri oturmamis cocuklara iyiyle kotuyu ogreteceklerine cezasini kesip dort duvara mi tıkıyorlar! Yazık. O kadar tecevizcuye de sübyancilara da versinler bakayim bu cezalari onlara ancak rizasi vardi diye serbest birakirlar. Bu ulkenin adaletine zerre guven kalmadi.
Ben bu haberin eksik olduğunu düşüncesindeyim öyle öpüştüler diye 4.5 yıl ceza verilmez benim tahminine göre isin içinde tehdit şantaj taciz gibi nedenler var büyük ihtimalle kızı tehdit ettiler görüntü üzerinden ve dediklerini yaptılar sosyal medyaya yüklediler bunun üzerine gerçekler ortaya cikti
Atılgan ve azgın kötü çocuk hapse atılınca ortalığı yıkan kadın ırkı efendi adam asılsa sesini çıkarmaz. Hapis ağır bir ceza belki ama okul bahçesinde yiyişmek de hoş görülecek şey değil.
Ülke olarak sevdiği insanı sevmeyi kısıtlama yapıp bu şekilde yokuşa sürüp her şeyi engellemeye çalışarak sonra da neden nesil tecavüzcü oldu neden Abaza oldu dersek o zaman güler geçerim. Kime ne zararı vardı ki iki genç sevmiş birbirini bundan daha doğal ne var? Ayrıca millet sevmekten korkar olacak hapis yatarım diye...
O yaştaki çocukların yaptığı doğru değil tabi ki hata yaptıkları için cezalandırmak gerekir ama yaşına konuna uygun bı ceza gerekir o yaştaki çocuğu hapse atmak yaptıkları yanlıştan çok daha bir büyük yanlışlara sürükler onları
Haklısın bir konuda... Daha büyük yanlışlara sürükler... O kızın ailesi annesi babası abisi ne yapsın? Adı cikicak rezil olacak herkese cümle aleme ailesi üzülecek elelame rezil olacak diyecekler ki bunun kiizi böyle böyle ben olsam parçalardım o iti...
Hiç şüphem yok zaten senin öyle yapacağından😁ama önce bı sakin olmak gerekir dimi Ve o çocuğu parçalaman gerekmiyor anladığım kadarıyla cinsel bı saldırı değil karşılıklı isteyerek olmuş yani tüm suç oğlan çocuğunda değil
EyvAllah tanımışsın beni... Sakin olunması gereken durumlarda olurum.. Ben o çocuğun anasını bacısını öpsem iyi olur mu? Cinsel bir saldırı olsun olmasın ne demek isteyerek olmamış... Çocuğun yaşı kaç başı kaç erkeğin yaşı kaç? Lise iki 10? Ben oğlanı parçalarım önce sonra kızda suç varsa onunda ağzına siıçarım...
Yani bu olay yanlışsa kızın da hatasi var erkeğin de demek istedim Aslında en büyük hata bu sosyal medya televizyon diziler hep oralardan örnek alıyor bu çocuklar
Nerden biliyorsun ki kızın yanlısı var? 13 16 diyor... Kesinlikle katılıyorum sosyal medya diziler ve ailelerde edep ahlak öğretmemeleri... Bizim burda 7 sınıfa giden kızlar 3 kişiyle gurup yaptı çocuklar hapse girdi hepsi çocuklar da 8 sınıf öğrencisi...
iyi olmuş. özel hayatı bu şekilde paylaşamazsın. az bile vermişler... siciline niteliksiz sapık olarak geçti. hayatı karardı, her zaman karşısına çıkacak bu sapığın bu yaptıklar.
davanin iceriginden bahsetmemis. genel bir ibare opusme davasi. opusme davasida icinde tehdit olabilir. kizin bazi fotolariyla santaj yapilmistir vs. bir suc unsuru kesin vardir. yanli haber.
Dışarda tecavüz olayları oluyor ve iyi halden salıyorlar, bunlar daha çocuk. Öpüşmelerini çok garipsemiyorum. Bunun nedeni de merak etmişlerdir belkide nasıl birşey olduğunu. Bence biraz gözlerini korkutsalar yeterdi. Sanki herkes namusluymuş gibi bir çocuğa 4,5 yıl ceza nedir?
Kelli felli tecavüzcülere/tacizcilere bile ceza diyemeyeceğimiz hükümler veriliyorsa bir çocuğa 4,5 sene hapis vermek doğru değil. Ceza verilmesim demiyorum, 3-5 ay verilsin ama 4,5 sene nedir?
Boyle bisey benim de basima geldi beni de videoya cektiler. Okulun haberi oldu. Beni tehdit ettiler. Yani ben bizzat kendim idareye soyledim. Ve bana yardim ettiler okuljmh degistirip konuyu kapatilar evet hata yapmislar benim gibi ama 4.5 yil fazla abartlimis. Mesrla bana bunu yapanlar okuldan uzaklastirlidi. Ama boyle hapis falan olmadi.
tecavüzcülerin çıkarılmasına ses etmeyin, iyi halden yırtmasına ses etmeyin, mafya bozuntularına af çıkarılmasına ses etmeyin buna iyi olmuş diyin. bu ülkenin insanında iyi niyet kalmamış yorumları okuyup kahroldum
Aynen öyle bende türk insanı işte ne beklersin ki 40 yılda savaştan çökmeyen ülke ahlaksızlık tan çöktü kapatın ülkeyi gidelim çocuk gelinlere ses çıkarmazlar bunlar babaları tarafından taciz vmvs tecavüz edilen çocuklara sesleri çıkmaz bunların anca böyle şeylere ses çıkartırlar ulan şu olaya ses çıkarttığınız kadar bu olaylara ses çıkarsalardi ülkede ne tecavüz kalırdı ne kadın erkek öldürülmesi nede şiddet
Tam emin değilim bende bir yerde okudum sanırım görüntüleri yaymakla tehdit edip diğer arkadaşlarıyla birşeyler yaşamasını istemiş cezayı şantajdan almış olabilir.
Tck da santaj 8 seneden goruntulu santaj 15 seneden basliyor. Ayrica 18 yas alti oldugu icin cezalar iki kati verioir. De cocugun yasi da 18 alti oldugu icin 4.5 la kurtarmis.
Bende aynı düşünüyorum öyle öpüşme ile böyle ceza verilmez üstelik sosyal medyadan tanismislar bence büyük ihtimalle kızı tehdit ettiler görüntüyü internete vermekle belki de kıza zorla taciz tecavüz ettiler yoksa öpüşmeye 4.5 yıl ceza verilmez
Onlar çocuk ya :/ ne zaman bu kadar acımasız olduk?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bence sınıfta seks dersi olsun herkes birbirine versin 40 dk öğretmende öğrencilere versin bence güzel olur verilen karar doğru bence orası okul brazzers okulu değil
Yaniiii, yaptıkları yanlış ama hapis saçma olmuş. Bi ihtar alsa velilerini çağırsanız korkudan altlarına işerler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Geçenlerde 18 yaşından küçük hamile kalan kızların bilgileri saklanırken ve ceza alinmamisken böyle bir şeye nasıl ceza geliyor? Üstelik bunun üstüne onlarca eşini kaçırmış dövmüş adamların ertesi gün serbest birakilmis haberleri varken?
@halilim123 Okudum ve sonuç değişmedi.. Onu boşver de sen görüşünü söyle madem iyi okuyorsun değerli kardeşim... memleketin halinden muhalefet mi sorumlu?
@halilim123 Doğal olarak, kim yönetiyorsa o dur sorumlusu. Fiiliyatta yaşanan daha birçok sıkıntı gibi.. Ben partizan hiç olmadım. Sen de olma. Zira öyle olduğunda bakış açın daralır, tarafsız bakamazsın.
Geçen bizde bunu konustuk çok saçma bir durum çocuğun hayatı ile oynadılar tecavüzdüler sapiklar pedofoliler katiller sokaklarda adalet nerde üzücü kafayı yedirtecek bir olay
En İyi Cevaplar