Gündem konusunda 2,4b cevap paylaştı. Gorseldekiler atanmış ise bu suriyeli öğretmenlerden hiç açık kadın yok mu?
Zaman gelecek biz mülteci olacağız. Adamlar istediği bölüme gidiyor , biz burs 300 alırken onlar 1000 alıyordu. Biz yurt bir ihtimal çıksa dahi para oduyorduk onlar bedava kalıyordu. Biz toplu taşımaya binerken çok para gitmesin diye fazla gezmiyorduk onlar ücretsiz biniyordu. Biz hasta olduğumuzda sigortamiz yoksa diye hastaneye gidemiyorduk onlar ücretsiz gidiyordu. 18 yaş altı evli olup imam nikahıyla hamile kalan kızları polise şikayet edip babayı hapse atarlar onlar hastanelerde fabrika misali seri üretime geçip 18 yaş altı bir sürü kız doğum yapar bir şey olmaz. Bu demek değildir küçük gelini onayladigim sadece farkı anlatıyor.
Şimdi sen hala bu kadar öğretmen atanmış diyorsun bunlar az bile daha çok atanacaklar.11 Yorumla
Soran+1 yılDaha fazlası olacak ne yazık ki :( Diyorum ya yakında ülkeyi komple onlara bırakacağız
En İyi Cevaplar
Suriyeli öğrenciler için atanmış olabilirler. Dil bilmedikleri için sınıfın düzenini bozuyorlar. Ayrı sınıflar açılır.
16 Yorumla
Soran+1 yılNe fark eder ki? Ülkemizi işgal ettiler.
- +1 yıl
Türkiye'nin son 16 yıldaki dış politikası rezalet. Suriyeliler bir kampa alınıp daha sonra Suriye nin toprak bütünlüğü sağlanarak geri iade edilmeliydi.
Türkler her zaman bu topraklarda mülteci gibi yaşamış zaten, Osmanlı'da da boyleydi. Elimize cumhuriyeti gibi bir fırsat gecti. Bol bol comar yetiştirdik. Ektiğimizi biciyoruz.
Soran+1 yılVallahi üzerine söyleyecek bir sözüm kalmadı. Siz zaten gerekeni söylemişsiniz. Kurunun yanında yaşta yanıyor. Ona üzülüyorum. Bunlar oy verdi bizde cezasını çekiyoruz.
- +1 yıl
Oksitosin. Kardes 3 bucuk milyonluk bir kamp olurmu gözünü seveyim. Koca bir sehir insa etmek gerekir bunun icin. Ustelik bunca eli is tutan calisabilicek kadini erkegi o kampta yan gelip yaticak.. Türkiye oraya surekli para akiticak. Harcadigimiz para 7 yilda 30 milyar dolar degil 100 milyar dolar olurdu o zaman.. Zaten su durumda bile dunyanin parasi harcandi Suriyelilere.. Bir kisminin ulkemizin icine alinmasi bunlarin calisip en azindan kendi masraflarinin bir kismini kendileri karsilamalari acisindan daha iyi oldu.. Bir coguda tekstilde yan sanayilerde coluk cocuk demeden calisiyor zaten.. Tabiki keske Suriyenin bu ic savasi hic olmasaydida ne onlar nede bizler bu zorluklari yasamasaydida bizde kendi insanimizla fikir ayriliklarina düsmeseydik..
- +1 yıl
Dış politika hatası dedim zaten, erkeklerin ne işi var burada. Yaşlı, kadın ve çocukları alırsın.
Savaştan kaçıp sevismeye geldiler buraya. Senin insanın aç kaldı, senin ekonominin bozuldu, senin insanın ıssız kaldı.
Bu krizi buyutmeden Esat ile görüşerek cozulmeliydi.
Suriyeli kardeşlerin diye diye kendi memleketinin içine etti bu ülke 20 yıl sonra da ne olacak. Suriyeliler kontrolsüz şekilde çocuk yapıyor. Zaten Hatay, Kilis komple Suriyelilerle dolmuş yerli nüfustan fazla Suriyeli var.
Bu iş hiç uzatılmamalıydı, Esad ile konuşup çözüm sağlanmak için uğraşılması gerekiyordu.
Sen şu an yaşadığın eve 2 tane Suriyeli kadın bir adam alırsan evinin düzeni bozulur, ülkenin durumu da bundan ibaret. Şimdi anlaşılmasa bile 20 yıl sonra anlaşılır.
- +1 yıl
Hic konusulmadigini nerden biliyorsun. Geriye dogru dön arastir. O zamanlar Türkiyeden Suriyeye giden heyetleri.. Turkiye birlesmis milletlere kac kere cagrida bulundu. Ülkemiz kadar bu konu uzerinde calisan bir ulke olmadi.. Is isten gectikten sonra diger ulkeler olaya mudahil oldu. Her neyse sen sadece ulkemizi suclamaya devam et.. Oldugun yerde sayarsin.
+1 yılŞaşırmadım ülke gittikçe mahvoluyor.. tacizin şiddetin yobazligin fazlaligiyla bu tür hatalarla Türk halki mahvoluyor. Cezaların caydırıcı yaptırım olmamaları da cabası... Üsttekiler kendi milletini düşünmeli. Türk olmayan öğretmen Atamızı nasıl güzel anlatsın. Yeni nesilleri nasıl güzel yetistirsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeni de tecrubesizik diye ucretli oğretmenlikten istifa ettirdiler sonum boyle olmaktan korkuyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun. Lütfen 🙏🏻 Sen yoksan bir kişi eksiğiz. Bunlara karşı güçlü durmaktan başka çaremiz kalmadı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Ulan Türk öğretmenler bile atanamayıp işsiz kalır iken elin Suriyelisi nasıl öğretmen kontenjanlarını dolduruyor? Bu Suriyeliler yüzünden işsizlik de hiç artmadığı kadar artıyor, Türk vatandaşlarının yapacağı işlere Suriyeliler atanıyor ve böylece Türk vatandaşları işsiz kalıyor. Bunu bile savunacak Suriyelisever malum partililer var yahu...
31 Yorumla
Soran+1 yılYa neler neler var. Hepsini söylemiyorum bile. Suriyeli yaşlı kadın dinlenmeye taksiyle gitti en son. Hala sessimizi çıkartmıyoruz
+1 yılAvrupanın, Amerikanın, İsrailin tek amacı Türk toplumunun kalitesini düşürmek, zira savaşa hazır ve savaşmaya can atan Türk toplumu onlar için tehdit, bu yüzdendir ki kukla yönetime vatan haini pkk ile çözüm sürecini dayattılar, ortalık devleti sevmeyen, devletin ekmeğini yiyip gece daha çıkan kişilerle ve onları destekleyen kişilerle dolmaya başladı,
Sonra da aynı yerden bu kukla yönetimden savaştan kaçan kalitesiz Suriyeliler alması istendi, bu sayede toplumun kalitesi iyice düştü.11 Yorumla
Soran+1 yılDaha fazla nereye gidebiliriz merak içindeyim
bu ülkeye az bile bunlara oy verip seçip ülkenin başına musallat ederlerse onlarda her türlü pisliği böyle yaparlar işte daha dur neler göreceğiz bunların sayesinde
15 Yorumla
Soran+1 yılKurunun yanında yanan %48 lik dilim ne olacak :( Öğretmen değilim. Allaha şükür maddi durumum da iyi. Çünkü babam maaşını burada çalışıp başka ülkeden alıyor. Çok kafama takacağım bir şey yok. Ama üzülüyorum işte. Ülkenin haline, insanların cahilliğine üzülüyorum
Soran+1 yılÖyle gerçekten. Tek umudum yeni nesilden. Yaşlı kesimimiz '' Eskiden buralar böyle değildi '' diyerek cahillikle oy kullanıyor. Ama yeni nesil gerçekleri farkında. Oy kullanma yaşına geldiklerinde kurtulacağız biliyorum.
Soran+1 yılUmarım yeter.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunu sormak yerine öncelikle Suriye'lilerin niye geldiğini. Neden öğretmenlerin atanamadığını vs. sorgula buna buradan kısaca verecek cevap bulamıyorum (o da belki kendi yetersizliğim)
Bu olanların suç payı da var mantıklı yönü de var. Ama şunu merak ediyorum: insan hakları hümanistlik vs. kelimelerinin temsilciliğine soyunanlar Suriye lafını duyduklarında nasıl gaddarlaşabiliyorlar acaba? bir de bunun yanında devletin şu Suriye işine el atması gerektiğini düşünüyorum. Her bir taraftan kırılmalar ve suistimaller mevcut.04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılayrıca haberin iç yüzünü irdelerseniz:
"8 Ağustos 2016 yılından bu yana Suriyeli öğretmenlere verilmekte olan bu eğitimlerin finansmanı Unicef tarafından karşılanmaktadır. Bahsi geçen Suriyeli öğretmenlere “memur” sıfatıyla herhangi bir atama işlemi yapılmamıştır. 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 48. Maddesinde açıkça belirtildiği gibi devlet memuru olmanın ilk şartı Türk Vatandaşı olmaktır. Türk vatandaşı olmayan biri memur O-LA-MAZ."
Soran+1 yılBirincisi bana sorgula demişsin. Babası göç idaresinde çalışan biri olarak emin ol bu işleri en yakından ve en iyi bilelerden bir tanesiyim. Hümanistlik demişsin. Kendi halkına hümanistlik göstermeyen biri nasıl oluyor da başka milletlere hümanistlik gösteriyor. Öte yandan o parayı unicef tarafından karşılandığını sana kim söylediyse büyük yalan söylemiş. Evet başka milletler karşılıyor. Ama o da şu şekilde '' Suriyelilere siz bakın biz size para yollayalım '' şeklinde oluyor. Bizim mehmetçiğimizi orada savaşıyor, ülkemizi kendi ülkeleri gibi kullanıyorlar, adamlar dilenmeye taksiyle gidiyor. Ama hala kıt görüşlülüğünden çıkamıyorsun. Bu nasıl bir zihniyet?
Cevap sahibi+1 yılbaban göç idaresinde çalışıyor olsa da sınırlarımızdaki pkk yapılanmasını göz ardı etmen beni şaşırttı.
Tutup hakarete başvurmuşsun kıt diyerek. Ama merak ediyorum Suriye'de savaş nasıl çıktı ve nasıl mücadele verildi bunun hakkında bilgin var mı?
Unicefle alakalı konuşmuşsun ama yine merak ediyorum hiç bir Suriyeli'nin atmden devletten alıyor dedikleri yardımı çekerken kartına ve para açıklamasına baktın mı?
senin derdin baştakiyle bunu anladım. Çünkü ben sana insanlık dediğimde tutup başkasının davranışından kendine pay biçmişsin. Başkaları insan olmazsa sen de insanlıktan çıkacak mısın?
Soran+1 yılGöç idaresi şu an sadece Suriyelilerle ilgileniyor. Çünkü başta ki adam böyle emir verdi. Başka hiçbir şeye bakmıyorlar şu sıralar. Hatta baya uzun bir süredir. Suriyede ki erkekler çok delikanlı olsalardı bizim mehmetçiğimizi savaşa gönderip kendileri bizim ülkemizde ki bahçelerde karıyı kızı taciz edip nargile içmezlerdi. Suriyelileri başta ki adamın taraftarları da sevmiyor. Niye sevelim? Bizim ülkemizde onca aç varken onlara yardım ediliyor. Kendi ülkeleri için kalıp savaşmamışlar bile. Ben bunu hangi millet yapsa kızarım ve kızdım da. Kosova da zamanında benzer bir olay yaşadı. O zaman onları da ayıplamıştım. Bunun başta ki adamla ilgisi yok. Ha o getirdi başımıza evet. Bunu kimse reddedemez. Unicef yardım göndermiyor arkadaşım. Tekrar söylüyorum. Tekrar söylüyorum. Kim söylemişse büyük yalan söylemiş sana
- Gündem konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılHak yiyorlar hak..
Ne demiş atalarımız bugün yediğin hurmalar yarın... tirmalar. Elbet çıkar acisi.😒10 Yorumla Cidden yazık artık. Atama bekleyen binlerce Türk öğretmen adayı varken göz göre göre ben yiyemedim sen ye durumu...
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılMantikli bir karar. Bunlar ilkokul ogretmenidir buyuk ihtimal. Bu Turkce ve Arapca bilen Suriyeli ogretmenler Arap cocuklariyla daha iyi anlasir. Daha cabuk Türkce ogrenirler. Sonucta yine Bizim Egitim mufretadimizi kullanicaklar. Suriyeliler icin okullar var oraya yerlestirirler diye dusunuyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı bir karar? Yapılan her şeyi meşrulaştıralım böyle. Ülkeyi terk edip Suriyelilere bırakalım. Biz bu gidişle Suriyeye yerleşeceğiz. Hala herşeyin mantıklı bir yanını bulmaya çalışıyorsunuz ! Bravo. Kız diyor ki benim babam asgari ücretle çalışıyor 1 kilo mantar alamadık Suriyeli 8 kilo aldı diyor, benim komşum bir tane pardesüm var diyor çocuğuyla aynı yerde okuyan Suriyeli vatandaşın annesi her gün farklı pardesü giyiyor. Ben kazandığım üniversite için 2 yıl boyunca eşek gibi çalıştım. Suriyeli elini kolunu sallayarak giriyor. Ama bunların hepsi mantıklı sence. Diyecek bir şey yok. Kendi ülkesinde ki öğretmeni atamıyor. Ama başka ülkeden mülteciyi atıyor. Ama bunlar mantıklı. Ben senin zihniyetine tüküreyim.
- +1 yıl
Dogru düzgün hakaret etmeden yorum yazsaydin. Sana guzel guzel cevap yazardim.. O yuzden bende senin konusma tartisma sekline tüküreyim diyorum. Gule güle.
Soran+1 yılHakareti haketmeseydin etmezdim. Herkese hakettiği muamele. Yazacak gücün olmadığını ikimizde biliyoruz. Hadi sana güle güle.
- +1 yıl
🖐🖐byy
Soran+1 yılby by koyun
- +1 yıl
🐏🐏🐑🐑
Ülke olarak Suriyelilere çalışıyoruz zaten az almışlar, yeni görevlerinde ve yeni ülkelerinde başarılar dilemekten başka çaremiz yok
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah üvey evlat muamelesi gören gerçek-öz vatandaşa yardım etsin. Gidişat kasıtlı şekilde kötü
20 YorumlaGündem konusunda 3,7b cevap paylaştı. Vatan hainleri yönetince şaşırmadım türk olarak mülteci olduk ülkede
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılatama bekleyen binlerce türk öğretmen varken neden suriyeliler atanıyor bir an önce ülkelerine dönseler de kurtulsak
10 Yorumla- Gündem konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılBence yakında mecliste de temsil edilecekler..
10 Yorumla
+1 yılDiyecek kelime bulamıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılatanamayan hala oy verenler düşünsün
10 Yorumla
+1 yılUlan işiniz gucunuz yok
Yok bilmem suriyelilere su verildi
Yok bilmem suriyelilerr makarna verildi yok bilmem ne ne ne020 Yorumla
Soran+1 yılİşimiz gücümüz? Gerçekten beyinsiz misin yoksa taklit mi yapıyorsun? Ülke bizim ya. Bu bizim ülkemiz. Bizim işimiz gücümüz tabi ki bu. Ne yapalım senin gibi herşeye koyun gibi susalım mı?
- +1 yıl
Sen bu koyun kelimesini kullandın ya sana söyleyecek bir lafım daha yok. Ezbere laflar ezbere insanlar. Hadi sen yoluna ben yoluma
Soran+1 yılDoğru olduğu için bozulmuşsundur. Belki ezberedir ama doğru. Senin gibi seyirci kalmadığım için mutluyum. Ne düşünürsen düşün.
- +1 yıl
Senin işin gücün suriyelilere verilen 5 kuruşta mi?
Soran+1 yıl5 kuruş? Sen gerçekten onlara 5 kuruş verildiğini düşünüyorsan harbiden cahil ve bilgisizsin demektir. Babam göç idaresinde çalışıyor. Onlara trilyonlar veriliyor. Ne paralar dönüyor. Hiç birini bilmiyorsun. Anca işin gücün burada millete laf yetiştirmek. Tam bir koyunun yapacağı gibi herşeye boyun eğmek. Bizler farkındalık yaratmaya çalışıyorsun. Sen işin gücün yok mu diyorsun? Anlamadığın meselelere ne karışıyorsun ya? Hiç mi haber izlemedin. Hiç mi çevrene bakmıyorsun? Adamlar senin yıllık yapacağın pazar alışverişini haftalık yapıyor. Eğer sen suscaksan sen sus kardeşim ! Senin hakkını da bizler savunuruz. Sen koyun ve cahil olmaya devam et lütfen
- +1 yıl
Dur celallenme hemen. Saygını bozma çünkü ben bozmadim. Anlaşabiliriz. İnsanlara bu kadar ön yargılı yaklaşma. Senin hayal ettiğin profilden çok uzak biriyim. Sadece senin gibi bencil değilim. Bu dünyada ki tek zeki varlık senmissin gibi bir yanılgıya düşme lütfen. Sana sadece bir soru sormak istiyorum. Malum ben koyunum aklım basmıyor. Sen aydın her şeyin farkında örnek bir insansın. Sorum şu:
- 95 suriyeli arkadaştan bahsettin. Sence bu adamların karısı çocuğu çocuğu masrafları yok mu? Bide bu adamlar çalışarak bu parayı kazanmiyorlar mi yoksa durduklari yerde mi veriliyor?
Soran+1 yılBence sende konuya farklı bir yerden yaklaşmışsın. Ben işte bunları yapmalarına kızıyorum. Eşleri, çocukları vardır. Peki ya bizim onların yerine savaşan mehmetçiğimizin eşleri karısı çocukları yok mu sence? Irkçılıksa, ırkçılık bencillikse bencillik ! Onlar kendi ülkelerine gidip savaşmak zorundalar. Buraya gelip bizim ülkemizde ekmek elden su gölden yaşayamazlar. Benim 2 yıl boyunca hayvan gibi çalışarak girdiğim üniversiteye elleri kollarını sallayarak giremezler. Benim 3 aylık pazar alışverişimi haftalık yapamazlar. Burası onların değil bizim ülkemiz. Ve biz burada mülteci muamelesi görüyoruz. Kendi ülkeleri için erkekleri savaşsa kadınlar da buraya çocuklarını alıp gelmiş olsa tamam. Ama durum öyle değil. Onlar bizden kat kat iyi yaşıyorlar. Bizim kapıcımız oğlunu okula verdi. 11 yaşında kü Suriyeli kızla aynı sınıfa düşmüşler. Kız hepsine zorbalık yapıp dövüyormuş. Kadın diyor ki benim bir tane pardesüm var Suriyeli kadın her gün farklı pardesü ile geliyor.
Soran+1 yılSence bu adalet mi şimdi? Suriyeli yaşlı kadının dilenmeye taksi ile gitmesi adalet mi? Ben okula giderken otobüslerde süründüğümü bilirim. 9 dersim vardı. Hepsi ayrı ayrıydı. Kendimden büyük çantayla otobğste ayakta 1 saat yol gittim. Ya bizim milletimizin ekonomik durumu mükemmel mi de başkasına yardım ediyoruz. Biz ne olmuşuz ki yardım ediyoruz. Bir söz vardır bilir misin? Önce kapımın önüne sonra başkasının kapısının önüne diye
- +1 yıl
Önce kapımin önüne sonra başkasının kapısının önüne..
16 yıllık tahsil hayatım boyunca böyle bir söz duymadım. Bir ikincisi her insan aynı değildir. Gerçek cahil ben miyim acaba? Bence olaya bakış açın çok dar. Sen karnım dolsun yeter diyorsun. Ama ondan önce gelen şeyler vardır. İnsanlık... hayvanlardan tek farkimiz. Bizde sirtlanlar gibi et üzerinde kavga edersek? Hayvanlardan ne farkımız kalır?
Soran+1 yılBöyle bir söz duymadıysan cahil sensin. Daha benim yorumumu tam olarak okumamışsın bile. Okusaydın bu yorumu yapmazdın çünkü ! Ben dedim ki ; Önce biz biri iyi olalım sonra başkasına yardım ederiz. Bizim içimiz de açlar var. Önce onlara yardım etmek zorundayız. Ne sığ bir adamsın sen ! Kendi ülkendeki aça yardım etmeyip başkasının ülkesinde ki aça mı yardım edeceksin? O Suriyeliler senden daha iyi yaşıyor. Bizim mehmetçiğimiz onlar için savaşırken onlar burada karıyı kızı taciz ediyorlar. Bunu kabul etmek zorunda değilim. Etmeyeceğim de.
Soran+1 yılHangi üniversite de okuyorsun? Bir üniversite okuyor musun? Eğer üniversite okuyorsan bilirsin üniversite kazanmanın ne kadar zor olduğunu. Senin çalışarak kazandığın üniversiteye onların elini kolunu sallayarak girmesi hoş mu?
Soran+1 yılSırf başta ki adamı savunmak için saçma saban koyunluk haraketlerine girişme rica ediyorum. Sizin içinizdekiler bile Suriyelilerden nefret edip gitmesini istiyor. Hala onu savunmak için saçma sapan konuşup çoğu söylediğimi görmezden geliyorsun
- +1 yıl
Sana düşündüğün profilden uzak biri olduğumu söyledim. Hakaret etme dedim. Ama sen önyargılarınla hareket etmekten ve bana hakaret etmekten başka bir şey yapmıyorsun. Tek bildiğin tartışma yöntemi hakaret etmek. Okuduğunu anlayamayanda bu yüzden sensin. Senin yazdıklarının hepsini okudum. Hepsinin cevabı bende var. Ama yazdıkların hep gereksiz şeylerdi.
- +1 yıl
Örneğin bizim askerimizin savastigini soyledin. Buraya hiçbir suriyeli gelmesydi bile askerimiz yine orda savasakti. Kaldı ki orda savasanlar sadece ve sadece paralı askerler. Kendi istekleriyle gittiler. Sen benim insanım aç kalmasında diğer ülkelerdeki insanlar ölselerde umrumda değil diyorsun. Bu sığ bir düşünce işte. Çünkü insan insandır. Ki orada oyun oynanıyor bir çeşit iç savaş çıkarılmış halka birbirlerini oldurtuyorlar. Karsilarinda yine kendi insanlari var. O savaşa girmek cesaret değil aptalliktir. Şimdi oradaki bir sivil yeni doğum yapmış eşini nasıl başka bir ülkeye gondersinde kendisi gidip saçma bir savaşta oldurulsun. Ayrıca bütün suriyeliler baştan sona hepsi taciz ve tecavüzcü mu? Soruyorum sana bir kaç dangalagin suçunu bütün millete mal etmek akıl karı mi? Eminim orda senden benden daha namuslu daha ahlaklı daha şerefli insanlar vardır.
- +1 yıl
Ve kendi insanımıza elbetteki yardım etmeliyiz ve ediliyor. Su atanamayip ıntahar eden öğretmen bir kafede geçici süreliğine garsonluk yapsaydi olmaz miydi? Biliyorum zor bir durum ama öyle karşımıza çıkan her engelde intihar mı etmeliyiz? Yine benim suriyeli bir arkadaşım vardı. Üniversiteyi kazanmak için çalışıyordu sınavlara hazirlaniyordu ben şahidim. Yani kimsenin öyle uniye elini kolunu sallayıp girdiği yok. Bu adamlar savastan gelmiş. Ellerinde avuçlarında olanları kaybetmisler. Aralarinda eminim sevdalı olanlarda vardir. O savaşa katılıp oldurulenlerde. Emin ol devletimiz onlara yardım etmekle batmaz. Elimizdeki ekmeği paylasmamiz gerekiyor.
Soran+1 yılDevletimiz batmasaydı bu ekonomik kriz olmazdı. Hala dediklerimi anlamıyorsun ve anlayamacaksın da. Sen kendi ülkende ki aça yardım etmiyorsun. Ayrıca onlar bizden daha basit giriyorlar üniversiteye. Uydurma. Göç idaresinde çalışan bir yakının olsaydı. Ne kadar büyük trilyonlar verildiğini onlara görürdün. Onlar bu ülkeden gidecekler. Başka yolu yok. Bak senin başında ki adam bile ülkenin isyan çıkartacağını anlayıp onları postalıyor şimdi. :D Hala aynı tas aynı hamam. Sen önce kendi ülkende ki açı doyur. Amerika değiliz biz. Kendi kendimizi doyuramıyoruz. Başkasını doyuramayız. Haa ekonomimiz güçlü olsaydı tamam ama değil. Onlar bu ülkeden gidecekler ve gidiyorlarda artık koyunluğu bırak.
Soran+1 yılAyrıca her erkek kendi ülkesi için savaşmak zorunda. Kanının son damlasına kadar. Anlaşılan sen ülke aynı durumda olsa kaçıp gidersin. O savaşa girmek cesaret değil aptallıktır demişsin bir de utanmadan
Soran+1 yılSen hangi üniversiteden mezunsun Allah için? Üniversite mezunu olup bu kadar cahil olanı görmedim
Soran+1 yılŞunu izle de utan bari kimleri savunduğuna https://www.youtube.com/watch?v=jMLZKV2umHk
- +1 yıl
Aynen
+1 yılNormal...
13 Yorumla
Soran+1 yılNormal? Tabi canım çok normal
- +1 yıl
Normalllll!!! İroni kardeşim açtırma ağzımı
Soran+1 yılAnladım tamam
Gizli Üye(25-29)+1 yılİğrençya bu ne şimdi araplar mide bulandırıcı
00 Yorumla
+1 yılOkuyun görün sövün
10 Yorumla