Herkese merhabalar dostlarım, canlarım. Biliyorsunuz, AKP'li çevreler II. Abdülhamid'i tahttan indiren İttihat ve Terakki Cemiyeti kurucularından Enver Paşa'yı pek sevmezler. Hatta o kadar ki, AKP politikalarını eleştiren Kemâlist ve Solculara "İttihatçı" nitelendirmesi yapan AKP'lileri hemen her yerde görebilirsiniz. AKP'lilerin Enver Paşa karşıtlığına rağmen Erdoğan, kuruluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla gittiği Azerbaycan'da İttihat ve Terakki Cemiyeti karşıtlarını böyle ters köşe yaptı:
"Bu kutlama gelecek nesillere bırakacağımız en büyük örneğidir. Bu destanın unutturulmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Bu büyük zaferi bize armağan eden Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ve Bağımsız Azerbaycan Ordusu'nun tüm kurucularını, Kafkas İslam Ordusunu Azerbaycan'a gönderilmesini sağlayan Enver Paşayı, bu muzaffer ordunun komutanı Nuri Paşa'yı rahmetle yad ediyorum."
Kaynak: Cumhuriyet
Sizce II. Abdülhamid'i tahttan indiren İttihat ve Terakki Cemiyeti kurucularından Enver Paşa'nın Erdoğan tarafından yad edilmesi kendi tabanını kızdırır mı, yoksa AKP'liler bu sefer de Enverci mi olur?
#İsmailEnverPaşa
#SolBakışSoruyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar