Gün geçmiyor ki hayvanlara yapılan işkence ve kötü muamele ile ilgili haberler basında yer almasın. Nasıl bir toplum haline geldik? Bizlere hiçbir zararı dokunmayan hayvanlara neden eziyet yapılıyor? Bu eziyetler nasıl son bulur ülkemizde?
Türkiye'de hayvanlara yapılan eziyet nasıl son bulur?
Önce insan derseniz son bulur. Tabi tahminen söylüyorum (%99.99) gerzekk olduğun için elbet bu ''Önce insan demek lazım'' cümlesinin içerğini anlamayacak; sanki ben hayvanları elimizin tersiyle itelim sırf insan tabanlı düşünelim demişim gibi triplere gireceksin. Bu olmasın diye sana cümleyi açayım. Sokakta insanlar açlıktan kıvranırken sen tutup kedilere mama yetiştireceğim diye zıpırdarsan, yaşlı ve evsiz insanlar kış günü soğukta yol ortasında can verirken sen ite köpeğe kulube yapalım kampanyaları peşinde hopuldarsan, düzgün ve sağlıklı insan topluluğu oluşturmak yerine malak malak işler peşinde koşarsan, elbet berbat bir toplum sahibi oluruz ki olduk zaten. İşte bu toplum sen ne kadar manyak manyak hezeyanlarda bulunursan bulun hayvanlara eziyet etmeye devam edecek. Çünkü sen gibiler için tedavi parası bulamadı diye evladını kaybedenler ağaçta kalmış zavallı minnoş kedilerden daha önemsiz daha sıradan olaylar. Böyle bir zihniyetin var olduğu bir toplumda insan çıkmaz. İki ayaklı mikroplar türer. O mikroplar da gider hayvanlara eziyet eder. Bir dakka yaaa çok mu detaylı anlattım? Beynin kaldırabildi mi?
1) bu daha yeni olan birsey degil. zaten vardi ama bir kivilcimla medyanin prim konusu oldu. 2) bu sadece turkiyede olan birseyde degil. diger ulkelerdede var ama medyayi sinirlandiriyorlar. bizde ise zaten olan kotu seyleri abarta abarta anlatiyorlar. 3) en buyuk iskence bana gore hayvanlarin zevk icin oldurulmesidir, ki kürkü boynuzu vs icin bircok hayvanin soyunu tuketen insanoglu ve turk degil onlar. yani kisacasi illaki kotu insanlar olucak bu ulkede ama sirf bunlar icin turkiyeyi kotulemekten vazgecin. hem ayrica bircok medeniyet yasiyor burda. yani butun bunlar insanimizin duygusunu somurmek icin yapilan eylemlerde olabilir.
Bizim toplum anca yaptıkları eziyetin aynısı onlara da yapılırsa anlarlar. Karşılık alamayacaklarını bildikleri için mi bu işkenceleri? Nasıl olsa hayvan bir şey yapamaz tüm yetki sizde diye mi? Kendinizi güçlü mü görüyorsunuz hiç bir suçu olmayan masum bir canlının canını yakarak? Arizona da bir kaktüs kesmenin cezası 25 yıla kadar hapis iken bizde hayvana tecavüz etmenin cezası sözde "hayvanın HAYVANIN tahrik etmiş olması" bu yüzden suçsuz kabul edilmesi... Ellerinden gelse suçlu diye hayvanı içeri atacaklar. Yazık gerçekten çok yazık. Arabistan gibi tutumlu bir ülke bile gelişmeye başlamışken biz hayvanlara saygı dahi duymayı bilmeyen bir toplum olarak akıntıya kapılmış yuvarlanıyoruz. Dur diyen yok , durduran yine yok. Yetiştiren yok , öğreten yok. Herkes tek bir şeye odaklanmış o da bedava yenilen kekler.. Afiyet olsun Türkiye afiyet olsun. Şüphesiz hayvanların dini olsaydı insanı şeytan sanardı!
Yetişmekle ilgili o bilinçsiz merhametsiz insanlar bunu yapıyor o yüzden çevrenizde nereye ulaşabiliyorsanız çocuklara öğretin hayvan sevgisini aşılayın hiç bişey yapmasan bir kap su koy bunu hayvan için yaptığını bilsin
Kısas ile. Kuran da der ki hayvanlar için ONLARDA SİZİN GİBİ BİR ÜMMETTİR
Bu ayeti kerime sebebiyle eski islam devletlerinde hayvanlara yapılan zulümler konusunda kısas uygulanırdı. Çünkü hayvanlar insandan aşağı canlılar değillerdir sadece bizden farklı bir forumdalar.
En Son şeref yoksunları 2 pitbullu gariban sokak köpeğine salmıslar bide tekmeliyor sokak hayvanını.. Bunların 7 sülalesinş kurutacan sinirden ellerim titriyorya hiç birşeye bu kadar sinirlenmem gözümden yas gelmez. Ah diyorum Yolda karsılassamda böyle kafasını yarana kadar yerden yere vursam o evladlarını buyrun yeni olmul olay》
Bence herşeyin ornunu ceza alamaz hırsızlar katiller falan filan onca suç işleyen insan varken bunlarin cezaları az degilken yinede yapılıyor insanın içinde olması lazım birazda canlıların önemini öğrenmeleri lazım dilsiz bir canlıya eziyet etmek kadar günah olan bişe yok insan oğlu iste hiçbir şeyin değerini bilmez peki eziyet edenler hv olsa ne olurdu keşke bunu düşünerek eziyet etmek yerine ornune ekmek koymak daha makbule geçer
Allah belasını versin inşallah hayvanlara eziyet edenlerin Dün gece yanına gelen sokak köpeği tabağımın yarısı onunla paylaştın Köpekcik yanımdan yarılmadı bütün gece ❤️
Egitimle. O mahluklarda egitim ve vicdan olsa havyana da, kadına da, çocuga da, birbirlerine de vuramazlar. Dayakla büyümüş içinde kin besliyor ama o kini nefreti kendisinden daha zayıf savunmasız günahsız bir canlıdan çıkartmaya çalışıyorlar
yani cok umidim yok. hatta bu konuda insanların duyarlı oldugunada inanmiyorum oysa seri katiller üzerinde yapılan araştırmalarda cocukluklarında da hayvanlara siddet uyguladikları tespitine varılmıs.
Ya iş yerinde besliyoruz 4 yavru ve annesi süt veriyorum biberonla o hayvanın içişi beni öyle bir mutlu ediyorki 💕 hayvanlara eziyet eden katleden varsa Allah belasını versin!
Bu devird düzgün insanı geç İNSAN bulmak zor olmuş... Aile burda çok önemli bir bireyi küçüklükten beri yetiştiren ailedir çocuk onlardan ne görürse onu örnek alır her şeyden önce iş ailede bitiyo
Cahillik, eğitimsizlik, empati yoksunluğu... Ne desem boş. Öyle dipsiz bir cahillik kuyusunun içinde ki bu ülke, ne kadar aydınlığa çekersen çek, kurtulamıyor.
Valla ben havnlardan çok korkuyorum özellikle köpeklerden yanlızken asla bir köpeğin yanından geçmm eşim gördüğün zmn bir taş at kaçar diyor ama ben kıyamıyorum hani canı yanar die ama ödüm kopuyor köpeklerden
Çok kötüyüz. Doğa birgün bizden çok kötü intikamını alacak. Bir anda kurduğumuz şehirleri fabrikaları o bulutları delip geçen gökdelenleri yutacak. O gün geldiğinde yaptığımız hataların farkına varacak zamanımız olmayacak
Öncelikle Türkiye belirtmeni yanlış buluyorum eziyet sadece ülkemizde değil her yerde var. Nasıl son bulur insan kimlikli hayvanların soyu tükenince eziyet son bulur
Bence vicdanli cocuklar yetistiremiyoruz toplum olarak halimiz içler acisi Allah sonumuzu hayir etsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Caydırıcı cezalar diye birşey yerine, hayvanlara işkence edenlere çok ağır cezalar verilmesi. Öyle para cezası ya da cezaevine gir çık ile olmaz bu işler.
İnsanları belki bilinçlendirerek azaltılabilir ama insanın içinde bu sevgi yoksa hiçbir şekilde tam olarak bitirilemez zaten kalbi olmayan bu şeyler insan da değildir
En İyi Cevaplar