Lez :hızlı seri acele çabuk anlamı taşır.
Gırt :almak.
Birleştirelim "biz çabuk aldık"
Devâdârî tarafından Selçuklunun vassalı olan bir devletin kürtlerde dahil 10.000 askeri yardıma gönderdiği düşünülür fakat bu zorunluluktandır vassal ve efendi hizmetidi savaşın kazanılmasında ise bizans ordusundaki Peçenek ve diğer TÜRKlerin taraf değiştirmesiyle olmuş öyle kürtlerin çok büyük bir rolü olduğunun hangi kitapta veya yazıda olduğunu yazmanı isterim.
İdrisi bitlisi.
Malazgirt Savaşı'nda Kürtlerin rolüyle ilgili en önemli bilgi 13. yüzyıl yazarlarından Sıbt İbnü'l-Cevzi ismiyle tanınan Ebu'l-Muzaffer Yusuf'un "Mir'atü'z-zeman fi Tarihi'l-âyan" isimli eserinde...
Malazgirt Savaşı'na katılan Kürtlerle ilgili bilgi muharebeden yaklaşık 260 yıl sonra Kenzü'd-Dürer ve Câmiü'l-Gurer isimli bir eser yazan Memlük tarihçisi İbnü'd-Devaddari'de de vardır. Kenzü'd-Dürer'de bu konu "Sultan Alparslan'a Kürtlerden ve sâir kavimlerden olmak üzere 10 bin kadar insan da katılmıştı
Bak ben zaten muhabere de kürtler yoktur demiyorum ben sadece rolünü merak ediyorum ilk paragrafta anlattığın kitabı alıp okuyacağım teşekkür ederim kaynak için.
Rica ederim.
Kapıları kürtler açtı bu bir gerçek tarih inkar etmez sizde sahip çıkın.
Muhabere de kürtlerin olduğunu bende biliyorum ama ne derece de rolleri var inan daha iyi araştıracağım.
Olması yeterli sonuçta bedel var
5 yıl tarih okudum tarih nasıl mı yazıldı padişah emir etti yazıldı sıkıysa aleyte yazılsın saraya ve devlete bağlı paralı tarihçiler var ülkede padişahın isteği dışında tarih yazılamaz niye zorunuza gidiyor Kürtler yardım etmiş adamlar kendileri bile yazmış onlar olmasaydı şu bu savaşı alamazdım
Doğruya doğru
Cevap
11Cevap
Belli başlı bir tarihi zaferiniz yok Türkün zaferine yamamayın kendinizi ordunun içinde kürt askerlerde olmuş olabilir ama yok kürtlerin etkisi büyüktür demem çok komik bide 10.000 diyor saydın sanki
Yarraaağım tarihi kitaplar ve kaynaklardan yola çıkarak söyledim kendi kafama göre değil.
Ayrıca kendi tarihini bile bilmeyen sen ve senin gibi zibidiler gelip kürt zaferi yok devleti yok diye G0t yırtmasın.
Çok aydınlatmak istiyorsan yawrum.
Git kürt tarihini oku gel.
islamiyete en büyuk hizmeti kürtler yapmıştir. sellahaddini eyubi misali. biz kürtler 5 bin yildir bu anadolu mezopotamya bölgesinde yaşıyoruz. türkler orta asyada gelip bize siğındılar bizde kucak açtık. ama şu an keMAListler yüzünden birbirimize düşmüşüz.
Sadece kemalist değil milliyetçi dinci
Kürt sün diye sana küfretmek istemiyorum.
Anana selam söyle
Bı o savaş kalmıştı onudami karaladiz yeter yav yeter malazgirtte bı toplu ruh savaştı biz o ruhu tekrar yaşamak yaşatmak istiyoruz neden fitne sokuyorsun derdin nee
İslam egemenliği altında idi Selçuklu tabaası olarak kürtler devlete ihtiyaç duymadı.
Ayrıca devlet ve imparatorluk bile kurmuş kürtler faşist tavrını g0tüne koy mk cahili
Kürtçe tamamen Fatsa Arapca ve Türkçe catmasi bir dil sayılar Farsçaya tamamen aynıdır mesela Malazgirt isminin sebebi yörenin adının Malazgirt ovası olmasıdır
Zeka fışkırıyorsun 😂
Kürtçe Farsça'dan, Arapça'dan ve birçok dilden çok daha eski bir dildir. Elbette etkileşime girdiği dilleri hem etkiler hem de etkilenebilir. Dillerin etkileşime geçerek birbirine kelime kazandırması gayet normal ve iyi bir durumdur, özellikle anlaşabilmek için.
Ne demek "me lez gırt"? Yani Kürtçesi ne?
Me:biz
Lez :hızlı seri acele çabuk anlamı taşır.
Gırt :almak.
Birleştirelim "biz çabuk aldık"
Olmayan Kürt tarihini nerden öğreniyorsunuz merak ediyorum
Ananın hammından
hahahaha ulan herşeyi kendilerine mal ediyor bu devletsiz k*rtler hahah önce devlet kurun
Parazit
Tarih bilmeyen cahillere kim konuşma hakkı veriyor ya cahili mikrop yuvası
kendinden mi bahsediyorsun hint çingenesi
Hakikaten siz tarihe inanıyor musunuz? Tarih kitaplarına yav kardeşim Allah aşkına bu tarihi kim yazdı neye göre yazdi kime göre hangi gücün isteği doğrultusunda yazdı bırakın böyle saçma şeyleri tarih diye bişey yoktur
Yani mk
Dana sen hep küfür mü edersn , bende kürdum akili ol
Kürt sün demek.
Bu saatten sonra ne desen kendine küfredersin
Palavradan başka birşey değildir
Bu konuda bilimsel bir fikrin var mı sayın oc
Bu penise daima muhtaç kalacaksınız
Ilgimi çekmiyor hiç.
Bilmiyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?