Kendimi geliştirmek istiyorum ne yapmam gerek?

Kendimi geliştirmek istiyorum, tüm gün evde oturup ya kitap okuyorum ya film dizi izliyorum ya da sosyal medyada öylesine takılıyorum (süreli kullanıyorum en fazla 30 dk ). Ve bu son zamanlarda yeğenime bakıcılık yapıyorum. 18 yaşındayim ama yine de kendimi çok eksik hissediyorum. Kitap okuma alışkanlığı var evet baya kitap okuyan bir tipimdir ama yeterli gelmiyor özellikle son zamanlarda sosyal hayatıma kendi kendime son verdim insanlardan uzaklaşma istediği geldi çünkü çevrem aşırı yapmacık insanlarla doluydu. Tüm gün evde oturuyorum dışarı çıkıp hava alma isteği geliyo ama sonra birden yine vezgeçiyorum nedenini bende bilmiyorum insanlardan kaçıyormuşum gibi ama sanki. Bu arada son 1 haftadır yine spora başladım evde yapıyorum , aslında dışarda yürüyüş çok iyi olur severim ama dediğim gibi son zamanlarda hiç dışarı çıkmak istemiyorum bunu nasıl aşıcam bilmiyorum el atsaniz bi

Ha bi de tarzımi değiştirmek istiyorum boyum 173 cm , kilom 60 ama kilo veriyorum bi kaç kilo vercem bu fiziğe göre bir tarz öneriniz var. mı? Ben outfit düşünüyorum. Her konuda tavsiyenizi bekliyorum
Kendimi geliştirmek istiyorum ne yapmam gerek?