Nasıl kendimin daha iyi versiyonu olup değişebilirim?

Selam arkadaşlar,
22 yaşındayım, Kayseri'de ailemle birlikte yaşıyorum. Kendimi çok yetersiz, özgüvensiz, mutsuz hissediyorum, annem ve babam çalışmıyorlar, maddi olarak güçsüzüm bu durumdan şikayetciyim iş arıyorum ama bulamıyorum, yaşadığım şehrin bu kadar asosyal, geri kalmış bir il olması yetmiyormuş gibi, sürekli depresyona giriyorum, ve takıntı (obsesyon) hastalığım ile savaşıyorum. Bu iki hastalığı nasıl yeneceğim hakkında ufacık bir fikrim yok, sizce nasıl kurtulabilirim bu hastalıklardan? annem babam dan ilgi, sevgi, değer görmedim bu yaşıma kadar değişirler mi diye bekliyorum ama onlarda ufacık bir değişim yok. sürekli evdeler ya da babam dışarıda zaten hani evde olunca da Max 3 cümle konuşurlar ben hiç konuşmasam hiç konuşmazlar ailece hiçbir aktivite yapmıyorlar, düşünce yapımız çok farklı onlar biraz daha geleneksel ve geri düşünceliler, ben ailede tek farklı olan kişiyim ama kendimi anlayamıyorum, yani herşeyde çok ama çok başarılı olmak istiyorum ve sosyalleşmek istiyorum maalesefki sosyalleşemiyorum, sıradan bir insan gibi olmak istemiyorum hayat bana hiç adil davranmadı çocukluğumu yaşayamadım ama bundan sonra herşeyi değiştirmek istiyorum neler yapabilirim?
Nasıl kendimin daha iyi versiyonu olup değişebilirim?