Eğitimini alacağım ne kadar maaş alabilirim yazılımcı olsam yani ilk ay alabileceğim maaş kesin kaç olur?
Ve çalışma saatlerim nasıl olur?
Ve çalışma saatlerim nasıl olur?
Şöyle söylemeliyim ki 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuduysanız askeri ücret alırsınız 4 yıllık bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği okuduysanız 20 bin 30 bin alırsınız tabi ki bu yaptığınız projelere göre değişir kaç tane proje bitirirseniz şirkete ne kadar kazandırırsanız o kadar çok fazla kazanabilirsiniz ama önemli olan mühendis olmanızdır devamın da ise yazılım öyle sabah 9 akşam 17 çalışma prensibi kesinlikle yoktur yazılım çok fazla emek isteyen bir iştir ve çok geniş bir platformdur her şeyi yapabilirsin aklına gelebilecek olan bütün hayal gücünü canlandırabilirsin bunun yanı sıra çok stresli bir iştir günü gelir sabahlara kadar kod yazarsın günü gelir müşteriler seni deli gibi arar şu gitti bu gitti diye sürekli ararlar patrona laf anlatmaya çalışırsın olmaz öbür gelir bir şey der olmaz böyle çok stresli bir iştir yazılım o yüzden şöyle bir kafa yapınız varsa kesinlikle ama kesinlikle bu işe müracaat etmeyin ben sürekli kod yazacağım para gelecek sabah 9 da gelirim akşam 17 - 18 gibi çıkar giderim böyle bir kafa yapısındaysanız hiç heveslenmeyin
Hiç bir işi ömürlük düşünme. Yoksa kendi işini yapamazsın. Ne iş olursa olsun bir ilerleme varsa devam et.. parayı bulunca kendi işini yap.
Yazılım zor mor stresli derler olabilir.. bu işyerine göre değişir biraz. her işte biraz stres olur.. ama bir basamaktır her iş...
Dün saatlerce bilgisayar oynadım gözüm kör oldu resmen kollarım da bir ağrıdı ki anlatamam kaldı ki sen yazılımcı olmak istiyorum diyorsun o bilgisayarın başında saatlerce kodlama yapıcan en ufak bir hatanda sinir krizleri geçircen aman aman parası güzel evet de değer mi bilmiyorum diş hekimi ya da hemşire falan ol bin kat daha iyi
Cevap
2Cevap
Ofis, ev ya da şirketlerde çalışırsın en az alacağın maaş 20bin kendini geliştirirsen yurt dışına gidebilirsin ve en az alacağın maaş 40bin dolar bende yazılım için çabalıyorum
:) sen bunları düşünme önce kazan da bı
Ama çalısacagım yer önemli
Kazanirsan iyi ogrenirsen iş çok bende software devoloper olarak çalışıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?