+1 yılKesinlikle gelinir. Bir kursa gidersin yaş pasta kursu, yemek kursu, dikiş nakış kursu... Bir sürü kurs var. Bir tanesine gider sertifika alırsın. Bir süre sonra iş yeri açma ruhsatı da aldın mı kendi işinin sahibi olursun. Ben yanılmıyorsam 2015 yılında bir masaj kursuna gitmiştim. 7-8 farklı masajı iyi biliyordum sertifikam da vardı. O sene Türkiye bir Rusya uçağı düşürmüştü. Bu yüzden Rusya'dan fazla turist gelmedi. Tatil yöreleri fazla iş yapmadı. Ben de fazla tecrübem yok diye Antalya gibi tatil/turistik yerlere gidip de iş aramadım, tecrübem yok dilim yok beni mi alacaklar, diye. Keşke gitseydim. 8-5 çalışırdım, mis gibi ortam, döviz cinsi bahşiş, güzel ortamlar daha güzel kızlar... Kafamı si...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu konular üzerine hayatta 2 seçenek vardır, eğer maddi durumun iyiyse bir sıkıntı yaşamayacağını düşünüyor ve okuyarak bir yerlere geleceğine inanıyorsan oku hedefine ulaş, başka bir şey okullarda öğretilenlerin çoğu şey hayatınızın ileriki dönemin de hiç bir işinize yaramıyor beyin günümüz eğitiminde maalesef beyin kirliliği denilen bir şey var, bence lise bitirip bir işe girmek en güzeli, lise olmadı orta okul kesinlikle bitirmelisin bu şart bir şey neden mi böyle diyorum, her insanın genel kültüre ihtiyacı vardır, orta okulda zaten bilmen gereken her şeyi öğretiyorlar ortaokul bittikten sonrası fasa fiso, lise ve üniversite okuduğun yıllarını bir işte çalışmaya kendini işini kurmaya harcasaydın emin ol hem maddi durumun iyi olurdu elinde tutulan bir işin olurdu, dediğim gibi ya kendini işine adarsın paranı biriktirir bir şeyler yaparsın, ya da yıllarını okumaya adarsın ama tabi Türkiye de okumak ne kadar mantıklı orası da tartışılır. kısa bir örnek vereyim youtuber birisi var isim vermeyeceğim, asit deneyleri falan yapıyor falan kendisi kimyasalları ile uğraşıyor işinin uzmanı ve youtubeden baya iyi gelir elde ediyor, yani bir işte uzman olmak için okumak şart değil, emek verirseniz her şey mümkün olur.
20 Yorumla
İyi yerlere gelmek sadece okumakla olmuyor ki. Okusan bile eğer ferasetin yoksa yine olmayacak. Sadece hayata tutunmayı bileceksin. O kadar çok okumayan insan var ki, okuyanlardan kat ve kat daha fazla kazanıyor. Sadece toplum baskısı bu. Herkesin çocuğu okuyor, sen de oku diyen ebeveynlerin aklımıza yürüttüğü ve kendilerinin de bildiği bir şey
11 Yorumla
+1 yılCografyaya göre degisir. Mesela kimi ulkede bir usulsüzlük, haksızlık karşısında şikayette bulunmak istediginde egitim seviyeni sorar. Çünkü eğitim seviyen düşük ise haksızlığa uğrasanda o an için önemi yoktur, beklemeye alınırsın. Bu örnekteki bir ülkede en basit bir konuda haklarını aramak istediginde egitim duzeyinin sorgulanmasi ne kadar dogru? Bu durumda o zaman kisi olabildiğince çok phd yapmali. Ancak bazı toplumlar olayi sadece egitim olarak degerlendirmez kisinin yeteneklerini basarili oldugu konulardaki sertifikalarini, tecrubelerini önemser. Diplomanın bir degeri vardir ancak olmazsa olmaz olarak asla görülmez. Sorunun cevabını aldığını sanıyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 560 cevap paylaştı.
u +1 yılBu ülkede zor maalesef. ama gelebilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLise bittikten sonra Migros da işe başladım. Üniversiteyi açık öğretim ile okudum. O dönem arkadaşlarım, ailem, akrabalarım çok tepki gösterdi bana. Hatta annem bana arkadaşların okusun iyi yerlere gelsin, sende Migros'da sürün demişti.
Ben şu an Migros'da 2022 yılının 7. ayı itibariyle müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. O dönem üniversite okuyan arkadaslarımın bir kısmı hâlâ kpss uğraşıyor, bir kısmı asgari ücretin bir tık üstüne çalışıyor.
26 yaşında biri olarak sizlere tavsiyem eğer Tıp, Hukuk veya iyi bir üniversitede Mühendislik vb hedefleriniz yoksa üniversitede vakit kaybetmeyin. Hem maddi hem manevi açıdan yıpranmak yerine kurumsal firmalarda çalışmaya bakın. Hayata atılın, ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın.
Üniversitelerde verilen eğitim eğitim değil. Mezun olduktan sonra atanmak çok zor. Özel sektörde sizden tecrübe bekliyor. O yüzden vakit kaybetmeden bence bir yerlerde çalışın ve kendinizi geliştirin. Yani mesela yabancı dil kursuna yazılın, bilgisayar kursuna yazılın, spor yapın, kitap okuyun, diksiyon eğitimi alın.
her şey gönlünüzce olsun 💖
1110 Yorumla- +1 yıl
Maalesef haklısın. Mezun olduk sorular çalındı sistem değişti düşük aldık. Vakit kaybı maalesef bu zamanda.
- +1 yıl
Kariyer üzerinden başvuru yaptım migrosa ama cv me bile bakmadılar
- +1 yıl
iyi bir üniversitede mühendislik yazmışsın da peki normal bir üniversiteden mühendislik dalında yüksek not ortalaması ile mezun olmak da olur mu?
Cevap sahibi+1 yıl@Mardinlii3447 Maalesef
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 Basvurularınız insan kaynakları departmanına gidiyor. Çok fazla başvuru olmasından kaynaklı geri dönüş yapmıyor olabilirler. Alım oldukça başvuru yapmaya devam edin ısrarla. Umarım her şey çok güzel olur sizin adınıza
Cevap sahibi+1 yıl@kırgınlıkgöklerde Alımlarda adayların diploma puanlarının pek bir önemi olmuyor. Öncelikle tecrübe durumuna bakılıyor. Daha sonra hani üniversiteden mezun olduğuna. Lisans ve önlisans mezunu arkadaşlarımızın işsiz olmasının temel nedeni bu zaten. Tecrübelerinin olmaması olumsuz etkiliyor. İş bulabilir misin, illa ki bulursun mühendislikte fakat asgari ücret verirler başlangıç olarak. Çok fazla mezun veriyor mühendislik fakülteleri. Mezun olan mühendis fazla oluncada iş hayatında pek bir değeri kalmıyor bu kişilerin. Önceden çok değerli bir bölümdü fakat bugün geldiğimiz noktada ayaklar altına alındı bu sistemde.
Cevap sahibi+1 yıl@Wensday Kesinlikle öyle 😊
Bir çok arkadaşımız biraz üniversite ortamını görmek, biraz ev ortamından ve aile baskısından kurtulmak için kendilerini üniversite kapılarına atıyor. Mezun olduklarında ise bir çok konuda eksik bir halde mezun oluyorlar. Benim şu an ki Türkiye'de tavsiyem gençlerin direkt olarak iş hayatına atılması. Bir yandan çalışıp ekonomik anlamda sağlam olmaları, diğer yandan dışarıdan üniversite okumaları. Türkiye'de 4 yıl üniversite okumaktansa, 4 yıl dil kurslarına gitseler çok daha fazla şanslı olacaklar. Üniversite mezunu sayısı fazla fakat Almanca, İngilizce gibi dilleri orta seviyede bilen kişi sayısı çok az.- +1 yıl
Evet ama ne bileyim zaten Türkiyede pek gözüm yok he bir de tecrübene sana ve çalıştığın şirkete bağlı olarak fiyatlar değişkendir asgari ücret zor yani değişken maaşlar mesela benim müzik hocamın abisi makine mühendisiydi ve bundan 4 yıl önce 17.5 alıyordu şu an kaçtır bilemem yani mühendisler en çok senin gelişmene bağlı oluyor
- +1 yıl
Sen referans olursan
Kolay benim iş 🤪
+1 yılBen üniversiteyi bitirmedim. (Beni Referans alma ) bir çok kurumsal firmada çalıştım bazarında yöneticilik yaptım.
Bir yrlere gelmek için üniversiteden "mezun" olanlardan iki kat ve hatta 3 kat fazla efor sarfettim su dönem de daha zor bir durum
Lakin kadınlar normal şartlarda bir mevkiye gelmesi için erkekler den üç kat daha fazla başarılı olması gerekiyor iyi tahsilli duğu halde maalesef ki is dunyasinda da bu sekil de.
Sen mezun olmadan bir yerlere gelmek istiyorsan 5 kat daha fazla başarılı olman gerekiyor maalesef mezun olmadan şansın çok hatta umutsuz gibi bir durum10 YorumlaÜniversite bir etiket. Cv'inde yaptığın işin sertifikası. Yaptığın meslekte kariyer hedefin yoksa, kendi işin olacaksa, diplomasız kendini daha iyi pazarlayabileceğini düşünüyorsan bu diplomaya ihtiyacın olmayabilir. Bazı iş kollarında sertifika da bunun yerini doldurabilir. Ama unutmamak lazım ki, üniversite sadece eğitim değildir. Sosyalliktir, aynı bakış açısına sahip insanlarla bir arada yıllar geçirip vizyonel bakıştır, kültürel faaliyettir.
10 YorumlaTabii ki gelebilirsin ancak okumak iyidir. Hem kendini geliştirirsin, ufkun açılık, bakış açın değişir. Okumadan holding bile kursan cahil gözüyle bakılır ve hep o okumuş kişilere imrenerek bakarsın. Okulunu oku yine hangi alanda ne yapacaksan yap.
122 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar saçma bir düşünce bir insan işinde çok iyi olduktan sonra niye cahil gözü ile bakılsın üniversite mezunlarını da görüyoruz bazı bir şey bilmeyenleri. Sakıp Sabancı'da lise mezunu ama adam Türkiye'nin en zengin ailelerinden birisi olmayı başardı. İnsanları kınayıp yargılayanlar da kendilerine aynısı yaşatılmadan ölmezler bunu da unutmayın.
- +1 yıl
@cileksarisi Kusura bakma ama çok cahilce bir yorum olmuş. Ben kendi görüşünü yazmadım, geleneksel toplumsal bakış açısını ve ileride muhtemel yaşayacağı bazı duygusal durumları yazdım. Sen direkt saldırı yapmışsın, oysa kendi görüşünü veya kendine göre toplum bakış açısını, düşündüklerini üslubu lisan ile yazabilirdin. Neyse tartışmak da yersiz, herkesin kendi görüşü netice. O yüzden yanıtlamanıza gerek yok. Kolaylıklar dilerim.
- +1 yıl
Sizin gibi eğitimi ve zekayı bir kağıt parçasına bağlayacak kadar cahil değilim size de iyi geceler
- +1 yıl
bill gatese cahil gözüyle bakan var mı allah için ya
- +1 yıl
İyi yerlere gelmek sadece okumakla olmuyor ki. Okusan bile eğer ferasetin yoksa yine olmayacak. Sadece hayata tutunmayı bileceksin. O kadar çok okumayan insan var ki, okuyanlardan kat ve kat daha fazla kazanıyor. Sadece toplum baskısı bu. Herkesin çocuğu okuyor, sen de oku diyen ebeveynlerin aklımıza yürüttüğü ve kendilerinin de bildiği bir şey
- +1 yıl
@Wensday Size katılıyorum ve düşüncelerinizi takdir ediyorum. Yurtdışında kimse üniversite okumaya mecbur bırakılmaz mesela herkes kendi alanında iyidir o işi yapar.
- +1 yıl
@Sevilayy35 Kesinlikle yoktur adam işinde 1 numara ve dünyanın en zenginlerinden
- +1 yıl
@cileksarisi ya ablacım ben amerikada üniversite okumuş herifle 7 ay cıktım herif bana cehennemi yaşattı tanıdığım en yobaz herifin tekiydi ayrıldıktan sonra bi 6 ay peşimi bırakmadı ailesi gitti görücü usulü evlendirdi öyle kurtuldum heriften cidden eğitimin benim için zerre önemi yok ama erkekler herzaman kendinden alt seviyede kadın istiyorlar daha önce ilkokul mezunu sevgilim oldu çocuk melek gibiydi cafede çalışıyordu efendi gibi parasını kazanıyordu samimiydi ailesi yüzünden memlekete yerleşmek zorunda kaldığı için ayrılmak zorunda kaldım
- +1 yıl
@Sevilayy35 Keşke bir şekilde uzaktan ilişki sürdürüp bir olsaydınız üzüldüm gerçekten :( Hep öyle olur zaten nerede en kültürlüsü paralısı o esas cehennemi yaşatır. Amerika'da okuduğuna göre de iyi durumludur muhtemelen. Bildiğim böyle birisi daha vardı benim o da şiddete eğilimli bir çocuktu. Kız kardeşini dövmüştü sonra Amerika'ya göndermişlerdi karışık mevzu ama baba yüzünden olduğunu düşünüyorum baba da anneye bıçak çekmiş bir adam çünkü.
- +1 yıl
@cileksarisi eve t maddi durumu cidden aşırı yüksekti onun ama benim hayatımı o kadar kısıtlıyordu ki çevremdeki erkekleri bırak kızlarla bile görüşmememe izin vermemeye başladı spora gidiyorum niye gidiyorsun diyor kursa gidiyordum neden ne işin varsa kursta falan diyordu
o çocuğa gelirsek abla çocuk çok iyi melek gibi bir insandı ama ailesi o kadar iyi değildi aileside onu görücü usulü evlendirdi zaten aradan bi 5-6 yıl geçti cidden çok efendi bir çocuktu - +1 yıl
@Sevilayy35 Ne diyeyim hayırlısı olsun her şeyin senin için. Benim eski sevgilimde böyleydi sonra kavga ettiğimizde senin yüzünden kursa gidip kendimi geliştiremedim senin yüzünden işe giremedim sırf kıskançlığından kısıtladın beni dediğimde ben sana karışmadım ki diye kıvırdı.
- +1 yıl
@Sevilayy35 Yine sinirlerim zıpladı şunu hatırlayınca cidden. Şu an karşımda geçse koca bir tokat çakarım o derece
- +1 yıl
@cileksarisi abla ben erkekleri kullanıyorum valla gram umrumda değil artık
- +1 yıl
@Sevilayy35 En iyisini yapıyorsun hak ediyorlar. Ama hayatlarında sevgilileri olmamasına dikkat et.
- +1 yıl
@cileksarisi yok abla ya her şeyi benim kontrolümde bak sana bunu yazarken ayaklarıma masaj yapıyor hatta dfgkdlgdg
- +1 yıl
@Sevilayy35 Hahaahhahah nasıııllllllll yaaaaaaaaa
- +1 yıl
@Sevilayy35 Bu arada ikimiz de 28 yaşındayız o yüzden bana abla demesen mi :) Veya aramızda 5 yaş fark yoksa eğer :)
- +1 yıl
@cileksarisi yeni geldim işten valla çok yorgunum rica ettim yapıyor
- +1 yıl
@cileksarisi dfgkhdjlgk tamam canım
- +1 yıl
@Sevilayy35 Valla helal olsun yapsın :D
+1 yılşu an okumayıp erken yaşta sanayiye giren çocuklar çoktan usta oldu kendi dükkanını kurdu dükkan kendisinin altında f30la geziyor... 4 yıl okuyup üstüne yüksek lisans yapan hala kpss umuduyla evde türk kahvesi ile instagrama hikaye atıyor. Ülkenin geldiği durum
00 YorumlaÜniversite okuyup A101, şok ve bimde kasiyerlik yapanlar var. Üniversitede ne kadar başarılı olursan ol. Ne kadar çalışırsan çalış. Yks de 90 100 yapsam bile yine işsiz kalma ihtimalin var. Dayın, amcan yoksa üniversiteden sonra iş bulman garanti degil.
00 Yorumla
+1 yılÜniversite bölümüne göre ( bkz tip muhendislik hukuk öğretmenlik) hariç matrah bir şey değil. Okuyunca sadece iş yerindeki pozisyonu yükseliyor ve o alanda kariyer yapmana yardım oluyor. Ama bence diplomam olmalı. Çünkü zaten günde 3 saat eğitim görülen bir yer tüm gününü kaplamiyor. Bence hem okuyup hem çalışırsak bu dediklerini yapabilirsin.
09 Yorumla- +1 yıl
Bu arada öğretmenlikte artık çöp.
- +1 yıl
@Aryaa___ beden eğitm öğretmenlik önerir misin
- +1 yıl
Öğretmenliği sadece diğerleri gibi okumazsan o işin unvanını alamayacaginiz için verdim.
Mesela iktisat okuyan biri psikoloji alaninda da sertifika programı ile insan kaynakları olabilir ama öğretmen olmak için sectiginiz alanın ogretmenligini okumaniz sart.
Bahsettiğim buydu. - +1 yıl
Tip okumadan nasıl doktor olunamiyorsa
- +1 yıl
Diğer gruplar içinde ayni.
- +1 yıl
@Aryaa___ teşeklür ederim
gelirsin ülkede su anda konjenktür o. makas daraltı asgari ücretli ile okumus kesim arasında. istanbuldan cok göc olmus orta düzey calısanlar arasından. haberlerde okudum. keza memurlar bugun kamu işçisinden az maas alıyorlar hemde 10 11 12 gibi fark var.
00 YorumlaGelirsin ideaalistsen olur;geçen uyuz avukat yazmış mühendis ey bilmiyormuşsun bende 6 mühendis şu kadar insan çalışıyor ezik;senle çalışacağıma güzel kardeşim yaparım görmemiş, yaptığım. insaatlara seni direk diye dikmem. beyin var ya ticari beyinse;başarılı olursun diplomaya al cahil demesinler, kötü kalpliler.
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle doğru….
+1 yılBelirli bir konuda (Mesleki) uzmanlaşabilir ve eğitim sertifikaları ile bu uzmanlığı pekiştirebilirsen, milyonlarca olan diplomalı cahillerden 10 adım önde kalifiye personel olarak her daim aranır ve iyi pozisyonlarda çalışırsın! Kısacası cevap “Evet”!…
02 Yorumla- +1 yıl
Varlığına tüm hücrelerim ile inandığım Allah sizden de razı olsun 🤲🏻
Bu tezinizi doğrular nitelikte bir not düşeyim! Büyük zincir mağazalardan biri yönetici pozisyonları için eskiden dışarıdan personel alıyordu. Bu yöneticiler işten bir haber olduğu için 5. ayı doldurmadan performans yetersizliğinden dolayı işten çıkarılıyordu. İnsan kaynaklarına bir profesyonel getirildi ve ilk iş mağaza adına bir akademi kuruldu. 3 er aylık periyotlarda mağaza satış danışmanları eğitime tabii tutularak yönetici adayı olarak görevlendirildi. Çekirdekten mağazacı oldukları için o sene o firma %400 kâr açıkladı! Ve bu örnek ile diğer firmalar da bu sistemi belirledi. Arkadaşım lise mezunu fakat büyük bir perakende firmasında müdürlük yapıyor ve bu kişi en alt kademede satış danışmanıydı!
Gizli Üye(18-24)+1 yılElektrik elektronik mühendisiyim hayatımdan memnunum lüks bir evim ve arabam var, bu arada arkam sağlam falan değildi tamamen tırnaklarımla kazıyarak ve işimi severek yaptım buralara geldim.
2 kez yurt dışı anlaşmalı proje aldım iyi bir üniversite bitirdim sana da tavsiye ediyorum ancak okumadan iyi bir yerlere gelebilen var mı, kesinlikle evet. İyi bir yere gelmek için herkesin dirsek çürütmesine gerek yok ama biraz talih işi. Şahsen ben senin yerinde olsam (ki ben öyle yaptım) iyi bir yerlere gelebilmek için değil kültürlü, modern ve çağdaş düşünebilen bir birey olmak için gittim üniversiteye. İlk idealim buydu çünkü kazanacak olacağın para bir şekilde sana zaten gelecektir. Hayalin ne ise onun peşinden hırsla koşmanı tavsiye ederim. Kendime baktığımda iyi ki mühendisim diyorum çünkü benim ilgi alanımdaki mesleklerden biriydi.28 Yorumla- +1 yıl
Kendi işini mi yapıyorsun Yoksa bir yerde mi çalışıyorsun
Cevap sahibi+1 yılBağlı olduğum bir kurum var ama benim her şekilde işime geliyor açıkçası, böylesi de daha iyi. :)
- +1 yıl
Biraz daha açar mısın. Anlamadım
Cevap sahibi+1 yılKamu sektöründe çalışıyorum özel sektörün parçası değilim ama rahatım hayatımdan memnunum
- +1 yıl
Kamu sektöründe çalışarak lüks ev lüks araba nasıl oluyor peki hanım apla?
Cevap sahibi+1 yılAplacım (!) sen cok parayı sadece özel sektörden mi kazanacağına inanıyorsun? Ya gerçekten 0 bilgiye sahipsin ya da çok çok acemisin hayatım. Özel sektörde çalıştığında al sana ayda 30k para mı diyecekler? Max 15 alırsın.
- +1 yıl
Memeni ayrı kibirini ayrı yerim senin yavrum
Küçük at da civcivler yesin
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkuyan insanların ne olduğunu görüyoruz, işçi maaşı öğretmen maaşını geçti, ya çok önü açık bir bölümü, çok iyi 3 4 üniden birinde okuyacaksın, okurken de boş durmayıp alanınla alakalı sertifika toplayacaksın, dil öğreneceksin vs, ya da okumayıp beden işçisi olacaksın, ya da kendi işini kuracaksın. Tr'de hayat bu 🙂
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada kesinlikle böyle...
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumak guzel ama okullarda cok bos seyler ogrendigimizi dusunuyorum ben sahsen, insanin universiteye gitmeye enerjisi kalmiyorum ilk okul, orta ve lisede hepsini vampir gibi emiyorlar abuk subuk derslerle ve sinavlarla. Keske istedigimiz derslerle ilerleseydik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversite okuyup hiçbir yere gelemeyebilirsin ama çok iyi yerlere de gelebilirsin. Üniversite okumayınca versiyonu da aynı şekilde. Ancak şunu söyleyebilirim ki kendi işin kurarsan bir yere gelebilirsin. Maaşlı bir iş hayal ediyorsan lise mezununu ancak temizlikçi yaparlar bu devirde özel sektörde.
00 YorumlaOkuyan insanlar da bir müddet sonra okumanın her şey olmadığını anlıyor bence problem çözme becerisi ve cesaret olduğu zaman çok iyi yerlere gelinebilir
21 Yorumla
+1 yılGelebilirsin hedef belirle üstüne çalış. İş hayatına atıldıktan sonra açık öğretim, uzaktan eğitim veya ikinci öğretimde üniversitede okuyabilirsin. İlla okumakla iyi yerlere gelinmiyor hatta şu dönemde okumak bir gereksiz bile olabilir. Deneyim daha önemli hatta ikisini bir arada yapabilirsen daha da güzel olur. Okuyan birinden daha iyi yerlere gelme şansın bile var.
02 Yorumla- +1 yıl
@Wensday tıp hukuk mühendislik gibi b ir bölümü çok iyi bir üniversitede okursan olabilir. Öyle bile olsa üniversiteden sonra bir süre deneyim kazanman gerekir. Onun dışında bu devirde diploma pek bir işe yaramıyor. Bence sen mantıklı düşünüyorsun. Ama yine de iyi düşün ilerde keşke okusaydım deme. Okul ve iş hayatını beraber götürmeye çalış. Ayrıca okumanın yaşı yok..! :)
+1 yılSermayen varsa ailenin maddi durumu bir parça iyiyse tabiki çok iyi yerlere gelirsin. Fakat şu an bu ülke için plan yapman hem okul hem iş hayatı için, bir şey ifade etmeyecektir. Çünkü ülke iflas etmiş durumda. Yarının ne olacağı meçhul.
00 YorumlaBu yapmak istedikleriniz ile alakalı. Üniversite okumayıp çok başarılı kadın girişimciler var. Üniversite okuyup 40 yaşlından sonra çok iyi yerlere gelenlerde var. Bence bu yapmak istediğiniz meslek ile alakalı.
00 Yorumla
+1 yılEvet, okuyanların çoğu zaten işsiz ve okumayanların çoğu dükkan açmış ya da bir yer işletiyor artık çoğu okumuş insanlar onların yanında çalışıyor maalesef bizim ülkede böyle oluyor.
10 Yorumla
+1 yılLise okumadan bir yerlere geldik çok şükür hiç pişman değilim okusam ne bu kadar ülke görür gezerdim ne maddi durumum olurdu içimde ki tek şey üniversite ortamını görmek onu merak ediyorum sadece
00 Yorumlagelebilirsin ama vizyonun dar olur herkes yerine herkes yazan yediğini içtiğini paylaşan gösteriş meraklısı vizyonsuz belki paralı biri olabilirsin maalesef ünv mezunun altındaki insanların vizyonu dar kalıyor ne kadar çabalarsa çabalasın olmuyorr...
00 Yorumla
+1 yılEvet kendini bilişim teknolojileri anlamında geliştirmen çok iyi olur. Çok kullanılan yazılım dillerinden bir tanesini iyi derecede bilirsen çok iyi maaşlarla iyi firmalarda iş bulabilirsin.
00 YorumlaÜniversite okumak sistematik düzenin bir eseridir. Bana göre üniversite okumak bir şart veya koşul değil. Bir insan üniversitesini okumadığı bir meslekte daha başarılı ve daha klasman olarak yüksek çevrelerle iletişimde olabilir. Yani bana göre artık eğitim ayrımından ziyade , işte başarılı olmak daha önemli. Tekstilcilerin çoğu mühendis , lise mezunu bile değildir unutma bunu. Tabi ki de iyi yerlere gelebelirsin.
00 Yorumla
+1 yılİyi yerlerden kastın ne bilmiyorum çekirdekten yetişerek düzgün gelir elde edebileceğin bir sürü meslek var mesela diş teknisyenliği işi öğrenip sertifikasını alıp çalışabilirsin sadece bi örnek bu 😎
00 YorumlaEvet mümkün, meslek öğrenebilirsin, mesela kuaförlük, güzellik salonu veya pastacı olabilirsin. Çok güzel para kazandıran sektörler. Ayrıca yabancı dilin varsa hosteslik düşün derim
03 Yorumla- +1 yıl
Hosteslik için üniversite şart bu arada
- +1 yıl
@dloohsouse internette lise mezunu yeterli diye yazıyor
- +1 yıl
Artık hosteslik için üniversite isteniyor internette öyle yazıyor ama lise mezunları mülakatta eleniyor sürekli çevremden biliyorum. İleri seviye ingilizce ve bir yabancı dil daha istiyorlar + üniversite mezunu olmak gerek
+1 yılHer şey çabaya bağlı bir işte tecrübe kariyer odalı gelişim sağlayabilirsen yılmadan ilerlemeye devam edebilirsen tabiki her milyarder üniversite okumadı sonuçta
00 YorumlaBen de bu aralar bunu düşünmeye başladım çünkü öğrencilikten bıktım. Parasızlık, hiçbir statün yok ve en kötüsü ise belirsizlik. Üniversiteden bezdim
00 Yorumla
+1 yılMümkün ama gelişmiş ülkeler için mümkün. Doğru alanda doğru eğitimleri alarak ve pratiğe dökerek gelişebilirsiniz.
10 YorumlaMümkün. Yolu girişimcilik ve ticaretten geçiyor. Kafan bu işlere çalışıyorsa paraya para demezsin.
00 Yorumla
+1 yılevet tabikide her sey okumak değildir ilk okul mezunu olupta üniversite mezunlarından daha iyi yerlere gelmiş insanlara şahidim.
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteler bir bakıma işsizliği az gösterme kurumlarıdır. Lise mezunları üniversitelilere göre daha iyi şartlarda yaşıyor artık günümüzde.
00 Yorumla
+1 yılValla bu ülkede voleybolcu, futbolcu veya basketçi ya da ünlü bir yayıncı olabilmeyi başarabilirsen iyi yere gelirsin gibi onun dışında bortingen
00 Yorumla
+1 yılGelinir. Bilgiyi nereden değil nasıl aldığın önemlidir. O bilgi ile ne yaptığın önemli sonuç olarak yapmak isteyene sınır da engel de olmaz.
07 Yorumla- +1 yıl
Ne mersini be yaban mersini mi
- +1 yıl
😐😐
- +1 yıl
Hayır
+1 yılbenım abım lısans okumadan memur oldu ve yukseldı bransında.. Şu an kaymakamın yanında calısıyor.. nıye olmasın yanı mumkun
00 YorumlaÜni okuyupta bir yerlere gelemeyen bir cok genclerimiz varki rabbim haklarinizi sebep olanlara birakmasin insallah
00 YorumlaBu devirde okuyan ama kendi mesleğini yapamayan bir sürü insan var kendini gelistirirsen bence olabilir.
00 Yorumla
+1 yılGelebilirsin tabi sen yoksa hala üni diploması olunca iyi yerlere geleceğini düşünenlerdenmisin yazııık
00 YorumlaKendini geliştirip eğitimler alırsan evet gelebilrsn.
10 Yorumla
+1 yılEvet ama bunun için biraz küçük yaşlarda bir iş meslek vs sahibi olman gerektiğini düşünüyorum
10 YorumlaMeslek sahibi olmak için bi işin çıraklığından vs başlaman lazım
10 Yorumla
+1 yılEvet ama bu senin zekana, algına ve hayatını yönetme biçimine bağlı.
10 Yorumla
+1 yılÇok zor ama imkansız değil diğerleri 2 çalışırken senin 10 çalışman lazım ~ ℳ
00 Yorumlaİyi yerlere gelebilmek tamamen şans işi okulla bir alakası yok
00 YorumlaTürkiye de yaşıyorsan evet gelebilirsin. Üst düzey devlet memuru bile olabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBilmem ben üni okudum nerdeyse bir yol olcak nala işsizim
00 Yorumla
+1 yılGelebilirsin, ben geldim. :) Liseyi bile açıktan yeni bitirdim.
00 YorumlaOkuyup o diploma nin bir halta yaramadığını bildigim kişiler var her şey okulla olmuyo
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle gelinir ben üniversite mezunuyum diploma hiçbir işime yaramadı kendimi geliştirdim
00 Yorumla
+1 yılGelirsin ama Üniversite insanı gelistirir oku tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılamcadan, babadan kalma bir şirketin varsa için rahat olsun
00 Yorumla
+1 yılŞu AVMlerdeki havalı mağazalardan birine gir belki ileride müdürü olursun o şubenin.
01 Yorumla- +1 yıl
Ama AOF işletme bitir yinede.
Ben sana iyi yerlere gelemezsin demedim, adam olamazsın dedim :)))
00 YorumlaEmine Erdoğan hanım İlköğretim mezunu bugün hangi mevkide sen düşün gerisini
00 YorumlaGenelde şirket sahipleri mezun olmuyor atılımcı oluyor şansta yüzüne gülerse ne mutlu
00 Yorumla
+1 yıliyi bir yere gelmek dediğin beyaz yakalı çalışan olmaksa üniversite şart
00 YorumlaCok zor illaki o konuyu o isi senin kadar iyi bilmeyen ama uni okumus birisi senin ustune gelir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMaalesef ki bizim ülkede sağlam bir tarikata girersen her şey olabilirsin bu dönemde ama gene de sakın okumayı ve üniversite bitirmeyi ihmal etme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabam uniyi birakti Şu an cok iyi isler yapiyor ama bundw cevre etkeni vardi ben uni okuyorum ama onun kadar kazanacagimi dusunmuyorum meslegimle yani degisken bir durum bu
00 Yorumla
+1 yılIyi yer’den kastinin ne olduguna bagli… Neresi iyi yer senin için?
00 Yorumla- Devamını Gör (167)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat