• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Üniversite okumadan iyi yerlere gelebilir miyim?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
512
Yapay Zekaya Sor

Sizce?

Üniversite okumadan iyi yerlere gelebilir miyim?
Üniversite Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
17 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • MSeyfettinCAN
    MSeyfettinCAN Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 81%
    +1 yıl

Kesinlikle gelinir. Bir kursa gidersin yaş pasta kursu, yemek kursu, dikiş nakış kursu... Bir sürü kurs var. Bir tanesine gider sertifika alırsın. Bir süre sonra iş yeri açma ruhsatı da aldın mı kendi işinin sahibi olursun. Ben yanılmıyorsam 2015 yılında bir masaj kursuna gitmiştim. 7-8 farklı masajı iyi biliyordum sertifikam da vardı. O sene Türkiye bir Rusya uçağı düşürmüştü. Bu yüzden Rusya'dan fazla turist gelmedi. Tatil yöreleri fazla iş yapmadı. Ben de fazla tecrübem yok diye Antalya gibi tatil/turistik yerlere gidip de iş aramadım, tecrübem yok dilim yok beni mi alacaklar, diye. Keşke gitseydim. 8-5 çalışırdım, mis gibi ortam, döviz cinsi bahşiş, güzel ortamlar daha güzel kızlar... Kafamı si...

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• CerenKaaya
    CerenKaaya Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 87%
    +1 yıl

Bu konular üzerine hayatta 2 seçenek vardır, eğer maddi durumun iyiyse bir sıkıntı yaşamayacağını düşünüyor ve okuyarak bir yerlere geleceğine inanıyorsan oku hedefine ulaş, başka bir şey okullarda öğretilenlerin çoğu şey hayatınızın ileriki dönemin de hiç bir işinize yaramıyor beyin günümüz eğitiminde maalesef beyin kirliliği denilen bir şey var, bence lise bitirip bir işe girmek en güzeli, lise olmadı orta okul kesinlikle bitirmelisin bu şart bir şey neden mi böyle diyorum, her insanın genel kültüre ihtiyacı vardır, orta okulda zaten bilmen gereken her şeyi öğretiyorlar ortaokul bittikten sonrası fasa fiso, lise ve üniversite okuduğun yıllarını bir işte çalışmaya kendini işini kurmaya harcasaydın emin ol hem maddi durumun iyi olurdu elinde tutulan bir işin olurdu, dediğim gibi ya kendini işine adarsın paranı biriktirir bir şeyler yaparsın, ya da yıllarını okumaya adarsın ama tabi Türkiye de okumak ne kadar mantıklı orası da tartışılır. kısa bir örnek vereyim youtuber birisi var isim vermeyeceğim, asit deneyleri falan yapıyor falan kendisi kimyasalları ile uğraşıyor işinin uzmanı ve youtubeden baya iyi gelir elde ediyor, yani bir işte uzman olmak için okumak şart değil, emek verirseniz her şey mümkün olur.

2
    0 Yorumla
  • KhayJen
    KhayJen Takip Et
    Xper 7 Yaş: 21 , eic 62%
    +1 yıl

İyi yerlere gelmek sadece okumakla olmuyor ki. Okusan bile eğer ferasetin yoksa yine olmayacak. Sadece hayata tutunmayı bileceksin. O kadar çok okumayan insan var ki, okuyanlardan kat ve kat daha fazla kazanıyor. Sadece toplum baskısı bu. Herkesin çocuğu okuyor, sen de oku diyen ebeveynlerin aklımıza yürüttüğü ve kendilerinin de bildiği bir şey

1
    1 Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

Allah senden razı olsun yemin ederim senelerdir bunu anlatmaya calisiyoeum, anlamiyolar abi anlamiyolar, katilasmis kafaları almıyo

Yorumla
  • harrylinka
    harrylinka Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl

Cografyaya göre degisir. Mesela kimi ulkede bir usulsüzlük, haksızlık karşısında şikayette bulunmak istediginde egitim seviyeni sorar. Çünkü eğitim seviyen düşük ise haksızlığa uğrasanda o an için önemi yoktur, beklemeye alınırsın. Bu örnekteki bir ülkede en basit bir konuda haklarını aramak istediginde egitim duzeyinin sorgulanmasi ne kadar dogru? Bu durumda o zaman kisi olabildiğince çok phd yapmali. Ancak bazı toplumlar olayi sadece egitim olarak degerlendirmez kisinin yeteneklerini basarili oldugu konulardaki sertifikalarini, tecrubelerini önemser. Diplomanın bir degeri vardir ancak olmazsa olmaz olarak asla görülmez. Sorunun cevabını aldığını sanıyorum.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

106

Cevap

121

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 560 cevap paylaştı.

Bu ülkede zor maalesef. ama gelebilirsiniz

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Lise bittikten sonra Migros da işe başladım. Üniversiteyi açık öğretim ile okudum. O dönem arkadaşlarım, ailem, akrabalarım çok tepki gösterdi bana. Hatta annem bana arkadaşların okusun iyi yerlere gelsin, sende Migros'da sürün demişti.

Ben şu an Migros'da 2022 yılının 7. ayı itibariyle müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. O dönem üniversite okuyan arkadaslarımın bir kısmı hâlâ kpss uğraşıyor, bir kısmı asgari ücretin bir tık üstüne çalışıyor.

26 yaşında biri olarak sizlere tavsiyem eğer Tıp, Hukuk veya iyi bir üniversitede Mühendislik vb hedefleriniz yoksa üniversitede vakit kaybetmeyin. Hem maddi hem manevi açıdan yıpranmak yerine kurumsal firmalarda çalışmaya bakın. Hayata atılın, ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın.

Üniversitelerde verilen eğitim eğitim değil. Mezun olduktan sonra atanmak çok zor. Özel sektörde sizden tecrübe bekliyor. O yüzden vakit kaybetmeden bence bir yerlerde çalışın ve kendinizi geliştirin. Yani mesela yabancı dil kursuna yazılın, bilgisayar kursuna yazılın, spor yapın, kitap okuyun, diksiyon eğitimi alın.

her şey gönlünüzce olsun 💖

11
    10 Yorumla
    • Mardinlii3447
      Mardinlii3447
      +1 yıl

Maalesef haklısın. Mezun olduk sorular çalındı sistem değişti düşük aldık. Vakit kaybı maalesef bu zamanda.

Yorumla
    • SeyyahÖküz1
      SeyyahÖküz1
      +1 yıl

Kariyer üzerinden başvuru yaptım migrosa ama cv me bile bakmadılar

Yorumla
    • kırgınlıkgöklerde
      kırgınlıkgöklerde
      +1 yıl

iyi bir üniversitede mühendislik yazmışsın da peki normal bir üniversiteden mühendislik dalında yüksek not ortalaması ile mezun olmak da olur mu?

Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

İcinde ne varsa teker teker yazmişsin, bunları baska insanlara anlatamiyorum, en iyisi kwndi inandigin yoldan gitmek, saol 😊

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Mardinlii3447 Maalesef

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@SeyyahÖküz1 Basvurularınız insan kaynakları departmanına gidiyor. Çok fazla başvuru olmasından kaynaklı geri dönüş yapmıyor olabilirler. Alım oldukça başvuru yapmaya devam edin ısrarla. Umarım her şey çok güzel olur sizin adınıza

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@kırgınlıkgöklerde Alımlarda adayların diploma puanlarının pek bir önemi olmuyor. Öncelikle tecrübe durumuna bakılıyor. Daha sonra hani üniversiteden mezun olduğuna. Lisans ve önlisans mezunu arkadaşlarımızın işsiz olmasının temel nedeni bu zaten. Tecrübelerinin olmaması olumsuz etkiliyor. İş bulabilir misin, illa ki bulursun mühendislikte fakat asgari ücret verirler başlangıç olarak. Çok fazla mezun veriyor mühendislik fakülteleri. Mezun olan mühendis fazla oluncada iş hayatında pek bir değeri kalmıyor bu kişilerin. Önceden çok değerli bir bölümdü fakat bugün geldiğimiz noktada ayaklar altına alındı bu sistemde.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Wensday Kesinlikle öyle 😊
      Bir çok arkadaşımız biraz üniversite ortamını görmek, biraz ev ortamından ve aile baskısından kurtulmak için kendilerini üniversite kapılarına atıyor. Mezun olduklarında ise bir çok konuda eksik bir halde mezun oluyorlar. Benim şu an ki Türkiye'de tavsiyem gençlerin direkt olarak iş hayatına atılması. Bir yandan çalışıp ekonomik anlamda sağlam olmaları, diğer yandan dışarıdan üniversite okumaları. Türkiye'de 4 yıl üniversite okumaktansa, 4 yıl dil kurslarına gitseler çok daha fazla şanslı olacaklar. Üniversite mezunu sayısı fazla fakat Almanca, İngilizce gibi dilleri orta seviyede bilen kişi sayısı çok az.

Yorumla
    • kırgınlıkgöklerde
      kırgınlıkgöklerde
      +1 yıl

Evet ama ne bileyim zaten Türkiyede pek gözüm yok he bir de tecrübene sana ve çalıştığın şirkete bağlı olarak fiyatlar değişkendir asgari ücret zor yani değişken maaşlar mesela benim müzik hocamın abisi makine mühendisiydi ve bundan 4 yıl önce 17.5 alıyordu şu an kaçtır bilemem yani mühendisler en çok senin gelişmene bağlı oluyor

Yorumla
    • SeyyahÖküz1
      SeyyahÖküz1
      +1 yıl

Sen referans olursan
      Kolay benim iş 🤪

Yorumla
  • Köprü6çocuğu
    Köprü6çocuğu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48 , eic 100%
    +1 yıl

Ben üniversiteyi bitirmedim. (Beni Referans alma ) bir çok kurumsal firmada çalıştım bazarında yöneticilik yaptım.
    Bir yrlere gelmek için üniversiteden "mezun" olanlardan iki kat ve hatta 3 kat fazla efor sarfettim su dönem de daha zor bir durum
    Lakin kadınlar normal şartlarda bir mevkiye gelmesi için erkekler den üç kat daha fazla başarılı olması gerekiyor iyi tahsilli duğu halde maalesef ki is dunyasinda da bu sekil de.
    Sen mezun olmadan bir yerlere gelmek istiyorsan 5 kat daha fazla başarılı olman gerekiyor maalesef mezun olmadan şansın çok hatta umutsuz gibi bir durum

1
    0 Yorumla
  • Tersy
    Tersy Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 58%
    +1 yıl

Üniversite bir etiket. Cv'inde yaptığın işin sertifikası. Yaptığın meslekte kariyer hedefin yoksa, kendi işin olacaksa, diplomasız kendini daha iyi pazarlayabileceğini düşünüyorsan bu diplomaya ihtiyacın olmayabilir. Bazı iş kollarında sertifika da bunun yerini doldurabilir. Ama unutmamak lazım ki, üniversite sadece eğitim değildir. Sosyalliktir, aynı bakış açısına sahip insanlarla bir arada yıllar geçirip vizyonel bakıştır, kültürel faaliyettir.

1
    0 Yorumla
  • michael_k
    michael_k Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl

Tabii ki gelebilirsin ancak okumak iyidir. Hem kendini geliştirirsin, ufkun açılık, bakış açın değişir. Okumadan holding bile kursan cahil gözüyle bakılır ve hep o okumuş kişilere imrenerek bakarsın. Okulunu oku yine hangi alanda ne yapacaksan yap.

1
    22 Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

Ne kadar saçma bir düşünce bir insan işinde çok iyi olduktan sonra niye cahil gözü ile bakılsın üniversite mezunlarını da görüyoruz bazı bir şey bilmeyenleri. Sakıp Sabancı'da lise mezunu ama adam Türkiye'nin en zengin ailelerinden birisi olmayı başardı. İnsanları kınayıp yargılayanlar da kendilerine aynısı yaşatılmadan ölmezler bunu da unutmayın.

Yorumla
    • michael_k
      michael_k
      +1 yıl

@cileksarisi Kusura bakma ama çok cahilce bir yorum olmuş. Ben kendi görüşünü yazmadım, geleneksel toplumsal bakış açısını ve ileride muhtemel yaşayacağı bazı duygusal durumları yazdım. Sen direkt saldırı yapmışsın, oysa kendi görüşünü veya kendine göre toplum bakış açısını, düşündüklerini üslubu lisan ile yazabilirdin. Neyse tartışmak da yersiz, herkesin kendi görüşü netice. O yüzden yanıtlamanıza gerek yok. Kolaylıklar dilerim.

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

Sizin gibi eğitimi ve zekayı bir kağıt parçasına bağlayacak kadar cahil değilim size de iyi geceler

Yorumla
    • Sevilayy35
      Sevilayy35
      +1 yıl

bill gatese cahil gözüyle bakan var mı allah için ya

Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

Açıkçası ben okumuş ama kendini gelistirememis kisilere imrenerek bakmam, ben kendimi bildikten sonra diplomaya gerek yok, buna sadece kendini baskalarina kanitlama ihtiyaci olan insanlar gerek duyar

Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

@cileksarisi cidden okul okumuş insanlara ilah gibi bakıyorlar, bi kagit parçası mı değerini belirleyecek, şaka gibiler

Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

İyi yerlere gelmek sadece okumakla olmuyor ki. Okusan bile eğer ferasetin yoksa yine olmayacak. Sadece hayata tutunmayı bileceksin. O kadar çok okumayan insan var ki, okuyanlardan kat ve kat daha fazla kazanıyor. Sadece toplum baskısı bu. Herkesin çocuğu okuyor, sen de oku diyen ebeveynlerin aklımıza yürüttüğü ve kendilerinin de bildiği bir şey

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Wensday Size katılıyorum ve düşüncelerinizi takdir ediyorum. Yurtdışında kimse üniversite okumaya mecbur bırakılmaz mesela herkes kendi alanında iyidir o işi yapar.

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Sevilayy35 Kesinlikle yoktur adam işinde 1 numara ve dünyanın en zenginlerinden

Yorumla
    • Sevilayy35
      Sevilayy35
      +1 yıl

@cileksarisi ya ablacım ben amerikada üniversite okumuş herifle 7 ay cıktım herif bana cehennemi yaşattı tanıdığım en yobaz herifin tekiydi ayrıldıktan sonra bi 6 ay peşimi bırakmadı ailesi gitti görücü usulü evlendirdi öyle kurtuldum heriften cidden eğitimin benim için zerre önemi yok ama erkekler herzaman kendinden alt seviyede kadın istiyorlar daha önce ilkokul mezunu sevgilim oldu çocuk melek gibiydi cafede çalışıyordu efendi gibi parasını kazanıyordu samimiydi ailesi yüzünden memlekete yerleşmek zorunda kaldığı için ayrılmak zorunda kaldım

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Sevilayy35 Keşke bir şekilde uzaktan ilişki sürdürüp bir olsaydınız üzüldüm gerçekten :( Hep öyle olur zaten nerede en kültürlüsü paralısı o esas cehennemi yaşatır. Amerika'da okuduğuna göre de iyi durumludur muhtemelen. Bildiğim böyle birisi daha vardı benim o da şiddete eğilimli bir çocuktu. Kız kardeşini dövmüştü sonra Amerika'ya göndermişlerdi karışık mevzu ama baba yüzünden olduğunu düşünüyorum baba da anneye bıçak çekmiş bir adam çünkü.

Yorumla
    • Sevilayy35
      Sevilayy35
      +1 yıl

@cileksarisi eve t maddi durumu cidden aşırı yüksekti onun ama benim hayatımı o kadar kısıtlıyordu ki çevremdeki erkekleri bırak kızlarla bile görüşmememe izin vermemeye başladı spora gidiyorum niye gidiyorsun diyor kursa gidiyordum neden ne işin varsa kursta falan diyordu
      o çocuğa gelirsek abla çocuk çok iyi melek gibi bir insandı ama ailesi o kadar iyi değildi aileside onu görücü usulü evlendirdi zaten aradan bi 5-6 yıl geçti cidden çok efendi bir çocuktu

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Sevilayy35 Ne diyeyim hayırlısı olsun her şeyin senin için. Benim eski sevgilimde böyleydi sonra kavga ettiğimizde senin yüzünden kursa gidip kendimi geliştiremedim senin yüzünden işe giremedim sırf kıskançlığından kısıtladın beni dediğimde ben sana karışmadım ki diye kıvırdı.

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Sevilayy35 Yine sinirlerim zıpladı şunu hatırlayınca cidden. Şu an karşımda geçse koca bir tokat çakarım o derece

Yorumla
    • Sevilayy35
      Sevilayy35
      +1 yıl

@cileksarisi abla ben erkekleri kullanıyorum valla gram umrumda değil artık

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Sevilayy35 En iyisini yapıyorsun hak ediyorlar. Ama hayatlarında sevgilileri olmamasına dikkat et.

Yorumla
    • Sevilayy35
      Sevilayy35
      +1 yıl

@cileksarisi yok abla ya her şeyi benim kontrolümde bak sana bunu yazarken ayaklarıma masaj yapıyor hatta dfgkdlgdg

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Sevilayy35 Hahaahhahah nasıııllllllll yaaaaaaaaa

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Sevilayy35 Bu arada ikimiz de 28 yaşındayız o yüzden bana abla demesen mi :) Veya aramızda 5 yaş fark yoksa eğer :)

Yorumla
    • Sevilayy35
      Sevilayy35
      +1 yıl

@cileksarisi yeni geldim işten valla çok yorgunum rica ettim yapıyor

Yorumla
    • Sevilayy35
      Sevilayy35
      +1 yıl

@cileksarisi dfgkhdjlgk tamam canım

Yorumla
    • cileksarisi
      cileksarisi
      +1 yıl

@Sevilayy35 Valla helal olsun yapsın :D

Yorumla
  • BirGaribAbdal66
    BirGaribAbdal66 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 96%
    +1 yıl

şu an okumayıp erken yaşta sanayiye giren çocuklar çoktan usta oldu kendi dükkanını kurdu dükkan kendisinin altında f30la geziyor... 4 yıl okuyup üstüne yüksek lisans yapan hala kpss umuduyla evde türk kahvesi ile instagrama hikaye atıyor. Ülkenin geldiği durum

0
    0 Yorumla
  • Miralady
    Miralady Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Üniversite okuyup A101, şok ve bimde kasiyerlik yapanlar var. Üniversitede ne kadar başarılı olursan ol. Ne kadar çalışırsan çalış. Yks de 90 100 yapsam bile yine işsiz kalma ihtimalin var. Dayın, amcan yoksa üniversiteden sonra iş bulman garanti degil.

0
    0 Yorumla
  • GeçiciKarantina
    GeçiciKarantina Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Üniversite bölümüne göre ( bkz tip muhendislik hukuk öğretmenlik) hariç matrah bir şey değil. Okuyunca sadece iş yerindeki pozisyonu yükseliyor ve o alanda kariyer yapmana yardım oluyor. Ama bence diplomam olmalı. Çünkü zaten günde 3 saat eğitim görülen bir yer tüm gününü kaplamiyor. Bence hem okuyup hem çalışırsak bu dediklerini yapabilirsin.

0
    9 Yorumla
    • sudecik1212
      sudecik1212
      +1 yıl

Bu arada öğretmenlikte artık çöp.

Yorumla
    • Aryaa___
      Aryaa___
      +1 yıl

çöp değil ataması çok iyi olanlar var

Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

Bir de inan bana okumak için nelere katlandim, ama bi faydasi olmadı, gercekten yazik boşa gecmis o mrun yarısı

Yorumla
    • sudecik1212
      sudecik1212
      +1 yıl

@Aryaa___ beden eğitm öğretmenlik önerir misin

Yorumla
    • GeçiciKarantina
      GeçiciKarantina
      +1 yıl

Öğretmenliği sadece diğerleri gibi okumazsan o işin unvanını alamayacaginiz için verdim.

Mesela iktisat okuyan biri psikoloji alaninda da sertifika programı ile insan kaynakları olabilir ama öğretmen olmak için sectiginiz alanın ogretmenligini okumaniz sart.

Bahsettiğim buydu.

Yorumla
    • GeçiciKarantina
      GeçiciKarantina
      +1 yıl

Tip okumadan nasıl doktor olunamiyorsa

Yorumla
    • GeçiciKarantina
      GeçiciKarantina
      +1 yıl

Diğer gruplar içinde ayni.

Yorumla
    • Aryaa___
      Aryaa___
      +1 yıl

@sudecik1212 açıkta kalmak istemiyorsan sınıf öğrt oku

Yorumla
    • sudecik1212
      sudecik1212
      +1 yıl

@Aryaa___ teşeklür ederim

Yorumla
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl

gelirsin ülkede su anda konjenktür o. makas daraltı asgari ücretli ile okumus kesim arasında. istanbuldan cok göc olmus orta düzey calısanlar arasından. haberlerde okudum. keza memurlar bugun kamu işçisinden az maas alıyorlar hemde 10 11 12 gibi fark var.

0
    0 Yorumla
  • gaddarım
    gaddarım Takip Et
    Bilge Yaş: 41 , eic 94%
    +1 yıl

Gelirsin ideaalistsen olur;geçen uyuz avukat yazmış mühendis ey bilmiyormuşsun bende 6 mühendis şu kadar insan çalışıyor ezik;senle çalışacağıma güzel kardeşim yaparım görmemiş, yaptığım. insaatlara seni direk diye dikmem. beyin var ya ticari beyinse;başarılı olursun diplomaya al cahil demesinler, kötü kalpliler.

0
    2 Yorumla
    • AnderKalsun
      AnderKalsun
      +1 yıl

Kesinlikle doğru….

Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

Asiri hakli

Yorumla
  • Jidotojimoshi
    Jidotojimoshi Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 96%
    +1 yıl

Belirli bir konuda (Mesleki) uzmanlaşabilir ve eğitim sertifikaları ile bu uzmanlığı pekiştirebilirsen, milyonlarca olan diplomalı cahillerden 10 adım önde kalifiye personel olarak her daim aranır ve iyi pozisyonlarda çalışırsın! Kısacası cevap “Evet”!…

0
    2 Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

Ya varsa Allah sizden razi olsun, senelerdir bu fikri svunuyodum, 1 kisi bile beni anlamadı o kadar katilasmis ki kafaları bilgi kabul etmiyor

Yorumla
    • Jidotojimoshi
      Jidotojimoshi
      +1 yıl

Varlığına tüm hücrelerim ile inandığım Allah sizden de razı olsun 🤲🏻
      Bu tezinizi doğrular nitelikte bir not düşeyim! Büyük zincir mağazalardan biri yönetici pozisyonları için eskiden dışarıdan personel alıyordu. Bu yöneticiler işten bir haber olduğu için 5. ayı doldurmadan performans yetersizliğinden dolayı işten çıkarılıyordu. İnsan kaynaklarına bir profesyonel getirildi ve ilk iş mağaza adına bir akademi kuruldu. 3 er aylık periyotlarda mağaza satış danışmanları eğitime tabii tutularak yönetici adayı olarak görevlendirildi. Çekirdekten mağazacı oldukları için o sene o firma %400 kâr açıkladı! Ve bu örnek ile diğer firmalar da bu sistemi belirledi. Arkadaşım lise mezunu fakat büyük bir perakende firmasında müdürlük yapıyor ve bu kişi en alt kademede satış danışmanıydı!

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Elektrik elektronik mühendisiyim hayatımdan memnunum lüks bir evim ve arabam var, bu arada arkam sağlam falan değildi tamamen tırnaklarımla kazıyarak ve işimi severek yaptım buralara geldim.

2 kez yurt dışı anlaşmalı proje aldım iyi bir üniversite bitirdim sana da tavsiye ediyorum ancak okumadan iyi bir yerlere gelebilen var mı, kesinlikle evet. İyi bir yere gelmek için herkesin dirsek çürütmesine gerek yok ama biraz talih işi. Şahsen ben senin yerinde olsam (ki ben öyle yaptım) iyi bir yerlere gelebilmek için değil kültürlü, modern ve çağdaş düşünebilen bir birey olmak için gittim üniversiteye. İlk idealim buydu çünkü kazanacak olacağın para bir şekilde sana zaten gelecektir. Hayalin ne ise onun peşinden hırsla koşmanı tavsiye ederim. Kendime baktığımda iyi ki mühendisim diyorum çünkü benim ilgi alanımdaki mesleklerden biriydi.

2
    8 Yorumla
    • SeyyahÖküz1
      SeyyahÖküz1
      +1 yıl

Kendi işini mi yapıyorsun Yoksa bir yerde mi çalışıyorsun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bağlı olduğum bir kurum var ama benim her şekilde işime geliyor açıkçası, böylesi de daha iyi. :)

Yorumla
    • SeyyahÖküz1
      SeyyahÖküz1
      +1 yıl

Biraz daha açar mısın. Anlamadım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Kamu sektöründe çalışıyorum özel sektörün parçası değilim ama rahatım hayatımdan memnunum

Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

Abla bana da sallasana surdan 3 5 ya bizim akrabalardan bi hayır yol

Yorumla
    • SeyyahÖküz1
      SeyyahÖküz1
      +1 yıl

Kamu sektöründe çalışarak lüks ev lüks araba nasıl oluyor peki hanım apla?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Aplacım (!) sen cok parayı sadece özel sektörden mi kazanacağına inanıyorsun? Ya gerçekten 0 bilgiye sahipsin ya da çok çok acemisin hayatım. Özel sektörde çalıştığında al sana ayda 30k para mı diyecekler? Max 15 alırsın.

Yorumla
    • SeyyahÖküz1
      SeyyahÖküz1
      +1 yıl

Memeni ayrı kibirini ayrı yerim senin yavrum
      Küçük at da civcivler yesin

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Okuyan insanların ne olduğunu görüyoruz, işçi maaşı öğretmen maaşını geçti, ya çok önü açık bir bölümü, çok iyi 3 4 üniden birinde okuyacaksın, okurken de boş durmayıp alanınla alakalı sertifika toplayacaksın, dil öğreneceksin vs, ya da okumayıp beden işçisi olacaksın, ya da kendi işini kuracaksın. Tr'de hayat bu 🙂

0
    1 Yorumla
    • frederic_01
      frederic_01
      +1 yıl

Bu arada kesinlikle böyle...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Okumak guzel ama okullarda cok bos seyler ogrendigimizi dusunuyorum ben sahsen, insanin universiteye gitmeye enerjisi kalmiyorum ilk okul, orta ve lisede hepsini vampir gibi emiyorlar abuk subuk derslerle ve sinavlarla. Keske istedigimiz derslerle ilerleseydik

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Üniversite okuyup hiçbir yere gelemeyebilirsin ama çok iyi yerlere de gelebilirsin. Üniversite okumayınca versiyonu da aynı şekilde. Ancak şunu söyleyebilirim ki kendi işin kurarsan bir yere gelebilirsin. Maaşlı bir iş hayal ediyorsan lise mezununu ancak temizlikçi yaparlar bu devirde özel sektörde.

0
    0 Yorumla
  • Emiinemm
    Emiinemm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Okuyan insanlar da bir müddet sonra okumanın her şey olmadığını anlıyor bence problem çözme becerisi ve cesaret olduğu zaman çok iyi yerlere gelinebilir

2
    1 Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

Aynen sonuna kadar katiliyoum, inan cevremdeki herkese bunu anlatmaya calistim ama 1 kişi bile anlamadı

Yorumla
  • adamınbiri_06
    adamınbiri_06 Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

Gelebilirsin hedef belirle üstüne çalış. İş hayatına atıldıktan sonra açık öğretim, uzaktan eğitim veya ikinci öğretimde üniversitede okuyabilirsin. İlla okumakla iyi yerlere gelinmiyor hatta şu dönemde okumak bir gereksiz bile olabilir. Deneyim daha önemli hatta ikisini bir arada yapabilirsen daha da güzel olur. Okuyan birinden daha iyi yerlere gelme şansın bile var.

0
    2 Yorumla
    • Wensday
      Wensday
      +1 yıl

Ben de oyle dusunuyorum ve cogu kisiye bunu anlatmaya calisiyorum, ama 1 gr anlsmiyorlar, tutturmuslar diploma da diploma

Yorumla
    • adamınbiri_06
      adamınbiri_06
      +1 yıl

@Wensday tıp hukuk mühendislik gibi b ir bölümü çok iyi bir üniversitede okursan olabilir. Öyle bile olsa üniversiteden sonra bir süre deneyim kazanman gerekir. Onun dışında bu devirde diploma pek bir işe yaramıyor. Bence sen mantıklı düşünüyorsun. Ama yine de iyi düşün ilerde keşke okusaydım deme. Okul ve iş hayatını beraber götürmeye çalış. Ayrıca okumanın yaşı yok..! :)

Yorumla
  • oyunadamı3
    oyunadamı3 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Sermayen varsa ailenin maddi durumu bir parça iyiyse tabiki çok iyi yerlere gelirsin. Fakat şu an bu ülke için plan yapman hem okul hem iş hayatı için, bir şey ifade etmeyecektir. Çünkü ülke iflas etmiş durumda. Yarının ne olacağı meçhul.

0
    0 Yorumla
  • TOKAREV
    TOKAREV Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Bu yapmak istedikleriniz ile alakalı. Üniversite okumayıp çok başarılı kadın girişimciler var. Üniversite okuyup 40 yaşlından sonra çok iyi yerlere gelenlerde var. Bence bu yapmak istediğiniz meslek ile alakalı.

0
    0 Yorumla
  • Samaranınintikamı
    Samaranınintikamı Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Evet, okuyanların çoğu zaten işsiz ve okumayanların çoğu dükkan açmış ya da bir yer işletiyor artık çoğu okumuş insanlar onların yanında çalışıyor maalesef bizim ülkede böyle oluyor.

1
    0 Yorumla
  • uzm_bozkurt
    uzm_bozkurt Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29 , eic 36%
    +1 yıl

Lise okumadan bir yerlere geldik çok şükür hiç pişman değilim okusam ne bu kadar ülke görür gezerdim ne maddi durumum olurdu içimde ki tek şey üniversite ortamını görmek onu merak ediyorum sadece

0
    0 Yorumla
  • TheArmor3
    TheArmor3 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 35
    +1 yıl

gelebilirsin ama vizyonun dar olur herkes yerine herkes yazan yediğini içtiğini paylaşan gösteriş meraklısı vizyonsuz belki paralı biri olabilirsin maalesef ünv mezunun altındaki insanların vizyonu dar kalıyor ne kadar çabalarsa çabalasın olmuyorr...

0
    0 Yorumla
  • İsviçrededelibiri
    İsviçrededelibiri Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Evet kendini bilişim teknolojileri anlamında geliştirmen çok iyi olur. Çok kullanılan yazılım dillerinden bir tanesini iyi derecede bilirsen çok iyi maaşlarla iyi firmalarda iş bulabilirsin.

0
    0 Yorumla
  • ibosin12
    ibosin12 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 22
    +1 yıl

Üniversite okumak sistematik düzenin bir eseridir. Bana göre üniversite okumak bir şart veya koşul değil. Bir insan üniversitesini okumadığı bir meslekte daha başarılı ve daha klasman olarak yüksek çevrelerle iletişimde olabilir. Yani bana göre artık eğitim ayrımından ziyade , işte başarılı olmak daha önemli. Tekstilcilerin çoğu mühendis , lise mezunu bile değildir unutma bunu. Tabi ki de iyi yerlere gelebelirsin.

0
    0 Yorumla
  • yalnızbey06
    yalnızbey06 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

İyi yerlerden kastın ne bilmiyorum çekirdekten yetişerek düzgün gelir elde edebileceğin bir sürü meslek var mesela diş teknisyenliği işi öğrenip sertifikasını alıp çalışabilirsin sadece bi örnek bu 😎

0
    0 Yorumla
  • _Versace_
    _Versace_ Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 93%
    +1 yıl

Evet mümkün, meslek öğrenebilirsin, mesela kuaförlük, güzellik salonu veya pastacı olabilirsin. Çok güzel para kazandıran sektörler. Ayrıca yabancı dilin varsa hosteslik düşün derim

0
    3 Yorumla
    • dloohsouse
      dloohsouse
      +1 yıl

Hosteslik için üniversite şart bu arada

Yorumla
    • _Versace_
      _Versace_
      +1 yıl

@dloohsouse internette lise mezunu yeterli diye yazıyor

Yorumla
    • aeofficial
      aeofficial
      +1 yıl

Artık hosteslik için üniversite isteniyor internette öyle yazıyor ama lise mezunları mülakatta eleniyor sürekli çevremden biliyorum. İleri seviye ingilizce ve bir yabancı dil daha istiyorlar + üniversite mezunu olmak gerek

Yorumla
  • Garezimmivar
    Garezimmivar Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl

Her şey çabaya bağlı bir işte tecrübe kariyer odalı gelişim sağlayabilirsen yılmadan ilerlemeye devam edebilirsen tabiki her milyarder üniversite okumadı sonuçta

0
    0 Yorumla
  • SggFfGG
    SggFfGG Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Ben de bu aralar bunu düşünmeye başladım çünkü öğrencilikten bıktım. Parasızlık, hiçbir statün yok ve en kötüsü ise belirsizlik. Üniversiteden bezdim

0
    0 Yorumla
  • Külyutmaz22
    Külyutmaz22 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 77%
    +1 yıl

Mümkün ama gelişmiş ülkeler için mümkün. Doğru alanda doğru eğitimleri alarak ve pratiğe dökerek gelişebilirsiniz.

1
    0 Yorumla
  • Golumta
    Golumta Takip Et
    Yoda Yaş: 52 , eic 98%
    +1 yıl

Mümkün. Yolu girişimcilik ve ticaretten geçiyor. Kafan bu işlere çalışıyorsa paraya para demezsin.

0
    0 Yorumla
  • 1princesssm
    1princesssm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

evet tabikide her sey okumak değildir ilk okul mezunu olupta üniversite mezunlarından daha iyi yerlere gelmiş insanlara şahidim.

0
    0 Yorumla
  • gülümserkene
    gülümserkene Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Üniversiteler bir bakıma işsizliği az gösterme kurumlarıdır. Lise mezunları üniversitelilere göre daha iyi şartlarda yaşıyor artık günümüzde.

0
    0 Yorumla
  • ButcherBlaviken
    ButcherBlaviken Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 92%
    +1 yıl

Valla bu ülkede voleybolcu, futbolcu veya basketçi ya da ünlü bir yayıncı olabilmeyi başarabilirsen iyi yere gelirsin gibi onun dışında bortingen

0
    0 Yorumla
  • Tintantini
    Tintantini Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 90%
    +1 yıl

Gelinir. Bilgiyi nereden değil nasıl aldığın önemlidir. O bilgi ile ne yaptığın önemli sonuç olarak yapmak isteyene sınır da engel de olmaz.

0
    7 Yorumla
    • Cielos
      Cielos
      +1 yıl

Mersin mi

Yorumla
    • Tintantini
      Tintantini
      +1 yıl

Ne mersini be yaban mersini mi

Yorumla
    • Cielos
      Cielos
      +1 yıl

Kırım kongonun başkenti olan mersin

Yorumla
    • Tintantini
      Tintantini
      +1 yıl

😐😐

Yorumla
    • Cielos
      Cielos
      +1 yıl

Mersinde mi yaşıyorsun yani

Yorumla
    • Tintantini
      Tintantini
      +1 yıl

Hayır

Yorumla
    • Cielos
      Cielos
      +1 yıl

Tamam

Yorumla
  • KahveSacliHeRif
    KahveSacliHeRif Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 46%
    +1 yıl

benım abım lısans okumadan memur oldu ve yukseldı bransında.. Şu an kaymakamın yanında calısıyor.. nıye olmasın yanı mumkun

0
    0 Yorumla
  • ArzuHannn
    ArzuHannn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39 , eic 96%
    +1 yıl

Üni okuyupta bir yerlere gelemeyen bir cok genclerimiz varki rabbim haklarinizi sebep olanlara birakmasin insallah

0
    0 Yorumla
  • rapunzely
    rapunzely Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 96%
    +1 yıl

Bu devirde okuyan ama kendi mesleğini yapamayan bir sürü insan var kendini gelistirirsen bence olabilir.

0
    0 Yorumla
  • GalipAslanbas
    GalipAslanbas Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 87%
    +1 yıl

Gelebilirsin tabi sen yoksa hala üni diploması olunca iyi yerlere geleceğini düşünenlerdenmisin yazııık

0
    0 Yorumla
  • seyda028
    seyda028 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Kendini geliştirip eğitimler alırsan evet gelebilrsn.

1
    0 Yorumla
  • isimbulunamıyor
    isimbulunamıyor Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Evet ama bunun için biraz küçük yaşlarda bir iş meslek vs sahibi olman gerektiğini düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • Ghostian
    Ghostian Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Meslek sahibi olmak için bi işin çıraklığından vs başlaman lazım

1
    0 Yorumla
  • selinaskina
    selinaskina Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Evet ama bu senin zekana, algına ve hayatını yönetme biçimine bağlı.

1
    0 Yorumla
  • MasalsızKaldım
    MasalsızKaldım Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Çok zor ama imkansız değil diğerleri 2 çalışırken senin 10 çalışman lazım ~ ℳ

0
    0 Yorumla
  • Oskibey
    Oskibey Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 96%
    +1 yıl

İyi yerlere gelebilmek tamamen şans işi okulla bir alakası yok

0
    0 Yorumla
  • ᐯEᖇIᖴIEᗪ
    ᐯEᖇIᖴIEᗪ Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Türkiye de yaşıyorsan evet gelebilirsin. Üst düzey devlet memuru bile olabilirsin.

0
    0 Yorumla
  • Mavitüylükelebek
    Mavitüylükelebek Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 77%
    +1 yıl

Bilmem ben üni okudum nerdeyse bir yol olcak nala işsizim

0
    0 Yorumla
  • Saknuzulmetmmmi
    Saknuzulmetmmmi Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Gelebilirsin, ben geldim. :) Liseyi bile açıktan yeni bitirdim.

0
    0 Yorumla
  • Alaraaer
    Alaraaer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 93%
    +1 yıl

Okuyup o diploma nin bir halta yaramadığını bildigim kişiler var her şey okulla olmuyo

0
    0 Yorumla
  • ffurkan_tarhan
    ffurkan_tarhan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 77%
    +1 yıl

Kesinlikle gelinir ben üniversite mezunuyum diploma hiçbir işime yaramadı kendimi geliştirdim

0
    0 Yorumla
  • fanatikbucasporl35
    fanatikbucasporl35 Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl

Gelirsin ama Üniversite insanı gelistirir oku tavsiye ederim.

0
    0 Yorumla
  • gururlufakir
    gururlufakir Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 95%
    +1 yıl

amcadan, babadan kalma bir şirketin varsa için rahat olsun

0
    0 Yorumla
  • MarcusAntonyus
    MarcusAntonyus Takip Et
    Guru Yaş: 110 , eic 98%
    +1 yıl

Şu AVMlerdeki havalı mağazalardan birine gir belki ileride müdürü olursun o şubenin.

0
    1 Yorumla
    • MarcusAntonyus
      MarcusAntonyus
      +1 yıl

Ama AOF işletme bitir yinede.

Yorumla
  • angelaist
    angelaist Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46 , eic 91%
    +1 yıl

Ben sana iyi yerlere gelemezsin demedim, adam olamazsın dedim :)))

0
    0 Yorumla
  • KSBilir
    KSBilir Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42 , eic 85%
    +1 yıl

Emine Erdoğan hanım İlköğretim mezunu bugün hangi mevkide sen düşün gerisini

0
    0 Yorumla
  • avcikaan
    avcikaan Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 38%
    +1 yıl

Genelde şirket sahipleri mezun olmuyor atılımcı oluyor şansta yüzüne gülerse ne mutlu

0
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

iyi bir yere gelmek dediğin beyaz yakalı çalışan olmaksa üniversite şart

0
    0 Yorumla
  • isa_3200
    isa_3200 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 87%
    +1 yıl

Cok zor illaki o konuyu o isi senin kadar iyi bilmeyen ama uni okumus birisi senin ustune gelir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Maalesef ki bizim ülkede sağlam bir tarikata girersen her şey olabilirsin bu dönemde ama gene de sakın okumayı ve üniversite bitirmeyi ihmal etme

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Babam uniyi birakti Şu an cok iyi isler yapiyor ama bundw cevre etkeni vardi ben uni okuyorum ama onun kadar kazanacagimi dusunmuyorum meslegimle yani degisken bir durum bu

0
    0 Yorumla
  • lucedisophia
    lucedisophia Takip Et
    Bilge Yaş: 49 , eic 100%
    +1 yıl

Iyi yer’den kastinin ne olduguna bagli… Neresi iyi yer senin için?

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (167)
Devamını Gör(212)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite okumadan iyi yerlere gelebilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Üniversite okumadan iyi yerlere gelemez miyim? 29 cevap verildi
Dershaneye gitmeden iyi bir üniversite kazanmak mümkün mü? 4 cevap verildi
Liseyi dışardan okumak istiyorum? 6 cevap verildi
Tercih edebileceğim üniversitede çalışabilir miyim? 11 cevap verildi
Normal üniversiteden açığa geçebilir miyim? 2 cevap verildi
Güzel bir gelecek için illa okumak, üniversiteye gitmiş olmak mı lazım? 19 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kötü birine aşık olabilir misin?
  • Güzel olmak mı, güzel görünmek mi daha iyi?
  • İnsan en çok hayallerini mi erteliyor, yoksa kendini mi?
  • Evde kaç kişi yaşıyorsunuz?
  • Nikah şahidiyim ne giymeliyim?
  • Karıma yıldönümü hediyesi olarak tek taş mı alsam beş taş mı?
  • Yemek yerken telefon ile konuşur ya da yazışırmısınız?
  • Sivri dilli misin, tatlı dilli mi?
  • ​Bazen en büyük huzur, görmezden gelmeyi öğrenmekte gizli. Sizce de artık duymamazlıktan gelme sanatını öğrenmenin vakti gelmedi m?
  • Sarı tavukları 10 saniyede sayabilecek bir zeka küpü var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨