Selam ponçikler. Yeni bir hobi edinmek istiyorum. Bu sıralar fotoğraf çekmeye taktım kafayı. Aranızda hobi olarak fotoğraf çeken var mı? Öğrenmesi kolay mı? Ya da önerebileceğiniz farklı bir hobi var mı?
Zamanında profesyonel olarak da fotoğrafçılık yapmışlığım var. Hiç bi eğitim almadan amatör olarak başlamıştım. Sonra gazetede muhabirlik yaptım ve kişisel fotoğraflarımı baskı aldığım stüdyodan teklif aldım ve çalıştım. Şimdi yine hobi olarak devam ediyorum. Bir fotoğraf makinesine hakim olmak kolay. Zor olan iyi kadrajı görüp onu çekmek. Herkes bakar ama sen görmelisin.
fotoğrafçılık güzel bir hobi, güzel makineler ve aparatlarını alıp kullanabilirsen, gelir dahi elde edebilirsin. onun dışında resim yapabilirsin, enstrüman öğrenebilirsin, el yapımı ürünlerle ilgilenebilirsin sayfamda var ordan bakabilirsin.çok var yeterki birine odaklan ve uygulamaya geç, ve devamını getir. :)
Anuweww tam benlik makineyi öğrenmen biraz zaman alabilir ama yaratıcılığını kullanabileceğin güzel bir hobi. Yalnız hobiler yetenek asıllıdır. Tıpkı matematik gibi anlamadığını ve yapamadığını sevemezsin. Öneri için tanımak gerek. Tanısan seversin. Seversen üzülürsün. Uzun iş ya
Evde durmaktan sıkılmışsındır. Bence doğayı gez, kamp yap, fotoğraf çek vs. Yok resim yapayıp, müzik aleti çalayım, aşçı olayım falan daha da bunaltır insanı. Bunları 9 aydır yapmadıysan daha da yapma.
kitap okumanı öneririm. ama öyle saçma sapan kitaplar, veya kendini yazar sananların kitaplarından okuma derim. dünya klasikleri ve türk klasiklerinden oku, sana büyük bir faydası olur. hem hayatı anlamlandırmak açısından hemde genel kültür açısından. ben Halide Edip Adıvar Yakup Kadri Namık Kemal vs vs sana bir sürü sayabilirim ama şu yok aşk kitabı yok bilmem ne bu Türk ve Dünya klasiklerinde acının da aşkında en güzeli en etkileyicisi var , kaliteli kitap okuma hobisi edin derim.
Bence fotoğrafçılık en güzel hobi ben kursa gittim. Eğer sıfır bilgin var ise udemy den kurs bula bilirsin hazır almış iken photoshop kursuda al işine yaraya bilir ama şunu unutmayın eğer fotoğraf hobisine az zaman ayırır isen unutmaya başlarsın biraz nankör bir hobi bilfin olsun.
İnstax mini fotoğraf makineleri var, çektiğiniz fotoğrafları çıkarıyor anında. Çok güzel bir hobi. / Resim çizebilirsiniz mesela hobi olarak. Şarkı söyleyebilirsiniz mesela
Ben kendimi bildim bileli hep fotoğraf çekiyorum babamdan öğrendim çok küçükken çok güzel bi hobi tavsiye ederim her şeyin anını rahatlıkla hatırlıyorsun
Bence dağ yürüyüsü yap imkanin varsa gerekirse tek yap ya da kafa dengi güçlü biri ile eminim sen güçlü birisindir.. Çok zevkli kendine bir hedef koy ve başar oraya git nolursa olsun oraya gidicem de ben yapiyorum size öneririm...