Selammm öğrenci tayfası :) Arkadaşım öğrenci evinde kalıyor. Ailesi uzakta. Market alışverişi yaptığında ben de onunla gidip yardım ediyorum. Şimdi market alışveriş listesi yapıyoruz beraber. Size de sormak istedim. Bir öğrencinin market alışveriş sepetinde neler olur? Senin market sepetinde neler var?
Canım ne isterse onu alırdım. Bakliyat tarzı ürünleri memleketime geldiğimde temin ederdim. Fasulye, nohut, pirinç gibi. Bazen tulum peynir, kasar peynir. Tavuk kesin olurdu her hafta sonu yerdi. Ondan sonra pazar alışverişine çıkardım. Patlıcan, kabak, domates gibi ürünler alırdım. Dereotu, roka gibi. Hafta içleri okul yemekhanesinde yerdim, yiyemedigim bir yemek çıkmazsa gelince evde yapardım yorgunsam tavuklu pilav gibi ya da sıcak çorba içerdim. Genel olarak ev yemekleri seven birisiyim zaten. İçli dışlı olduğum içinde yapmaktan keyif alırdım.
Yumurta öncelikli tabi ama öyle çok makarna almazdık biz genelde sağlıklı ürünlerden alırdık mevsimlik sebze meyveler tahıllar kuru baklagiller önemli bildiğin evimizdeymişiz gibi yemek yapardık. Tabi bütçe önemli.
Öncelikle Carrefour felan uzak dur doğruu BİM’e ya da A101’e topuk, Makarna, Nugget, Şinitzel, Yaprak döner, Ekmek, Peynir, Yumurta, Nutella, Kola, Noodle, Hindi füme Öğrenci evinde olmazsa olmaz şey kahve, Abur cubur, Pankek malzemeleri al, mandalina, muz
Değişir tabiki. Ne yemek istiyorsa ne pişirmek istiyorsa o olur. Biz bir dönem çok sağlıksız bir dönem fazlasıyla sağlıklı besleniriz. Ona göre de değişir listemiz.
Lan alıyorsuz aburcubur makarna sucuk yumurta vb şeyler dolap doluyor bizimkile ayı gibi ya 1yada 2 günde bitiriyoruz diğer günleri açız zaten meyveler dolapta mutasyon geçiriyor siz kızları temiz sanmiyor bir arkadaşımız (o anladı kenini) ayağı ölü insan gibi kokuyor (onu seviyorum yanlış anlaşılmasın) 7 gün varsa 5 günü açız...
Bir öğrencinin market sepetinden önce bence olması gerek carrefoursanın çıkardığı üni karttır, kardeşim Eskişehirde okumaya başladığından beri cidden en çok kullandığı şey olabilir her alışverişine %10 puan olarak karta yükleniyor ve sonra nakit sıkıntısı yaşamadan kullanıyor bu biriktirdiklerini, öğrencilere kısıt olmamalı tabiiki alışverişi canları ne isterse yapmalılar ama en başında bence bu gelir.
öğrenci de insan. alışkanlıklarına, ihtiyaçlarına göre değişir. bence sorunu farklı sormalısın. öğrenci olarak ihtiyaçlarınıza alışkanlıklarınızı göre neler satın alırsınız gibi bir soru olabilir
benim listem 100 tl falan tutar smatk olduum icin genelde 2 beyaz cikolata kuru yemis misir gevregi sut cips 10 tane meyveli bar mevsime gore sallama cay veya dondurma icetea sakiz meyve oreo tobremo nutella istik ezmesi konserve donmus patetes kizartmasi-pizza pasta kurabiye
Alışverişi yapan kız ise ; Noodle Gazlı içecekler Cips Hele ki , Premenstural dönem yaklaştıysa yani regl için yapılan bir alışveriş ise bolca aburcur ve türevleri görebilirsiniz. :)
Noodle noodle noodle noodle hem pratik hem tadı güzel ben en çok köri ve tavuklu yu seviyorum çok acıkınca da ikisini aynı anda aynı tencerede yapıyorum nefis oluyo 😋