Ne sanıyorlar bunu? Oyun mu?
Savaş oyunu becerisi olan gerçek savaşta başarı sağlayabilir mi?
Soru Bonusu:

Ne sanıyorlar bunu? Oyun mu?
Savaş oyunu becerisi olan gerçek savaşta başarı sağlayabilir mi?
Soru Bonusu:
durumdan duruma değişir ama el göz koordinasyonunu ve motor becerileri geliştirdiği bir gerçek.
bir Rambo yapmaz ama fazla oyun oynayan insanlarda hiç oynamayanlara göre farklı becerilerin görüldüğünü de inkar etmemek lazım tabi Saha bambaşka ve sadece Taaruz tüfekleri konuşmuyor orada :d
Neredeyse gelişmiş orduların hepsi kendilerine göre simülasyon odaları vardır... Bu kişinin o sahada göstereceği aşırı tepkileri azaltmak için yapılır... Misal arazi şekilleri , sesler , ağaçlar bunların hepsi savaşı kazanmak ya da kaybetmek için etkili... Hayat bir oyun değil evet ama gerçekte başarı oranını arttırmak icin ufak bir şans bile olsa insanlar bunu kaybetmek istemez...
Bir yere kadar işe yarar ama birebir taşımaz. Oyunda refleks, hedef alma, hızlı karar verme gelişir bu gerçek hayatta da avantaj. Ama gerçek savaşta stres, korku, fiziksel yorgunluk ve gerçek risk var. O yüzden gamer olmak tek başına sahada hazır olmak demek değil, sadece küçük bir artı sağlar.
Bence evet işe yarar. Ehliyet kursuna giderken hiç araba kullanmamış biri olarak ilk sürüş dersimde hocanın dikkâtini çekmiştim. Daha önce araba kullanıp kullanmadığımı sordu, hayır dedim. Bilgisayarda çokça araba yarışı oynadığım dönemler olduğundan bahsedince adama orada dank etti 😅😅
Şöyle diyeyim kanka 🎮🔥
Oyun refleksi, el–göz koordinasyonu, harita okuma, takım oyunu falan gerçek hayatta ufak bir artı sağlar ama bu “savaşta pro gamer olan hayatta da efsane olur” demek değil. Gerçek savaş bambaşka; stres, korku, kan, acı, fiziksel dayanıklılık, soğukkanlılık işi. CS2, Valorant, Warzone falan sadece taktik düşünmeyi hızlandırır ama sahada tek başına yetmez 💣🧠
Cevap
8Cevap
Hayır sahada geçerli değildir;kendisini ceylan zanneden deve, hendek atlamaya çalışırken gerçeği öğrenir.
Bana saçma geliyor o çatışma ölüp dirildiğin bir yer değilki hayatın söz konusu oradaki soğukkanlılığı counter oynadı diye kazanacak birinin olduğu düşünmüyorum
Phonk yok dirilme hakkı yok bacaktan vurunca karakterin yine hicbirsey olmamış gibi koşmuyor sessizce oluyorsun bı anda
Yarış olsa belki ama FPS de sanmıyorum. Bir ihtimal strateji bakımından pusu teknik olarak
Yani araba oyunu oynardı benim kuzenim sürekli tır filan sürerdi ehliyeti tekte aldı birde çok güzel araba kullanıyor sanırım bu harp içinde geçerli 😂
Ben araba sürmeyi gta vice cityde öğrendim, ilk ilişkimi gta san andreasta yaşadım
hiç bilmeyen birine göre daha tecrübeli olursun ne yapacağını bilirsin
Gerçek hayatta tek canın vsr
Zaten CS2 de hep ruslar var.
Ne alaka ya yaramaz tabi
Geçerli değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?