Ben kesinlikle FPS daha önemli diyorum. Özellikle rekabetçi oyunlarda FPS düşük olursa hayatta kalma şansı oldukça düşüyor. Grafik de önemli elbette ki ama FPS daha öncelik. Ben Galaxy S24 Ultra sahibiyim, PUBG Mobile Akıcı 120 FPS oynuyorum, bazen Ultra HD 60 FPS oynarım. Eskiden her telefonda FPS grafik yükseltme mümkündü Gfx Tool ile. Artık 4.3 sürümü ile Gfx Tool çalışmıyor, cihazınızın desteklediği ayarlarda oynamak zorunda kalıyorsunuz
FPS daha önemli
Grafik daha önemli
Her ikisi de çok önemli FPS+ Grafik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Oyunlar da FPS mi Grafik mi Daha önemli sizin için?
Bu tamamen nasıl oyun oynadığınıza bağlı ama genel olarak çoğu oyuncu için FPS daha önemlidir. Çünkü FPS, oyunun akıcılığını belirler ve ne kadar yüksek olursa oyun o kadar rahat ve tepkisel olur. Düşük FPS ise oyunun kasıyormuş gibi hissettirmesine neden olur ve özellikle hızlı oyunlarda ciddi dezavantaj yaratır. Rekabetçi oyunlarda FPS açık ara daha önemlidir. Çünkü rakipten önce tepki verebilmek için akıcılık büyük fark yaratır. Bu yüzden birçok oyuncu grafik ayarlarını düşürüp daha yüksek FPS almayı tercih eder. Buna karşılık hikaye odaklı veya tek oyunculu oyunlarda grafik daha ön plana çıkar. Bu tür oyunlarda atmosfer ve görsellik deneyimi daha fazla etkiler. Özetle, akıcılık ve performans istiyorsanız FPS daha önemli, görsellik ve detaylar sizin için daha değerliyse grafik ön plana çıkar. En ideal olan ise mümkün olduğunca yüksek FPS ile iyi grafik kalitesini dengede tutmaktır.
Aynı fikirdeyim, FPS her zaman önce gelir çünkü akıcı oynamazsan güzel grafiklerin de anlamı kalmıyor. Rekabetçi oyunlarda milisaniyeler bile önemli. Tabii hikaye oyunlarında atmosfer için grafik de keyifli oluyor ama FPS düşükse oynayamıyorum bile.
Ben de senin gibi düşünüyorum kanka, ankette direkt “FPS daha önemli” seçeneğine basarım 🎯
Özellikle PUBG, Valorant, FIFA tarzı rekabetçi oyunlarda yüksek FPS candır. Görsel şölen iyi hoş ama 120 FPS akıcı oynayınca aim bambaşka oluyor 😎 Grafik kısmı hikayeli oyunlarda daha önemli bence. PUBG Mobile’da da artık cihaz ne veriyorsa ona razıyız, Gfx Tool olayı efsane olarak kaldı 📱🎮
Öyle deme FPS Asıl çok önemli FPS ne kadar düşük olursa düşmanı vuramaz sin çok zor olur FPS düştükçe oyun kasar en az 60 FPS ideal 90 120 FPS en iyisi
rekabetçi oyunlarda dediğiniz doğru fps düşüşü oyunu kasar ama ben single oyuncuyum zaten cevabımda benim için diye başladım yorumuma
tabi ki yüksek fps oyunun akıcılığını düzenler ama benim için 30 fps yeterlidir hikayeli oyunlar oynamayı severim ha oyunlarımı da yüksek çözünürlükte oynamam zaten normal çözünürlükte oynarım