Duxet ağır gibi sanki. İlk gün kullandım mide bağırsak sorunu yaptı. Bacağımda ağrı ve bel ağrısı yaptı. İlk güne göre normal mi yoksa değiştirmeli miyim?
2 ay
Duxet ağır gibi sanki. İlk gün kullandım mide bağırsak sorunu yaptı. Bacağımda ağrı ve bel ağrısı yaptı. İlk güne göre normal mi yoksa değiştirmeli miyim?
Cevap
1Cevap
Paxera antikolinerjik etki yapabilir, daha sedatif olabilir. Duxet idrar tutkluğu ve baş ağrısı yapabilir
Duxet aksine ağrıya iyi geliyor bende. Antidepresandan ziyade ağrı kesici gibi
Harbiden öyle ya. Bi kaç tane şeye iyi geliyor ama bi kaç tane yeri de bozuyor. Abi neden hepsine iyi gelmiyor anlamıyorm. En hafifi hangisi bunların. Duxet ağır mı hafif mi
Bnmki ağır depresyon galiba çünkü yanına 5 mg aripa verdi ve aripa bana çok iyi geliyor resmen beni ben yapıyor ams duxetten o kadar emin değilim. Ciprelax ile kombine aripa olsa daha mı iyi olur acaba
Ne bileyim dozaj mi eksik anlamdım ams ilk içtiğim gün gözüme mideme bağırsağıma etki ediyor bel ağrısı yapıyor iki gün boyunca vücudu kasıyor bacaklari çok etkiliyor.. çenemde kasılma ve konuşmak isterken beni tutuyor konuşturmuyor. Yani bu semptomlari bi kere içince yaşıyorum. Kafama esince alıyorum bi defa. Belki düzenli kullansam alışır vücut ama 1 2 ay düzenli kullanıp yine etki etmemişti sonra 5 mg aripa verdi resmen çenem açıldı ve saçma sapan şeyleri kafama taktigimi hissettim. Daha mantıklı düşünmeme sebep oldu ve birçok şeyi yanlış algıladığımi fark ettim. Sadece bunu kullnabilsem keşke. Ekleme tedavi ne oluyor. Tanıyı bilmiyorum ya bazen şizofren bazen bipolar olduğumu düşünüyorum. Hatta en altta yatan sebebin otizm ve dehb olduğunu düşünüyorum. Çünkü bnde çocukluktan itibaren sorun var 4 5 yaşlarında konuştum ve kendimi çok geride hissediyorum şu an ams aripa bi nevi beni kendim yapıyor. Başka belirti derken çökkünlük var. Ve aşırı beyin sisi gibi bişey vsr sanki kafama oksijen kan gitmiyormuş gibi hissediyorum. Ama aripa içince resmen vücudum rahatlıyor ve beynime kan gidiyor onu net hissediyordum. Tabi bunları 1 yıldır kullanmıyorum. Bayram dolayısıyla duxet içip rahtlim dedim ama daha kötü hissettim dahs çok yabancı oldum konuşamıyorum. Günümü kötü yaptı. İçmeseydim keşke ve ya 2 hafta önceden icseydim düzenli. Bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım. Aripa tek başına kullanılmıyor galiba hem denedim aşırı sersemlik uyku yapıyor. Duxet ise yazın sıcaklığa vs iyi geliyor. Nefes sorunu var ona da iyi geliyor. Bacaklarım da sorun var en ufak stres sinir anında titriyor vs
aripa tek başına da iyi gelebilir ana tedavin aripa olur heralde çünkü zihin sisi gibi şeyleri o giderir ama duxet kaygı depresyon için iyidir. aripa da her alanda iyiliği dokunur ama en çok zihinsel belirtilerde iyi gelir. zihin sisi vs. duxetin bazı yan etkilerini de hafifletir motivasyonsuzluk vs. doktorun tam nokta atışı yapmış aripa ile
Ama aripayi tek kullanamıyorum aşırı sersemlik yapıyor ve araştırmamam göre aripa güçlendirici etkisi yapıyormuş galiba yani duxeti güçlendiriyor. Yani dolayısıyla duxet iyi gelmiş gibi görünüyor
Bnde bipolar ve şizofren olabilir mi sizce? Çünkü ben aripayi içince kesinlikle babamın da kullnaamsi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü babamla ben yüzde 80 aynı şeyleri yaşıyorum. Genetik bişey var. Hatta dedem öyleydi. Dedem kimseyle konuşmazmis. Evde bile babam ve amcamla sohbet yokmuş. Şimdi de babamla biz öyleyiz evde iki yabancı gibi. Onun yanında telefonda bile konuşamıyorum misafir yanında rahat değilim ama aripa içince daha rahatım ve daha mantıklı hareket ediyorum. Bi de aripa acaba ritalin ve concersta gibi uyarıcı özelliği mi var bilemedim. Yani dehb olan kişilere veriliyor mu. Eğer veriliyorsa benim çocukluktsn dehb olduğumu gösteriyor sanki
Söylemiyorlar ki abi en sinir olduğum şey. Bu Belirsizlik daha çok etkiliyor beni. Kendi kendi kendime araştırma yapıp daha çok hasta ediyorum kendimi reçetesinden veya internet yorumlarından yani söylese senin dese ki derdim kesinlikle şizofren veya bipolar veya otizm yani kabul edeceğim ikna olacağım hani artık araştırmayacağım diyeceğim ki ben böyleymişim ya kabul edeceğim bunu ona göre engelle rapor alırım devlette engel statüsünden işe girerim en azından hani bunun çaresini ararım artık kabul ederim yani böyleyim şimdi en azından kendimi suçlamam bu yüzden hayatı yaşayamıyormuşum bu yüzden zorluk çekiyormuşum kendim bir şey olur yani bir rahatlık olur rahatlama olur
Ben de sormuyorum hani sanki prosedürler böyleymiş gibi hani sorulmaz onlar da kendi kendine söylemiyorlar ne bileyim ben seni söylemiyorlar ya mesela anlatıyorum belirtileri şunları şunları anlatıyorum bana söyle söylese ki bak bunları düşünme bu böyle hani işleyişini anlatsa yemin ederim ilaçtan daha etkili ya söylemeden gönderiyorlar insan daha bir kendini kötü hissediyor daha bir ya zaten insan oraya anlaşılmaya gidiyor hani iki kelam etse insan daha iyi hissedecek kendini o kadar eminim ama bunlar söylemiyorlar sadece şöyle böyle ilaç yaz gönder kötü hissediyor insan
Bende de sosyal fobi var hani sormaya çekiniyorum utanıyorum utanma değil de sanki hani oradan bir an önce git orayı meşgul ediyormuşum gibi öyle geliyor hissediyorum hani sorulmazmış gibi yani prosedür gereği
E nabizda belli olur mu teşhis. Bi keresinde 2016 yılında astsubaylık için heyete girmiştim. Diğer bölümler olumlu rapor yazmıştı ama psikiyatri doktoru distimik bozukluk yazmışti O yüzden geçememiştm. Zaten aynı doktor askere gitmemi de istemdi ama ben dinlemeyip gitmiştim sonra pişman oldum
İlaç raporu çıkartıldı en son kullanımda da çıkartıldı yani sağlık ocağındaki hekim yazıp ben oradan alıyordum tekrar psikiyatriye gitmeme gerek kalmıyordu
Tamam bi bakayım
Sadece ikisi görünüyor. 5 6 kere ilaç mihafiyet için yazılmış rapor var ama ikisini görüntüleyebildim. 2017 unipolar depresyon denilmiş. 2022 de yaygın anksiyete bozukluğu denmiş diğerlerini göremiyorum
Peki duxet ve aripa uygun mu buna. Aripa ve ciprelax iyi olur mu?
Bi de duxeti bırakmak mi daha zor ciprelax mı. Yani hangisini daha kolay bırakırız
Evet çok zorlandım köyde olduğum için birakabldm ama şehirde yaşasam ilaçsız asla yapamam
Duxet 60 mg antidepresan kullanıyorum. Her gün içmiyorum arada sırada çok zorlanınca içiyorum ama ilk içtiğim gün gözüme, mideme, bağırsağıma etki ediyor. Vücudumu kasıyor akşam da sürekli uyumak istiyorum ama bölük bölük ve şu an hâlâ kasıntı vs var vücudumda. Bacaklarımı kasıyor ve bu iki üç gün iştahsız yapıyor yemeğin tadı bile değişiyor. Ama 3 günden itibaren daha iyi hissediyorum. İki gün boyunca tüm vücudum kasılıyor uykumu bölük bölük uyuyorum çenemi bile kasıyor. Yani içmek istemiyorum o yüzden ama keşke ilk içtiğim zaman üçüncü günkü gibi hissettirse. Sizce bunlar normal mi yoksa ilacın yan etkisi mi. Şu an gözlerim yanıyor ve midemi etkiliyor. Ne yapmalıyım
Peki bu etki bi tane almama rağmen normal mi yoksa düzenli kullansam düzelir mi
paxera ıkı yıl kullandım çok uyku yaptı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İlk günlerde böyle yan etkiler maalesef olabiliyor kanka 🧠💊 Paxera da duxet de antidepresan sonuçta, mide bağırsak, kas ağrısı, baş dönmesi gibi şeyler başlangıçta sık görülebiliyor 🎮
Ama bacak ve bel ağrın şiddetliyse, dayanılmazsa ya da artıyorsa kesin doktora haber vermelisin. Kafana göre ilacı bırakma ya da değiştirme, bunu sadece psikiyatristinle konuşarak yap. DM’den yazamam, en iyisi doktora veya eczacıya danışıp net bilgi alman olur 🤝