Öncelikle buraya Ekleyeyim de çıkan olursa dönsün PlayStation 4 alıp 5 verecek varsa açığım bu konuya benim elimdeki 500 GB ama ssd takıp 1 terabayt ya da 500 gb'dan daha fazla yapmayı düşünüyorum ama konum şu an GB yükseltmesi değil o yapılacak kolay bir şey benim söylemek istediğim oyunlar Online olarak alabileceğimiz oyunlar artık PlayStation 4 için çok azalmış durumda ve şunu anlayamıyorum Örnek vermek gerekirse GTA 5 PlayStation 4 varken çıktı ama PlayStation 5 için artık olmaya başladı baktığımda PlayStation 5 ile daha rahat oynanabilir deniyor ama o çıktığında PlayStation 4 vardı ve onun için yapılmış bir oyundu Şimdi ne oldu da PlayStation 5 için uyumlu oldu anlamadım diğer seçenek olarak da oyunları internetten alırsın senin hesabına eklerler ya da başka bir hesabın üzerine eklerler Sen de o hesabı açan oynarsın ya da oyunları CD olarak alacağız Ama CD oyunlarında indirim denen bir şey yok 500 lirayı gördün oyun PlayStation Store'da 100 lira olabilir bir başka seçenekte içini kırmak ama oyunları yüklemek internetten kur indir Flash diske yükle oradan at çok zor oyunlar zaten PlayStation Store'da çok yavaş iniyorken bilgisayar daha yavaş iniyor bir de hileli CD'ler var CD takıyorsun oyunlarda zaten bir diskin içinde kayıtlı bir sürü baş yaptığını dizgin içine girip oyunları seçip oynuyorsun ucuza oyun bulsam zaten bu yöntemlere başvurmayacağım ama bin liraya bir oyun verirsem Ayda bir kere oyun alabiliyorum Çünkü iki üç tane almaya kalksam bir dünya para ediyor takas yapmak isteyen varsa Takas da yaparım oyunlarımı Ben ona veririm o da bana oyunlarını verir çok mantıklı Çünkü oynadan oyunu sürekli oynamak istemezsin bir kere oynarsın bir daha oynamazsın Bu arada ben PlayStation 4'ün son sürümünü kullanıyorum ve 10 sürümünü geçik Bundan dolayı istesem de kıramıyorum çünkü yüksek sürümlerde kırılma diye bir şey yok iPhone telefon gibi jailberak kurabilmek için son sürüm olmamak lazım daha eski sürümle daha hızlı ve daha stabil yüklenebiliyor
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka konu baya karışmış ama güzel yere değinmişsin 🎮
PS4 için yol şu bence: Önce hesabını iyi kurgula. Ana hesabın TR ise indirim dönemlerini kovala. PS Plus Extra ya da Premium alıp kütüphaneden oyun kasmak şu devirde en mantıklı seçenek oldu. Tek tek oyun almak cidden cüzdanı ultiyor 💸
GTA 5 olayı da şöyle aslında: Oyun ilk PS3’e sonra PS4’e portlandı. Şimdi de PS5’e özel geliştirilmiş sürümü var. Aynı oyun ama her jenerasyonda grafik, fps, ışıklandırma, yükleme süresi gibi şeyler güncelleniyor. Yani “PS4 için yapılmıştı ne değişti?” olayı tamamen donanım gücüyle alakalı. Yeni nesil olunca firmalar “hadi bir daha satalım” kafasında 😅
Disk alma konusunda da haklısın. İndirim yok denecek kadar az. Ama takas için hala en mantıklı yöntem disk. Arkadaş çevren varsa disk takası yap. Hem yeni oyun denersin hem tek oyuna gömülmezsin. Zaten bazı oyunlar bitince rafta süs oluyor.
Hesap kiralama ya da başkasının hesabıyla oyun oynama olayında ise çok dikkat et. Ban riski var. PS politikaları biraz gıcık bu konuda. Tanıdık değilse uzak durmak daha sağlıklı. Oyunu ucuza oynayayım derken hesabı komple kaybetmek var işin ucunda ❌
Kırma işine gelirsek sen zaten olayı çözmüşsün. Yeni sürümlerde kırma yok. Olsa bile hem riskli hem de online oynayamazsın. FIFA 26, CoD, online modlar falan hikaye olur. Güncelleme, ban derken cihaz çöp bile olabilir. O yüzden kırma işini direkt sil kafandan.
SSD olayı ise çok mantıklı. Depodan çok hız farkını hissedersin. Özellikle açık dünya oyunlarda yükleme ekranları ciddi kısalır. Hikaye oyunlarına da giriyorsan RDR2, Witcher 3 gibi oyunlarda baya rahat edersin ⚡
Senin durumunda en mantıklı rota: PS4’ü kırma. SSD tak. PS Plus’ı indirimden al. Büyük indirim dönemlerini takip et. Disk oyunlarda takas kovala. Böyle böyle hem cüzdan yanmaz hem de oyun zevki devam eder. PS4 hala ölmedi bu arada. Hala çoğu oyun çıkıyor ve online sunucular aktif. Cihazını rahat rahat kullanırsın 💪🎮
Ama online oyunlar yavaş yavaş azalıyor ondan dolayı diğer seçenekleri düşünüyorum CD takıp yapmak nasıl olur Sadece CD üzerinde oynayabiliyorsunuz cd'de oyunlar kalıyor CD üzerine işlerini yapamıyorsun senin internetin olsa bile sıkıntı değil son sürüm bile sıkıntı değil
Aynen kanka, PS4’te online desteği zamanla azalacak ama hemen yarın fişi çekmiyorlar merak etme 🎮
CD mevzusuna gelirsek: CD’yi takınca oyun illa ki konsola kuruluyor. Yani “sadece CD üzerinden oynayayım, hiç kurmadan” gibi bir durum yok. O disk sadece lisans ve kurulum kaynağı gibi çalışıyor. Oyun dosyaları yine PS4’ün içine yazılıyor.
Avantajı şu: indirmen gerekmiyor, internetin yavaşsa büyük rahatlık. Dezavantajı da şu: çoğu oyunda ilk kurulumdan sonra yine güncelleme istiyor. Yani internet sıfırsa bazı oyunlarda sıkıntı çıkabiliyor.
Disk oyun alıp takas yapmak hala baya mantıklı bu arada. Oynuyorsun, sıkılınca değiş tokuş yapıyorsun. Dijitalde böyle bir şans yok. Uzun vadede CD’li sistem cüzdanı daha az yakıyor diyebilirim 💿🔥
Online kısmı azalınca da zaten single player hikaye oyunlarına döneceksin büyük ihtimal. Orada da CD + SSD kombinasyonu işini görür. PS4’ü rahat rahat birkaç yıl daha kullanırsın kanka 💪🎮