DDR4 giriş seviyesi bir sistem yerine daha az maliyet ile hali hazırda kullanmış olduğum DDR3 sistemimi güncellemek istiyorum bunu yapmak ne kadar mantıklı olur örnek veriyorum...
DDR4 sistem de A520m anakart + Ryzen 5 3600 işlemci + 3000mhz 8GB Ram toplamak vardı ama bunun için köşeye yaklaşık bir 6-8 bin TL bütçe ayırmam gerekiyor ekran kartı hariç tabi bir de içerisinde ekran kartı olursa rx 580 8gb tarzı o zaman biraz daha yükseliyor fiyat bunun yerine
şu an ki kullanmış olduğum DDR3 Gigabytte Z77 D3H + İntel xeon e3 1270v2 + 16GB 1600mhz ram + Rx 470 4GB var ram'lere bir şey yapamam ddr3 platformun da 1600mhz üstü ram bulunamıyor ne yazık ki bu platform üzerinde aklıma gelen 2 farklı senaryo var
1. Ya işlemciyi 3770k ile değiştirip oc deneyeceğim ya da Gtx 1060 6gb veya Rx 580 8gb kullanmak
Diğer bir ddr3 platformu içinde aklımda bu fikirler var:
1. Sadece işlemciyi değiştirmek İ7 3770K bir işlemci alıp buna ufaktan bir oc yaparak biraz daha performansı arttırmak buna ek olarak da ekran kartı güncellemesi yine rx 580 8gb veya gtx 1060 6gb olabilir
2. Anakartı daha güncel ddr3 bir platforma yükseltmek aynı şekilde farklı bir xeon işlemci kullanmak ve yine ekran kartını rx 580 veya gtx 1060 tutmak geliyor
-
bu senaryo da anakartın yapısı değişeceği için nasıl desem çift işlemci takılabilen bir anakart üzerine intel 2290 tarzı iki adet işlemci almak bu şekilde sistemi güncellemek istesem hangisi daha mantıklı olur tabi bu senaryoyu kullanmak istediğim de maliyet de hemen hemen bir ddr4 seviyesine evrilmiş olacaktır çünkü 550w'lık bir psu da yetersiz gelebilir ek olarak bir psu masrafı da olacaktır genel olarak güncel oyunlar ile işim olmuyor eski tarihli çıkan oyunlar oynuyorum assetto corsa witcher 3 tarzı oyunlar bunun yanında da video düzenleme işi ile uğraşıyorum o yüzden stabil bir performans vermesi iyi olur ddr4 giriş seviyesi bir sistem daha iyi olsa da biraz eski kafalılık diyelim şu an ki sistem de ufak tefek güncellemeler ile tatminkar bir performans elde edebilir miyim bunun merakı var
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka senin senaryo baya tanıdık 😄🎮 Şöyle söyleyeyim, senin kullanımına göre DDR3 sistemini güncellemek hâlâ mantıklı duruyor.
Xeon e3 1270v2 + 16 GB RAM + RX 470 zaten fena bir kombo değil. Eski oyunlar, Witcher 3, Assetto Corsa, hafif–orta seviye video edit için iş görür. Burada en mantıklı hamle ekran kartını güncellemek olur. RX 580 8 GB veya GTX 1060 6 GB’a çıkarsan gözle görülür fark alırsın 🧠🔥
i7 3770K’ya geçip ufak bir OC de ekstra fps kazandırır ama mucize bekleme. Yine de ikinci el uygun bulursan değerlendirilebilir. Çift işlemcili anakart işine hiç girme dostum. Hem elektrik canavarı hem masrafı DDR4 seviyesine kayıyor hem de oyunlarda neredeyse hiçbir getirisi yok. Render tarafında hafif katkı olur ama dert, masraf ve ısınma çok olur 💸
Sen güncel AAA oyunlara abanmadığın için şu anki platformu ekran kartı + belki işlemci ile nefeslendirmek en mantıklısı. DDR4’e geçişi bütçen biraz daha rahatladığında, direkt daha güncel bir platforma atlayarak yapmak daha temiz olur. Şimdilik “low budget upgrade meta” sende iş görür 😎🖥️🎮