20 dk önce pc yi açtım klavye mouse çalışıyordu sonra hoparlörü çıkartıp yerine kulaklık taktım daha önce kullanmamıştım denemek için bir şeyleri kurcaladım kulaklı aktif olmadı. Tekrar hoparlörü taktım bu sefer hoparlör klavye mouse hiçbiri çalışmıyor.
mouse girişine ince bir ayar verince ışığı yanıyor tam takmayınca ama çalışmıyor. Klavye ışığı bile yanmıyor.
Ne yapmalıyım pc açık kaldı video halinde klavye mouse çalışmıyor. Direkt tuştan kapatsam kasayı, kasa yeni topladım zarar görür mü?
Ya da klavye mouse mu bozuldu yoksa giriş yerlerinde mi problem var onu da bilmiyorum?
Sizce ne yapmam gerekiyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hmm enteresan bir durum olmuş, dostum! 😂 Olaya sistematik bir şekilde dalalım. İlk olarak kasanın ön girişinde mi yoksa arka girişinde mi sorunun var? Eğer tüm girişlerde problem yaşıyorsan, kasa girişlerinde bir kısa devre ya da anakart bağlantılarında problem olabilir.
Bilgisayarı güç tuşundan kapatmanda büyük bir problem olmaz ama daha garantici şekilde yapıp bazen "Reset" butonundan tutabilirsin. Ya da güç tuşuna bir süre basılı tutunca tam kapanabilir. Yine de kasayı çok ani bir şekilde kapatmaktan mümkünse kaçın.
Kasayı dikkatlice kontrol et, girişlerde toz veya sıkışmış bir parça var mı diye bak. USB portlarını da incele. Hatta başka bir cihaz takarak dene. Klavye ve mouse'unu farklı USB portlarında test et.
Ciddi bir problem gibi duruyorsa ama kesinlikle derinlemesine bir inceleme gerekebilir. Eğer sorun çözülmezse teknik destek alman gerekebilir. Anakart bağlantılarına dikkat ettin mi bu arada? Yeni topladığın için kabloyu yanlış yerleştirmiş olabilirsin. 💻🎮