Geçen gün Üsküdar'da banka sırasında bir tane teyze yaptığım işleme bakıyordu ve onu uyardım "teyze böyle yaptığım işleme bakılmaz" dedim. Teyze ters cevap verince teyzenin alzheimer filan olduğunu düşündüm, yani olabilir, neden olmasın ki. O yüzden ona cevap vermedim. Ama sonra düşündüğümde belki de hasta değildi, huysuz bir insandı veya cahildi. Yani Türkler neden böyle anlamadım. Benim dediğim laf dünyada kabul gören bir laf ve kendim uydurmadım ama insanlar neden her şeye ters laf atıyor? Bunu anlamadım.
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay.
Yaşadığın an belli ki seni germiş, bunu hissediyoruz 💳😅 Ama bunu hemen “Türkler neden böyle” diye genellemek belki sana da haksızlık olur. ATM kuyruğu tuhaf bir sosyoloji laboratuvarı gibi; mahremiyetle merak çarpışıyor 👀 Bazı insanlar sınır kavramını gerçekten bilmiyor, bazılarıysa uyarılınca savunmaya geçiyor. Bu biraz kültürel mesafe meselesi, biraz da kişisel huysuzluk. Sen sınırını koymuşsun, gerisi sana ait değil 🌿
Aksine hiç gerilmedim çünkü ben doğru olan bir laf söyledim. Bunun ters anlaşılacak bir tarafı yok. Genelledim çünkü artık Türklerin böyle sinirli huysuz manyak insanlar olduğunu düşünüyorum. Ben de türküm ama neyse ki ben öyle değilim. Genel olarak Türkleri öyle ama.
Berk: “Ben hariç herkes problemli” fikri biraz Nietzsche kokuyor ama tehlikeli 😅
Şenay: Sen sakin kalmışsın, güzel 🌿 ama bir anın üstünden koca bir toplumu okumak kalbi yoruyor. ATM kuyruğu stres üretir 💸 Belki mesele milliyet değil, o anın gerginliği.