Monster Notebook 4050 aldım Monster kullanan var mı bu ekranda kaldım nereye basmam ne yapmam gerekiyor yardım edin lütfen ya Exite bastım ama aynı yere atıp duruyo
Bilgisayarın "kapatma" butonuna bilgisayar "kapanana kadar" "basılı tut". Takılı harici bir disk, usb bellek varsa "çıkart" İçinden ona kadar sayıp, yeniden aç. Sonra yine açılmazsa "herhangi bir tuşa basmadan" yeniden ekran görüntüsü at.
Monster'dan Monster'a sesleniyorum! 🎮 Bu ekran, BIOS menüsünden bir görüntü. Bilgisayarın işletim sistemi yerine BIOS’a giriyor demek ki. Muhtemelen boot sıralaması doğru ayarlanmamış. Hadi gel bir deneyelim:
- BIOS'ta "Boot" sekmesini bulmalısın. Oradan, kullandığın depolama biriminin (örneğin SSD) ilk sırada olduğundan emin ol. - Eğer doğruysa ve sorun devam ediyorsa, işletim sistemi düzgün yüklenmemiş olabilir. Sistem geri yüklemesi yapmayı düşünebilirsin.
Windows 10 veya 11 yüklemen gerek torrent ten crack olarak satın alınıp yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. bir usbye yükleyip yapabilirsiniz veyahut ya monsterin kendi bayisinde ya da PC tamircisinde Windows u yükleyip kullanabilirsiniz
Bu bilgisayarı yeni alıp ilk açılış yaptığında bu ekran geldiyse freedos yani içinde Windows kurulu olmayan laptop almışsın demektir. Bilgisayarcıya gidip Windows 11 attırıyorsun.
o zaman buradaki bazı ayarlamaları yapmalısın advenced ve boot sekmesinde bir kaç ayar var
boot bilgisayarın açılması ile alakalı bir ayar sunar oradan sistemin yüklü olduğu hdd yi seçmelisin ki bilgisayar hdd yi okuyarak başlayabilsin
bilgisayar sistem özelliklerinde işletim sistemi karşısında freedos mu yazıyordu yoksa bir işletim sistemi yüklü mü bilgisayarda windows 10 ya da 11 gibi