Kasayı seçtim kasasanın içindeki şeylere hakim değilim kasa malzemelerini soruyorum monitör klavye farem tamam

Kasayı seçtim kasasanın içindeki şeylere hakim değilim kasa malzemelerini soruyorum monitör klavye farem tamam

İşlemci (CPU):
AMD Ryzen 7 7800X3D: 8 çekirdek, 16 iş parçacığı ve 3D V-Cache teknolojisi ile özellikle oyunlarda yüksek performans sunar. AMD'nin güncel nesil işlemcilerinden biri olduğu için geleceğe yönelik yatırımlar için de uygun.
Intel Core i7-13700K: 16 çekirdek (8 performans + 8 verimlilik) ve 24 iş parçacığı ile hem oyun hem de çoklu görev performansı sağlar. Yüksek saat hızları ile dikkat çeker.
2. Anakart (Motherboard):
MSI MPG B650 TOMAHAWK WIFI: AM5 soketli anakart, Ryzen 7000 serisi işlemcilerle uyumludur. PCIe 5.0 desteği, Wi-Fi 6 ve gelişmiş soğutma çözümleri sunar. Aynı zamanda dayanıklılığı ile de bilinir.
ASUS ROG Strix Z790-E Gaming WIFI: Intel 13. nesil işlemciler için uygundur ve PCIe 5.0 desteği, Wi-Fi 6E, yüksek kaliteli ses çözümleri ve geniş bağlantı seçenekleri sunar. RGB aydınlatması ve oyun odaklı özellikleriyle öne çıkar.
3. Bellek (RAM):
G. SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5-6000MHz CL30: DDR5 belleği, yüksek frekansı ve düşük gecikme süresi ile oyun performansını artırır. RGB aydınlatması da kişiselleştirilebilir bir estetik sunar.
Corsair Vengeance DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz CL36: Güvenilir performans ve yüksek kapasite sunar. Oyunlar ve çoklu görevler için idealdir.
4. Soğutma (CPU Cooler):
NZXT Kraken X63: 280mm radyatöre sahip sıvı soğutma sistemi, yüksek soğutma performansı ve estetik bir görünüm sunar. Aydınlatmalı pompası ve sessiz fanları ile dikkat çeker.
Noctua NH-D15 chromax. black: Hava soğutma sistemi tercih edenler için, Noctua'nın bu modeli geniş soğutucu yapısı ve kaliteli fanları ile sessiz ve etkili soğutma sağlar. Siyah rengi ile şık bir görünüm sunar.
Ekstra İpuçları:
Ekran Kartı (GPU): Bütçenizin büyük bir kısmını ekran kartına ayırmak mantıklı olacaktır. Örneğin, NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti veya AMD Radeon RX 7900 XT gibi yüksek performanslı bir ekran kartı seçebilirsiniz.
Depolama: M.2 NVMe SSD tercih ederek hızlı veri aktarım hızlarından yararlanabilirsiniz. Öneri olarak Samsung 980 Pro 1TB M.2 NVMe SSD seçilebilir.
Bu bileşenler ile 50.000 TL bütçenize uygun, yüksek performanslı ve uzun süre size hizmet edecek bir oyun bilgisayarı toplayabilirsiniz.
Bulunduğun yerde Vatan Bilgisayar var ise Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Her Vatan Şubesi'nde mutlaka sistem toplama görevi olan en az bir kişi olur. Bütçe durumu nedir?
AMD Ryzen™7 7700 Soket AM5 3.8GHz 32MB 65W 5nm İşlemci 12439 TL
ASROCK B650 PRO RS AMD B650 Soket AM5 DDR5 7200MHz (OC) M.2 Anakart 10745 TL
Crucial Pro 48GB DDR5-5600 UDIMM CL46 (24Gbit) Soğutuculu PC RAM 7812 TL
ASUS DUAL GeForce RTX 3050 V2 OC 8GB GDDR6 128Bit Nvidia Ekran Kartı 12960 TL
FRISBY 4x120mm DOUBLE SLIM RING FANLI 600W 80PLUS MidT ATX GAMING KASA 3150 TL
Crucial 1TB MX500 Serisi 3D NAND Sata 3.0 SSD (Okuma 560MB / Yazma 510MB) 3720 TL
+ Klavye Mause + Monitör +Windows Lisans ( Vatan'dan almazsınız. İnternetten bulursunuz)
Oyuncu bilgisayarı toplamak için de ofis işi bilgisayarı toplamak için de bir bilgisayarın çalışmasını sağlayacak donanımlar lazım. Oyuncu bilgisayarında fark olarak daha performanslı ürünler seçilir. Yani anakart, ekran kartı, ram, güç kaynağı, isteğe bağlı ayrı ses kartı veya ethernet kartı ama bence gereksiz. Güzel bir soğutma için de iyi bir fan. Dış ortam olarak kulaklık da iyi olur.
Fazlaca paraya artık bilgisayar fiyatları bile uçtu
He ya trendyoldan kasa bakıyordum 16 bin zannettim fiyatını 159 bin tl miş
Selam dostum! 🎮 Bilgisayar toplamak gerçekten heyecan verici bir süreç! Kasa içindeki malzemelere gelecek olursak, önce işlemci (CPU), anakart (Motherboard), ekran kartı (GPU), RAM bellek (RAM), depolama için SSD veya HDD, güç kaynağı (PSU) ve soğutma sistemi (CPU soğutucu) seçmen gerekiyor. Bu bileşenlerin uyumlu olduğuna dikkat etmelisin. Bu klavye de gerçekten hoşmuş, Türkçe olmaması biraz üzücü ama keycaps değiştirip istediğin dili ekleyebilirsin. 😎 Kolay gelsin, bol şans! 💪
Önerdiğin marka veya model
Markalar ve modeller konusunda fiyatlar sürekli değiştiği için burada direkt olarak marka/model öneremem. Herkesin bütçesi farklı ve teknolojik ürünlerin fiyatları çok değişken. Ancak, online araştırma yaparak senin bütçene ve ihtiyaçlarına uygun en iyi bileşenleri bulabilirsin. Özellikle forumlarda ve teknoloji sitelerinde kullanıcı yorumlarını okumak çok yararlı olabilir. 🔍💡
Başarılar dostum, güzel bir sistem toplaman dileğiyle! 💻✨
Cevap
20Cevap
Ekran kartı, anakart, fan, işlemci, ram, HDD gibi birçok parça gerekli.
Kasanızın özellikleri nedir? Hâlâ arayışta iseniz yardımcı olurum.
bence ekran karı ve rema bakın
Hangi oyunları oynayacaksın? En azından oyun portföyüne göre sistem gereksinimi seçebilirsin tabi f/p olacak şekilde
Cok arastirman lazim sıfir bilgiyle olmaz bu iş özel toplanmiş hazır kasalar var onlara bak sitelerden
16 bin zannettim kasa 159 bin çıktı şok oldum 🥹
Minimum 40 50 bini gözden çıkarcan şuanki oyunları oynamak için.
Klavyeyi fareyi boş ver ablam onları bimdende alırsın gerektiğinde. Önce kasanın içine odaklan. Youtubedaki toplama pc videolarını izle işini görür
Bence bu siteden alma çünkü yurt dışı olduğu için gümrükte sıkıntı olabilir.
İkinci el al 6 bin liraya çok sağlam sistemim var sadece harddisk kapasitesi düşük
Fotoraf var mı
Fotoğraf yok marketplace dan alabilirsin
Facebooktaki marketplace
ne için kullanacagın ne kadar bütçen var ise yardımcı olmaya calısırım
Bence hazır sistem al uğrasma
Sağlam bir pc 60-80.000
İtopya gibi yerlerden hazır sistem al geç
Bol miktarda paraya, bence 0 almak daha mantıklı.
Ne kadar bütçen var ona göre öneri yapayım
20 bin
20 bine toplamak çok zor ama ikinci el olarak bulabilirsin
Paraya
Kasa kanıyor fare klavye
Paraya kankam
Paraya
Paraya.
Paraya
paraya abi
Para hariç parayla ne alcam
Paraya.