Düşünme monster. Bunun iki üst modeli olabilir emin değilim elimde var ki 3050ti de kullandım memnundum ama uyarı geçeyim marka hakkında aldığında sağını solunu incele bataryası tam doluyor mu bak açarken klavye ışığı yanması lazım dikkat et. Birde hangi pc olursa olsun sen ölü pixel testi yap derim.
Monsterde sorun yaşarsan alır almaz yaz haber et böyle böyle diye ilgilenirler. Ki bence açarken kutuyu kayıt al kanıtlı olsun.
Şuanki oyunların %80-85'ini yüksek ayarlarda rahatça oynamak istiyorum dersen üçüncü görseldeki Monster bilgisayar işini görecektir. Ama ileride GTA 6 ve Far Cry 7 gibi kaliteli yeni nesil oyunlarda bu bilgisayarlar bile işini görmeyecektir
Oyun oynayan biri isen laptop kullanmazsın bir kere. Masaüstü alır kasanı sürekli yeni nesil oyunlar çıktıkça para biriktirip yükseltirsin. Yükseltme işi maalesef laptop için geçerli değil. Yani bir laptop yeni bir oyunu kaldırmıyorsa işlemcisini yükseltme veya ekran kartını daha güçlü bir ekran kartı ile değiştirme şansın çok düşük mecburen laptopu satıp yeni bir laptop alman gerekiyor ve yeni yüksek özelliklere sahip adam akıllı laptoplar senin halihazırda kullandığın laptopun 3 katı fiyatında olabiliyor maalesef...
Ben mesela yeni bir masaüstü aldım i5 12400F işlemci, Asus Dual RTX 4060 bir ekran kartı, 1 TB SSD ve 16 GB RAM'e sahip. Şimdi bu bilgisayar ile yeni olan tüm oyunların oynayabiliyorum. Kimisini yüksek ayarlarda kimisini orta ama her türlü oynatıyor ve kasma gibi bir problem de yaşamıyorum. Bu bilgisayar bana 35 bin ₺ ye mâl oldu ama gidip benzer özellikte bir laptop alsam bana 60-70 bin TL'ye mal olacaktı ve ileride yükseltme şansım olmayacaktı.
Marka olarak anlamam, kullanılan işlemci ve ekran kartı gibi parçalara bakarak söyledim sadece. Yoksa Asus çok kaliteli cihazlar çıkartıyor onu biliyorum
Görüntüleri göremiyorum ama oyun oynamak için bir laptop almayı düşünüyorsan bazı temel özelliklere dikkat etmen gerek. İyi bir oyun deneyimi için en az Intel i7 veya AMD Ryzen 7 işlemcili bir laptop seçmen önemli. Ayrıca, 16 GB RAM ve en az NVIDIA GTX 1660 Ti veya RTX 2060 gibi bir ekran kartı aradığın performansı sağlayabilir. SSD depolama, oyunların daha hızlı yüklenmesini sağlar. Bütçeni belirtmemişsin ama bu özelliklere odaklanırsan iyi bir oyun deneyimi yaşarsın. Şansın bol olsun, genç! 🎮😎
RAM'i diğer attıklarına göre 3 kat daha fazla bu da aynı anda bi çok işlemi yapmanı sağlar. İşlemcisi de diğerlerine göre daha güncel ve performansı daha iyi, Ekran kartıda aynı şekilde Depolama kısmında da daha fazla yer sağlıyor
İnternetten bakarsan her marka için kötü yorum bulunur. Monster'ın monitör, mouse vs. bi çok ürününü kullandım bir problem yaşamadım ihtiyaçları görüyor