Kanka bende aynı durumdayım. Ama yapacak bir şey yok maalesef. Arkadaş yok bişey yok. Ya oyun oynuyorsun ya da dizi izliyorsun. Sen yine çalışıyorsun arada kafan dağılır. Bende o da yok. Final sınavlarım bitsin yazın çalışıcam bakalım. Oyunu var oynaya oynaya, evde dura dura hayatı bilmiyorum. Bu büyük eksi olabilir ama dışarı çıkınca da insanlara tanisamiyom. Herkes bana dokunmayan yılan bin yil yaşasın modunda. Çıkmaza girdim gibi jfjfjfjf. Yaz bana tanışalım arada konuşuruz belki.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Oyun bağımlılığı büyük problem tabi ki kendini başka şeylere yönlendirmeye çalış mesleğin var mı? Bir gelirin yoksa bir hayat olmaz senin için kendini geliştirmeye bak
Sosyalleş kitap oku spor yap müzik dinle gez toz hava al oyunda oyna ama belli bir saate göre 2-3 saat fazla değil mesela 🤷♂️14 Yorumla- +1 yıl
Eskiden kitap okurdum hiç isteğim yok hatta telwfon elimden düşsün diye kitap satın almıştım
- +1 yıl
Ben tuvalarimi tutuğum oluyordu yemege kahvaltıya gitmediğim
Bence bu durum boşluktan kaynaklı bende küçüklüğümden beri saatlerce oyun oynardım hatta 5 6 ay öncesine kadar da öyleydim sonrasında iş çıktı yine pc deyim ama iş sonuçta oyun oynamaya pek vakit kalmıyor ayrıca sorumluluk olunca istek azalıyor.
10 Yorumla
Bence kız arkadaş yap daha iyi bende oyun oynuyorum daha yeni internet kafeden geldim ama 2.5 3 saat oynadım aga ne yapıyorsun manyak mısın neredeyse 1 gündür oyun oynuyorsun bilgisayarla butunleseceksin
123 Yorumla- +1 yıl
Telefon kanla bilgisayar olsa zombi gibi olurdum
- +1 yıl
Aynen dün oyunu sildim bu gün indirsem mi diye kafa yoruyorum
- +1 yıl
Reklam görüyorumda nasıl oyun merak ettim
- +1 yıl
Bilgisayar olsa oo hiç uyumam 😅
- +1 yıl
Bir ara gözlerime yıldırım iniyordu
- +1 yıl
Valla bir ara başım dönüyordu lavaboda düşmüşlüğüm var baya dozinu kaçırıyorum korkumdan bilgisayar almıyorum tetedütteyim
- +1 yıl
Tereddütteyim
- +1 yıl
O ne tam olarak
- +1 yıl
Bir kere başıma geldi
- +1 yıl
Nasıl bir sorun bi anlatsana bende yazın sıcaktan olmuştur diye geçiştirmiştim
- +1 yıl
Evet boş yere hepsini fazla yoruyorum
- +1 yıl
Evet iş yerindeki insanlar piskolojimi yoruyo kafaya çok takıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
- Gamer konusunda 11,3b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır değildir.
10 Yorumla Evet tabiki büyük bir problem. Hem ruhen hemde fiziken zararlı bana göre. Yavaş yavaş bırakmaya çalışmalisin. Her aklına geldikce oynama direkt kal git başka şeylerle ilgilen veya kitap oku, gez sosyal aktivitelere katil.
12 Yorumla- +1 yıl
Uyku düzeni bozuldu fiziksel olarak gelişmemde sorunlu
Değil bence eskiden bende çok oynardım ama artık çok giresim gelmiyor
20 YorumlaSosyaleşnemeyi deniyebilirsin arkadaşlarınla ya da ailenle vakit geçir ve evet çok büyük bir problem
17 Yorumla- +1 yıl
@Kağannnn1 kanka iyi ki yorumlara gelmişsin 😂😂😂
- +1 yıl
+1 yılBenim sevgilim de senin gibi bence fazlası zarar ya biraz arkadaşların ile takıl dışarı çık sevgilin varsa ona vakit ayır
14 Yorumla- +1 yıl
Ne arkadaş ne sevgili var sadece anne babam var
- +1 yıl
O zaman arkadaş edinmeye calis cidden arkadaşlarla geçirilen vakit çok değerli ve güzel oluyor
- +1 yıl
Ailenle de vakit geçirebilirsin tabi
- +1 yıl
Doğru arkadaşa zor 😅
+1 yılYeşilay bu konuda tedavi için yardımcı oluyor. Gidip başvurabilirsin, erkek kardeşim de 3 ay tedavi gördü.
12 Yorumla- +1 yıl
Etkisi olmuşmuydu
- +1 yıl
Şu anda bıraktı. Denemekten zarar gelmez
+1 yılSosyalleşme zamanı geldi geçiyor vaktini bosa harcıyorsun..
23 Yorumla- +1 yıl
Fark etmiştim ama ümidim yok diye gene sardım
- +1 yıl
Sarma iste ve umarim calisiyorsundur yoksa hayatta cok zorluklar bekleyebilir
- +1 yıl
İş var fabrika işçisiyim hayalim yok hedefim yok
+1 yılEvet kötü en nefret ettiğim şeylerden biri erkeğin çok fazla oyun oynamasıdır
17 Yorumla- +1 yıl
Kızlarda da sevmem
- +1 yıl
İlerde evlenirsem gene böyle devam ederim diye korkuyorum evlenmeye bile korkuyorum
- +1 yıl
Bırakmak için tavsiyen var mı?
- +1 yıl
Bağımlıysan yardım almayı dene çünkü esinle sıkıntı yasayabilirsin yani
- +1 yıl
Bir ara sıkılıp bırakmıştım
- +1 yıl
Dediğim gibi bağımlılıkta yardım almak en doğrusu
- +1 yıl
İmkan varsa
Bende öyleyim ya bu Lol başa bela cidden günümün 10 saati oyun oynamakla geçiyor
17 Yorumla- +1 yıl
Aşırı fazla değil mi ya... Gençler sakin olun ya 10 saat ne demek
- +1 yıl
@Sky_Walker 10 az demiş sabah 9 gece yarısı 3 kaç saat yapıyor 🤔
- +1 yıl
Kardeşim yazık değil mi ya en güzel en verimli zamanlarını beynini öldürerek geçiriyorsun.. e-sporcu musun sen? Değilsen çok büyük sıkıntı. Kaldır kafanı biraz etrafına bak.. millet uzaya gidiyor biz oyunlardan çıkamıyoruz yaa geleceğimiz sizsiniz. Yapmayın sorumluluk alın biraz.
- +1 yıl
@Sky_Walker abi sorumluluk alacak hal bırakmadılar ki
- +1 yıl
Ben asosyalim arkadaş çevrem yok ailem hep dikkatli yetiştirdi çok üstüme düştüler baya bildiğin ev çocuğuyum dışarda çocukken az çok zamanım oldu onun dışında eve kapandım 13 seneyi geçik bilgisayar bağamlısıydım
- +1 yıl
Ya kardeşim bak bu konularda sen at gözlüğü takacaksın ve hep ileri bakacaksın. Sağır kurbağa hikayesini biliyor musun araştır. Yapacak bişey yok bu devran illaki dönecek bir gün önemli olan devran döndüğünde senin kalifiyeli bir insan olman. Sen şartlara olaylara takılmadan daima emin adımlarla ileriye bakman gerekiyor yapacak bişey yok. Oyun oynayarak boşa zaman harcayarak hayatında yine bir şeyleri değiştiremezsin. Ailenin üstüne düşmesi dikkatli yetiştirmesi çok güzel bir şey senin bunu avantaja çevirmen lazım. Benim çocukluğum ve gençliğimin çoğu sokaklarda geçti tabi hala genç sayılırım ama yolu yariladim sayılır. Keşke evde otursaydim da hiç arkadaşım olmasaydı tüm zamanımı kendime harcasaydim... Senin şu an yapman gerek dezavantaj olarak gördüğünü kendi adına avantaja çevirmen. Hiç bir ilgi alanın yok? Yaparken mutlu olduğun zamanın nasıl geçtiğini anlamadığın bir şey yok? Tabi oyun dışında e sporcu değilsen.. müzik, resim, yazılım, ne bileyim çağın gerektirdiği seni gelistirebilecek bişey hiç mi yok? Kitap okumayı hiç mi sevmiyorsun mesela hiç denedin mi kitap okumayı okuduğun kitabı yaşamayı.. kardeşim tam zamanindasin inan bir iki yıl sonra zamanın nasıl geçtiğini anlayamicaksin ve gözünü açtığında ben nerdeyim diyeceksin boşa gecirdigin zamanin her anını salise salise hesap edeceksin.. hic bir saniyeni bile boş gecirmeni tavsiye etmem sana ayrıca evde kendine bir yaşam alanı kurabilmen senin adına büyük bir avantaj olur kendini gelistirebildigin sürece.. sokaklar tehlikeli insanlar sahte çıkarcı menfaatci çoğu insan bir şekilde seni hep aşağı çekme peşinde inan bana. Arkadaş markadas hikaye binlerce insan geçti hayatımdan şu an öyle boktan bir hayat yaşıyorum ki içlerinden sadece ikisi üçü yanımda düşün yani...
- +1 yıl
@Sky_Walker demin haberde izledim korna kavgası adamı bıcaklamışlar kaza ile arkadaşınıda bıçaklamış 😅
+1 yılBence başka hobiler edin. Örneğin yeni bir kitaba basla. Spor yapabilirsin ya da canını her an oyun oynamak istediğinde oyun oynamak yerine dışarıya kısa bir gezintiye çıkabilirsin. Eğer bu bağımlılıkla kendin baş edemiyorsan bir psikologla görüşebilirsin. Terapi almak seni rahatlatır.
26 Yorumla- +1 yıl
Hobidem kastım yürüyüşe çıkmak resim çizmek müzik dinlemek yazı yazmak tarzı bir şey di ama senin hoşuna giden şey oysa oda olabilir tabi😃
- +1 yıl
Tamam güzelmiş o zaman😊
- +1 yıl
Evet ayırmak lazım bencede.
Bak deminde bir kiz sormuş aynı şeyi sevgilisinden ayrılmış bu yuzden. Hadi yazișin. 😅
17 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂 konunuzla ne alakası var kız mı oynuyor sevgilisi mi 😂
- +1 yıl
Ama toplama işleminde gene negatif kalıyor
- +1 yıl
Link ataydın bari
- +1 yıl
Olmadı sevgilisi var sjsjsj oyunu bırakırsa barışırlar belki
Gizli Üye(30-35)+1 yılBağımlısı olduğun oyunlari sil kisa süreli oyunlar oyna
11 Yorumla- +1 yıl
Denedim gene sardım
Gizli Üye(30-35)+1 yılTelefonuna şu kadar saat oynayacağım diyip alarmını kur ve son ses olsun telefonunu bilgisayar dan olabildiğince uzağa koy her gün bir önceki günden 1 saat az oynamaya alıştır maksimum oynama süresi 2 saat olana kadar
10 Yorumlaof ben de araliksiz 17 saat oynamistim bi gun evde kimse yokken cok kotu hissetmjstim ama hala gunde 8 9 saat oynuyieum gerci sana da oynamayi birakmani oneririm
11 Yorumla- +1 yıl
Bir ara bırakmış gibi olmuştum
Bir kerede sabah 9 gece yarısı 3 kadae oynamıştım
Bağımlılığı genel olarak sağlıklı bulmuyorum. Denge her zaman iyidir.
10 Yorumla
+1 yılHastalık problemi gec bildiğin tedavi gerektiren hastalik
10 Yorumla
+1 yılBağımlılık olarak köt diğer bağımlılıklarla kıyaslarsan ehveni şer yani kötünün iyisi...
10 Yorumla
+1 yılValla bende de vardı 10 12 saat oynardım bıraktım yani maks 2 saat oynuyorum
10 Yorumla
+1 yılÖyle bi bağımlılık mı varmış ya? Neden haberim yok.
10 Yorumla
+1 yılBende bağımlıyım ama oyun video bilmem ne, benlik problem değil
12 Yorumla- +1 yıl
İlerde hissedersin kanka
- +1 yıl
vallamı 😐😕🙁
+1 yılevet her şeyin bağımlılığı kötü bir insana bağlanmak en kötü
11 Yorumla- +1 yıl
😅 iyisi var kötüsü var ayarında bağlanmak iyidir
+1 yılBende ayni durumdaydim bir süre sonra sıkmaya başladı ama
18 Yorumla- +1 yıl
Bende sıkıldım ama merak ettiğim şeyler oluyor sürekli sarıyorum
- +1 yıl
Hangi oyunu oynuyorsun ki
- +1 yıl
Minecraft sonra zeka oyunları birde bulmaca vardı sıkılıp siliyorum call of duty mobile oyna sil mobil legends oynayıp siliyorum hep pazar günleri gece siliyorum
- +1 yıl
Anlıyorum call of duty baya sarıyor ama sesli oynayacak arkadaşın varsa güzel oluyo yoksa tirt
- +1 yıl
Mobilde sen oynuyor muydun?
- +1 yıl
Arkadaş olmayınca sarmıyor türk yok diye silmiştim birde proflar var ha bire kesiyorlardı 😂
- +1 yıl
Hala oynuyorum mobil
- +1 yıl
Tamam bende indirim beraber oynarız
Genelde ne tarz oyunlar oynuyorsun , başka bi hobi edinmeyi denedinmi?
11 Yorumla- +1 yıl
Çizim hobim var spor da var ama oyuna sardım baya şu sıralar
+1 yılDopamin detoksu yaparak bu tarz oyun bağımlılığını azaltabilirsin kolay gelsin
16 Yorumla- +1 yıl
Onu nasıl yapıcam
- +1 yıl
Buradan anlatmak çok zor olur
- +1 yıl
Bir kaç you tube kanalı önerebilirim
- +1 yıl
Hikmet anıl oztekinin bu konuyla ilgili bir videosu vardı bir göz at istersen umarım yararlı olur
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılOyuna sinirlenip bu sinirini çevrene yansıtmıyorsan veya eşyalarına zarar vermiyorsan sorun değildir bence
00 Yorumla
+1 yılHiç bir eğlenceye bağımlılık demem ben. İnsanların o kadar sigara alkol bağımlılıkları var ken bu hiç bişey değil
00 Yorumla- Gamer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılBen dün yağmur yağıyor diye gün boyu mobil legends oynadım 😄
00 Yorumla
u +1 yılEvlilikte büyük sıkıntı...
11 Yorumla- +1 yıl
Eşimde gamer olursa sorun olmaz ps 6 doğurur
İşin gücün varsa halinden memnunsan normal
13 Yorumla- +1 yıl
Fabrika işçisiyim orta halli memnuniyet
- +1 yıl
26
+1 yıl26 yaşındasın hocam cidden kurtulmaya bak şundan
15 Yorumla- +1 yıl
Askere gittiğimde telefindan uzaklaşınca kendimi kitaplara vermiştim ama bitince gene oyunlara sardım
- +1 yıl
Mesleğin ne sevgilin falan oldumu hiç hocam?
- +1 yıl
Fabrika işçisi sevgili olmadı
- +1 yıl
Bende 24 yaşındayım senin gibiydim artık zevk alamıyorum metin2 oynuyordum allah belasını versin oyunun günümün 7-8 saati metin2de geçiyordu
- +1 yıl
Benimde Shaiyada
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence evet, artik cevrendeki insanlara da zarar vermeye baslarsin bir sure sonra
16 Yorumla- +1 yıl
Ys kac
- +1 yıl
Annemler rahatsız annem çok üzülüyor oyun oynarken kimseyi umursamıyorum
Cevap sahibi+1 yılbırakmıyorsan tedavi olmani öneririm
- +1 yıl
36-45 yazıyor gerçekten öyle mi
Cevap sahibi+1 yılhayir
- +1 yıl
kaç
+1 yılProblem Tabii. Araştır Öğren Neden Problem Olduğunu. O kadarını da, kendin öğren.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKnight online oynamamışsın belli
11 Yorumla- +1 yıl
Yok denedim beğenmedim Shaiya da grafikler iyidi
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşsiz misin kardeş hiç mi sosyal hayatın yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Sosyal hayat yok iş var ama mecbur çalışıyoruz
+1 yılHer bağımlılık büyük problem
10 YorumlaBırakmam lazım çok kötü
10 Yorumlakötü bir durum başka aktivitelere yönel
10 YorumlaHer şeyin fazlası zarar
10 Yorumla
+1 yıleet dostum sağlığın açısından sıkıntı
10 Yorumla
+1 yılBağımlılık problem tabi
10 YorumlaGamer konusunda 464 cevap paylaştı. Ne oynuyorsun
11 Yorumla- +1 yıl
Şu sıralar Minecraft
+1 yılBirseyden mi kacıyorsun? Belkı de bu yuzden
13 Yorumla- +1 yıl
@Kağannnn1 😂😂
@littleangell yok boş durduğum oluyor genelde hafta sonları uzun süre oynuyorum hafta içi iş yüzünden sadece akşam oynuyorum
+1 yılHangi gi oyunu
12 Yorumla- +1 yıl
Minecraft sardım
- +1 yıl
boş ver oyna sıkılınca bırakırsın sende bu hayatta insanlarla gezmek, fiziksel aktivite yapmak yerine bundan zevk alıyorsun işte boş ver.
+1 yılNe oynuyorsun?
11 Yorumla- +1 yıl
Mobil Legends oynuyordum sildim gene akloma geliyor indirme call of duty mobile var Minecraft var birde de bilgisayar alıp cs go ve Ark oynayasım var
Fazlasıyla bence dikkat etmeye çalış
12 Yorumla- +1 yıl
Gözlerim sızlıyor bazen
+1 yıl3v3t
10 YorumlaBelli bir noktadan sonrası evet
10 Yorumla
+1 yılçok fazla problem
10 YorumlaEvet
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİş bul knk köle gibi çalısınca aklına gelmiyor
10 YorumlaNe oynuyosun?
116 Yorumla- +1 yıl