Yoksa hepimiz birer bağımlı adayı mıyız?

Ben çok bağımlı birisi değilim oyuna girerim çabuk sıkılırım her zaman aynı şeyleri yapmaktan ama Gta 5 bir başka onda yaşayamadığın hayatı yaşıyorsun 😄
Los Angeles'ı böyle sevdik be kardeşim:)
İnsanlar; hayatın gerçek yüzünden kaçmak için kendini oyuna verebilir çünkü sosyal hayatında mutsuz.
Çabalamak için yorgun, bitkin olurlar.
Oyunu bırakmak isteseler bırakırlar zor bir şey değil.
Asıl mesele; bıraktıktan sonra başladığı için hep bir erteleme peşinde olurlar.
Bizlerde hep bir bağımlılık sevdası olur.
Cevap
7Cevap
kendi adıma konuşayım oynarım ama bağımlısı olmam yani altı üstü oyun
@Raccoon çok güzel söyledin kral. Bazı oyunlar cidden öyle. :)
Teşekkürler @HardChoice 😊 daha önce 7 yıl bir oyunu oynamıştım, ilk zamanlar hesabı fullemek istiyorsun sonra fulledikten 4-5 ay sonra her şeye yeni seviyeler geliyor o da sarıyor bir süre ama bakıyorsun ki oyundaki tek değişiklik hero, item ve savunma binalarının seviyeleri oyunu daha zevkli hâle getirecek bir şey yok. O zaman da soğuyorsun. Ortam ne kadar iyi olursa olsun oyun hevesi giderse siliyorsun.
@Raccoon clash of clans havası aldım. 😀
@HardChoice onu da oynamıştım doğru tespit😂 onu 2 yıl oldu bıraktım 5 yıl oynadım, daha önceden hobbit filminin oyunun vardı sonradan yapımcı şirketin lisansı bitti Gandalf Thorin gibi herolar oyunun uydurduğu yeni isim ve görünümleriyle devam etti, e filmi için başlamış biri olarak filme dair bişey kalmayınca artık sıktı ama sürekli aynı şeylere yeni seviye eklenmesi de sıktı. Şu an elfler cüceler diye ararsan çıkıyor play store'da
@Raccoon Başka bir oyuna daha sarmayayım ben. Teşekkür ederim. :D
@HardChoice sen de mi clash of clans oynamıştın? Veya hâlen oynuyor musun? O da büyük bağımlılık ama bencil oyuncular yüzünden soğudum başka yerde oynamaya kalksan çoluk çocuğun egosu ile uğraşıyorum yabancı klanlar en iyisi ama onlar da Türk klanı gibi sıcakkanlı olmuyor. Ama güzel oyun, benzer şeyleri sürekli yeni seviye gelse bile günlük stres atmak için oynanabilecek en güzel oyun.
@Raccoon Şu an hala oynuyorum :D bluestacks üzerinden.
@HardChoice kaç hesabın var ve kaç yıldır oynuyorsun peki dostum? Ben 6 yıl oynadım iki tane bb 14 Max köy varken ara verdim bir tane de 13 yarı ful köy vardı. Efsane Lig kasmak bile bir süreden sonra sonsuz döngü gibi gelmeye başlamıştı ama oynadığım en güzel oyundu. Diğer oyunlar gibi aşırı paraya da dayalı değil.
@Raccoon şu an 7 hesabım var. :D
@Raccoon %99'da kalıp time fail olunca çıldırıyorum. 😀
İstediğim zaman çıkabiliyorsam boş zamanımda oynuyorsam kendimi kontrol edebiliyorsam sıkıntı yok bence
her şey bağımlılık yapabilir
ama kişinin kişiliği kişide sabittir
oyun oynanabilir çokta sevilebilir ama oyunun kölesi olunmaz
Evet mesela growtopia denen bir oyun var
1100 saatimi verdim
Genelde çevresi olanlar oynar bu oyunu ve haftada rahat 25.000-30.000 tl arası para kazanırlar
hayır, kontrol tamamen kişidedir bence.
Bağımlı olup, olmaması da kişinin elinde ama.
Hangi oyunmuş o 😄
Var işte öyle oyunlar :D
Clash of Clans :D
Uzun soluklu oyunlardan biri coc ya. 8 yıllık geçmişimiz var. :)
2bin saatim var Age of Empires da. O başka bir şey :)
Ben age of empires ile 98'de tanıştım hocam. O kadar olsun 😀
çevirebilir
Tâbi ki de çevirir
Evet çevirir
Beni çevirmez.
Hayirr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?