Çift grafik kartına (ayrı ve entegre) sahip bilgisayarlarda Windows 10 sistemi varsayılan grafik kartını otomatik olarak seçmektedir. Belirli bir uygulama veya program için ayrı grafik kartını manuel olarak da seçebilirsiniz, fakat sinyal çıkışı entegre grafik kartı tarafından işlenecektir.
Ayrı grafik kartını varsayılan olarak ayarlamak için iki yöntem vardır.
Genel ayarlar
Ayrı grafik kartını tüm uygulamalar ve programlar için ayarlama:
Masaüstündeki herhangi bir boş alana sağ tıklayın ve NVIDIA Control Panel seçeneğine tıklayın. Manage 3D settings düğmesine tıklayın, Preferred graphic processor bölümüne gidin ve High-Performance NVIDIA processor seçeneğine tıklayın, ardından Uygula düğmesine tıklayın. Program Ayarları
Ayrı grafik kartını belirli bir uygulama veya program için ayarlama:
Masaüstündeki herhangi bir boş alana sağ tıklayın ve NVIDIA Control Panel seçeneğine tıklayın. Manage 3D Settings düğmesine tıklayın ve Program Settings bölümüne gidin. Uygulama eklemek için Ekle düğmesine tıklayın, High-Performance NVIDIA Processor seçeneğine tıklayın, ardından Uygula düğmesine tıklayın.
Bunu bir deneyin olmaz ise oyun ayarlarını medium a getirin...
Ayrıca güç seçeneklerini de kontrol edin eğer enerji tasarufu moduna aldıysanız laptop u grafik kartına tam güç veremeyeceği için oyunlarda yavaşlama olacaktır performans moduna almanız gerekir. Ayrıca oyun oynar iken cihazı güç adaptörüne takıp oynayın...
bence burdan sana cok bisey cikmaz o zaman en garanti yol git bilgisayari bi goster. yinede buraya bi video birakiyorum oyun ayarlarini boyle yapip deneyebilirsin. PC DEATH STRANDING How to Fix FPS stuttering & stable Frametime Very High Steam FidelityFX CAS yazdiginda cikar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
dizüstü pc de genel de bu var ama bunun dizüstü pc ile alakası yok tabi ki eğer düşük fps alıyorsan
rica etsem pc nin özelliklerini sayabilir misin?
3050 ekran kartım
AMD ryzen 5000 işlemcim var
ultra da oynuyor olabilirsin veya 8gb ise ram yetersiz de geliyor olabilir
eğer dlss varsa onu da açmanı ve v-snyc i kapatmanı öneririm.
V-sync neden kapatiyorum zaten 60 FPS e sabitliyorum bide çekirdeğim 16 olması lazım ya
v-sync te etkiliyor fps yi çünkü ve ram kaç 8 ise oyunu oynayamazsın
ve ayarları düşürmelisin ultrada oynamanı tavsiye etmem
Ayarları otomatik geforce uygulamasına yaptırıyorum
öyle olmaz senin oyun içinden grafik ayarlarını yapman lazım yoksa oyunu oynayamazsın
Diğer oyunlarda bir sorun yaşamamistim, bu oyunda oldu ne olduysa
Death Stranding diğerlerine göre ağır bi oyun ama ondan
Star wars jedi fallen order oynadım en son, ondan önce hogwarts legacy oynadım rdr2 oynadım Detroit become human oynadım
o zaman senkron sorunu var oyunda ayarları kendin yapmanı öneririm
En düşük ayarlarda da denedim gene olmadı, dlss açıp kapattım olmadı
nasıl yani olmadı senkron sorunu var o zaman yoksa crackli mi oyun
Hayır orjinal oyun epic den aldım
sorun olmaması lazım o zaman senkron sorunu olması senin ayarlarınla kaynaklı
peki ramin kaç senin?
16 GB
ayarlarına iyi bakmalısın atladığın bir durum olabilir
İşte bende nereye bakacağımi bilmiyorum normalde sistemim gayet yeterli
evet sistemin yeterli ama yüksek performansta mı çalışıyor dengeli demi peki
Dengelideydi, yüksek performans denedim olmadı
laptop u her zaman yüksek performansta kullan
fps içinde bir kaç çözüm var videosunu atıcam
Sorun olur mu yüksek performansda kullanırsam hep
hayır olmaz bende laptop varken bende hep öyle kullandım
Hmm anladım
Yan etkisi ne peki
her hangi bi yan etkisi yok sadece pc nin en iyi performansta çalışmasını sağlıyor.
Fan sesinin çok çıkmasına sebep olur mu peki
normal
Benim grafik hafızam dolu sanırım
yahu ne alakası var
pc nin hafıza hdd veya ssd sinin boyunu yazıcan
ve ekran kartı ne ise onu o kadar
Neye göre iyi donanımın Oyunlarda ki fps gpu ve cpu ile bağlantılıdır. GPU modelin ve CPU modelin nedir?
Ona nereden bakacam?
3050 ekran kartım
Çift grafik kartına (ayrı ve entegre) sahip bilgisayarlarda Windows 10 sistemi varsayılan grafik kartını otomatik olarak seçmektedir. Belirli bir uygulama veya program için ayrı grafik kartını manuel olarak da seçebilirsiniz, fakat sinyal çıkışı entegre grafik kartı tarafından işlenecektir.
Ayrı grafik kartını varsayılan olarak ayarlamak için iki yöntem vardır.
Genel ayarlar
Ayrı grafik kartını tüm uygulamalar ve programlar için ayarlama:
Masaüstündeki herhangi bir boş alana sağ tıklayın ve NVIDIA Control Panel seçeneğine tıklayın.
Manage 3D settings düğmesine tıklayın, Preferred graphic processor bölümüne gidin ve High-Performance NVIDIA processor seçeneğine tıklayın, ardından Uygula düğmesine tıklayın.
Program Ayarları
Ayrı grafik kartını belirli bir uygulama veya program için ayarlama:
Masaüstündeki herhangi bir boş alana sağ tıklayın ve NVIDIA Control Panel seçeneğine tıklayın.
Manage 3D Settings düğmesine tıklayın ve Program Settings bölümüne gidin. Uygulama eklemek için Ekle düğmesine tıklayın, High-Performance NVIDIA Processor seçeneğine tıklayın, ardından Uygula düğmesine tıklayın.
Bunu bir deneyin olmaz ise oyun ayarlarını medium a getirin...
Ayrıca güç seçeneklerini de kontrol edin eğer enerji tasarufu moduna aldıysanız laptop u grafik kartına tam güç veremeyeceği için oyunlarda yavaşlama olacaktır performans moduna almanız gerekir. Ayrıca oyun oynar iken cihazı güç adaptörüne takıp oynayın...
Evet adaptör takılı, yüksek performans ayarını da denemetim olmamıştı, ama oyun hangi grafik kartını kullanıyor bilmiyorum ona bakayım teşekkürler
Nvidia Ayarlarina girdim program ekle dedim oyunu seçtim, entegre değilde yüksek performanslı işlemciyi seçtim kaydettim , oldu gibi
Gene bozuldu
İlginç bir de grafikleri düşürüp oynamayı dene bence.
sistemi say bi
3050 ekran kartım
grafikleri dusurursen fps artcaktir
En düşük de denedim olmadı
bence burdan sana cok bisey cikmaz o zaman en garanti yol git bilgisayari bi goster. yinede buraya bi video birakiyorum oyun ayarlarini boyle yapip deneyebilirsin.
PC DEATH STRANDING How to Fix FPS stuttering & stable Frametime Very High Steam FidelityFX CAS yazdiginda cikar
Teşekkürler
bisi degil