Mesela Arthur Morgan'da liderlik ruhu yoktur. At hırsızı olmasını bir kenara bırakıyorum, o ''yap'' denileni sorgusuz yapabilecek biri. Red Dead Redemption 2'de cumhurbaşkanı potansiyeli en yüksek olan kişi Hosea Matthews'tır. Son derece olgun, akıllı, mantıklı ve bilgili biridir.
Hosea Matthews
Geralt of Rivia da ideal bir cumhurbaşkanı adayı değildir. The Witcher 3 için en ideal cumhurbaşkanı adayı Dijkstra'dır. Son derece sinir bozucu biri olsa da vatansever zeki biridir. Devletin bekası için babasını gözü kırpmadan öldürebilecek potansiyelde biridir.
Dijkstra
Geldik God of War'a. Belki saçma gelecek ama Kratos'a cumhurbaşkanlık gitmez. O oyunda cumhurbaşkanı potansiyelini iliklerine kadar taşıyan kişi Odin'dir. Çok zeki, bilgili, mantıklı, hedefi için kan akıtmaya imtina etmeyen bir tip.
Odin
Şimdi her ne kadar aralarında en bilge kişi Odin olsa da kötü sayılabilecek bir karakterdir. Son derece kurnaz, yalan söyleyen, ikna kabiliyeti yüksek biri. Bugünün ABD'si gibidir. Emin ellerde oluruz ama biz ABD gibi olmak istemiyoruz.
Dijkstra devleti için her şeyi göze alabilecek biri. Evet zeki ve kurnaz, harika planları projeleri olan bir karakter ancak koltuk sevdalısı olduğu çok belli. Her ne kadar The Witcher 3'te en yüksek cumhurbaşkanı adayı potansiyeline sahip kişi olsa da zaten 20 yıldan fazladır koltuk sevdalı siyasetçilerle yönetilmekteyiz. Eleştiri kabul etmeyen biri olduğu da açık. O yüzden eledik bunu da.
Hosea Matthews ise yapı gereği sakin tabiatlı ve mantıklı düşünebilen biri. Karakter olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na benzer ancak kesinlikle ondan çok daha zeki ve bilgili biri. Çatışmaya girmektense her zaman diplomasiyle sorunu çözemeye meyilli bir karakteri var. Keza bunu oyunda da yansıtmaktaydı. O, Finlandiya gibidir. Biz de Finlandiya gibi olmak istiyoruz.
Radovid’e suikast düzenlemeyi kabul edip radovid’in öldürülmesine yardım ettikten sonra bir sorun olmuyor. İkinci oyunda vernon roche bize güvenip foltest suikastini aydınlatmamıza müsade etmeyedi la valette kalesi zindanlarında çürüyor olurduk. Vernon roche’un hatırı büyüktür.
Radovid’in öldürülmesine yardım ettikten sonra dijkstrayı da öldürürsen tüm kuzey nilfgaard imparatorluğunun eline geçiyor ve vernon roche önderliğinde temerya krallığı nilfgaardın kukla devleti olarak tekrar kuruluyor.