Merhaba herkese masaüstü alıp durdum ama şimdi fikrim değişti dizüstü daha iyi gibi geliyor bana
Masaüstü bilgisayar aldım alalı elektirik gidince bir zarar oluyor hep ama dizüstünde hiç öyle değil
Bana ne önerirsiniz oyun bilgisayarı olarak
Merhaba herkese masaüstü alıp durdum ama şimdi fikrim değişti dizüstü daha iyi gibi geliyor bana
Masaüstü bilgisayar aldım alalı elektirik gidince bir zarar oluyor hep ama dizüstünde hiç öyle değil
Bana ne önerirsiniz oyun bilgisayarı olarak
Elektrik gittiğinde yani laptop adaptöre bağlı değilken performans modundan tasarruf moduna otomatik şekilde geçer ve fps 30'a düşer, akıcı bir oyun olmaz eğer kendin tekrar performans moduna alırsan da şarjı 1 ile 1:30 saat arasında gider ve şarj bitip kapanır. Oyuncu laptoplarının şarj süreleri oldukça kısa çünkü.
Laptop'un tek avantajı iş vs yapıyorsan kolay taşınılabilirliği onun dışında oyun amacıyla alınacaksa eğer masaüstünün yanından hiçbir şekilde geçemez. Laptoplar mobil işlemci vs kullanıyor yani aynı 2 sistemi toplasan masaüstünde aldığın performansın maksimum %30-%40'ını alabilirsin.
Ülkemizde Ups sistemler maalesef evlerde pek kullanılmıyor genellikle iş yerlerinde bulunuyor mesela bu sistem ile elektrik gitse dahi 15 dakika daha cihaz varolan enerjiyle açık kalıyor ve o ara da veri işlemlerini yapıp kontrollü şekilde kapatabiliyorsun.
Bir diğer yol ise benim de kullandığım akıllı priz yani her markanın ürününü tercih etme çünkü bazısı cidden işe yaramıyor ve bu priz tipinin işe yaraması için doğrudan ana prize bağlaman gerekiyor yani 3 lü vs üzerine bağlarsan etkisiz oluyor.
Marka reklamı gibi olmasın ama benim de ram yandı daha önce üstelik yeni aldığım dönemde ve ben o dönem Tunçmatik denilen bir markanın ürününü aldım hala sorunsuzca kullanıyorum, tavsiye ederim.
Yani adaptörde arıza yapabiliyor veya ikide bir adaptörü pc ye tak çıkar soket arızası oluşabiliyor laptoplarda da.
Biraz uzun olabilir
Alacağın bilgisayar oyun ağarlıklı kullanacaksan dizüstüde alsan elektrik gidince ekran kartını beslemiyeceğin için kasacak ve donacak.
Kasanın avantajı çok
Laptop avantajı
Elektrik kesintisi için ups cihazı alabilirsin
Eğer ups cihazı bulamazsan güneş paneli satan yerlerden akü ve inventör cihazıda temin edebilirsiniz
Hem masaüstü hem laptopum var. İkisininde özellikleri aynı ama masaüstünü laptopa tercih ederim. Eğer çok seyahat ediyorsanız veya elektrikleriniz sürekli kesiliyorsa laptop daha uygun olabilir. Ayrıca sıcak bir şehirde kullanacaksanız laptobun çok saha hızlı ısındığını göz önünde bulundurmak lazım.
Cevap
4Cevap
Monster almanı öneririm.
Diz üstü daha iyi derim
Oyun olarak sadece konsol öneriyorum
masaüstü pc + 2000kva ups
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?