Ben her zaman bilgisayarı daha çok sevdim, çünkü daha kullanışlı ve çok yönlü. sadece bütçe olarak ps4 mantıklı olabilir ama orada da oyunlar çok pahalı
-Konsol oyunlarının bir çoğunda istisnalar hariç Aim Assist ( Nişan yardımcısı ) bulunur fakat bilgisayar oyunlarında bu yoktur o yüzden Cross-Play oyunlarda bilgisayar oyuncuları için bu bir dezavantaj yaratır.
-Bilgisayar oyunlarında daha yüksek FPS değerlerine çıkmak mümkündür fakat konsol oyunlarında bu sınırlıdır.
-Konsol oyunlarında çoğunlukla hileci olmaz çünkü donanım desteklemez ama istisnalar vardır. Örneğin oyun hatalarını hile olarak kullanma ve benzeri.
-Bilgisayarda çevrimiçi özelliği olan ve ücretsiz olmayan oyunlar ücret ödemeden ücretsiz oynanabilirken konsolda ise PS3 oyunları hariç sadece ücretsiz oyunların çevrimiçi özelliği ücretsiz oynanabilir.
-Bilgisayar oyunlarında dilediğiniz tuşa dilediğiniz özelliği atayabiliyorsunuz fakat konsol oyunlarında istisnalar hariç bu sınırlıdır veya hiç yoktur.
-Bilgisayar oyunları sorunlu çıkabilirken konsol oyunları istisnalar hariç optimize bir şekilde çalışır yani tak oyna tarzında.
-Konsol oyunlarında daha samimi bir ortam varken bilgisayar oyunlarında bu nadir olabiliyor.
-Konsol oyunlarında oyuna mod ( yama ) yapmak pek mümkün değilken bilgisayar oyunlarında mümkündür.
-Konsol oyunları fiyat performans ürünüdür bilgisayar oyunları ise hızlı tüketilebilecek bir fast food yemeği gibidir.
-Bilgisayar platformu hem iç hem dış bakım isterken konsol ise biraz tozunu almak dışında rahattır, bilgisayar gibi ekran kartı hatası vermez.
-En can alıcı noktaya değiniyorum: Bir PS5 veya Xbox Series X 4K şekilde daha ucuza oyun oynatabiliyorken bilgisayarda daha pahalıdır. Ek olarak bilgisayar kısa sürede yaşlanır ama konsol daha uzun süre kullanılabilir. Daha da açık bir şekilde söylemek gerekirse; mesela şu anki konsollar çıkışı yaptığından itibaren 6 yıl boyunca istisnalar hariç 4K 60 FPS oyun deneyimi sunuyor peki bir bilgisayar 6 Yıl boyunca her yeni çıkan oyunu 4K 60 FPS oynatabilecek mi hem de kaliteyi düşürmeden? Bence hayır.
Hangisi daha iyi sorusuna verilebilecek en iyi cevap ise konfor ve samimi ortam isteyen konsol alır, uğraşmak isteyen ise bilgisayar alır.