benim sistemim şu
ekran kartı gtx 1660
işlemci i7 8770
ram 8 gb ram
oyunlardaki maksimum sistem gereksinimlerden hangisi fazla olursa olsun minimum ayarlarda rahat oynayabilirim
ekran kartı yüksek ise maksimumda sorun yaratır mı
benim sistemim şu
ekran kartı gtx 1660
işlemci i7 8770
ram 8 gb ram
oyunlardaki maksimum sistem gereksinimlerden hangisi fazla olursa olsun minimum ayarlarda rahat oynayabilirim
ekran kartı yüksek ise maksimumda sorun yaratır mı
Ram 16 GB olmalı bu bir. İkincisi ekran kartı RTX 3060 yapman lazım. Ekran kartını kaldırabilecek bir PSU olacak, İşlemcini bir tık daha yeni nesil olmalı lakin anakartın yeni nesili destekliyor mu göz atman lazım.
Bir de maksimum diye bir şey yok çünkü video oyunları gün geçtikçe gelişiyor ve yarın belki topladığın sistem, maksimum performans gene veremez. Ama rahat oynamak için en önemli 3 bileşen vardır:
Anakart, Ekran Kartı ve İşlemci.
peki sadece birisi önerilen kısmı karşılamıyorsa gene sorun yaratırmı ayarlardan düşürsem bile
anakart benim gtx1060 oyunun önerileni 1700 diyelim diğerleri ama karşılıyor genede kastırır mı
Önerilen mi minimum mu esas aldığın?
önerileni esas alıyorum her oyunun minimum önerdiği sistemler her türlü kaldırıyor önerilende bazı oyunlarda ram ve ekran kartı yüksek oluyor
Önerilen 1700 ise maximum açamazsın görüntü ayarlarını zaten, kasar ve ekran kartını zorlar. Zorlamak ekran kartının sıcaklığını arttırmakla beraber uzun süre sonra yakar zaten. Minimum karşılıyorsa zaten oyunu oynarsın ama her şeyi açamazsın çünkü kasar.
az önce Food Truck Simulator adında oyunu oynamaya çalıştım
ram 16 gb ve ekran kartı 1070 önerilen istemiş ama minimum her türlü karşılıyor oyun açılırken kasa kasa açıldı sonra sildim oyunu
Cevap
2Cevap
Sadece Rem tak 8 GB daha oynayamıyacağın oyun yok arkadaşım
önerilen sistem 8 gb ramdan yüksek olsa bile mi zorlamaz bilgisayarımı
Oyuna göre değişir arkadaşım ancak senin sistemine her oyunu rahat ana öynarsın ben i5 7600k 4gb ekran kartı ve 16gb Rem ile her oyunu çok rahat oynuyordum sende Rem olarak 8 daha tak rahat edersin
Şuanlık Ram gibi duruyor
ram 8 gbtan yüksek olursa sorun yaratır yani maksimumda peki minimumda 8 gb ram diyorsa gene de kastırır mı
Evet. Ram FPS e de etkendir. Windows + Programlar + Oyun verisi zaten senin 8 gb ramın varsa sen onu 4 gb düşün. oyun kaç istiyor 8 senin bi 4 daha eklemen lazım düzgün oyun için. Bütün ayarları kapat biraz üstesinden gelirsin. unutma 2 Gb ram bile boşta kalsa oyun oynarken felan o senin işini FPS sahnelerinde bitir.
tamamdır teşekkür ederim
ram 16 olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?