Çok uzun zamandır çevrimiçi olarak World of Tanks oyununu oynuyorum. Gelebileceğim en iyi seviyeye geldim ve bunun için ciddi bir emek harcadım. Lakin dün akşam oyun sırasında hesabımı satın almak için birisi mesaj attı. Fakat bu oyunda benim çocuğum gibi. Siz olsanız satar mıydınız?
World of Tanks hesabıma 20.000 liralık talip çıktı ama oyun çocuğum gibi. Sizce satayım mı?
Oyun çocuğum gibi dediğin için ona göre yorumlayacağım.
Yerinde olsaydım satmazdım çünkü oyunu çok sevdiğini görüyorum ve hesabına da ciddi emek verdiğini düşünüyorum. Hala eğlenerek oynuyorsan bence gerek yok. Ben mesela Pubg hesabımın birini 15 bine sattım. Şimdi bir başka hesabımı 4.500'e satıyorum. Satma sebebim de oyunu bırakmış olmam. Oyuna devam etseydim asla satmazdım.
Satmak için şöyle sebepler olmalı bence,
Oyundan bıkmışsındır ve daha oynamak istemiyorsundur satılır.
Yeni hesap açarım oynarım, dolu hesap meraklısı değilim ve para gelsin diyorsan satılır.
Cidden her parçasına, her adımına , tankın üstündeki her grafitiye kadar emek verdim. Paraya ihtiyacım olsa bile sanki oyunuma ihanet etmiş gibi hissederim kendimi.
satın alan neden alıyor o ayrı konu (bana göre saçmalık.. maksat burada hesabı ilerletirken keyif almak değil mi?)
ama tamamen konu ile ilgili sıfır bilgi ile söylüyorum.. bu oyuna harcadığın emek ve bu emeği verirken aldığın keyif, bu oyunu yeniden oynaman halinde yeni açacağın hesabı ilerletme aşamasında alacağın keyiften fazla olacak ise satma...
karışık oldu ise kusura bakma.. şunu diyorum... bunu sattın, yeniden hesap açtın diyelim.. o hesabı ilerletirken de ondan keyif alacak mısın? alacaksan sat bunu, cebin para görsün (cebinde para yok manasında demiyorum, kazanç elde etmek güzeldir)... yeni başlayacağın oyunda keyif almayacaksan satma değmez.. 20 bin çok büyük bir para değil.. ama iş görür yine de.. bütçedeki bi deliği tıkar
Bugün 20.000 lira veren olduysa ilerleyen zamanda daha yüksek bir paraya almak isteyen olursa o zaman satarım dersen beklet sonra sat. Sonuçta oyun olduğu için pek üzerine düşmem. Para veren olduğu zaman satarım
O oyunu yapan şirketi (Wargaming) yakın zamanda Riot Games satın aldı oyunda bazı değişiklikler olacaktır olumlu veya olumsuz, ne kadar harcama yaptın o da var tabi ama eline nakit geçeceği için satılabilir bence
Konu hakkında hiçbir bilgim yok.. Gamer ya da çok oyun oynayan biri değilim.. Ama çocuğum gibi diyorsun.. Çok sevdiğin belli.. 20.000₺ ömrünün sonuna kadar yetecek bir miktar değil, öyle büyük bir miktar da değil.. Eğer gerçekten paraya ihtiyacın yoksa satmaya değmez.. Belli ki oyundan keyif aliyorsun ve ciddi çaba sarf ediyorsun.. Satma derim.. :))
Şu an büyük oğlumun gördüm karşımda. Onunda öyle oyunları var, ama asla satmam diyor. Hatta bir oyununa girmediği için arkadaşı aylık ücretli oyuncu tuttu onun yerine oynuyor ve hesabına gelmesini bekliyorlar.
Bu oyunlara ciddi paralar yatıran oyuncular var. Hatta oğlanın bir arkadaşı ki yaşça büyük bir oyunda ev parası harcamış. Duyunca şaşırıyorum altı üstü bir oyun diyorum. Ama bu oyunlar tutku sizler için. Bence satma pişman olursun.
Paraya ihtiyacın varsa abi veya oyunun geleceği pek yok gibiyse bence zirvede satmak mantıklı olabilir diye düşünüyorum. Paraya ihtiyacın yoksa zaten keyif alarak oynuyorsun abi üstüne geleceği de düzgünse bence insan kendi zevkini para için satmamalı diye düşünüyorum..
Merak ettim hesabını. :) 2012 senesinden beri oynuyorum, çok bir tank kasamadım gerçi ama talip çıksa satmam. :) 20 bin TL senin için iyi bir yatırımsa düşünme sat ama orta seviye bir telefon parası, hesaba ise emek etmişsin. Sence değer mi?
"Çocuğum gibi görüyorum seviyorum" dediğine göre gerçekten çok seviyorsun ve emek vermişsin. Peki bu kadar seven biri bunu paraya çevirmeyi düşünmemeli
Aga 20 bin lira iyi para. Bu işi ticari hale getiren insanlar var. Oyunlarda belli seviyelere gelip satıyor ve güzel paralar kazanıyorlar. Bence değerlendir bu fikri
Bu fiyata satardım. Çünkü oyunun miladı illa ki zamanı gelince dolacak. Böyle ömürü sınırlı şeylerin emeğini bir noktadan sonra paraya dönüştürmek gerekli
Hayır, asla. En sevdiğim oyun. Benimde tier 8 tankım var. King Tiger. Şu E75'i alamadım. Sonra bırakmak zorunda kaldım PC olmadığı için. İnşallah leptop alınca devam edeceğim.
Nasıl bir COC hesabı da o 5 bin TL teklif geliyor? Full + full TH14 hesabım var. TH15 zaten daha yeni geldi. Full+full dediysem her şeyiyle full. Hero, duvarlar, savunmalar her şey full anlayacağın. Basacak tek şey yoktu. İçinde 3.000 taş olmasına rağmen maks verilen fiyat 2.200. O hesap nasılmış da 5 bin teklif verdiler :))
Sat yeniden sıfırdan oynarsın birazda ticarete dökmek lazım bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Oyun sanal bir şey ilerde oyuncu sayısı düşebilir illakide düşücek bu oyyn illaki biticek sonsuza kadar sürmücek o zamana denk gelirsen hesabın 5 kuruş etmez hesabın para ediyorken sat
Oyun oynayan biri olmadığım için, bana kalırsa sat gitsin, çünkü kurduğun bağı anlayamam, ama verdiğin emeği, harcadığın zamanı düşününce, anılarını, yıllarını satmak gibi geliyorsa, boşverilebilir.