o kişi ben oluyorum da..
"git çalış dayı" falan yazacaklara önden söyleyeyim, işim ve maaşım gayet iyi :)
ben sadece bu yaşta hala oyun oynamaya devam edenlere kötü gözle bakılır mı diye merakımdan soruyorum.
eşim rahatsız oluyor mesela.
o kişi ben oluyorum da..
"git çalış dayı" falan yazacaklara önden söyleyeyim, işim ve maaşım gayet iyi :)
ben sadece bu yaşta hala oyun oynamaya devam edenlere kötü gözle bakılır mı diye merakımdan soruyorum.
eşim rahatsız oluyor mesela.
eğer kendini kaptırıp yaşamayı, iş hayatını, Sevdiklerini ihmal etmiyorsa sorun yok. Yaşını başını almış Kadınlar dizi izliyor tüm gün boyu, sürekli ev Eşyalarına el işlerine para harciyor ama Erkek kendine hobi edininxe kafa dağıtacak onyargili olunup gereksiz ya da çocukça bakılıyor Ülkemizde bu adil değil.
Güzel görüş, tebrik ederim düşünceniz için.
Çocukluğumda sadece kasetli ateri oyunları falan oynadım. Onu. Dışında asla o tür of oyunlarına merak sarmadim. Çünkü tamamen hastalık derecesine getiren bağımlılıkları var ve tedavi isteyen bir saplantı bağımlılığı bu
Ben de hala oynuyorum 41imde de oynayacağım. Eşim olacak hatun kişisi maç izlerken ben de gider oyunumu oynarım.
Ha eskisi gibi saatlerce oynamıyor ve istemiyorum o ayrı.
Cevap
26Cevap
Oyuna kötü gözle bakıyorum çünkü kendini kaptırıyor herkes ve farkında bile olmadan şimdi sorsak yoo ben bağımlı değilim der herkes : ) Hayatla iletişimini azaltıyor hiçbir yararlı tarafı yok. Boşvermiş, üşengeç, rahat bir insan olduğunu düşünürüm.
Şöyle söyleyeyim kardeşim, görüşünde haklısın çünkü genel algı bu.
Ben yazılım şirketi sahibiyim, 2 tane de çocuğum var. Ne eşime, ne de çocuklarıma oyun yüzünden bir kere ilgisizlik göstermedim. Gerekli tüm zamanları ayırdığıma inanıyorum. İyi bir baba, iyi bir eşim. Onların da bundan yana sıkıntısı yok.
Ben günlük sadece stres atmak için yarım saat, bir saat oyun oynuyorum o kadar. Bu oyunda zaten savaş üzerine, sohbet değil. Oynuyorsun çıkıyorsun :)
Bağımlılık bu tamamen, dopamin ihtiyacını oyundan karsılıyorsun. İnsanın içindeki başarı isteğini böyle bir şeye kanalize etmen sana da zararlı, normal hayatında sorun çözemeyen birisi haline gelirsin.
başarı isteğimi karşılamıyorum kardeşim. kariyerim olarak gayet başarılıyım. aile olarak da çok güzel bir ailem var.
Oynar normal. Sadece abartanlar var bunun için para dökenler var. Ben bunu gereksiz görüyorum. Ücretsiz oyunlar dururken ne gerek var. Birde oyun koltuğu falan cart curt alıyorlar saçma yani bence bunlar. Fazla bağımlı olmak iyi değil.
Haklısın. Abartanlar zaten başka boyut.
Normal, video oyunları oynamanın yaşla alakası yok amerika'da 40-50 yaşında oyun oynayan çok erkek var. video oyunları zaten 1970-1980'den beri var
Oyun oynamak yaşla alakalı bir durum değil zevk meselesi. Kimisi kahvehanede okey oynuyor kimisi evde GTA oynuyor. Kendi işini düzenini kurmuşsun boş zamanını nasıl değerlendireceğin sana kalmış
Öyle kardeşim, sağ ol.
Ailene veya geri kalan seylere özen gösterip yeterli vakit ayırıyorsan gayet normal bişey bence. Oyun oynamanın yaşı olmaz kii sadece abartmamak gerekli
kesinlikle.
günde 1 veya 1.5saat işten sonra kafa dağıtmak için bence çok iyi bisy herkesin hobisi olması lazım ama işten sonra abartıya kaçılirsa aile ihmal edilirse sıkıntı
kesinlikle hocam.
Zevk ve hobiler tartışılmaz. Ben farklı bir bakış açısıyla bakmam çünkü muhtemelen ben de o yaşlarda hala arada oyun oynuyor olurum :)
Hayır üstad neden bakılsın da o yaşta iyi bir maaş ve oyun oynayacak vakit bulabilecek nasıl bir iş sahibisin merak ettim
yazılım şirketim var hocam
Ee sen oynamazsan ayıp 🤠🤠
Bir soru sorayım 40 yaşından sonra Java öğrenip sağlam uygulama yazabilecek duruma gelinir mi? İng iyi derece de var ama mat pekxiyi değil
Mat olmaması biraz zorlar dostum ama asla hiçbir şey imkansız değil. İstemek mesele. Bu iş üniversiteye bakmıyor. Bilgisayar programcılığı, mühendisliği okuyan ama asla zerre üstüne koyamayan kaç binlerce insan var bilirsin.
İnsanda istek olduktan sonra Youtube videosundan bile dil öğrenip kendi kendini geliştirerek projeler ortaya koyup sağlam şirketlere girebilir.
Sıfırdan birini swift yerine java öğrenmesi daha mantıklı. Dediğim gibi istek olduktan sonra her türlü yapılır.
Bilgisayar mühendisliği 3. Sınıftan terkim. 🙂
Ama 1 kelime kod yazamıyorum.
İşletmecilik yapıyorum ve çok yorucu oluyor..
Şöyle 2 sene geçinecek para biriktirsem sonra kendimi 2 sene eve kapatsam, programlamayı ogrensem daha rahat çalışma şartlarına kavuşur muyum diyorum..
Bu arada yanit için çok teşekkür ederim üstadım
Kardeş benden tavsiye, bir iş sahibi olacağım derken sakın elindeki işi bırakma. Biliyorum, elbet yorucudur çünkü benim de altımda 9 personel çalışıyor. Onların düzenli iş takibini yapmak, projeleri takip etmek, müşteriye revizyon vermek ve bunların düzenini sağlamak zor iş.
Elbet sen de işletmende yoruluyorsundur ancak kendine zaman yaratıp öğrenmeye bak. Günde en kötü bir saatini ayır, incele kurcala ve ben yapar mıyım diye sorgula kendini. O işini bırakıp, paranı da biriktirip dalsan eyvallah ama isteğin kaçarsa ve bıkarsan boşuna işletmenden olursun.
Sevgiler dostum
Çok teşekkür ederim yanıt için. Sağlıcakla kalın :-)
sende dostum
Özelden yaz derdim galiba jshdksajjsns yaşa takılmam ama arada birlikte oyun oynayabileceğim biri bilemiyorum eğlenceli olabilirdi
Yuh o kadar değil
1 adam evli
2 tanımadığım bir adama açık açık neden teklif vereyim
3 burada söylediğim böyle biri denk gelseydi yapacaklarıma örnekti
Tamam
Sağ ol kardeşim. Oyun oynayanlar zaten böyle olmalı. Eğer karşısındaki saçma sapan bir insan değilse, oyunlarda sohbet ve muhabbetle daha zevkli hale geliyor. Umarım iyi bir oyun arkadaşı bulursun.
Sevgiler.
Teşekkür ederim birde kusura bakma yazan arkadaşın dediği gibi bir ima da bulunmak istememiştim 🙏🏻
biliyorum kardeşim. genel olarak o yorumu yaptığını. kusurluk bir şey yok. iyi eğlenceler.
Teşekkür ederim anlayışın ve güzel dileklerin için sana da iyi eğlenceler abi 🙏🏻🙏🏻🌸
🙏🌹
Evlilik olduğu zaman oyunu da silmen lazım abi, oyun vs bekar adamın işi. Hee eşinle birlikte oynuyorsan o başka tabi.
Evlilik de var, çocuğum da var kardeşim ama asla abartmıyorum.
Eşime fazlasıyla zaman arıyorum. Yeri geldiğinde de sürprizlerin, hediyelerin kralını yapıyorum. Bol bol birlikte de zaman geçiriyoruz ama benim yarım saat oyunuma bile lafı var
40 yaşında hala oyun oynayan biri nasıl bakabilirse, öyle bakıyorum😂
Mantıklı. Birbirimizi anlayabiliriz. :) İyi oyunlar.
Her erkek oynuyor ki ben bile oyun oynamayı seviyorum saygı duyarım. 🙂
O zaman sevgiler efem.
Normal bir durum. Yaşlı değilsiniz.. eşinize zamanla ayırın oyun yerine naçizane
Ona da fazlasıyla zaman arıyorum. Yeri geldiğinde de sürprizlerin, hediyelerin kralını yapıyorum. Bol bol birlikte de zaman geçiriyoruz ama benim yarım saat oyunuma bile lafı var :)
O yaşlarda elinden telefonu düşürmeyip okey batak vs oyunlar oynayan erkekler gözümde hala büyüyememiş ya karın haklı kac yaşına gelmişsin al karını git tatil yap oyundan daha heycanli güzel seyler var git yaşa Allah aşkına o kadina da yazik sonra oyuna bakarken bir bakmışsın karı da gitmis
benim nasıl bir hayat yaşadığımı bilmeden genelleme yapma.
karıma her zaman sürprizler yapar, hediyeler alırım. iletişimimiz hep sağlamdır.
sürekli birlikte aktivite yapar, tatilimizi de yaparız. okey, batak falan oynamıyorum ben. online oyun oynuyorum savaş oyunu.
Ben hediyeden bahsetmiyorum oyun oynayacağin zamani karınla gerçek dünyada aktiviteler yaparak gecir oyun falan bos is parasi olmayan yalniz ergenler oyunla vakit geciriyor sen 41 yasina gelmissin paran var karin var daha ne oynucan git karinla oyna
Okuduğunu bile anlamıyorsun :)
@Sirac147 görüşü paylaşan pembeli arkadaş dostum
bende 41 yaşındayım
age of empires 2 oynuyorum
kralsın :)
Bende aynı şekilde olacağım buna şaşırmam ki cs 1.6 oynayan dayılar bile var arada ses veriyorlar pro atıyorlar 😂
kendine ayirdigin vakit olmasi normaldir ve bu surede oyun oynamak da zararsizdir. Ama esini rahatsiz ettigine gore "siz" yerine, daha cok "sana" vakit ayiriyorsun galiba?
Anormal bir durum yok ama her şeyi oyuna bağlamak sorun bence, ne biliyim evlisindir, bu eşinle aranda sıkıntı olmasını sağlayabilir ama onun dışında hobi zaten.
Bence oyun oynamanın yasi olmaz eğer mutluysan devam et..
kesinlikle kardeşim :)
Yaşla alakası yok oyunun çocuklar için olduğunu düşünenler g3riz3kali olmali🙃
Hastalıklı bir hal almadığı sürece sıkıntı tinne...
Her şey dozunda olmalı ona zaman ayırmıyorsan kızması haklı bir sebep fakat vaktini oyuna çok ayırmıyorsan hobine saygı duymalı
Kesinlikle fazlasıyla zaman arıyorum kardeşim. Yeri geldiğinde de sürprizlerin, hediyelerin kralını yapıyorum. Bol bol birlikte de zaman geçiriyoruz ama benim yarım saat oyunuma bile lafı var :)
Oyun oynamanın yaşı yoktur. Her yaş grubu oyun oynayabilir. Eğlenmeyi hepimiz hakediyoruz. 🤩🤎
Ben rahatsız olurum evet çünkü oyun hobby’dür para kazanılmaz ama eşim bu oyundan para alıyorsa demek ki hobby’sini iye çevirdi ve eminim bu durumda daha fazla para kazanır normal bir işe ve maaşa göre. Sonuç yaptığın işi seviyorsan iyi kazanırsın AMAAAA bu demek kiii bir yerden sen oyun oynamıyorsun çalışıyorsun, burada daa kiproko oluyor (galiba yanlış kelime değilse sndnfn)
90’ların çocukları olarak normal.
60-70 yaşına gelince, teknoloji de ilerleyince o yaşlara özel oyunlar çıkartacaklardır ve oynamaya devam edeceğiz bence.
55 yaşında bir tane pubg yayıncısı vardı :D oyun oynarken uyuyup uyanıp duruyordu yani hiç sıkıntı yok herkes oynuyor :D
:D
Bence bunun yaş ile bir orantisi yok... Yani nasıl mutlu isen o şekil yasa. Kimin ne dediği neden bu kadar önemli ki?
Önemli olduğundan değil. Genel olarak nasıl görüldüğünü merak ediyorum. Yoksa buradaki görüşler tamamen olumsuz olsa da oynamayı bırakacak değilim :)
Sağda solda sürmekten se evinde oturup oyun oynayan adama komse bişey demesin bence gidip kahve köşelerinde ganyan bsyilerinde mi takılsın
Oyun oynayan bir erkekle asla evlenmem işten geldikten sonra sürekli benimle ilgilenmeli ilgisi ben olmalıyım oyun değil
Hayırr tabikiii ruhu genç olanlara o kadar özeniyorum kii keşke bu enerjinin yarısı bende olsaaa
olursun kardeşim. daha henüz yaşın genç.
Yaşla alakası yok bu konuların
Git çalış dayı. Yıllarca oyun oynuyonuz ustalaşıyonuz sonra oyunda bizi yenip gelişmemizi engelliyonuz
Alkol içen kumar oynayan hanzolar kendini erkek sanıyor aw kardeşim sen oyununu oyna oyun oynamak bir tutkudur yaşı yoktur
pc deki oyunmu yoksa paralı oyunmu. eşini rahatsız etmeden oynasan daha iyi
PC oyunu ama arada para da yatırıyorum.
Eğer onlara gerekliyi göstermesem haklısın kardeşim ama gelirim gayet iyi. Ne eşimden, ne çocuklarımdan ne de evin ihtiyaçlarından asla kısmadım. Ne gerekiyorsa her zaman alıyorum. Bu benim hobim :)
Git çalış dayı filan yazmayacağım oyun oynamaya devam et moruk 🙃
Ederim yavruş, sağ ol.
İyi bir işi geliri varsa hobilerinde özgürdür. Ben de çizgi film izliyorum ne var bunda?
Küçük çocuk falan zannederim galiba kendinizden bahsediyorsunuz
Vallahi ben olsam ben de rahatsız olurum. Çocuk musun der kavga çıkarırım
Her yaşta oyun oynanabilir bence
Kesinlikle.
Günde 1 saat ideal sorun yok ama bağımlısı herkesi sıkar
46 yaşındayım hala oyun oynuyorum. Cs go rocket league gta falan
işte birbirini anlayacak 2 adaş :)
70 yaşına gelip hala evlenmek isteyenler gibi normal
Hayatınız oyundan ibaret olmadığı sürece zararı olduğunu düşünmüyorum
Dayı oyundan güzeli mi var oyna geç bu cahiller zevkten anlamiyorlar
Hangi oyun bu? Şu oyun ayağına yandan onunla bununla chat yapılan online kumarlardan değilse sıkıntı yok bence.
yok asla kardeşim. ben çocuklarını ve eşini çok seven, her istediklerine koşan biriyim. sadece günlük bir saat FPS bir savaş oyunu oynuyorum.
garipsiyor millet ama herkein aklı ermez oyle seylere, oynuyorum ben de
haklısın hocam.
Normal büyük ihtimalle bende öyle olucağım ama günde 2.5 saat indan fazlası sarmıyo
günlük bir saat bile yetiyor insana ya :) kafa dağıtıyor.
Abartmadığın sürece sorun yok kardeş :)
Benim 41 yaşındaki halimsinn
yo normal yani olabilir
Oynayabilirsin çocukluğunda bu oyunlar yoktu
Oyun oynamak zevk işi yaşla alakası yok her yaşta oynayabilirim oyun
Amerikan oyunları oynayarak Amerikanin oyununa gelmiş biri
Olabilir ne var bunda
ayıplanır mı diye soruyorum.
Yok dayı ne ayıplıcaz
Bilgisayardan mı oynuyorsun oyunu
evet
Ne oynuyorsun pubg cs go gibi oyunlar mı
Ne oynuyorsun
genelde warface
Ne oynuyon amca merak ettim🙂
warfare kardeşim :)
Ben bilmiyom sen nerden biliyon 🙂
yaşlıların oyunu:))))
Bu arada sorunuza gelecek olursam ben size kötü gözle bakmam. Çünkü kötü bir şey yapmıyorsunuz. Mesela burada KS de 50 yaşında olmasına rağmen 21 yaş yazıp kendini genç erkeklerin fotosunu kemdisinden30 yaş küçüklere atanlar kötü bişey yapıyor🙂
tuhafsamadım ama aşırı ise hastalık bu
Asla aşırı değil ya. Para yatırdığım oluyor ama gelirim iyi olduğundan problem edilecek bir şey yok. Günlük yarım saat, bir saati geçmez oyunum.
neee para yatırmak mı 😱 oyuna para ödüyorsun yani o hâlde karın aşırııııııı haklı
iyi de ben ondan ve çocuklarımdan zerre bir şey eksik etmiyorum. yazılım şirketim var. bir dedikleri iki değil. hobimi de harcamak kimse için sorun olmamalı :)
valla ben bilmem saçma bi harcama gibi :/
Dozunda olduğu sürece zevkler tartışılmaz ya
+1 :)
Zevk meselesi saygı duyarım
Ben de haklısın derim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?