Kendinizi bir oyun geliştiricisi olarak düşünün ve bir oyun tasarlamanız gerekli. Hangi filmden ilham alırdınız ve neden?
//Kendi cevabımı vereyim: Journey 2 : The Mysterious Island oyununu isterdim. Zaten Dijital Oyun Tasarımında okuyorum. Bu filmin hikayesini azıcık değiştirip ödevim için kendi senaryomu yazmiştım. Oyunun hikayesi, logosu ve karakterleri hazır. 😊
Bir video oyunu yapacak olsaydınız hangi sinema filminden ilham alırdınız?
Supernatural oyunu yapalım Sandbox, açık dünya tarzı olsun vaka havuzu geniş olsun vakadan vakaya koşardık güzel olurdu :D her vakaya göre ayrı ekipman gerekirdi.
Visavis dizisi olabilirdi hapishane türü bir dizi kadın karakter olarak hikayeye göre ana karakterler eklerdim GTA5 gibi Zulema, Macarena ve Saray güzel olabilirdi 😄
Bundan bişeler kazanıp mmorpg yapıcaz sonra senaryosu biraz uzun sürücek ama hem tasarım hem senaryo biraz yoruyo🤣 zaten bir kaç yıl senaryosu alır hikaye tasarımı filan 😀
Evet tek karakter olsa kokay olurdu evren olusturmak gibi bir plan var efsaneler, gizemli olaylar, hikayeler , farklı farklı görevler karakter hikayeleri nfc hikayeleri filan aman neyse işte 🤣
Evet sıfırdan yazmayı dene ilhamı sadece tarihten ve mitolojiden yeni bir evren kur 🤣 ben sinemacıyım açık bırakmıycam ki ilerde sanal gerçeklik sistemleriyle oynandıgında tam olsun insanları düşünmeye itebiliyim neyse hayal tabi şu an her şey
Olabilir aslında, fikir kafamda zaten, karakterleri hazır isimlerine kadar, hikayenin geçtiği ülke ve ada da hazır. Diyaloglarıyla yazmaya başlasam bir kodlamacım bir de tasarımcım olsa yeterli ya :D
Niye çalayım ki. Benim hayal gücum daha yüksek ve 3D tasarimciyim ayrıca da karakalem sanatçısıyım. Senaristim üstüne de oyun tasarımcıyım. Sence çalarmıyım? Tekrar düşün 🙂
John wick. Düz aksiyon yapardım max payne gibi vur vur ilerle. Bu türde ortam ambiyansının ve vuruş hissinin çok iyi olması lazım. Yoksa elinde patlar.
Silmarillion ve 2. Çağın oyununu yapardım. Karakter değiştirmeye hiç gerek yok. Çok karakter var. Karakterlere göre bir yolculuk yapardım. Beren ve Luthien hikayesi, Gondolin, Feanor, Fingolfin hepsinin hikayesine uygun bir oyun hazırlar ve istediğimiz karakterden başlatır en son savaşlar stratejiler ile oyunun heyecanını üst düzeye çekerdim.
Açık dünya olmalı , oyuncaklar istediği ırkı seçip oynamalı, ama lor a uygun olmalı her şey, lotr evrenine girip o ortamı deneyimleyebilmeliyiz grafikleri de güzel olmalı bu arada, harita zaten en ince ayrıntısına kadar belli, geriye teker teker girip kodlamasi kalıyor :)
Sihirli şeyler bilirsiniz ülkemizde genellikle çok sevilir, büyüyü kast etmiyorum sihirbaz gösterileri ilginç gelmiştir her kesime.
Bundan yola çıkarak ülkemizde hala kalmış eski kale, gibi yerleri oyunda restore ederek, oralarda hem doğa hem manzara güzelliklerini katarak karakter topluluklarına koloni kurdurup, etrafta açılan boyut kapıları ile başka dünyalardan gelen
Uzaylı , zombi, vampir neyse artık gelen büyü gücü olan varlıklara karşı o tarihi yapıları koruma amaçlı bir oyun düşünürdüm
Aksiyonu, senaryosu ve görsel efekt bakımından bana göre çok iyi bir oyun olurdu. Güzel bir hikayeye dayanan ve uzun soluklu harika bir oyun çıkardı ortaya