Selam dostlar. Hikayeli oyunlar oynarken kalbimizi kıracak, üzüleceğimiz birtakım olaylar gelişebiliyor, ne kadar oyun da olsa biz o oyunu yaşayarak oynadığımız için gerçekten yaşanıyormuş gibi geliyor bize.Sizi en çok üzüldüğünüz sahneler, olaylar nelerdir oyunlarda?
Öyle üzüldüğüm oyun sahnesi yok ya. Sanırım biraz duygusuzum. Ana karakterin yanında olan karakterler öldüğünde bile zerre umrumda olmuyor (Bkz. Assassin's Creed Revelations'un sonu). Zaten oyunda seçim şansı verilseydi o karakteri zaten bizzat öldürürdüm. Nedeni de senaryoyu nasıl etkileyeceğini merak ederdim. Rol yapma oyunlarında beni kötü karakter oynamaya iten de bu olsa gerek.
Ana karakterlerin öldüğü filmleri daha çok seviyorum. Harry Potter, Spiderman falan ölse keşke. Bu arada Ajan 47 ölmesin bak, ona üzülürdüm. Evlat acısı gibi koyardı. Onunla büyüdüm. Keltoşla az cinayet işlemedim.
Ya yönetmenler ana karakteri kayırdıkça sinir oluyorum. Ana karakter niye ölemiyo? O niye tek kişilik ordu? Şimdi diyeceksin ki "E ajan 47 de ölmüyo onun ne farkı var?", O işini gizli hallediyo (Filmlerindekinin aksine, filmlerini beğenmedim. Hele 2. filmi iğrenç). Yani Hitman o açıdan gerçekçi. Zor seviyede ramboculuk yapınca 5 kilo mermiyi sakatatlarına dolduruyolar valla
Evet :) Ghost ve Modern Warfare da bir de sandman vardı bizim kurtulmamız için kendini feda ediyordu hatırlarsın belki Sandman ve Mactavish bu 3 lünün ölümü çok üzmüştü beni :)