Evet uyumlu. Eğer monitörü beğendiysen bir şey diyemem ama fps oyunları oynuyorsan, daha yüksek ekran yenileme hızına sahip monitörlere bakman da fayda var. :)
Ama dikkat etmen gereken bir detay var HDMI ilk sürüm kablolar ile o kadar Hz yi alamazsın DisplayPort Kablosu kullanırsan problem olmamalı veya HDMI ileri sürüm kullanırsan
Ben olsam alırdım. Dönüştürücü ne için DisplayPort kablo alacaksın baglayacaksın hepsı bu. Hdmı kablo ıle zaten yüksek fps değerlere çıkman çok zor. En sağlıklı goruntu aktarma kablosu dedıgım gıbı dısplayport. Ekran oranı da çok iyi , büyük ekranlarda odaklanma sorunu yaşarsın bu monitör gayet ideal
Darboğaz olayı ekran kartının yüksek işlemcının dusuk olması ile alakalı. Ekran kartının okuduğu bılgı çok fazla olduğu için işlemcı o bılgıyı işleyemez ve zorlanır. 165 hz üstü bır fps alırsan mesela valorant , cs go gıbı oyunlarda aktıf sync ıle ekran yırtılmanın önüne gecersın. Hıkaye tabanlı oyun oynarsan zaten 165 üstü fps zor görürsün. Hee bütçen çok fazladır işlemcin atıyorum i9 son nesıl ekran kartın 3080 falandır 2k eyvallah. Rekabetcı oyunlarda hıc gerek yok